Ürün Boykotu

Mehmet Ses

Aslan Üye
Arkadaşlar Koç Holding'e ait olan ürünleri, servisleri tanimlayabilecek bir uygulama olsa, boykot amaçlı kullanırmıydınız? Örnek: ürünün fotosunu telefonla çekiyorsunuz, yada barcode'u tariyorsunuz veya ürün ismi giriyorsunuz ve size Koç Grub'a ait olup olmadığını söylüyor. Bu sadece ürün degil, servisler de olabilir.

Kendim geliştirmeyi düşünüyorum. Bir fikir yoklaması almak istedim. Çünkü parasıyla çevresini şekillendirenlere bilgimiz ve tecrübelerimiz ile cevap vermek lazım.

Arkadaşlar Koç Holding'e ait olan ürünleri, servisleri tanimlayabilecek bir uygulama olsa, boykot amaçlı kullanırmıydınız? Örnek: ürünün fotosunu telefonla çekiyorsunuz, yada barcode'u tariyorsunuz veya ürün ismi giriyorsunuz ve size Koç Grub'a ait olup olmadığını söylüyor. Bu sadece ürün degil, servisler de olabilir.

Kendim geliştirmeyi düşünüyorum. Bir fikir yoklaması almak istedim. Çünkü parasıyla çevresini şekillendirenlere bilgimiz ve tecrübelerimiz ile cevap vermek lazım.

Ben uzun süredir Koç ürünlerini kullanmıyorum, sadece hastanesine gidiyorum arada, özel sağlık sigortamla anlaşmalı oldukları için. Hepsine alternatif var ancak kitlesel boykot olmadığı sürece bundan etkilenmiyorlar, hatta bu çabaları beyhude görüyorlar.

Yaparsan twitter üzerinden tanıtmana vs. yardımcı oluruz lakin beklediğin gibi bir etki yaratmayacaktır.

Ben uzun süredir Koç ürünlerini kullanmıyorum, sadece hastanesine gidiyorum arada, özel sağlık sigortamla anlaşmalı oldukları için. Hepsine alternatif var ancak kitlesel boykot olmadığı sürece bundan etkilenmiyorlar, hatta bu çabaları beyhude görüyorlar.

Yaparsan twitter üzerinden tanıtmana vs. yardımcı oluruz lakin beklediğin gibi bir etki yaratmayacaktır.
Kesinlikle amacım para kazanmak filan değil. Gerekirse açık kaynak yapar, kullanıcılar tarafindan ürün/servis güncellemesi yapılmasına izin verebilirim.

Sadece malum kişilere acayip kıl oldum, ve ne yapabilirim diye düşündüm.

Kesinlikle amacım para kazanmak filan değil. Gerekirse açık kaynak yapar, kullanıcılar tarafindan ürün/servis güncellemesi yapılmasına izin verebilirim.

Sadece malum kişilere acayip kıl oldum, ve ne yapabilirim diye düşündüm.

Amacının para olmadığının farkındayım sadece senin motivasyonun kırılmasın diye açıkladım.

Dediğim gibi biz destek veririz, uygulamayı yayarız sözlüklerde, twitterda vs. paylaşırız ancak beklediğin kadar büyük bir etki oluşturmayabilir dediğim gibi.

Galatasaray resmi hesabından yayinlarsa bir etkisi olur anca

Denemeye değer eğer fazla uğraştırmayacaksa

İnşallah başarırsın lakin bizim millet boykot yerine kampanya olarak algılayıp o markaları daha fazla almayi deneyebilir

Buarada kendimden kısaca bahsedeyim. Ben ingilterede yaşıyorum, ve yazılım üzerine master yaptım. 10 yıldır bu işi yapiyorum. Şuan özel bir ingiliz firması altında baş yazılımcı olarak çalışıyorum. Bunu açıklama sebebin, yazılım konusuna hakim olduğumu bilmeniz için.

Eğer bir prototip geliştirme fırsatını bulursam, bunu özel olarak paylaşacağım. Prototip üzerinden alınan geri dönüşüme göre bir karar veririz. Tek sorun veri tabanı içerigini oluşturmakta. Ben malesef yurtdışında yaşadığım icin çok hakim değilim urunlere filan Türkiye'de ki.

Acayip kıl oluyorum ali koç'a.

Buarada kendimden kısaca bahsedeyim. Ben ingilterede yaşıyorum, ve yazılım üzerine master yaptım. 10 yıldır bu işi yapiyorum. Şuan özel bir ingiliz firması altında baş yazılımcı olarak çalışıyorum. Bunu açıklama sebebin, yazılım konusuna hakim olduğumu bilmeniz için.

Eğer bir prototip geliştirme fırsatını bulursam, bunu özel olarak paylaşacağım. Prototip üzerinden alınan geri dönüşüme göre bir karar veririz. Tek sorun veri tabanı içerigini oluşturmakta. Ben malesef yurtdışında yaşadığım icin çok hakim değilim urunlere filan Türkiye'de ki.

Acayip kıl oluyorum ali koç'a.
Ürünlerin listesine ulaşmak çok zor değil ama tam olarak ihtiyacın nedir onu bilmemiz lazım abi

Ben şahsen ŞOK Marketler zincirini boykot ediyorum asla ordan bir şey almam alanada mani olurum , hepimizin bildiği üzere banabi , getir gibi alışverişlerimizi yapabileceğimiz platformlar mevcut bunlarda elbette bir sektör ve istihdam kaynağı ve altlarında malum olarak yaptıkları iş gereği kurye amaçlı motorlar mevcut. Gel gelelim ŞOK Marketler zinciride bu sektöre yakın zamanda girdi ve her market çalışanlarına evlere sipariş dağıtmak üzere resimdeki bisikletlerle ve bisiklet araksında ki koca kasalarla ağırlığınca siparişleri götürmek mecburiyetinde bırakıldı yolda sağda solda sürekli gördüğüm bu arkadaşlar o kasa ve poşet ağırlığında bisikletleri kullanamıyorlar ve yürüyerek bisikletlerle siparişlerini götürüyorlar . Malumunuz istanbul yeditepe her tarafı engebeli ve yokuşlu olan ( en azından kendi semtim öyle ) bu şehirde zorla ve mecburi bir şekilde bu işi yapmak zorunda olan arkadaşlarıma yardımcı olabilmek adına buralardan sipariş verilmemesini dikkate alınmasını rica ederim

Ekli dosyalar

• 816D6568-BF80-4A1F-87DB-80993CF0AAB7.webp
    816D6568-BF80-4A1F-87DB-80993CF0AAB7.webp
    114,4 KB · Görüntüleme: 15
Ürünlerin listesine ulaşmak çok zor değil ama tam olarak ihtiyacın nedir onu bilmemiz lazım abi
Eyvallah. Şöyle çok basit bir veri tabanı şeması üzerinden yola çıkarsak:

Temel özellik için:
Ürün adı, ve kategorisi ilk etapta yeterli olacaktır.

Olsa güzel olur / 2. aşama özellikleri:
Eger telefon ile tarama özelliği olacak ise barkodlar, ve ekstra ürün görseli de fena olmaz.

Bonus özellik:
Alternatif ürünler/servisler de hoş olur.

Eyvallah. Şöyle çok basit bir veri tabanı şeması üzerinden yola çıkarsak:

Temel özellik için:
Ürün adı, ve kategorisi ilk etapta yeterli olacaktır.

Olsa güzel olur / 2. aşama özellikleri:
Eger telefon ile tarama özelliği olacak ise barkodlar, ve ekstra ürün görseli de fena olmaz.

Bonus özellik:
Alternatif ürünler/servisler de hoş olur.
Ürün adı kategorisi ve alternatifler araştırılabilir ama barkod konusu biraz sıkıntı sanki

Hocam ticari olarak düşünmüyorsan problem yok. Zira tutmaz. Boykot yapmak isteyen bir insan zaten ürünlerin sahiplerini bilir ve uygular. Umursamayan bir insan da o ürünün kime ait olduğuyla ilgilenmez.

Direk gidip feneriumdan alışveriş yapan arkadaşlar mevcut.

Geri
Üst Alt