Şimdi var o zaman yok şimdi ninnoş olmuşlar tabi zenginleri suriyelileri, sudanlıları, yemenlileri filan kastetmiyorum zengin bebeler kastım. Rihannadan inip Lindsaye binerken başka neler çekiyorlardır kim bilir nerelerine...
Pek bilgim yok ama Hz.Muhammed'in de çektiğine dair rivayetler yok mu? Sünnet gibi görüp çekenler var diye biliyorum.

Pek bilgim yok ama Hz.Muhammed'in de çektiğine dair rivayetler yok mu? Sünnet gibi görüp çekenler var diye biliyorum.
Yok peygamber efendimiz sadece kına sürerdi. Dişlere de misvak. Süründüğü tek şey de felix arabiadan gelen gül kokusu. Pek bilinmez ama Peygamber efendimizin ailesi iç yağından mum yapar ve yemenden getirdikleri esansları suriyede satarlardı. Uzmanlaştıkları mamüller bunlardır.

Yok peygamber efendimiz sadece kına sürerdi. Dişlere de misvak. Süründüğü tek şey de felix arabiadan gelen gül kokusu. Pek bilinmez ama Peygamber efendimizin ailesi iç yağından mum yapar ve yemenden getirdikleri esansları suriyede satarlardı. Uzmanlaştıkları mamüller bunlardır.
İnternette baktım şimdi; hepsi gece yatmadan önce gözüne sürme çekerdi diyor.

Gerçek de olayın kahramanının adı Kürşat değil :)
Doğru ama Türk de değil. Çinli olup olmadığı bile belli değil. Atsız Reisi inönü denen işbirlikçi kütüphaneye sürerse o da yoktan kimsenin bilmediği Göktürkler devletini imal eder; hunların da Türk olduğunu iddia eder...

Yahu napayım? Zaman makinesi icat edip geri mi gideyim?
Bir sürü şarkiyatçı var üstat onları oku. Montgomery Watt iyidir misal. 14 asır sonra 14 dakika önce şahit olmuş gibi peygamber efendimizin dört duvar arasında yatmadan önce ne sürdüğüne emin olan mallara prim vermeyelim... Yahu dünyada en çok şahidi olan hadis Veda Hutbesidir onun bile 3 farklı versiyonu var on binlerce kişi dinlemiş... Neden? Çünkü 3 tane siyasi mezhep var ;)

Bir sürü şarkiyatçı var üstat onları oku. Montgomery Watt iyidir misal. 14 asır sonra 14 dakika önce şahit olmuş gibi peygamber efendimizin dört duvar arasında yatmadan önce ne sürdüğüne emin olan mallara prim vermeyelim... Yahu dünyada en çok şahidi olan hadis Veda Hutbesidir onun bile 3 farklı versiyonu var on binlerce kişi dinlemiş... Neden? Çünkü 3 tane siyasi mezhep var ;)
sürme konusunda niye böyle bir yalan söylesinler ki?

@Necmi Koyuncu üstat yakalamışken sorayım
hasan sabbah, nizamülk , ömer hayyam ın yakın arkadas oldukları yalan mıdır doğru mudur
her ikisini de iddia eden yazılara denk geldim

Rivayet, hadislerin hepsi şüphelidir diyebiliriz o zaman?
Elbette Veda hutbesini 100 bin kişinin üzerinde insan dinledi ona rağmen 3 ayrı versiyon var. Daha sahih hadis mi olur? Kimine göre 124 kimine göre 150 bin kişi şahit oldu konuşmaya. Hayır yani hutbede de faiz kötüdür, kan davası kötüdür diyor öyle muvazaalı bir durum da söz konusu değil ona rağmen üzerinde antant kalamıyoruz.

Ben ne güveneceğim be makam için 78.000 müslümanı ki hemen hepsi sahabe, öldüren insanlara??? Yok Hazreti Ayşe, Hazreti Ali, Talha, Zübeyir, Ammar, Muaviye, Amr Bin As vesaire... Hepsi saltanat sevdalısı. Bunların hadis rivayetine neden güveneceğiz ki? Para için, mevki, makam için müslüman kesmediler mi? Biri peygamber efendimizin eşi diğeri yeğeni öbürleri aşerei mübeşşereden berikisi yemek yediği, ötekisi sohbet ettiği...

Biz 14 asır sonra peygamber efendimize daha bağlıyız... Değil para, makam için canım için, ahiretim için bile müslüman kanına girmem bir de sahabe olacaklarmış :)

Olaylara bir de tarihi perspektiften bakmak lazım. O zaman her şey çok açık oluyor ;)

hasan sabbah, nizamülk , ömer hayyam ın yakın arkadas oldukları yalan mıdır doğru mudur
Valla tarihi bir kesinlik yok da amin maloouf'un romanları çok satsın diye denk düşürdüğü, kurguladığı bir şey. O dönem etkin olanlara bakıyor kronolojik olarak da aynı dönemde yaşıyorlar sonra ver elini Tudors dizisi yahut hbo çakması Muhteşem Yüzyıl... İnanmayın böyle şeylere TRT saçmalamış kısaca...

Doğru ama Türk de değil. Çinli olup olmadığı bile belli değil. Atsız Reisi inönü denen işbirlikçi kütüphaneye sürerse o da yoktan kimsenin bilmediği Göktürkler devletini imal eder; hunların da Türk olduğunu iddia eder...

Atsız tutup bu şeyşeşuva(Chieh-she-shuai) adında bir Türk dese olmazdı tabi. Oda Kürşad adını icat etti.

Uydurma. Nizamülmülk babaları yaşındaydı.

Geri
Üst Alt