Üye Fotoğrafları

Cevap: Üye Fotoğrafları

Ben de zayıflıktan şikayetçiydim bari şekil dursun diye üniversite yıllarımda bir süre kickboks dersleriyle bile uğraştım sonra mezun olduk falan derken ara vermiştim , 1,5 - 2 aydır da body çalışıyorum bu kadar kısa süre olmasına rağmen geliştiğimi hissediyorum zaten yağ oranı oldukça düşük olduğu için vucüt kas yapmaya hazır gibiymiş.. Before-after halime bakınca net anlaşılıyor ve bu durum beni daha çok teşvik ediyor .Sıkı çalışma ve doğru beslenme ile Nothing is impossible. Emin olun size her alanda getirisi daha fazla olacaktır , artık herkes kaslı yani kezban diye dalga geçtiklerimiz bile biceps triceps diye ölüyor. Tehlikenin farkında mısınız :lol: Hatta spor salonlarında hatunlar daha fazla olmaya başladı , şansınızı azaltmayın bir an önce başlayın bence :D

usta su 62'den 86 kiloya cikma isini bir anlatsana lütfen. Meslea kendimden örnek vereyim; Ben normalde ayiptir söylemesi hayvan gibi yemek yerim ama nedense birtürlü kilo alamiyorum ve kollarim son derece ince ve bu durumu nasil düzeltebilecegimi bir türlü bilmiyorum.

Demek istedigim bu zaten. Buyuk ihtimal seninde ectomorph yapin var. Ince omuzlu, ince kollu, sindirim sistemi cabuk, zayif, gogus bolumun ince, cok zor kilo alan bir vucut yapisi.

Kilo almanin cok basit bir kurali var;

Kalori ihtiyacini olcecen (google ilham verir) ve baslangic olarak bunun 500kcal ustune cikacaksin. Yedigin kalorileri sayacaksin. BB yapanlarin "Bulk" domeninde ki yaptigi gibi. Bunu yaparsan kesinlikle kilo alirsin. 500 yetmez ise 700, 750 uzerine cikarsin ama alirsin.

Sorun kilo almak degil. Kilo almakla kollarin buyumez, gogusun genislesmez, omuzlarin cikmaz, "kanatlarin" (lattisimus dorsi) ortaya cikmaz. Bunun icin agirlik calismalari yapmaniz gerek. Yaptiginiz setlerde repslerinizi dusuk (12-10-8 veya 10-8-6) tutup, daha agir dumbell (veya baska alet) kullanman gerek.

Buyumenin basit bir kurali protein beslentisi. Sirf kas olusumunu hizlandirmak icin degil, kaslarinizin cabuk "duzelmesi" icin. 65 kiloysan 130gram protein alacaksin gunluk. 70sen 140, 80sen 160. Yani gram olarak iki kati. Aldigin proteinleri yemekten almak daha kolay. Ornek, 100gram tavuk gogusunde ortalama 20 gram protein var. Yedigin yemeklerinin etiketinde yazar. Aldigin karbonhidratlarin da etkisi cok. Vucudunun her 500gram icin 1,5-2gram karbonhidrat alman gerek. Bunun yani sira yesillik turleri, kuru yemis, patates, makarna, pilav gibi urunlerden aldigin complex carbs.

Kilo almak kolay, ama dogru sekilde kilo almak cok zor. Sabir ve azim gerektiriyor (ve bilgi).

Ben de zayıflıktan şikayetçiydim bari şekil dursun diye üniversite yıllarımda bir süre kickboks dersleriyle bile uğraştım sonra mezun olduk falan derken ara vermiştim , 1,5 - 2 aydır da body çalışıyorum bu kadar kısa süre olmasına rağmen geliştiğimi hissediyorum zaten yağ oranı oldukça düşük olduğu için vucüt kas yapmaya hazır gibiymiş.. Before-after halime bakınca net anlaşılıyor ve bu durum beni daha çok teşvik ediyor .Sıkı çalışma ve doğru beslenme ile Nothing is impossible. Emin olun size her alanda getirisi daha fazla olacaktır , artık herkes kaslı ve kezban diye dalga geçtiklerimiz bile biceps triceps diye ölüyor. Tehlikenin farkında mısınız :lol: Hatta spor salonlarında hatunlar daha fazla olmaya başladı , şansınızı azaltmayın bir an önce başlayın bence :D

Basladigin ilk sure cok cabuk gelisim kaydedersin. Ondan sonra ____________________________________________________________

Onemli olan o surecte devam etmek.

Mesela sadece 10 ayda bile birçok şeyi değiştirebilirsiniz ya da seneye bugünlerde yine böyle pc başında ya da cafede barda kaslı birini gördüğümüz zaman ''Helal abi, wuhuuuu '' diye bakar dururuz :o

Basladigin ilk sure cok cabuk gelisim kaydedersin. Ondan sonra ____________________________________________________________

Onemli olan o surecte devam etmek.

Evet işte bundan bahsediyorum zaten emeklerinin karşılığını aldığını , gelişim kaydettiğini ve de çevrenden gelen yorumları görünce eskisinden daha fazla istekli oluyorsun , bırakmak imkansız hale geliyor.

Mesela sadece 10 ayda bile birçok şeyi değiştirebilirsiniz ya da seneye bugünlerde yine böyle pc başında ya da cafede barda kaslı birini gördüğümüz zaman ''Helal abi, wuhuuuu '' diye bakar dururuz :o

Evet işte bundan bahsediyorum zaten emeklerinin karşılığını aldığını , gelişim kaydettiğini ve de çevrenden gelen yorumları görünce eskisinden daha fazla istekli oluyorsun , bırakmak imkansız hale geliyor.

Boyle dusunmen guzel. Umarim o donem geldiginde de boyle dusunursun. :yenieek:

"Vucut Gelisdirme" Topici acin en iysi :asd:

Boyle dusunmen guzel. Umarim o donem geldiginde de boyle dusunursun. :yenieek:

Ben fazla abartmam zaten o yüzden pek sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum yani aşırısı da hoş durmuyor ve milletin bakışları da bir süre sonra beni rahatsız eder ,bunu da biliyorum . Benim bu işe başlamadaki amacım zayıflığımın ortaya çıkardığı kötü görüntüyü yok edip sadece fit görünmekti ama insanoğlu hep daha fazlasını istiyor işte sonrasını bilemem o konuda haklısın :o:o .

mehcadbrooks2-210x300.jpg

buda ben beyler, biliyorum sasirdiniz hatta sizi kandirdigimi saniyorsunuz ama öyle degil harbi siyahi bir türküm

dedem sudanli arap musadir bu arada

13184.jpg

Ben fazla abartmam zaten o yüzden pek sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum yani aşırısı da hoş durmuyor ve milletin bakışları da bir süre sonra beni rahatsız eder ,bunu da biliyorum . Benim bu işe başlamadaki amacım zayıflığımın ortaya çıkardığı kötü görüntüyü yok edip sadece fit görünmekti ama insanoğlu hep daha fazlasını istiyor işte sonrasını bilemem o konuda haklısın :o:o .

Demek istedigim;

Insan gelisim gorunce istekli oluyor. Fark gordugun icin daha fazlasini isityorsun. Ondan sonra ________________. Ozaman yapabilecenmi, buyuk soru bu. Benim antremanlarda pump almadigim zamanlar oluyor. Nekadar agir calisip, nekadar kisa surede arka arkaya yapsam da, bazen girdigim salona girdigim sekilde cikiyorum. Bunu gordugunde, ve uzun sure boyle devam ettiginde, istekli olacanmi ? :yenieek:

[video=youtube;zDrwBnpL-Do]https://www.youtube.com/watch?v=zDrwBnpL-Do[/video]

:ayatollah:

Demek istedigim;

Insan gelisim gorunce istekli oluyor. Fark gordugun icin daha fazlasini isityorsun. Ondan sonra ________________. Ozaman yapabilecenmi, buyuk soru bu. Benim antremanlarda pump almadigim zamanlar oluyor. Nekadar agir calisip, nekadar kisa surede arka arkaya yapsam da, bazen girdigim salona girdigim sekilde cikiyorum. Bunu gordugunde, ve uzun sure boyle devam ettiginde, istekli olacanmi ? :yenieek:

Ya ben tembel bir insanımdır aslında ama spor konusunda hep azimliyim yani ilk defa yapmıyorum.. Dediğim gibi kickboks çalışmıştım o da çok zorlayıcıydı . Eskişehir'de çalışıyordum, okul bittiği için eve döndüm tabi öğrencilik hayatı bitip farklı düzene geçince sporu da bırakmak zorunda kaldım. Pes edeceğimi ya da sıkılıp bırakacağımı zannetmiyorum zaten şu an için yardırma niyetim olmadığı için o evreye gelmem heralde bu yüzden böyle rahat konuşuyorum ama ne demek istediğini de anladım . Zaman gösterir artık bakarsınız ben de 2 3 sene sonra Mr . Olympia olup çıkarım :lol:

Adam 1,5 seneden beri antreman yapiyor. Antreman yapan biri icin aradaki fark cok net ortada. Bu yuzden Tugay'i cok iyi anliyorum.

"Amator" gozler icin aradaki fark net olmaz. Yag orani 15% altina dusen her vucut bilincsiz gozlere cok kasli gorunur, cunki 15%'in altina dustugunuz anda definisyon daha da ortaya cikiyor. Soyle dusunun; ortalama bir futbolcunun yag yuzdesi 12-13 civaridir. 10'un altina, hele 8 gibi (ki, uzun sure 8 gibi bir yuzde'de kalmak sagliga zarar) BB'lerde gorunur.

Kilo/yag% onemli. Maraton kosuculari, bisikletcilerin de yag yuzdeleri inanilmaz derecede dusuk. Definisyon var, ama sonucta kas%'de cok dusuk. Tugay'i anliyorum. Demirhan 3 ayda o hali alirsin demis. Adam senelerdir calismistir o hale gelmek icin. Fazla alisik olmayan goze fark yok gibi gelir, ama adam'daki dry muscle mass cok yuksek bir seviyede. Yag yuzdesi dusuk oldugu gibi kilosu'da bir okadar fazla.

Tugay'in guzel bir vucudu var. Kuru olmasi bunun en buyuk sebebi. Tugay'in eski fotograflarina bakarak Ectomorph yapiya sahip oldugu ortaya cikiyor. Genellikle bir ectomorph icin kilo almak dunyanin en zor misyonu olmasi gerek. Tugay bu yuzden bir istisna. Ben hikayesini ilk duyduguma aklima ilk gelen AAS oldu.Winstrol'la baslayip, arkasina Deca/Dianabol/Test-e kullanip, Clenbuterol'la post cure yaptiginda buna benzer, inanilmaz bir evrim gecirirsin. Gecebilirsin hatta. 1,5 senede 62'den 86'a yaglanmadan cikmak cok, cok istinasi bir durum. Hele bir ectomorph icin. Tugay'in bunu basarmisi muthis.

Genetik ve vucut yapinin onemi cok yuksek. Gencler cok heveslenmis, ama BB senelerini alan bir spor. Hele bir sakatlik gecirirsen mental acidan cok kotu oluyor. Sol deltoid'umda sinirlerim zarar gormustu, uzun sure yapamadim. Bel sakatligi geciren arkadaslar biliyorum. BB 1 senelik bir spor degil. Yaptigin sporun yani sira diyetin cok onemli.

Ornek olarak, ben bir Endomorph yapiya sahibim. Dogustan cok guclu, iri bir yapim var. Ama cok zor yag kaybettigim gibi, cok kolay kas ve yag kazanabiliyorum. Sansin olacak yani. Sansin yani sira COK sabirli olacaksin. Haftada 5 gun bicep/tricep calismakla biryere varamazsin:yenieek:

mehmet herşeyi mükemmel açıklamışsın kardeşim.bu bilgide biriyle karşılaşmam beni heyecanlandırdı doğrusu aklımdaki herşeyi dökmüşsün resmen :) şansım gerçekten var.göbekteki inatçı yağ Allaha şükür hiç bulmadı beni.hatta günlük kalori miktarını 3500-4000 e kadar çıkarttığıda bilirim.bayılana kadar pilav ve makarna yiyordum.çoğu arkadaşa yazdığım gibi.DÜZEN en önemlisi.düzenli olacak herşeyin.yattığın saati kalktığın saati şaşırmayacaksın.yasaklara uyacaksın.idmanların çook sert geçecek.hele ki ectoysan.kol idmanlarımdan sonra mesaj yazamıyordum.sırt ve gögüsten sonra yemin ederim ki hareket edecek halim yoktu.fakülteye giderken,antremandan çıkarken bile otobüslerde seyahat halindeyken yanımda bir avuç kuruyemiş ve protein shake bulundururdum.o derece yırtmıştım artık.kafayı sıyırmıştım desem yeridir.elimde beslenme çantam olmadan dışarı çıkmazdım.abarttım farkındayım bu vücudu 3 yıla yayarakta yapabilirdim.ama canıma tak etmişti işte.foto ortada :rolleyes:

bu arada yorumlarını esirgemeyen ve de övgülerinden mahrum bırakmayan renkdaşlarımada çok teşekkür ediyorum.bu konuda benim gibi sıkıntı çeken hiç kimseden yardımımı esirgemek istemiyorum.elimden geldiğince zamanım oldukça yardım etmeye çalışırım...

bazı arkadaşlarımız özelden 'steroid mi kullanıyorsun ? ' yada ilaçlı mısın gibi sorular soruyor.meraklarını anlıyorum süre onlara kısaymış gibi gelebilir kendileri bu zaman zarfında bu etkileri bünyelerinde görmemiş olabilirler.arkadaşlar ben bu tür şeylere hiç bulaşmadan vede niyetimde yok.binlerce kez tekrar ediyorum.herşey azmetmekten geçiyor.genetiğin uygundur,maddi sıkıntın yoktur,çoluk çocukla uğraşmıyorsundur ev geçindirme derdin yoktur yaparsın.zorluğu vardır elbet.asosyal olursun rüyanda dahi ağırlıkların çarpış sesini duyarsın kulağında yankı yapar,hergün protein ve kalori hesaplarsın.zordur.gerçekci olmak gerekirse çok zordur.ama imkansız değildir

Not; AAS kullanmak isteyen kullanir. Herkesin kendi vucudu sonucta. Bunun yani sira AAS'lerin yan etkileri cok abartiliyor.

Tugay Şenkaya Kardeşim burda birçok defa yazdın ama, şöyle bir diyet checklisti şeklinde salona yazılmış, böyle vücut yapmak isteyenler için bir gün içinde ne yenmeli, ne kadar yenmeli ne yenmemeli yazabilen mi? :)

ayrı bir konu da açıp yazabilirsin iyi olur :D

Not; AAS kullanmak isteyen kullanir. Herkesin kendi vucudu sonucta. Bunun yani sira AAS'lerin yan etkileri cok abartiliyor.

Tugay Şenkaya Kardeşim burda birçok defa yazdın ama, şöyle bir diyet checklisti şeklinde salona yazılmış, böyle vücut yapmak isteyenler için bir gün içinde ne yenmeli, ne kadar yenmeli ne yenmemeli yazabilen mi? :)

ayrı bir konu da açıp yazabilirsin iyi olur :D

dediğini yapmaya niyetim var gürkan yani ayrı bir konu açma konusunda.bilgi alışverişi sağlanmasında yarar var herkes kafasına takılanı sorar :) sabah 6.30 gibi bodrum yolcusuyum.2-3 gün orda kalcam.ava çıkacam anlayacağın az biraz şov yapak :asd: dönüşümde @Mehmet Oguz da yardımcı olursa zamanı oldukça güzel şeyler yaparız ;)

böyle vücutçuları görünce insanın foto koyası gelmiyor :mad:

Geri
Üst Alt