Üyelerimizden eleştriler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: What the hell ?

Her türlü eleştiriye açık olmak en başta bizim buradaki görevimiz. Burada ticari bir iş yapmıyoruz ki Abdullah abinin de bu yönde bir beklentisi olmadığını herkes biliyor ya da bilmeniz gerekiyor.

Burada esas nokta hepimizin güzel vakit geçirebileceği, takım adına birşeyler üretebileceğimiz bir platform yaratmak. O yönde de ilerliyoruz, başardık diyebilirim de.

Şimdi çıkıp saatlerce uğraştığım birşeye "bu ne amk" diyebilirsiniz, hiç alınmam. O "bu ne amk" esasen fikir özgürlüğüdür, buradaki samimiyetin ürünüdür. Aksine hoştur da.

Ama ergen sürüsü muhabbetleri hiç hoş değil beyler.

Neyse bu sorunlar da geçer, sarılın siz Galatasaraylısınız muhabbeti olur, Hababam sınıfı gibi. Neyse. :-)

En büyük sıkıntı kurallardaysa, gelin hep beraber baştan revize edelim kuralları.

Her maddeyi de burada tartışalım.

Şu moderatörleri gözden geçirin allah aşkına. Ben böyle saçma işler görmedim.

Hayattaki tek mantıklı insan sensin senin zihniyetine göre ondandır.

Her türlü eleştiriye açık olmak en başta bizim buradaki görevimiz. Burada ticari bir iş yapmıyoruz ki Abdullah abinin de bu yönde bir beklentisi olmadığını herkes biliyor ya da bilmeniz gerekiyor.

Burada esas nokta hepimizin güzel vakit geçirebileceği, takım adına birşeyler üretebileceğimiz bir platform yaratmak. O yönde de ilerliyoruz, başardık diyebilirim de.

Şimdi çıkıp saatlerce uğraştığım birşeye "bu ne amk" diyebilirsiniz, hiç alınmam. O "bu ne amk" esasen fikir özgürlüğüdür, buradaki samimiyetin ürünüdür. Aksine hoştur da.

Ama ergen sürüsü muhabbetleri hiç hoş değil beyler.

Neyse bu sorunlar da geçer, sarılın siz Galatasaraylısınız muhabbeti olur, Hababam sınıfı gibi. Neyse. :-)

En büyük sıkıntı kurallardaysa, gelin hep beraber baştan revize edelim kuralları.

Her maddeyi de burada tartışalım.

Bunu okuyunca mutlu oldum anasını satıym :asd: neyse mantıklı sağlamalı guzel detaylı bir post hazırlayıcam bunun uzerine.

Evet, Birkan'ın açıklamalarını görmemiştim ve ne kadar ayıp ettiğimi fark ettim.

Enfes bir yaklaşım,yönetim kanadından, muhteşem bir açıklama benim düşünceme göre.

Olması gereken belki de.

Foruma küstüğümüz falan yok.Şimdi tecrübeli üye olan insanların birçoğunluğu forum kurulduğundan beri burada yazıyorlar,forumun bir köşesinde buram buram emekleri var ve bu yüzden kol kırılır yen içinde kalır diyerek devam ettik yazmaya.Ama yaşanılan sorunlar bize tanılan/tanılmayan iltimaslardan değildir,Okan ve Murat'ın,Satriani'nin dem vurduğu sorunlardır.

Sıram gelmiş gibi hissediyorum, başlayayım.

Konunun başından sonuna her mesajı okumadım, dürüst davranayım. Sadece konunun ilk mesajını ve arada kendimin de dahil olduğu bölümleri okudum. Genel olarak dem vurulan sorunlar hep benzer tarzda. Az-çok anlayabildiğim ve belki de yönetimde benim defalarca dillendirdiğim, çözüm bulunması gerekiyor dediğim sorunlardır. Dileyen diğer yönetici arkadaşlara sorabilir, çok kavga etmişimdir hepsiyle.:)

Bu kısımları es geçiyorum, özetle kafamda kalan sorunlarla ilgili konuşayım.

1- İlk problem moderasyondaki sıkıntı, sizin baktığınız açıdaki sıkıntı. Moderasyon aslında -aranızda içine girmiş çalışmış kişiler de var- öyle göründüğü kadar kolay bir iş değil. Bütün gün binlerce mesaj yazılıyor ve her bir mesajı okumak zorunda olan bir ekip "moderasyon" dediğimiz kişiler. İşin bu boyutunda baktığınızda her editlenen mesajın hesabını vermek de kolay değil, her kapatılan konunun da. Bu forumda yapılan bir çok edit, uyarı, ceza vb. yaptırımlar, moderasyon bünyesinde çalışan "moderatör" sıfatlı kişilerden bağımsız gerçekleşir. Bu bir hiyerarşik düzen ve bu düzen içersinde moderatörler tamamen işin "işlevsel" kısmını yapmakla yükümlü, karar kısmı daha çok üst yönetime aittir ve bu tip sorunlarda ticket açma talebimiz de sadece üst yönetimin görebildiği bir sistem olmasından kaynaklıdır. Burada moderatörlerin yaşına, siciline, karakterine, kişisel kavgalarına bakılmaz. Burada bakılan şey, moderatörün bize verebileceği hizmetin ölçüsüdür.

Süper moderatör denilen kişiler ise bu moderasyon bünyesinden sizin tabirinizle "çoluk-çocuk" arasından seçilmemeye, üyelerle polemiği olmayan kişilerden seçilmeye özen gösterilir. Gel gelelim burada şikayet edilen şey en ufak küfürün dahi editlenmesi. Olayın özünde bu yani, bu konuda da yaptırımlarımız belli ve bu yaptırımların da bir çoğunda siz memnuniyetsiz kalsanız bile uygulamadığımızda da aynı sizin gibi şikayet edenler var.:)

2- Yönetimden memnun değiliz vb. söylemler de var. Çok despot vs. diye. Kısmen haklı olduğunuz yerler var, hatta bazı konularda tamamiyle haklı olduğunuz yerler var. Bunları tek tek yazmayacağım. İşin özünde yönetimde bulunan bazı isimler bir dönem yönetimden şikayetçi olan kişilerden de oluşuyor. Her fırsatta eleştiren kişilere de şans verdik ve şimdi o kişiler aslında dışarıdan göründüğü gibi olmadığını söyleyenler şu anda.

3- Forumun eskisi gibi olmadığı konusuna katılıyorum. Ben de çok yakınıyorum bu konudan. Bir konuya girerken tıpkı sizler gibi yazasım gelmiyor, bazı mesajları görünce alıntı yapmak bile gelmiyor içimden. Üye artımı konusunda çabamızın olduğu doğru ama bunu biraz bilinçsizce yaptığımız da bir gerçek. Biz de buna önlemler almaya çalışıyoruz, örneğin yeni bir "kayıtlı üyelik" sistemiyle problem çıkarma ihtimali olan yeni üyeleri oraya aktarıp mesajlarını denetlemeden geçirdikten sonra güvenirsek mesaj yazımına imkân veriyoruz. Forumun 2 yıl önce, eylül 2009'da üyesi olmuş biri olarak ve daha öncesini, yani Oğuz Serdar dönemini de bilen biri olarak o dönemde bile daha sıcak ve samimi bir ortam olduğu gerçeğini de kabul ediyorum. Bunda biz de suçlu olduğumuz kadar üyelerin de suçu var, eskiden bir futbolcu yüzünden yapılan tartışmalar konu içinde kalırken son dönemlerde birbirlerine forum içinde "asarım, keserim" ifadeleri kullanmaya başlayanlara kadar geldik. Bunların içinde eski üyeler de var, yeni üyeler de. Tek hata bizde değil yani, eski ortam yok, kabul edilebilir bir şey. Bunu düzeltmek de sizlerin elinde, en az bizim elimizde olduğu kadar.:)

4- Son olarak, benim başıma kakılan, hatta benim başıma kakması gereken en son insan olan Okan'ın yakındığı diğer konu, Mehmet'in üslubu. Mehmet'i uyardım evet ama bunu bu konu içinde yapamazdım. Adam admin ve forumun en yetkilisi, mesaj yazmasını engelleme olanağım dahi yok. Ben burada ona haddini bildirerek sizleri mutlu etmezdim veya memnun bırakmazdım, sadece forumda beraber görev yaptığım, karşılıklı -en kötü ihtimalle forum içinde- konuştuğum adamı bu kadar üyenin içerisinde zor durumda bırakırdım. Daha önce de benzer şeyler yaptı, ben hepsinde msn yoluyla haşladım, isterseniz kendisine sorun sabah ettiğim küfrün haddi hesabı yoktur ona, konuyu kilitledim çünkü onu susturmanın başka yolu da yoktu. Neticede nazım geçer ve geçti de.

Bu konunun ört bas edileceğini söyledi Okan ama ört bas edilecek bir durum yok ortada. Daha önce Caner'in de benzer bir konuda problem olduğunu hatırlıyorum ama onda dahi Caner'e karşı olmadım açık alanda. Açıkçası o da bilir, kendisine hatalı olduğunu söylediğimi ve aynı şeyi kendisi de kabul etmişti. Bu konuların hepsi buraya yansımıyor diye kapatılıyor sanıyor herkes lakin öyle bir durum yok. Mehmet'in daha önce bu tip tavırlar takındığını bildiğim için de defalarca tartışmama rağmen onunla bu tip yönetimsel işlere karışmamasını da söylemişimdir.

Neticede, bunun tamamını kaçınız okudu bilmiyorum, hepinizin sorunuyla ilgilenmeye de hazırım, en azından okulum başlayana kadar 1 ayım var, bir ay içinde herkesle tek tek ilgilenebilecek vaktim var, bu işi de kimseye bırakma niyetim yok, kararlıyım bu sefer her şeyle ilgilenen tek kişi olmaya çalışacağım ve iki taraf arasında arayı bulmayı umuyorum. 1 ay içinde umarım bütün sıkıntılarınızı çözeriz, çözemediklerimizde anlayış da bekleriz ama. Sizden ricam da şikayetçi olduğunuz ne kadar çok şey varsa bana özelden de iletebilecek rahatlıkta olmanız. Her attığınız PM'e cevap verileceğinden emin olabilirsiniz. Burada başka bir yönetici size (örnek olarak Mehmet üslubuyla cevap vermiyorsa) siz de karşı tarafa ağır bir üslup kullanmayın lütfen. Her yapılan şeyden şikayet etmeye başladığınızın farkında değilsiniz ve bu en çok bizim (özelde benim) sinirlerimizi yıpratıyor. Çünkü bu sorunlarınzın ve sıkıntılarınızın yanında bize derdiyle, şikayetiyle gelen tam 10 bin üye var ve biz bir tek size çalışan bir yönetim değiliz. Yardımcı olmaya çalışırsanız biz size daha çok yardımcı oluruz.

Sonuç olarak istediğim tek şey var, bu konu kapanmayacak, yönetici arkadaşları da uyaracağım tartışmadan uzak kalacaklar ve siz ister kendi aranızda tartışarak isterseniz de kimseye cevap vermeden aklınıza geldikçe yazarak sıkıntılarınızı dile getirin, ben de bunlara çözüm bulmaya çalışayım.

Son ricam da birbirinize laf sokma, alay etme gibi davranışlardan vazgeçin, bu tip şeyler olduğu sürece yapanı konudan atacağım, açık ve net.:)

Bu kadar uzun yazıları görünce, herkesin bu konuda tartışmaya can attığı yönünde izlenimler kazanıyorum. Mesela yazma konusunda benim de eski isteğim yok. Ama bunun sebebi forum değil de kendi yoğun iş hayatım ve futbolda oluşan gel-gitler diyorum. Ama ilgimi çeken bir konu olduğunda affetmiyorum, görünen o ki sizlerde affetmiyorsunuz. Ne diyelim, bir ortamda eğer bu tarz şeyler fazla ön plana çıkmaya başlamışsa, bu işin sonu pek selamet olduğu söylenemez.

Artık şikayet etme ve birbirimizle çekişmek yerine ortak bir çözüm için çaba sarf edilse (çift taraflı olarak) çok iyi olur diyorum.

hayri cund 1 gun MYC

sebebi : "Uygunsuz ve alaycı yorum."

mauahahahahahahahahah... artık yorumlarınız suzgecten gecip alaycı olup olmadıklarına karar veriliyor, dikkatli yazın ona gore :asd:

joking aside, bu forumda sevdiğim bir suru kisi var, onun dısında vallahi billahi buraya yazasım yok. tek sebebi takım taraftarımın uğrak yeri oluşu. sizin var mı ? iyi vakit geçiriyor musunuz burda ? durust konusun bi. :)

sebepsiz konular kapatılıyor, postlar siliniyor, mesajlar editleniyor (bunun adına ifade ozgurluğu kısıtlaması derler, hani çoğu iğrenç rejimde olan şey) bilmemne. bir ara hakaret vs. davası çıktı, onu editle bunu editle. şimdi nefes alınmıyor :D ulan 2 3 tanesi futbol forumu olmak uzere 20 foruma üyeyim, insanı bu kadar geren canını sıkan başka bir forum yok yemin ediyorum. forum denirse tabi, çünkü forum özgür ifade platformudur adı itibariyle.

16 17 yaşında modlar, 50 tane mod, (ulan 50 mod ne ya !?) bu forumun 5 katı buyukluğunde rangers liverpool manchester vs. forumlarında 3 4 mod 2 adminden fazla bulamazsınız :asd: milletin işi gücü yok kapatacak konu arayarak, silecek post taraması yaparak geçiriyor günlerini.

yani neyse işte, ticket sistemi açtılar bir halta yaramıyor. soru soruyorsun cevap veren yok. ondan sonra konu açınca da yarım mili saniyede kilit. ki haksız yere. ülkede adaletsizlik yaşanıyor, yazı yazıyorsun karşı çıkıyorsun korkudan onu siliyorlar yahu.

biz burada anca aman bu hızlı koşuyor amanın o iyi topçu günaydın çocuklaar hayırlı ramazanlar demeye gireceğiz öyle mi ? yahu gidin bir ya bir gidin ya. :b5: 50 kere söyledim gidin bakın ingiliz italyan futbol forumları nasıl işletiliyor, nasıl forumlar var, ne tür... kalite ve eğlence seviyesi vs.. bir bakın diyorum, yok.. tamam bu zihniyet turk zihniyeti tamam yadırgamıyorum, geri kalmış ülkeyiz. fakat sitemimi belli etmedende geçip gitmek istemiyorum, sonuçta toplam 4.5 yıldır Gscimbom üyesiyim, burada çok vakit geçirdim, ve harbi canım sıkılıyor ya. niye Galatasaray forumu boyle ya. bıktım ulan hayatın boktanlığından.

neyse önemi yok, alt tarafı internet sitesi dimi.. üst tarafı google'da Galatasaray forum yazınca burası çıkıyor nedense.

biraz öngörü yapayım, bir zaman sonra "naber" yazıp postlayan 1000 gun mesaj yazamama cezası almazsa şaşıracağım.

sebebide şu olur "ne haber yazmadı, Türkçemizi katletti ve terbiyesizlik yaptı".

Muahauahauhauhauhaua.... :asd: yahu bir genişleyin ya. bir gevşeyin, ufkunuzu açın. vallahi komik billahi komik.

Hayri Cund doner donmez "cıss oğlum" zılgıtını yemiş, Aydın Kay 1 ay forumdan uzak, "pşşt donuna mı işedin sen !? kesiyimmi onu hee kesiym mi!?" yakında Satriani'de uçar sebep "GsCimbom anlayışına saygısızlık!"

YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAau neyse.

Hayri o cezayı neden aldı hiç merek ettin mi????????????????

Emrah arkadaşımız Nevizade forumunda;''Osmaniyede ibnelerle çatışma çıkmış. 1 şehitimiz var'' diye yazmış.

Hayri ne cevap verdi dersin;''dildolarla mı saldırmışlar?''

Bunu savunuyorsunuz yani,doğru yoldasınız,devam ;)

Ben Sertaç'ın son yazdıklarından,Mehmet Yavuz konusu haricinde kısmen tatmin oldum.

Fakat bugün bende oluşturduğu izlenim ile ciddi tutarsızlıklar sezdim.Umarım şu anda yazdığı gibi davranır önümüzdeki süreç içinde.

Daha önceden samimiyetine inandığım bir insandı çünkü.

Hayri o cezayı neden aldı hiç merek ettin mi????????????????

Emrah arkadaşımız Nevizade forumunda;''Osmaniyede ibnelerle çatışma çıkmış. 1 şehitimiz var'' diye yazmış.

Hayri ne cevap verdi dersin;''dildolarla mı saldırmışlar?''

Bunu savunuyorsunuz yani,doğru yoldasınız,devam ;)

bence komik:)

rahat olun reisler azcik yaaaaaaaaaaaa:)

bence komik:)

rahat olun reisler azcik yaaaaaaaaaaaa:)

Bir ana evladını yitirmiş,ama dildo kelimesi ile dalga geçiliyor bu komik ha.Komik bulduysan eğer zaten haklı olduğum çıkıyor ortaya,Şehit üzerinden komik espri yapmak doğru mu yani .

Bir ana evladını yitirmiş,ama dildo kelimesi ile dalga geçiliyor bu komik ha.Komik bulduysan eğer zaten haklı olduğum çıkıyor ortaya,Şehit üzerinden komik espri yapmak doğru mu yani .

fenerlilerinde yuzde 90 i askere gidiyor aralarinda sehit olanlar dolu ama sen yada o yada baskasi fenerlilere toptan saydiriyoruz dimi?

o sehit olan askerler arasinda fenerli yokmu

bizim yaptigimiz terbiyesizlik degilmi?

onun icin derimki relaxxxx

alt tarafi bir espri

Şu şehit konusunu uzatmayın, lütfen, yazdıklarıma odaklanın biraz yahu.

ben pek bir sIkInti gormeyrum o nedenle pek okumadim kusura bakma sertac:)

fenerlilerinde yuzde 90 i askere gidiyor aralarinda sehit olanlar dolu ama sen yada o yada baskasi fenerlilere toptan saydiriyoruz dimi?

o sehit olan askerler arasinda fenerli yokmu

bizim yaptigimiz terbiyesizlik degilmi?

onun icin derimki relaxxxx

alt tarafi bir espri

Yahu Serdar reis,kusura bakma ama kel alaka oldu bu dediğin:)

Neyse kimseye cevap vermeyeceğim artık.Malum espriyi ki bana göre terbiyesiliğin 1 numaralı göstergesi ;) bile ne var bunda diye tartışılıyorsa bir şeyd emeyeceğim.

Gidin bu söylediklerinizi şehit cenazesinde şehitimizin ana babasına deyin bakalım,neye uğrayacaksınız. Ksurua bakmayın ama büyük hayal kırıklığına uğradım.

Neyse sizler bunu espri olarak algılamaya devam edin,Kalkıpta gık dersem Allah canımı alsın ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt