Böylesi kötü yada geyik izlenimi uyandıran konu başlıklarına girmiyorum. Müdehale edecektim ama Nevizade de olduğunu görüp etmedim. Konu kilitlenince neymiş diye baktım ve ne olduğunu anladım. Yoksa daha erken müdehale ederdim.
Birkaç mesaj okudum, ne güzel içinizdekileri kusmuşsunuz. Rahatlamışsınızdır. Son diyeceğimi ilk diyeyim, Hayri 'nin aldığı cezaları tartışmayı bıraktım. Kendisini yüzlerce kez cezadan korumuş biri olarak, bu konuda bana laf diyene, bilgisayarın ekranı o anda 2 tokat patlatır. Siz de bizi bu konuda eleştirmeyin. Birazdan cezası biter gelir, yada artık girmek istemiyorum der girmez. Benim forumda en sevdiğim üyelerdendir. Onu kendisi bilir.
Yapıcı eleştirilerinize eyvallah ama yıkıcı eleştirilere ayıracak zamanız yok. Zira herkesi memnun edemeyiz. Link verdiği için konudan atılan adam bizi 100binlerce TL cezaya çarptırabilir, ama sorsan car car konuşur, kendini haklı görür. Ana avrat küfür eden adam bile itiraz edebiliyor neticede. Üye çıkar gider ama biz öyle yapamayız o yüzden bizim derdimiz büyüktür. Bunları yine de doğal görmek lazım.
Biz zaten biliyoruz bir kısım arkadaşın bizimle olduğunu, bir kısım arkadaşın çeşitli sebeplerle (konusu kapanır, ceza alır, ticketine yanıt gelmez vs) forumdan soğuduğunu, kimin gerekçelerini bizimle makul mantıklı şekilde paylaştığını, kimin bel altı vurduğunu, kimin sessiz sedasız tepki verdiğini, kimin kapıyı çarpmayı marifet saydığını.
Forum değişiyor. Belki de belli sayıda paylaşım yapınca, içeride paylaşılacak başka da birşey yada istek kalmıyor, o yüzden forum bir modadır, 2008 kadrosu 2009 dan, 2009 ise 2010 dan farklıdır. 2008, 2009 dan bu güne kalanlar ise eski sevgililerin yaptığı gibi sürekli didişmektedir. Kendisine TÜ gibi bir rütbe ile ayrıcalık verdiğimiz 100 caivarıdaki kişiye sorun (çoğu da eskidir), birçoğu bizden şikayetçidir ama hala bizimledir. Bazılarının küskün olma sebebi ise çoğu zaman ayrıcalık görememek olmuştur. bunu yapamadığımız örneklerde, çok kişiyi küstürdüğümüzün farkındayım.
Bunun dışındaki eleştirilere haklılık payı verebilirim. Bunları ben de ortamı soluyan biri olarak görebiliyorum. Örneğin Sertaç 'ın, Mehmet 'in ve Emre 'nin üslup konusunda yanlışları var. Bunu kendilerine de çeşitli kereler belirttim. Ama onlarında iyi yaptığı şeyler bu konumda olmalarına yetmektedir.
İğneyi çift taraflı kabul edelim 2 tarafa da batıralım ve diyelim ki aranızdaki bazı arkadaşlar da bize külfettir. Tek bir olumlu mesajı yoktur. Nerede cıvıklık içeren bir mesaj var, ya altından çıkar yada "like" lamıştır. Biz çoğu zaman tolere ederiz, ama sağda solda eleştirel konu olunca ilk onlar damlar.
Özetle, kimsenin kimseye borcu yok arkadaşlar. Bizimle olmak isteyen olsun, çeşitli sorunlar yaşayan çözmemiz konusunda bize yardımcı olsun, çözemediğimiz yerde bize karşı anlayışlı olsun. Tıpki bizim sizleri anlamaya, hatalarınızı tolere etmeye gayret ettiğimiz gibi.
Not: Konuyu kim kapattı bilmiyorum ama kapattığımız için alınacak, işinize geliyor kapatıyorsunuz diyebilecek 100 kişi tanıyorum. O yüzden açalım.