Üyelerimizden eleştriler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: What the hell ?

Yahu uzağa gitmeyin, Mamy nasıl soğutuldu? Kendisi diyordu ''forum bozdu'' diye. Görevi elinden alınmış olabilir ama eskisi gibi çalışşaydı hanginiz Mamy kötü diyecektiniz? Adam bıktı, bıktı.

Diğer dediklerini bilemem de eğer şu yazdığın cidden böyleyse açık ve net söylüyorum, MAMY'nin ağzına s.çayım, çok net. Görev elinden alınmadı, kendi istedi ama sebebi "bıkması"ysa elimden çekeceği var.

GSCimbom benim ilk forum deneyimim. Mart 2011 de üye oldum. 6 ay falan oldu işte. İlk geldiğim zamanlarda TÜ İletişim Forumu mu ne öyle birşey vardı. Orada baya makara oluyordu. Esenler tayfa vardı galiba. Onlar orada hep makara yaparlardı. Ben araya girmezdim yada giremezdim;), baya komik şeyler olurdu, okurdum.

Ama son zamanlarda ben de farkettim ki forumun eğlenceli tarafları yok olmaya başladı ki ben yeni üyeyim. Eski üyelerin bahsettiği ortamların ne olduğu konusunda tahminim var sadece. Söylenildiğine göre eğlenceli bir ortammış. Daha biz bize, daha sıcak.

Şimdi bu eğlenceli ortamın bozulmasına ilişkin eski üyelerin bazı sıkıntıları var. Üye sayısı fazla, modlar fazla, buna paralel yasaklar fazla, kısıtlamalar fazla vs.

Üyeler tarafından düşünürsek; Bu kadar kişinin arasında ne sıcaklık kalıyor, ne eğlence kalıyor nede düşünceni anlatabiliyorsun. Forumdan ayrılan eski üye arkadaşlarımız bu gibi kısıtlamaların etkisiyle forumdan uzaklaştılar. Daha sıcak bir ortam ve yasakların daha normal olduğu bir ortam istiyoruz. İkide bir postlar silinmesin, konular kilitlenmesin.

Yönetim tarafından bakarsak; Üye sayımız arttı, sonuçta bir yatırım söz konusu. Bu yatırımın karşılığı bekleniyor ve bu nedenle sayının artması kazançlı ve hedeflenen bir olay. Bu kadar üye sayısı artarsa mod sayısı da artmalı ki bu kadar insanın mesajı kontrol edilebilsin. Bilmem ne tarihinde kanun çıktı ve artık sanal alemin denetlenmesi daha sık ve daha ciddi yapılıyor. Hem sitenin hem üyenin ceza almasını istemiyoruz.

Bu konuya işletme müşteri çizgisinde bakarsak, iki tarafında haklı yanları var. Çözümsüz değil. Ya yönetim biraz daha hoşgörülü olup bu arkadaşların istediği ortamın oluşmasını sağlayacak, yada bu arkadaşlar forum kurallarına riayet edecek.

Tercih sizin.

Madem herkes forum hakkında düşüncelerini yazmış ben de yazayım her ne kadar 2 senelik üye olsam da burada keyifli zamanlarım geçmiştir,zaman zaman tartıştığım anlarda olmuştur,bu 2 senede yanlış hatırlamıyorsam 2 kere MYC almıştım,bu sene moderatörlük başvurusu yapmıştım uygun görmüşler bende oldum.Bazı arkadaşlar 15-16 yaşındakileri moderatör yapıyorlar demişler,benim de hatalarım olmuştur fakat ben hiçbir mesajı kafama göre düzenlemiyorum,hiçbir uyarıyı da keyfime göre yapmıyorum.

Forumda üye arttırımı hedeflenmiş,buna paralel olarak mesajların daha hızlı denetlenmesi için daha fazla moderatöre ihtiyaç duyulmuştur.Bildiğim kadarıyla moderatörlükte yaş kuralı da yok ben 16 yaşındayım diye eleştirmeye gerçekten gerek yok,beni editlediğim mesajlardan eleştirebilirsiniz buna tamam derim,saygı duyarım ama yaştan dolayı eleştirmeye hiç gerek yok.

Tabi ki bende istemem eski üyelerin ayrılmasını(Çağlar İpekli,Okan Çelik Murat Durgun,Emir Satriani... gibi) ama lütfen eleştirirken kendi hatalarınızı da göz önünde bulundurarak eleştirin.

Bu arada forumda beni sevmeyen adamlarda olabilir ona da saygı duyarım kendi görüşüdür ama yönetimden bir kişinin bir üyeye gıcık oldu diye ceza vermeyeceğini unutmayın beyler,kurallar açık ve net.Açık forumda küfür kısaltması vs. yasak bunu en iyi eski üyeler bilir,siyasete kaçan konular oluyor sürekli bunları kapatmak da kurallarda var.

Oğlum şunu illa yaş olarak almayın,25 yaşında hala ergenlikten çıkamamış tipler gördüm.Senden ufakken ben de yöneticiydim ayrıca.

Yaş olayına takılmayın ya Murat doğru söylüyo. O sadece yöneticilerin mantıklı davranmadıklarını düşündükleri için söylenmiş öylesine birşey. Yaşı 40 olup da saçmalayan da var demek istiyorlar.

Oğlum şunu illa yaş olarak almayın,25 yaşında hala ergenlikten çıkamamış tipler gördüm.Senden ufakken ben de yöneticiydim ayrıca.

15-16 yaşlarında çocukları moderatör yapıyorsunuz..Olacağı budur. Bu iş böyle yürümez benden tavsiye.

Abi öyle diyorsun ama şu mesaj yaş olarak algılamam için bir sebeptir aslında ama bu olayı tamamen yaş olarak algılamadığımı bilmeni de isterim.

Sergen daha yasca genc olabilir ama kendisi Mod olmadan öncede, olduktan sonrada kendisinden yasca büyük cogu kisiden daha olgun davrandi.

Sunu anlamiyorum herkes Mod'larin falan kafalarina göre konu kilitlediklerini falan saniyor. Raporlamadan ve aramizda tartismadan bir sey kilitleyip, silmiyoruz.

Hayri ise bu kez cezayi gercekten haketti. Orada Sehit haberi verilmis, kendisi Dildo'lara ilgili saka yapiyor mesaji alintilayip.

Aklıma gelmişken söyliyim. Forumda devamlı olumsuz düşünen tipler beni acayip tilt ediyor. Bu ne ya. Adam deli bizi de delirtecek

Bende katılıyorum. Ne yapsak siliniyor editleniyor. Geçen Atatürk'ün aleyhine açılmış bir grubu şikayet edelim başlığı açtım, onu bile sildiler.. İlginç bir yönetim. Dediğin gibi 15-16 yaşlarındaki adamları moderatör yapıyorlar. Günlük 10k hitli bir foruma 3 moderatör 2 admin yeterli. Fazlası zarar.

Nevizade olduğu için o manidar sözümü açık açık yazıyorum; senin koyun gütmüşlüğün kadar benim çoban sikmişliğim var. 15-16 yaşında dediğin adamlar fır dönüyor forumun içinde, resmen aşkla çalışıyorlar. Ben 16 yaşımı bitirip 17 olduğum sıralarda bu forumu ipten aldım. Abdullah Taşan forumu kapatmayı düşünmeye başlamıştı, 5 günde 8 saat uyudum, şimdi bak bakalım zırt pırt gidip gelen forum son 1 senede toplam kaç saat gitti. Beni geç, moderatör arkadaşlara bak sürekli her başlıkta varlar. Kurallara uygun olmayan bir başlık en fazla 5 dk açık kalıyor (o kadar bile değil), arada Fenerbahçeli bir üye dengesizlik yapıyor, forum prestij kaybetmesin diye anında müdale ediyorlar. Moderatörlerin ceza verme yetkisi zaten yok. Adamlar sayfa sayfa tarıyor forumu, kurallara uygun olmayan yerleri editliyor. Kuralları koyanlarda onlar değil. Kurallar açık, okuyun. İşinize gelmeyen mi var. Ticket açık; x numaralı kural böyle böyle diye biz de değerlendirelim ama bu safhada Moderatörlerin hiç bir suçu olamaz. Hiç bir yetkileri yok çünkü sadece yazılı bulunan kurallara riayet ediyorlar.

İşte sorun bu. O kadar şey yazarız, sadece ''mesaj editleniyor'' kısmı dikkat çekiyor. Yönetici tayfasını eleştirme nedenimiz bu bizim. Sadece cevap verecekleri şeylere cevap vermeleri. Birkan adam akıllı çıkıp, ''haksızsınız diyemiyorum'' dedi. Zamanında Murat olsa aynı şeyi derdi. Tamer ve Meriçte derdi. Ama şimdikiler?

Boşverin yaşı. Burada sizi eleştirenler 50 yaşında değil.

Bu konuya benim ekleyebileceğim her şeyi 31.mesajda Okan söylemiş.

Moderasyon ile ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu düşünüyorum.Mutlaka tüm yöneticiler iyi niyetlidir, o konuda bir soru işareti yok kafamda fakat, bazı arkadaşları görünce keşke bende başvursaydım "Moderator" olmak için demiyor da değilim. :)

Ben bu foruma 2010 yılında, çeşitli sebeplerden dolayı çok uzun bir süre girmedim, geri döndüğümde burası eskiden olduğu gibi değildi.

Mehmet Yavuz'un yazdıklarını gördüm de o kadar yazı yazmama falan gerek yokmuş. Gelip forumun kurulma aşamasında biz vardık. Fanzin'i bizim arkadaşlarımız yaşattı, yazarların hepsi bizim gibi düşünüyor. İlk yöneticilerin de hepsi çok yakın arkadaşımdır falan demem gerekmiş. Nevizade de olduğumuz için yazıyorum, kısacası ''siz babanızın taşaklarında vitaminken biz bu forumu ayakta tutuyorduk'' demem gerekirmiş.

Cidden yazık olmuş. Kaç senedir takıldığımız forum elden gidiyor değil, çoktan gitmiş ve biz sadece izliyoruz. Neyse, canınız sağolsun.

Nevizade olduğu için o manidar sözümü açık açık yazıyorum; senin koyun gütmüşlüğün kadar benim çoban sikmişliğim var. 15-16 yaşında dediğin adamlar fır dönüyor forumun içinde, resmen aşkla çalışıyorlar. Ben 16 yaşımı bitirip 17 olduğum sıralarda bu forumu ipten aldım. Abdullah Taşan forumu kapatmayı düşünmeye başlamıştı, 5 günde 8 saat uyudum, şimdi bak bakalım zırt pırt gidip gelen forum son 1 senede toplam kaç saat gitti. Beni geç, moderatör arkadaşlara bak sürekli her başlıkta varlar. Kurallara uygun olmayan bir başlık en fazla 5 dk açık kalıyor (o kadar bile değil), arada Fenerbahçeli bir üye dengesizlik yapıyor, forum prestij kaybetmesin diye anında müdale ediyorlar. Moderatörlerin ceza verme yetkisi zaten yok. Adamlar sayfa sayfa tarıyor forumu, kurallara uygun olmayan yerleri editliyor. Kuralları koyanlarda onlar değil. Kurallar açık, okuyun. İşinize gelmeyen mi var. Ticket açık; x numaralı kural böyle böyle diye biz de değerlendirelim ama bu safhada Moderatörlerin hiç bir suçu olamaz. Hiç bir yetkileri yok çünkü sadece yazılı bulunan kurallara riayet ediyorlar.

Peki sana soruyorum, bu konu neden kilitlendi dün akşam? 2. bir başlık açmasam kilitli kalacaktı.

Az daha tartışın da beyler, assolistlik yapasım var.

Mehmet Yavuz'un yazdıklarını gördüm de o kadar yazı yazmama falan gerek yokmuş. Gelip forumun kurulma aşamasında biz vardık. Fanzin'i bizim arkadaşlarımız yaşattı, yazarların hepsi bizim gibi düşünüyor. İlk yöneticilerin de hepsi çok yakın arkadaşımdır falan demem gerekmiş. Nevizade de olduğumuz için yazıyorum, kısacası ''siz babanızın taşaklarında vitaminken biz bu forumu ayakta tutuyduk'' demem gerekirmiş.

Cidden yazık olmuş. Kaç senedir takıldığımız forum elden gidiyor değil, çoktan gitmiş ve biz sadece izliyoruz. Neyse, canınız sağolsun.
Mehmet'in mesajındaki like ı kaldırıp Okan Çelik'e like mı versem lan:D Neyse ikisine de like vereyim. İkisi de haklı;)

Peki sana soruyorum, bu konu neden kilitlendi dün akşam? 2. bir başlık açmasam kilitli kalacaktı.

Senin yediğin her b.k doğru mu? Hatasız kul sensin bir tek değil mi? Adminlerden kimse o sırada konuyu görmemiş, supermod arkadaşlar da sorumluluk almış, sonuçta bu konunun kalmasına izin verecek kişiler adminlerdir, karar o kişilere aittir, kimse olmayınca da her ihtimale karşı kapatmışlar, sonra konuşuldu ve açıldı. Var mı başka sorun bay mükemmel? Sınırlarımı zorluyorsun sen, bunca adam eleştiriyor, en ağır lafı eden de var ama senin kadar pisi yok arkadaş, net yani.

Hani Okan destanlar yazmış, adamın hiçbir söylediği kanıma dokunmadı da senin söylediklerin canımı sıkıyor.

Son sözler her zaman yetki sahibinde olur.

Adam "Yoğurt Siyahtır" derse bu forumda artık yoğurt siyahtır.

Yetkisi olmayanlar boşu boşuna boğaz patlatmasın bence.

Bu konuya benim ekleyebileceğim her şeyi 31.mesajda Okan söylemiş.

Moderasyon ile ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu düşünüyorum.Mutlaka tüm yöneticiler iyi niyetlidir, o konuda bir soru işareti yok kafamda fakat, bazı arkadaşları görünce keşke bende başvursaydım "Moderator" olmak için demiyor da değilim. :)

Ben bu foruma 2010 yılında, çeşitli sebeplerden dolayı çok uzun bir süre girmedim, geri döndüğümde burası eskiden olduğu gibi değildi.

Peki Modaratör'ler den sikayetleriniz neler? Kendi adima konusuyorum, gercekten birilerini rahatsiz edici bir sey yaptiysam birakabilirim Mod'lugu.

Bana göre burasi adam akilli tek Galatasaray Forumu oldugu icin ve burayi cok sevdigim icin hep dikkat ettim itibarimiz zedelenmesin, birini kirmayalim diye.

Hic bir zaman kafama göre bir sey editleyip, silmedim. Ne deniyorsa onu yapiyoruz biz, ki o denilen seylerin hepsi kurallarda yaziyor.

Diger arkadaslarinda dedigi gibi kurallari inceleyin, su X no'lu kural olmamis diyin, tartisilsin.

Mehmet Yavuz'un yazdıklarını gördüm de o kadar yazı yazmama falan gerek yokmuş. Gelip forumun kurulma aşamasında biz vardık. Fanzin'i bizim arkadaşlarımız yaşattı, yazarların hepsi bizim gibi düşünüyor. İlk yöneticilerin de hepsi çok yakın arkadaşımdır falan demem gerekmiş. Nevizade de olduğumuz için yazıyorum, kısacası ''siz babanızın taşaklarında vitaminken biz bu forumu ayakta tutuyduk'' demem gerekirmiş.

Hiç bir boku ayakta tuttuğunuz falan yoktu. Bir forumun heryeri bozuk olabilir mi ya. 4 senedir ayakta tuttuğunuz şeyi daha düzeltemedim; sağdan soldan ottan boktan bişeyler çıkıyor.

Haksızsınız demedim, yaş mevzusuna takıldım o konuda yazdım ben. Forumu yok eden apaçık üyelerdir. Shaq 'ın sevgilisi ile ilgili konu açılıyor, yorumlara bakıyoruz; sanırsın ki ***** forumu. Her işin ucu siyasete getirilmese olmuyor. Haklı olduğunuz taraftar elbette ki olabilir bunlar tartışılır. Ama olayı getirip yöneticilerin yaşına bağlarsanız; gelir dururum o işin karşısında.

Senin yediğin her b.k doğru mu? Hatasız kul sensin bir tek değil mi? Adminlerden kimse o sırada konuyu görmemiş, supermod arkadaşlar da sorumluluk almış, sonuçta bu konunun kalmasına izin verecek kişiler adminlerdir, karar o kişilere aittir, kimse olmayınca da her ihtimale karşı kapatmışlar, sonra konuşuldu ve açıldı. Var mı başka sorun bay mükemmel? Sınırlarımı zorluyorsun sen, bunca adam eleştiriyor, en ağır lafı eden de var ama senin kadar pisi yok arkadaş, net yani.

Hani Okan destanlar yazmış, adamın hiçbir söylediği kanıma dokunmadı da senin söylediklerin canımı sıkıyor.

Eyvallah, madem söylediklerimin bir manası yok.. Bu foruma bir daha da girmiyorum...

Beni seven sevmeyen herkese iyi forumlar dilerim.. Belki başka bir yerde tekrar buluşuruz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt