Cevap: What the hell ?
Bu söyleyeceklerim muhtemelen kimsenin şeyinde değildir. Hani girip girmemek bana kalmış olup, gidişime üzülen kişi de 1 elin parmağını geçmez. Ama içimde tutuyorum ne zamandır. Madem eleştirel bir başlık açılmış bende 1-2 şey söyliyeyim. Eski forum ortamı var mı sizce? Forumun eski üyeleri cevap versin mümkünse. Hatta Umut Sezer bile gelip ''bence yok aga'' falan demesin. En eskiler cevap versin. Yok yani eski tadı. Gerekirse gırgır yapmadan, bir konu üzerinde sabahlara kadar sohbet eder, tartışırdık. Birkan'ın verdiği örnekten yola çıkacağım, siyaset konusunda ben gelip ''Atatürk en mükemmel kişidir bu insanların başına gelmiş'' desem, ''hişşş, orda dur ondan önce Hz. Muhammed var'' diyecek tipler var forumda. Tersi bir yaklaşım yapılmıyor mu? Tabii ki evet ama nedeni sadece karşı tarafın geren tavırları. En azından benim açımdan öyle durum. Basit bir örnekti sadece bu siyaset konusunda.
Futbol konusunda konuşuyoruz amacı sadece karşı tarafı gaza getirme amacında olan milyarlarca insan var. Misal veriyorum Lukunku bir Galatasaray efsanesi. Herkes tapıyor ama ben sevmiyorum adamı. Gelip ''özlüyoruz'', ''reis yaşıyo mu yhaa xD'' gibi yorumlar atıyorum. En sonunda biri çıkıp bana küfür eder. En basitinden Rijkaard'ı seven %50lik bir kısım vardır Galatasaray taraftarları arasında. Biri gelip ''Rijkaard napıyo acep arabistanda ehehhehehe'' diye 1 kere, 2 kere, 3 kere yazsa eyvallah ama aynı adam gelip 1490710416 kere konuya atlarsa ''e ne salak bi adammışşın tamam sus'' derim ben. Sonunda kim ceza alır? Ben alırım. Kimse o adama niye yaptın demez.
Neden kaynaklanıyor bu? ''her eve 3 çocuk'' gibi bir mantelite yüzünden. 10000 üyemiz var, of süperiz gibi bir yaklaşım kısacası. Eskiden belki 1000 üye vardı ama herkes arasında mükemmel şekilde tartışırdı, gscimbom 1. önceliğimiz olurdu. Eskiden kim ne yazmış diye foruma girerken, şimdi kim ne saçmalamış acaba diye takılıyorum forumda. Ve size bu düşüncede olan 7-8 kişi sayarım en az. Hepside zamanında günün 10 saati gerekirse yemek yemeden forumda takılan tipler. Murat kendi diyordu, ulan yöneticiliğe seçildiğimde havalarda uçuyordum falan. Nasıl küstürüldü bu çocuk? Kendi böyle istedi demeyin, yemezler. Tek sebebi ''merhaba, iyi forumlar, iyi nöbetler

:'' tarzı adamlara kendinden daha fazla değer verilmesi. ''eheheheh güzelmiş kanka+rep'' diyen adam, sayfalarca oyuncu/takım analiz eden Murattan daha değerli oldu.
Bizim bu şekilde sadece laylaylom takılmamız bir tepkiydi sadece. Ama anlamak istemediniz. Teker teker sindirilip, yerlerimiz ''eheheh xD'' ci adamlarla doldu. Kimse de aramaz bizi mesela.
Meriç olayının asıl yüzünü inanın bilmiyorum ama o nasıl soğutuldu mesela? Adam günün 24 saati forumda olurdu şimdi hiç görmüyorum. Veya Tamer? Yahu uzağa gitmeyin, Mamy nasıl soğutuldu? Kendisi diyordu ''forum bozdu'' diye. Görevi elinden alınmış olabilir ama eskisi gibi çalışşaydı hanginiz Mamy kötü diyecektiniz? Adam bıktı, bıktı.
''çocukları dışarı attık konudan'' gibi bir yöneticiden bize karşı laf geldi, biz yine forumda durduk. Cezamızı düşürün demedik, özür bekledik sadece. Ama yapılmadı. Kaç senedir burdayız, 1 özür gelmedi. Tamam, sinirlendim yaptım demediniz bile hadi özürü boşver. Sonra biz suçlu olduk.
Muhtemelen şeyinizde değil işte bu yazdıklarım ama yazıyorum işte. Mümkünse gelip saçma cevaplar vermeyinde ortam daha da bozulmasın. Dediğim gibi, lütfen tehdit olarak algılamayın ama buradaki çoğu eski üye gitmek istiyor artık. Ama o kadar sene emek verildi diye duruyor. Forumun üye sayısının 124914701941 kişi olmasının cidden bir önemi yok. Senden mi akıl alcaz demeyin, cidden önemi yok yahu. Abdullah Abinin sadece kendi yatırımın geri dönüşüne katkısı olabilir. Onunda olacağını düşünmüyorum. ''eheheh transfeerrrrrrrrrrrrrr'' diye dolaşan adam o linke tıklamaz, reklam kazanamazsınız cidden.
Görüldüğü gibi, örnekleri olduğu gibi yazmak istediğimizde bizde edebiyat patlatıyoruz. Şahsen başlarda NBA falan yazardım site için. Murat'ın paso yazıları vardı. Aklıma gelenler bunlar yahu. Ama olmuyor, şimdi o yazacaklarımız elbet başka yere çekiliyor, o basit yorumlardan atılıyor altına falan. Ve bize koyan o adamlar değer görüyor.
Üniversite yüzünden, iş güç yüzünden yazmıyoruz gibi şeyler külliyen yalan,onuda söyliyeyim de.
Neyse, kırdıklarım olduysa affola.