Üyelerimizden eleştriler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: What the hell ?

Bu arada foruma uyarı da geldi biliyorum. Bazı spor yazarlarıda burayı takip ediyor. Yazılanlara dikkat edilsin diye diğer abilerimize söyleyenler olmuş.

Dostum, inan senin açtığın başka bir konunun kilitlendiğini hatırlamıyorum ben ki yazdığın yazıları da beğenerek okumuşumdur her zaman. Bugün Federasyonun aldığı karardan dolayı, yoğundu yönetim, zaten çoğumuz da burada değildik, senin konun taşınmış, düzenlenip açılacaktı. Senin emeğine, saygısızlık gibi bir durum asla olmadı, olamaz da.

Postların silinmesi kısmına gelince, ciddi ikili tartışma olmadığı, küfür, hakaret, alay içeren yorumlar olmadığı sürece kolay kolay silinmiyor benim gördüğüm kadarıyla. Bilgimiz dışında bir durum oluyorsa da -ki inan olacağını sanmıyorum- şikayetini ilet, gereği yapılır zaten. Doğru söylüyorsundur, orada sorun olmuyordur, ara bulunuyordur ama takdir edersinki insan ilişkilerinde bile bana göre geride bir ülkeyiz. En ufak bir tartışmada birbirlerine karşı atarlanma, tehdit, hakaret, küfür gibi durumlar oluyor. Bu tip durumlarda da genelde uyarılıyor ilgili kişiler, ancak devam ettikleri zaman da ceza vermekten başka çare kalmıyor. Çünkü adam hakaret etmeye devam ediyor, ve bir çok üye de bu durumdan rahatsız oluyor.

Küfür konusunda da açık açık sövülmediği sürece hoş görmeye çalışıyoruz ki dediğim gibi, senin konun da düzenlenip tekrar açılacaktı. Hatasız demiyorum, konuyu taşıyan arkadaş o anlık öyle bir formül bulmuş ve uygulamış onun da senin görüşlerine, emeğine saygısızlık etmek gibi bir düşüncesi olduğunu inan hiç sanmıyorum.

Ek olarak Birkan'ın da dediği gibi tam anlamıyla kusursuz olduğumuzu da söylemiyorum, illaki hatalarımız oluyordur bunları da sizin yerinde eleştirilerinizle çözebiliriz tabii ki, hiçbir fikre kapalı değiliz.

Guzel iyi yaklasım Namık, bu tarz, forumun tumune uygulanırsa istediğim seviyeye yaklasılır yemin ediyorum.

Bu söyleyeceklerim muhtemelen kimsenin şeyinde değildir. Hani girip girmemek bana kalmış olup, gidişime üzülen kişi de 1 elin parmağını geçmez. Ama içimde tutuyorum ne zamandır. Madem eleştirel bir başlık açılmış bende 1-2 şey söyliyeyim. Eski forum ortamı var mı sizce? Forumun eski üyeleri cevap versin mümkünse. Hatta Umut Sezer bile gelip ''bence yok aga'' falan demesin. En eskiler cevap versin. Yok yani eski tadı. Gerekirse gırgır yapmadan, bir konu üzerinde sabahlara kadar sohbet eder, tartışırdık. Birkan'ın verdiği örnekten yola çıkacağım, siyaset konusunda ben gelip ''Atatürk en mükemmel kişidir bu insanların başına gelmiş'' desem, ''hişşş, orda dur ondan önce Hz. Muhammed var'' diyecek tipler var forumda. Tersi bir yaklaşım yapılmıyor mu? Tabii ki evet ama nedeni sadece karşı tarafın geren tavırları. En azından benim açımdan öyle durum. Basit bir örnekti sadece bu siyaset konusunda.

Futbol konusunda konuşuyoruz amacı sadece karşı tarafı gaza getirme amacında olan milyarlarca insan var. Misal veriyorum Lukunku bir Galatasaray efsanesi. Herkes tapıyor ama ben sevmiyorum adamı. Gelip ''özlüyoruz'', ''reis yaşıyo mu yhaa xD'' gibi yorumlar atıyorum. En sonunda biri çıkıp bana küfür eder. En basitinden Rijkaard'ı seven %50lik bir kısım vardır Galatasaray taraftarları arasında. Biri gelip ''Rijkaard napıyo acep arabistanda ehehhehehe'' diye 1 kere, 2 kere, 3 kere yazsa eyvallah ama aynı adam gelip 1490710416 kere konuya atlarsa ''e ne salak bi adammışşın tamam sus'' derim ben. Sonunda kim ceza alır? Ben alırım. Kimse o adama niye yaptın demez.

Neden kaynaklanıyor bu? ''her eve 3 çocuk'' gibi bir mantelite yüzünden. 10000 üyemiz var, of süperiz gibi bir yaklaşım kısacası. Eskiden belki 1000 üye vardı ama herkes arasında mükemmel şekilde tartışırdı, gscimbom 1. önceliğimiz olurdu. Eskiden kim ne yazmış diye foruma girerken, şimdi kim ne saçmalamış acaba diye takılıyorum forumda. Ve size bu düşüncede olan 7-8 kişi sayarım en az. Hepside zamanında günün 10 saati gerekirse yemek yemeden forumda takılan tipler. Murat kendi diyordu, ulan yöneticiliğe seçildiğimde havalarda uçuyordum falan. Nasıl küstürüldü bu çocuk? Kendi böyle istedi demeyin, yemezler. Tek sebebi ''merhaba, iyi forumlar, iyi nöbetler :(:(:(:):):):):):):):'' tarzı adamlara kendinden daha fazla değer verilmesi. ''eheheheh güzelmiş kanka+rep'' diyen adam, sayfalarca oyuncu/takım analiz eden Murattan daha değerli oldu.

Bizim bu şekilde sadece laylaylom takılmamız bir tepkiydi sadece. Ama anlamak istemediniz. Teker teker sindirilip, yerlerimiz ''eheheh xD'' ci adamlarla doldu. Kimse de aramaz bizi mesela.

Meriç olayının asıl yüzünü inanın bilmiyorum ama o nasıl soğutuldu mesela? Adam günün 24 saati forumda olurdu şimdi hiç görmüyorum. Veya Tamer? Yahu uzağa gitmeyin, Mamy nasıl soğutuldu? Kendisi diyordu ''forum bozdu'' diye. Görevi elinden alınmış olabilir ama eskisi gibi çalışşaydı hanginiz Mamy kötü diyecektiniz? Adam bıktı, bıktı.

''çocukları dışarı attık konudan'' gibi bir yöneticiden bize karşı laf geldi, biz yine forumda durduk. Cezamızı düşürün demedik, özür bekledik sadece. Ama yapılmadı. Kaç senedir burdayız, 1 özür gelmedi. Tamam, sinirlendim yaptım demediniz bile hadi özürü boşver. Sonra biz suçlu olduk.

Muhtemelen şeyinizde değil işte bu yazdıklarım ama yazıyorum işte. Mümkünse gelip saçma cevaplar vermeyinde ortam daha da bozulmasın. Dediğim gibi, lütfen tehdit olarak algılamayın ama buradaki çoğu eski üye gitmek istiyor artık. Ama o kadar sene emek verildi diye duruyor. Forumun üye sayısının 124914701941 kişi olmasının cidden bir önemi yok. Senden mi akıl alcaz demeyin, cidden önemi yok yahu. Abdullah Abinin sadece kendi yatırımın geri dönüşüne katkısı olabilir. Onunda olacağını düşünmüyorum. ''eheheh transfeerrrrrrrrrrrrrr'' diye dolaşan adam o linke tıklamaz, reklam kazanamazsınız cidden.

Görüldüğü gibi, örnekleri olduğu gibi yazmak istediğimizde bizde edebiyat patlatıyoruz. Şahsen başlarda NBA falan yazardım site için. Murat'ın paso yazıları vardı. Aklıma gelenler bunlar yahu. Ama olmuyor, şimdi o yazacaklarımız elbet başka yere çekiliyor, o basit yorumlardan atılıyor altına falan. Ve bize koyan o adamlar değer görüyor.

Üniversite yüzünden, iş güç yüzünden yazmıyoruz gibi şeyler külliyen yalan,onuda söyliyeyim de.

Neyse, kırdıklarım olduysa affola.

Bu arada konuyu kilitlemeyip umarım bizi yanıltırsınız.

Okan'ın post'u benim yazıya ekleyin, winzipleyin, tek bir seferde bakın, ahanda anlatmaya yırtındığım nokta.

Bu konu hakkında bile uzun uzadıya yazasım yok artık,zamanında çok konuştuk,bi yere varamadık.Adam gelmiş,hiç yöneticilik yapmamış adamlar konuşmasın diyor,ah be. :)

Murat da küsenlerden :)

Kişisel olarak kimseye kırgınlığım yok.Yaşım henüz 19,ben ortaokulu bitirirken bu forum vardı,liseye başladım burası,üniversiteye başladık yine burası,bazı yaşanmışlıklarım oldu,hayatımda tanıdığım "güzel" insanların birçoğunu burada tanıdım,bu adamları tanırken forum eski halindeydi,biz bizeydik,samimiydik,herkes birbirini bilirdi,kim neye gücenir,neye alınır bilirdik,o yüzden pek bulaşmazdık birbirimize.Ha arada yeni üyeler gelir,onlarla takıştığımız olurdu ama genelde bahsettiğim gibiydi.

Yine kimseyi suçlamıyorum,şartlar gerektirdiği için büyüme kararı alındı,üye sayısının arttırılması hedeflendi,maddi olarak başarılı olsa da -tam olarak bilmesem de- manevi olarak sonuç malesef başarısızlık.

Nereye bağlayacağımı kestiremesem de sona doğru yaklaşayım.Forumun büyümesinin artık önü kesilemez,bu net.Var olan üyeleri atıp,hadi siz gidin biz 1000 kişi kalacağız falan da diyemeyiz,onun için lütfen ve lütfen Emir'in söylediklerine kulak asın.Ceza verilmesi taraftarı olmadım hiç bi zaman,bana küfür edildiği zaman çıkıp raporlamışlığım bile yoktur,benim raporumu veya ticket mıdır nedir ondan göremezsiniz,1 tane belki,sanmıyorum ya.Çok konuştum,gereksiz uzattım,demem odur ki Emir haklı beyler.

aha Murat'ın yonetim zamanlarına şahit kimler var su anki çoğunluktan ? bu 2 part, bir kıyaslansın, kabak yahut kabak gibi fark carpacak gozlere. eskilerden yanıldığımı dusunen var mı ? Meric yine, bahsedildi ustune gidip durmak istemiyorumda, bunlar ve birkacı daha olması gereken forum anlayısının gereğini her zaman yaptılar, bu sebeple 2 GSC arasında bu kadar fark var. oğuz serdar donemine değinmiyorum, ayrı bir rejimdi o, ancak su anki anlayıs gscimbomu gscimbom yapan uyelerin dahi foruma gereken ciddiyeti vermesini engelliyor. ornek veriyim, Emre Peker'in eski yazılarından gorebiliyormusunuz ? Burak Eren niye yazmaktan vazgecti ? niye bloglara kayıyor millet ? bilincaltı sebebini soyliyim, korku psikolojisi coktu, ifade ozgurluğu kısıtlandı. sebebi bu. mod olan keyfine gore herseyi editleyebilir. forum zaten iyice kalabalık oldu. ancak politika yanlıs olduğundan, sadece 1'er satırlık laubali yuzeysel yorumlar damga vuracak genel'e. bu tur yorumların cokluğu iyi yazarların yazma gereği duymamasına yol acıyor. forumun amacı bilgi paylasımının dısında, iyi vakit gecirmek, dostlarla bir arada olmak. burayı unutuyor, insanları kusturuyorsunuz, oysa var olduğunu sandığınız sebeplerin çoğu yok.

forumun buyumesi engellenemez soylendiği gibi, ancak yanlıs politika, bağlı forum zihniyeti bu forumu asla ve asla ulasması gereken seviyeye ulastıramayacaktır. Cocukların okul sonrası gelip birbirleriyle sakalastığı forum olmaktan oteye gidemeyecektir mevcut uygulamalarla. neyse yani, anlıyan anlıyor soylemek istediklerimizi, dile getirmesek daha mı iyi ? değil.

Sen şimdi açık forumda atıyorum Lube Ayar'a küfür et, o..... de. Sonra o kadın bunu görsün, şikayet etmek istesin derhal senin IP veya MAC adresini forumdan alıyor, zamanla dosya sırası ne zaman gelirse, evine bir mektup veya telefon geliyor Emniyet'den ve şüpheli sıfatıyla gidiyorsun. Ondan sonra yaptığın ispatlanınca karşı taraf sana dava açarsa ki, açıyor tazminat artık ne kadarsa hüküm giyorsun. Bunu 10'larca defa gördüğüm için yazdım.

hic inandirici gelmedi

benim ogum esim yada arkadasim benim evimden bilgisayarima girmis olamazmi

ben dunyanin hicbiryerinde boyle bir sacmalik duymadim

acikca soyluyorum

legal bir dayanagi yoktur yuzde 99.9

ama varsada komedi

ben boye ispatlanacak ne bir suc ne bir iddia gordum

benim o anda o evde o ip adresinde oldugumumu tespit edecekler

ben itiraf etmedikce avuclarini yalarlar

boyle bir ceza alan insan varsada avukat tutacak durumu yoktur korkudan sucunu falan kabul etmistir

baska bir aciklamasi olamaz

Açık konuşayım; bundan 2-3 ay öncesine kadar gramere ve küfür kısaltmaları kullanmadan kimseyi kırmadan yazmaya çalışan ben, bence gereksiz nedenlerle ilk editimi yedim o günden beri sırf uyuzluğuna kafama göre yazıyorum. Postlarım artık editlenip duruyor, sürekli makara yapma derdindeyim görüntüsü çiziyorum çünkü bu benim için foruma olan tepkimdir, içimdeki makara yapma aşkı değil. Mizahı ben sokaktaki herhangi bir adamla da yaparım mevzu bu değil.

Ben bu forumu yıllardır takip ederim, sevdiğim adamlar vardır, ki en başta bu konuyu açan adam vardır, onların yazılarını, düşüncelerini okurum öyle çok fazla da mesaj atmam fakat şuan öyle bir ortamdayızki ben bile dejenere oldum ve başkalaştım. Neden? Çünkü biliyorumki artık ben ciddi ciddi birşeyler yazsam/yorumlasam, bu forum için uğraşsam pek de sallayan olmayacak beni.

bir routera evde 3 bilgisayar bagliysa polisin track ettigi ip adresi sadece routeri goruyor gelde sucla

Sen şimdi açık forumda atıyorum Lube Ayar'a küfür et, o..... de. Sonra o kadın bunu görsün, şikayet etmek istesin derhal senin IP veya MAC adresini forumdan alıyor, zamanla dosya sırası ne zaman gelirse, evine bir mektup veya telefon geliyor Emniyet'den ve şüpheli sıfatıyla gidiyorsun. Ondan sonra yaptığın ispatlanınca karşı taraf sana dava açarsa ki, açıyor tazminat artık ne kadarsa hüküm giyorsun. Bunu 10'larca defa gördüğüm için yazdım.

Ayrıca böyle bir şey olsaydı incisözlük'te adam kalmamıştı.

hic inandirici gelmedi

benim ogum esim yada arkadasim benim evimden bilgisayarima girmis olamazmi

ben dunyanin hicbiryerinde boyle bir sacmalik duymadim

acikca soyluyorum

legal bir dayanagi yoktur yuzde 99.9

ama varsada komedi

ben boye ispatlanacak ne bir suc ne bir iddia gordum

benim o anda o evde o ip adresinde oldugumumu tespit edecekler

ben itiraf etmedikce avuclarini yalarlar

boyle bir ceza alan insan varsada avukat tutacak durumu yoktur korkudan sucunu falan kabul etmistir

baska bir aciklamasi olamaz

Var Serdar reyis, kafadan atmadım heralde. :) Kaldı ki Mayıs ayında tüm sitelere genelge yayınladılar, artık part-ner bile yazmak yasak. Durumun hassaslığı bizden değil, BTK'dan kaynaklı kısaca. Yoksa bizde önümüze gelen mesajı editleyelim, şu kadar ceza verelim derdinde değiliz. Hay-dar bile sansürlüydü en son. Düşün artık hassaslığı.

Öyle pat diye araya girmek istemem ama bazı şeyleri bilmek gerek.İngiliz forumlarıyla Türk forumlarının uygulamaları farklı olabilir,hatta belki hiç alakaları bile yoktur.Ama işte bunun sebebi de iki toplumun farklı olmasından.İnsanla uğraşmak zor,Türk insanıyla uğraşmak daha da zor.Buna ben de dahilim.Hiç sevmeyerek ve istemeyerek 3-4 yıldır forum modluğu yaptığım bir sayfa var.Gerçekten insanı canından bezdirir bizim millet.O yüzden buradaki mod arkadaşları daha iyi anlıyorum.Yabancı forumlara giriyorum,kendi eksiklerimi,anlayışsız davranışlarımı görüp kendimi eleştiriyorum.Ama bir de yazanlara bakıyorum.Oradaki insanlar farklı bir dünyadan gibi.O kültürde edilen bir küfrü insanlar şahsi algılamazken hatta umursamazken bile bizde alınganlık yapmak,ego tatminleri çok fazla.Buna kendimi de dahil ediyorum ha yanlış anlaşılmasın.Biz derken bizzat kendimi tarif ediyorum.

Yönetim elbet hata yapabilir ama gerçekten zor bir iş yapıyorlar.Hele ki her şeye siyaseti katmak isteyen insanlar varken hayal bile edemiyorum zorluğunu.Bu çoğu kişi için meslek değil ama "iş" hem de çok zor bir iş.Biraz bu söylediklerimi de hesaba katmak gerek.Toplum farklılığı her yerde kendisini gösteriyor.

Forumda yöneticilik daha doğrusu moderatörlük yapmış biri olarak bütün üyeleri anlayışa davet ediyorum. Öncelikle ergen biri değilim, bu zamana kadar ne yöneticiyken ne de normal üyeyken kalbini kırdığım kişiler olmuştur. Bu yüzden gayet objektif bir şekilde istediğimi çekiştirebiliyorum. :)

Her ne olursa olsun, klavye arkasında kendini tatmin etmek için onu-bunu banlayan insanlar yoktur diyemem ama yine aynı şekilde klavye arkasına saklanıp; bütün forum yönetimine "ergen" denilmesini de kusura bakmayın kabul edemem. İkisi birbirlerinden farklı değil, iki şeyde son dere ayıp bir davranış. Dolayısıyla o kısım olmamış.

Yönetim "bu kaka" demek de yanlış, sonuçta onlar da senin gibi birer üye. Ben de moderatörken bir üyeydim, sen de öylesin. Yönetim; forumdan dışlanmış, tepede bir oluşum değil. Sadece forum için karşılıksız hizmet eden üyeler topluluğu... Senden herhangi bir karşılık da beklemiyor. Ha egosundan şikayetçiysen kusura bakma, orası öznenin kendi bileceği iş, orasına kimse karışamaz. :)

Bunun dışında pek tabi ki eleştirilebilir. Klişeleşmiş eleştirme adabından bahsetmeme gerek yok sanırım, forumun eksikliklerinden de bahsetmeme lüzum yok. Sadece demin bahsettiğim gibi; anlayış için iyi bir anlatış gerekiyor. Ortada bir problem varsa; "sizi gibi ergenler sürüsü" diyerek değil, tartışarak çözüm bulunmalıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt