Cevap: What the hell ?
GSCimbom benim ilk forum deneyimim. Mart 2011 de üye oldum. 6 ay falan oldu işte. İlk geldiğim zamanlarda TÜ İletişim Forumu mu ne öyle birşey vardı. Orada baya makara oluyordu. Esenler tayfa vardı galiba. Onlar orada hep makara yaparlardı. Ben araya girmezdim yada giremezdim

, baya komik şeyler olurdu, okurdum.
Ama son zamanlarda ben de farkettim ki forumun eğlenceli tarafları yok olmaya başladı ki ben yeni üyeyim. Eski üyelerin bahsettiği ortamların ne olduğu konusunda tahminim var sadece. Söylenildiğine göre eğlenceli bir ortammış. Daha biz bize, daha sıcak.
Şimdi bu eğlenceli ortamın bozulmasına ilişkin eski üyelerin bazı sıkıntıları var. Üye sayısı fazla, modlar fazla, buna paralel yasaklar fazla, kısıtlamalar fazla vs.
Üyeler tarafından düşünürsek; Bu kadar kişinin arasında ne sıcaklık kalıyor, ne eğlence kalıyor nede düşünceni anlatabiliyorsun. Forumdan ayrılan eski üye arkadaşlarımız bu gibi kısıtlamaların etkisiyle forumdan uzaklaştılar. Daha sıcak bir ortam ve yasakların daha normal olduğu bir ortam istiyoruz. İkide bir postlar silinmesin, konular kilitlenmesin.
Yönetim tarafından bakarsak; Üye sayımız arttı, sonuçta bir yatırım söz konusu. Bu yatırımın karşılığı bekleniyor ve bu nedenle sayının artması kazançlı ve hedeflenen bir olay. Bu kadar üye sayısı artarsa mod sayısı da artmalı ki bu kadar insanın mesajı kontrol edilebilsin. Bilmem ne tarihinde kanun çıktı ve artık sanal alemin denetlenmesi daha sık ve daha ciddi yapılıyor. Hem sitenin hem üyenin ceza almasını istemiyoruz.
Bu konuya işletme müşteri çizgisinde bakarsak, iki tarafında haklı yanları var. Çözümsüz değil. Ya yönetim biraz daha hoşgörülü olup bu arkadaşların istediği ortamın oluşmasını sağlayacak, yada bu arkadaşlar forum kurallarına riayet edecek.
Tercih sizin.