Üyelerimizden eleştriler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: What the hell ?

Tamam, nasıl istersen, özelden belki de daha iyi olur. Konu da kilitlenmeyecek, bunun garantisini ben veriyorum.

Emir'e katılmadığım konular var onu özellikle belirteyim. Mesela Türkçe konusu. Şunu söyleyip kaçacağım zaten. :) Türkçe konusunda daha fazla yaptırım olması gerektiğini düşünüyorum. Cezalar çok daha katı olsun.

''bnce keita iyi ya.elanoda iyiydi ama nedense ttmadı.rijkard kötü hoca.fos santos'' gibi mesajlar görmekten bıkmıştım mesela bir ara. Özel ismin ilk harfini büyük olacağını bilmeyen, noktadan sonra büyük harfle başlayacağını bilmeyen bir adam foruma girmesin mümkünse. Cidden okunması zor oluyor.

Şu adama gerekirse 3 ay mesaj yazamama cezası verin.

Olurmu ya relax olun amk. Ne gerek var. Dildolar havada uçuşsun. Sokayım dildonuza. Millet kan ağlıyor. O zaman da ağlıyordu. YAS ilan edilmesi gereken memleketteki durum bu. Ondan sonra neden şehit veriyoruz. Ulan halk daha olayın bilincinde değil de ondan veriyoruz.

Espri kaliteli diye gülecek halimiz yok amk.

Yazdıklarım konuyla alakasız diyecekler varsa onlara söylüyorum, ALAKASIZ FALAN DEĞİL. Hatta harika örnek.

Konunun kişiselleştiğini düşünenler de yanılıyor. O bir örnek. O mesaj bu forumda yazıldı ve ceza bu forumdaki üyeye verildi.

Emir'e katılmadığım konular var onu özellikle belirteyim. Mesela Türkçe konusu. Şunu söyleyip kaçacağım zaten. :) Türkçe konusunda daha fazla yaptırım olması gerektiğini düşünüyorum. Cezalar çok daha katı olsun.

''bnce keita iyi ya.elanoda iyiydi ama nedense ttmadı.rijkard kötü hoca.fos santos'' gibi mesajlar görmekten bıkmıştım mesela bir ara. Özel ismin ilk harfini büyük olacağını bilmeyen, noktadan sonra büyük harfle başlayacağını bilmeyen bir adam foruma girmesin mümkünse. Cidden okunması zor oluyor.

Şu adama gerekirse 3 ay mesaj yazamama cezası verin.

Katılıyorum.

Son bir haftadır düzenli olarak foruma giremediğim için olayı bilmiyorum. Hayri şehit konusuna uygunsuz bir post girmiş deniyor, onu da bilmiyorum. Bu konularda yorum yapmak da istemiyorum.

Forumda, daha doğrusu üye olduğum çoğu forumda küfür ya da küfür kısaltması girmek gibi bir huyum yoktur. amk, aq gibi kısatlamalar bence de ceza görmelidir. Buna da bir şey demiyorum.

Ancak bazı konularda moderasyon gerçekten olayın cılkını çıkarıyor. Transfer Nöbeti'ne uygunsuz bir fotoğraf kondu diye konudan uzaklaştırma yedim. He, uygunsuz fotoğraf da ne kadar uygunsuzdu bilmiyorum. Keza o konuda Cacares'in anadan doğma fotoğrafı paylaşıldı ama bazı konularda moderasyonun bu tavrından memnun değilim.

Bazı postları girerken "acaba şunu yazarsam ne olur" diye düşünüyorum ve bu pek hoş değil. Keza bu şekilde bir düşüncemin olması bile hoş değil.

Bok, göt, kıç yazdık diye mesajımız editleniyor ki bu kelimeleri her postta kullanmıyoruz zaten. Eğer bok küfürken b.k değilse boşuna uğraşıyoruz zaten. Ana avrat sövelim demiyorum, boktu kıçtı her cümlede iki defa kullanılsın demiyorum ama "alışmadık götte don durmazmış" demek varken "alışmadık g.tte don durmazmış" diyince ne farkediyor gerçekten bilmiyorum.

Burada açık açık bu kelimeleri yazdım diye postum editlenir belki, onu da bilmiyorum ancak moderasyonun bu konuda biraz daha anlayışlı olmasını istiyorum.

Sehit haberinin sakasi olmaz, bir ulusa yapilan hakaret hos gorulemez. Cezasiz kalmamali bence.

Espriyi anlamamışsınız. Orda şehitlerle alakalı değil ibne kelimesinin kullanımıyla ilgili espri yaptım. İbnelerle çatışma çıkmış 3 şehit var yazıyodu mesajda. Bu kadar büyütüp oh çok ayıp daha fazla ceza almadığına şükret, yok ne bileyim amerikada işler nasıl ama burda böyle olmassss gibi abuk subuk laflar etmeye gerek yok. İnternet sitesindeyiz bir kere, ve ayrıca şehit haberi verilmeden önce konuda solda keita mı oynasın yoksa kazım mı tarzı muhabbetler dönüyordu yani öyle herkes dertli dertli kahvede kağıt oynarken yanık sesli bir genç içeri girip abiler koşun *** saldırdı 3 asker öldürdü ibneler dedi de ben orda heheh dildoyla mı saldırmışlar demişim gibi olayı olduğundan daha trajik ve uygunsuz yapma gafletine düşmeyin bence.

Sorun öyle bir konuda böyle bir şakanın yapılması, sana şehitlerle ilgili şaka yaptın diyen olmadı.

Ayrıca Hayri'nin dediği de kısmen doğru, bu bir futbol forumu sonuçta. Tamam mesela şehit konularına falan bir şey demiyorum ama hem kişisel hem de trajik ve duygusal konuların forumda paylaşılmasına karşıyım. (Bkz: Emrah Aslantürk'ün en son açtığı konu) Böyle bir konuya nasıl bir cevap verilmesi bekleniyor ki, ya da böyle bir acıyı bir futbol forumuyla paylaşmak nasıl bu acıyı dindirebilir ki?

Hayri; anlamadığın konu şu, değil şehit konusunda, yolda bayılan adamın etrafındayken espri yapman bile hoş karşılanmaz. Terör bu ülkenin kanayan yarası; kaç vatandaşımızı, kaç askerimizi şehit verdik ve aynı konuya girip :p koysan bile tepki alırsın.

Espri iyi kötü meselesi değil bu, ölüm gibi çok ciddi bir konuda; terör gibi insanların pimi çekilmiş bomba gibi yaklaştığı bir konuda o mesajı giriyorsan bu tepki normal. Şimdi espri yap 100+ like al, ama o tür konularda böyle şeylerin hoş karşılanmasını bekleme.

iyice konudan uzaklastirdiniz olayi adami teroristleri evinde besliyor moduna soktunuzuz

basa donelim

hayriyi o konudan atarak yada uyararak bu is halledilebilirmiydi?

ha yok halledilemezdi diyorsaniz kendinizi anayasa mahkemesi baskani saniyorsunuz demektir

buradanda emirin moderation tanimina doneriz

orayi okuyun

Ohoo, bu düz mantığa göre herkesi konudan atarak ve uyararak cezalandıralım, MYC kalksın yani, çok yanlış yanlış şeyler düşünüyorsunuz.

Ohoo, bu düz mantığa göre herkesi konudan atarak ve uyararak cezalandıralım, MYC kalksın yani, çok yanlış yanlış şeyler düşünüyorsunuz.

bence kufur mufur yoksa birbirlerine girmediyse millet ceza meza vermeyin

evet cok dogru dusunuyorum

dedigim gibi bosuna adamlar dusunup tartisip

moderator demisler bu goreve

manager falan dememisler

yonetici degil yani turkcesi

uzlastirici gibi birsey

kullandigi tanimin anlamini bilen duz mantikci

bilmeyen algebra 5 terk

duz mantikmis:)

O zaman bu konuda bende yorum yapayım.Bu forumu çok seviyorum ama bazı eksiklikleri olduğu yadsınamaz.Kurallar olması gerekenden çok katı bence.Sonuçta burası keyifli vakit geçirmek için girilen bir yer.Bir forum için fazla düzenli

Ama benim asıl şikayetçi olduğum şey en ufak bir tartışmada bile konunun kapatılması.O kişileri bırakın belki onlar 2 gün tartışacaklar ama sonunda uzlaşacaklar.Olay hakaret ve küfür boyutundaysa o zaman tabii gereken yapılsın ama konu kapatılmasın.Bir konuda 100 kişi tartışıyor.98 kişi küfre başvurduğubu varsayalım.Konunun kilitlenmesi düzgünce tartışan o kalan 2 kişiye saygısızlıık bence.98 kişiyi konudan uzaklaştırın,sakinleştirin ama konu kilitlenmesin.Ne zaman hararetli bir tartışma olsa buna hazır değiliz diyerek konu kilitleniyor.Belki doğru tartışmayı bu yollardan geçerek öğreneceğiz
Pek dikkat çekmemiş sayfa sonuna geldiği için.Bu öneriler dikkate alınmalı bence

Şehitlerin üzerinden birbirinize ucuz saldırmayın. Şu anda lafı başka yerlere çekenleri de, eleştiriyi alanları da seviyorum forumda. İbne denilen *** 'ya gönderme yapmış ama uzattıkça uzattınız. Serdar Reis 'i de, Umut 'u da, Sertaç 'ı da Okan 'ı da severim. Boş yere uzamasın bence konu. Bikaç yıl önce de Osman Korkmaz denilen eski yönetici arkadaş bir konuda Meriç ve bana neredeyse terörist muamelesi yapmıştı orduyu eleştirdik diye. Türk bayraklarıyla falan cevap vermeye çalıştı. Yani diyeceğim o ki karşıdakinin özel hayatını, ailesini bilemeden bu hassas konu üzerinde fazla konuşulmasın.

1 Ay üzeri MYC'lere bir şey demiyorum da Murat, 1 Gün MYC'deki mantık nedir Allah aşkına ? 1 gün MYC yerine ceza gerektiren postun girildiği konuya girişi engellersiniz Transfer Nöbeti'ndeki gibi. 1 Gün MYC, 2 Gün MYC falan çok saçma bana göre.

Bence asıl saçmalık sürekli geriye dönüp; şunu yaptık, bu olmamalı demektir bence...

Şimdi Hayri ceza almış değil mi? Cezayı kimimiz haksız, kimimiz de haklı buluyoruz. Peki sürekli neden bu konuyu irdeliyoruz ki? Her iki taraf da olayı gereksiz yere abartıyor ve istemeden de olsa Hayri'nin üzerine oynuyor hem sebepsizce hem de sonuçsuzca...

Neden sonuçsuzca? Çünkü sonuç alınamayacağı bariz belli, zamanı da geriye alamayız. Peki neyin derdindeyiz?

Foruma 2009da üye olduğum görünüyor ama meşhur Oğuz Serdar'lı dönemide gayet iyi biliyorum.

Abdullah Abi'nin forumu aldıktan sonra yaptıkları hakkındada üç aşağı beş yukarı fikrim var. Sanıyorum 2008 in ortalarında databaseler kaybedildiği için forum el değiştirirken sıfırdan başladı. Sonrada o zamanlarda ki yoğunluktan büyük ihtimal üye olmadım. Tekrar üye olduğum 20092un sonbaharından sonra bambaşka bir forum vardı. Birşeyler yapmak isteyen Abdullah Abi ve yanında Muhammet Gülhan sanırım birde Meriç adlı arkadaşlarımız görevdeydi. Burda kimseyi tanımam. Yüzyüze görmüşlüğüm yoktur. Babamın oğlu değil yani hiçbiri ki birilerine yaranmak için yorum yapayım.Bunu baştan belirtmek istedim.

Fikirlerime gelecek olursak. Geçen yılın sonları ve hala devam eden süreçte hayat koşuşturmasından foruma girmeye pek fırsatım olmuyor. Sürekli yazılanları ve olayları takip etmememe de olanak yok. Bu açılan konu başlığından okuduklarım ve kısıtlı zamanlarda gördüklerimden yola çıkarak ancak şunları söyleyebilirim ki değişiklikler mecburudur.Hayatta değişmeden kalan hiçbirşey gösteremezsiniz. Sıfırdan başlayan bir forumda üye sayısı azken ki bu insanların çoğu önceki dönemden birbirini tanıyordu samimi ortamın olması doğal. Giderek büyüyen, emek harcanan bir süreç sonunda ise büyümesi ve üye sayısının artması gayet normal. Dünyanın bambaşka yerlerinden bambaşka yetişme tarzlarından buraya yazan insanlar var ve mükemmel bir ortam oluşturmak imkansız.Memnuniyetsizlikler tabi ki olacaktır. Eleştirilen konularda ise dikkatimi çeken sadece şunu söyleyebilirim. ''forumu ben kurtardım, benim sayemde buraya yazıyorsunuz, forum çökmüyor'' lafı ayıptır. Başta Abdullah Abi'ye. Bunu insanların yüzüne vurmak saçmalıktır. Sonuçta gönüllü olarak o görevdesin. Madem elini taşın altına koydun yapacaksın zaten. Bırak bilinmesin, insanların gerekenkısmı seni takdir eder zaten.

Onun dışında çözülemeyecek sorunların çokta olduğunu düşünmek yanlış olur.Mesele karşılıklı anlayış ve bazı huylardan vazgeçmek. Yanlışlar karşılıklıdır. Sorun yaşayan iki tarafta belli alışkanlıklarını otursun konuşsun birşeylerden vazgeçsinler, öyle deneyelim birde.

Türkçe konusunda ise kesinlikle taviz verilmemesinden yanayım. Forum kültürüm yoktur.Hayatımda bir tek buraya yazdım yazıyorum. İlerde yazacak mıyım bilmiyorumda. Ama buraya ilk başladığımda o kadar özensiz ve kuralsız cümle kuruyormuşum ki onun farkına vardım. Doğru ve mantıklı yazsanız bile emin olun fikirleriniz arka planda kalıyor,özensiz bir Türkçeyle.

Espri konusuna da yorum yapmak benim meselem değil. YAnlış olmuş çok hemde. Açık ve net ama muhattabı forum yönetimi ve sözü eden kişidir. Bana da diğerlerine de laf düşmez.Hassasiyetlere saygı göstermek zorunda insanlar.

Dediğim gibi hiçbirşeyin farkında ve içinde olmadım ama yazasım geldi.Mesele çözmekse birşeyleri herkes elini taşın altına koymalı.

Herkese saygılar.

bence kufur mufur yoksa birbirlerine girmediyse millet ceza meza vermeyin

evet cok dogru dusunuyorum

dedigim gibi bosuna adamlar dusunup tartisip

moderator demisler bu goreve

manager falan dememisler

yonetici degil yani turkcesi

uzlastirici gibi birsey

kullandigi tanimin anlamini bilen duz mantikci

bilmeyen algebra 5 terk

duz mantikmis:)

Sana örnekler vereceğim bilhare abi, müsait zamanda denk geldikçe, bu söylediklerinin oradan bakıldığı gibi görünmediğini göreceksin.

Şehitlerin üzerinden birbirinize ucuz saldırmayın. Şu anda lafı başka yerlere çekenleri de, eleştiriyi alanları da seviyorum forumda. İbne denilen *** 'ya gönderme yapmış ama uzattıkça uzattınız. Serdar Reis 'i de, Umut 'u da, Sertaç 'ı da Okan 'ı da severim. Boş yere uzamasın bence konu. Bikaç yıl önce de Osman Korkmaz denilen eski yönetici arkadaş bir konuda Meriç ve bana neredeyse terörist muamelesi yapmıştı orduyu eleştirdik diye. Türk bayraklarıyla falan cevap vermeye çalıştı. Yani diyeceğim o ki karşıdakinin özel hayatını, ailesini bilemeden bu hassas konu üzerinde fazla konuşulmasın.

Ben bu konuyu tartışmaya değer dahi görmüyorum, sadece bu konuyu kendi aralarında tartışırken yönetime bulaşan kısmına katılıyorum Refik'im.:)

1 Ay üzeri MYC'lere bir şey demiyorum da Murat, 1 Gün MYC'deki mantık nedir Allah aşkına ? 1 gün MYC yerine ceza gerektiren postun girildiği konuya girişi engellersiniz Transfer Nöbeti'ndeki gibi. 1 Gün MYC, 2 Gün MYC falan çok saçma bana göre.

Yok işte, o dediğin öyle olmuyor, Serdar Reis'e yazdığımla benzer bir cevap verebilirim sana da. Ceza konularında sizin şikayetiniz olduğu kadar vermediğimizde de şikayetler geliyor, sizi mutlu ederiz de bu sefer diğer taraftan eleştiriler gelir.

Yok işte, o dediğin öyle olmuyor, Serdar Reis'e yazdığımla benzer bir cevap verebilirim sana da. Ceza konularında sizin şikayetiniz olduğu kadar vermediğimizde de şikayetler geliyor, sizi mutlu ederiz de bu sefer diğer taraftan eleştiriler gelir.

Tamam da bu belli bir kesime yarayacak bir şey değil ki. Bizi mutlu edin veya ceza vermeyin demiyorum ben, ben buraya uygunsuz bir post girersem bir daha bu konuya girmeyeyim mesela. Aynı şekilde birkaç post daha girersem 1 Ay MYC verirsiniz. 1 Gün MYC veriyorsunuz, vermeyin daha iyi yani.

kimin neyi sikayet ettiginin ne onemi var sertac prensiplere gore ceza verecek yada vermeyeceksin

isterse 500 kisi sikayet etsin adam yanlis birsey yapmadiysa ceza falan vermezsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt