SERTAÇ OKUYANA KADAR AKLIMA GELDİKÇE BURAYA EKLEME YAPACAĞIM.
1- Türkçe konusunda çok net ve kesin cezalar olsun. Hatta gerekirse en ufak şey editlensin. Da, de gibi eklerin ayrı yazılmasına bile bakılsın. Yapacak: Yeni 3-4 tane moderatör alınır. Adı moderatör olur ama görevi sadece mesaj editlemek olur. Veya farklı bir isimle falan yapılır, orası sizlere kalmış. -bu konuda mesajım editlenirse asla laf etmem. Şu mesaja bakınca en az 200 tane hata bulursunuz, bilmişlik falan da taslamıyorum, yanlış anlamayacağınızı düşünüyorum- İsim istiyorsanız başta Adem'i öneriyorum.
Türkçe konusunda sınırlarımız keskin ama herkesin Türkçe bilgisi bahsettiğin kadar iyi olmayabilir. Forumda günde yüzbin tane mesaj yazılıyorsa eğer bunun en fazla 10 bin tanesi Türkçe'ye uygun, düzenli yazılıyordur. 90 bin mesajı editleyip Türkçe'ye uygun hale getirmek biraz g.t ister.
Elimizden geldiğince özen gösteriyoruz buna zaten.
2- Nevizade de rahatlığa biraz daha izin verilsin. Senin ananı bilmem neresinden ne yapayım tarzı küfürlere elbette ses çıkarın lakin ortaya edilen küfürler, ''vay amk'' yazmaya falan ses edilmesin. Edilmiyor zaten diyecekseniz ama 1-2 mesajım editlenmiş, uyarı gibi bir şey almıştım bu konuda. -hafızam umarım beni yanıltmıyordur- Zaten kişiye edilen küfürler daha çok samimiyetten oluşuyor. Ben durduk yere Rıza Abi'ye gidip ''abi amk eheheheheh'' yapmam. Giderim Hayri'ye, Refik'e, Sertaç'e veya bizim çocuklardan birine yaparım. Alınacak adama gidip ''ne salak adamsın'' falan demem. ''ama kızlar görüyor, rahatsız oluyor'' demeyin, onlar da en az sen-ben kadar küfür ediyor hayatlarında. Şebnem var mesela, kendi kullanıyor küfür facebookta falan. ''amk'' kimseye zarar vermez özetle.
Bu dediğin sınır var zaten, çok çok aşırıya kaçmadığınızda editlemiyoruz ama belki senin hafızan yanıltıyordur seni belki de biz forumun nevizade olduğunu unutup editlemişizdir falan.
Bu konuda biraz daha dikkatli olmalarını söyleyeceğim.
3-Mod.ların patronculuk oynamalarına kesinlikle izin verilmemeli. -burada şair Sertaç ve Abdullah abiye sesleniyor

- Adamın teknik bilgisinin benden fazla olması, onu benden üstün bir adam yapmaz. Özür dilemem ben gibi mantığa bürünen adamları mümkünse kendinizce cezalandırın.
Patronculuk oynayan modların ismini bana özelden bildirirsen ilgilenirim bu problemle. Eğer bahsettiğin isimler moderatör değil de süper mod veya admin ise burada da yazabilirsin adını, kimse size cevap vermeyecek çünkü yönetimden, çekinmene gerek yok. Moderatörlere özel önem veriyorum, çünkü yönetimdeki işin hamallığını yapan onlar. Bu yönetimde kimseye laf söyletmem ben, huyumdur. Hatalı da olsa kollamaya çalışırım ama hatasını da yüzüne vururum, sözlük konuma girip bakabilirsiniz. Orada yönetici arkadaşlar benim hakkımda neler yazmış görün. Hepsi sevdiğinden, samimiyetinden yazmış biliyorum, hatta şakayla karışık da yazmışlar ama yazdıkları şeyler gerçek, "azarlamak" tabirine uygun çok fazla postum var onlara. Burada onların savunuyor olmam -ki her yönetici için geçerli- hatasız oldukları anlamına gelmez.
Diğer konu ise moderatörlerin neden bu kadar aşağılandığı hatta her şeyin onlardan bilindiği. Sen de moderatör olarak görev yapmış birisin, kafana göre tek bir iş yapıyor muydun? Eğer yapıyorduysan o zaman şu anki moderatörlerin hiçbirine tek kelime söyleme hakkın olmaz ama eğer yapmıyorduysan işleyişin nasıl olduğunu da bilirsin. Moderatör raporlar, üst yönetimden birileri bir şey yazar, moderatör uygular. Ceza verme yetkileri yok, konudan atma yetkileri yok, konu kapatma konusunda yetkileri var ama karar alma yetkileri yok, ve buna benzer bir çok şey. Bu yönetimde en çok işi yapan onlar ve emin olun en günahsız da onlar. İlla bir günah keçisi arayacaksınız defalarca söylediğim gibi buyrun beni bulun. Ben size açıklamayı yapayım, tatmin olmazsanız tekrar yapayım, tekrar yapayım. Bugüne kadar hiç bıkıp da cevap vermemezlik yapmadım ben, bilirsin. Face'ten falan da yazarsın, cevaplarım, ilgilenirim.
Kaldı ki bazı arkadaşlar -ki kendini bi b.k sana tipler- bir yerlere övmek için caps'ler alıp burada paylaşıyorlar, ben bunları editlemelerini söylüyorum, moderatör editliyor ama suçlu moderatör oluyor. Yönetici arkadaşlara diyorum ki bir sorunu varsa bana yazsın ama beyefendi gelip burada milletle çingenelik oynuyor. Şimdi madem hatalardan bahsediyoruz, öz eleştirilerden bahsediyoruz, bizden öz eleştiri yapmamızı istiyorsunuz ben de aynı şeyi sizden bekliyorum. O gün senin onu savunup bana da "atar" yapman normal miydi? Eğer editlediysem öyle gerekmiş demektir, ortam sakinleşsin diye değil mi? Samimiyet aradın bir de sen. Savunduğun adamdan hiç bahsetmiyorum bile, ne halt yediği ortada. İnsan gibi özel olarak yazsın halledelim diyorum ama o kadar meraklı ki kavga edip insanların üstüne gitmeye, moderatörleri aşağılamaya tenezzül dahi etmiyor. Senin de -reel olarak da tanıyorsun- senle alakası olmayan bir konuda onu savunman ve savunurken de tekrar okuduğunda kendinin bile güleceğin şeylerle yönetime yüklendiğini görmen gerek. Bu kadar konuşup yazıyorsak her şey eşit olmalı. Biraz hatalarınızı sizler de görün, senin özelinde söylemiyorum. Anlayış önemlidir, biz anlayışlı davranıp burada sizinle ilgilenmeye çalışıyorsak siz de yapın benzer şeyi. Bu maddene net bir mesaj verdiğime inanıyorum, şu son paragraf dışında kafana takılan bir nokta varsa tekrar sorabilirsin ama son paragrafla ilgili cevap vermeyeceğim, bu konuda çizgilerim net ve o gün olanlar konusunda hâlâ haksızlık edildiğini ve özellikle de bana karşı alınan tavrın doğru olmadığını düşünüyorum.
4-Hayırlı cumalar, iyi günler gibi başlıklar mümkünse kaldırılsın. Olmuyor yani. İyi&Kötü günler başlığı daha çok duyuru amaçlı kullanılsın, üyelerin mesaj atmasına, doğum günü kutlamasına izin verilmesin. Şehit haberi için başka bir bölüm açılsın(veya o tarz ciddi konular oraya kaldırılsın, mevcut bölüm var mı net emin değilim) Demek istediğim; Galatasaray.org gibi ''kınıyoruz'', ''19 Mayıs kutlu olsun'' tarzı bir başlık girilir, altına açıklaması yapılır ve konu kilitlenir. Benim yorum yapmam falan engellensin işte. -umarım bu bölüm farklı yerlere çekilmez-
Bu dediğini yapalım tabii ki. Şehit konuları falan siyasete vs. kayıyor diye ben kapatma taraftarıyım, birkaç kez de kapattım. Eğer illa konuşmak isterseniz de o konular ön denetlemeli forumda kalacak siyasete kaçan mesajlar onaylanmayacak. Bu konuda kararınızı ve fikrinizi iletin ona göre aksiyon alalım.
Doğum günü kutlama mesajlarına engel olamayız, buradaki aile ortamını sağlayan şey o zaten, insanların sıcak ve birbirlerine samimiyetle konu açması. Hep diyorsunuz ya o aile ortamı yok oluyor diye, buna daha fazla müsaade etmeyelim ama "hayırlı cumalar" vs. başlıklarını kaldırtayım hemen. Okuyan bir mod olursa da kaldırır.
5-Transfer nöbetine belirli bi mesaj sayısı getirilsin. Atıyorum 300 mesaj yazmamış kişi oraya yorum atamaz ama yazılanları görür. Böyle bir özellik var mı bilmiyorum ama yapılırsa 10 numara olur. Kaç senedir forumdayım, 3-4 kere girmişimdir o başlığa. Mod. olduğum zamanlarda da girmezdim o başlığa. Türkçe desen berbat, oyuncu analizi yapıyım desem saniye 12407141 mesaj atılıyor. Kuru kalabalık var, o sayı azaltılmalı.
O başlığı hiç kullanmam, hiç böyle fikirler üretmeye ihtiyaç da duymadım, siz futbol konuşmak istiyorsanız nevizadedeki transfer nöbeti var, orada konuşabilirsiniz. O başlık amip yuvası gibi, öyle de kalsın. Girmiyorsunuz madem hiç girmeyin, ben girmeyerek bir şey kaybettiğimi düşünmüyorum.
6-Siyaset konusuna biraz izin verilsin. Karşı tarafı aşırı geren bir mesaj olursa -veya site yönetimini riske atacak- mesaj ortadan kaldırılsın, arkadaş konudan uzaklaştırılsın -myc falan değil- konu devam etsin. En ufak tartışmada konuya kilit gelip çöpe atılıyor, olmuyor. İçimizde kalanları bile söyleyemiyoruz.
Yukarıda kastettiğin bir şey buranın bir futbol forumu olduğuna yönelikti. Doğum günü kutlama mesajı olmasın vs. derken bunu anladım ben. Eğer böyle düşünüyorsak siyasete izin veremeyiz, bu konuda canımız yandı çünkü. Biri gelip diğerinin siyasi görüşüne karşı kötü bir şey söylüyor, sonra iş hakaretlere varıyor mecburen MYC veriyoruz, kaçış yolumuz kalmıyor. Bu yüzden Merih ve Alemdar'ın arası ne halde görüyorsunuz. Onlar önceden nevizadede gayet hoş konuşurlardı ama siyasi görüşleri zıt olduğu için kaç kere tartıştılar. Şimdi insanlar birbirini kırıyor bu tip konular yüzünden. Tabii ki aklı başında insanlar birbirlerini siyasi görüşleriyle yargılamamalı ama insanın savunduğu görüşe kalkıp da "cahil" muamelesi yapılır, desteklediği siyasi lidere "yobaz" yakıştırması yapılırsa ipin ucu ister istemez kaçar sürekli. Bu her parti, her siyasi lider ve her üye için geçerli. Üzgünüm yani bu konuda, siyaset konuşulacak daha güzel yerler var, siyasi forumlar var mesela. Oralara üye olmanızı öneririm.
7-Üyelere 'paragraf' kavramı öğretilsin. Bu da 1. maddeye giriyor biraz. Editlensin, mesaj çekilip durum açıklansın ve üye takibe alınsın. Türkçe katliamına devam ettiği takdir de gereken yapılsın.
1. maddeye girdiği için es geçiyorum, biz Türkçe öğretmenliği yapmıyoruz burada, kimseye bir şey öğretme lüksümüz de hakkımız da yok. Bu bir "aşağılama, ezme" boyutuna ulaşır -ki bunu yapamayız. Adama kalkıp "şuraya bir paragraf koy, buraya nokta koy, buraya virgül at, şurada büyük harfle başla" gibi şeyler söylediğimizde cevap "biz bilmiyoruz sanki, nasıl yazdığımıza da karışılmasın" gibi tepki alıyoruz. Kaldı ki aşırı kötü Türkçe'ye sahip mesajları direk siliyoruz ve kişiyi uyarıyoruz.
8- Bazı tecrübeli üye/Galata Sarayı efendileri rütbe sahipleri gözden geçirilsin ve bu rütbeler o kadar kolay verilmesin. Türkçe, bilgi vb. şartlar gözetilsin forumda şu kadar saat geçirdi gibi şeyler değil. Görüyoruz ki tecrübeli olan çoğu üye Türkçe'nin T'sini bilmiyor, futbolun F'sinden anlamıyor.
Tecrübeli üye rütbesinde kriter Türkçe ve futbol bilgisi değil. Tecrübeli Üye olayında kriter buradaki sizin ortamınızda muhabbet edebilecek daha doğrusu forumda aktif kişilerden seçiyoruz. Amacımız buradaki muhabbet ortamını arttırmak ve gelen her üyeyi sizlerle kaynaştırmak, başka derdimiz yok. Üye değer verildiğini de görüyor ve bu bir motivasyon aracı bizim için.
GSE olayı ise sadece benim kontrolümde, futbol bilgisi kriterini koyamam çünkü bu değişkendir ama kalkıp da SST'yi GSE yapmadıysak bugüne kadar bir sebebi vardır bildiğiniz gibi. GSE'de kriter biraz Türkçe evet ama tek sebep Türkçe değil. Forumda kimseyle pek tartışması olmayan, üyelere ılımlı yaklaşabilen kişiler GSE oluyor. Kaldı ki şu an "leş" gibi Türkçe kullanan GSE'lerin çoğu rütbe verildiğinde daha düzgün tavırlara sahiplerdi. Kaldı ki bozan kişileri uyarıyor ardında devam ederse rütbesini alıyoruz. Yine de dediğine katılıyorum, haketmeyen bir çok GSE var ve bunları ben fırsat buldukça, rütbe almak için mantıklı bir sebep gördükçe temizlemeye çalışıyorum. Bu GSE konusunda olaydan ben de tam anlamıyla memnun değilim şu an için.
--
Şu durumda aklıma bunlar geldi. Emir verir gibi oldu biraz ama öyle olmadığını biliyorsunuz. Bilerek Sertaç'a özel mesaj atmadım, burda tamamiyle tartışılsın, olmayacak -veya birine uymayacak- şeyleri beraber düzeltelim. Anlamadığınız madde olursa söyleyin açıklayalım. Hoş, şu sıralar Barça-Real maçı var, kimse takmayacak ama olsun.