uzun taç atışı

Samed Çiçek

Tecrübeli Üye
Futbolda son zamanlarda her takımın kaleye yakın olduklarında kullandığı taç atış yöntemi.
Bir kere de gol olsa da işe yaradığını görsek dediğim ve tez zamanda bu taç atış şeklinden vazgeçeceğimizi umduğum bir taç atışı kullanmış şekli.

Bizim kullandığımız teknik yavaş taç atışı. Önce rakibin yerleşmesini, tüm oyuncularımızı marke etmelerini bekliyoruz daha sonra atışı kullanıyoruz.

Hepsini kalecilerin kucağına atmasak belki faydasını görebiliriz.

Etkisini gördüğün bir tane pozisyon bul bana
Kac tane attin ki? Mac boyu 20-30 tane orta aciyorsun ucde birini rakip karsiliyor. Tac atisi biraz daha suzulerek gidecek zaten. Herhalde almasi daha zor. Topu yakindakine ver miy miy miy o ona bu buna versin. Onu mu istiyorsun? Uzun tac ile bir karambol yaratma sansin var.

Her zmnki gibi kısa bi takım kurduğumuzdan o kdr etkili olmuyor belki ama bu konu vesilesiyle yaptığım soruşturmada Plde uzun tacın baya arttığını gördüm heralde bi bildikleri vardır.

Yumuşak değil de sert atıp altıpastan da biraz uzağa(penaltı noktasına doğru) atabilirsek gol de buluruz. Denenmesinde sakınca görmüyorum.

Notmalde ön direğe koşu atan ya da salağa yatan adama atarsın o da kafasıyla arkaya kaldırır. Bizimkiler nokta atışı yapmaya çalışıyor.

Geri
Üst Alt