Vadi İstanbul Projesi

çoğunlukla riva projesi. Buraya harcanmasa rivanın parasının sadece yıllık getirisiyle her yıl 30m euroluk transfer yaparsın. Şuanki futbol bütçesini bırak gelecektekinden bile düşüyor. Üzerin bunu çok yüksek faizli kredi ile yapıyorlar
10 yıl vadeli TL üzerinden kredi şartları anlatıldığı gibiyse gayet uygun. Bu yapılan yerler de sana her türlü geliri getirecek. Sadece Riva da değil ayrıca ilk etap bitince ticari gelirler ve isim sponsorluk geliri de geliyor. Konu sonuçta bu değildi futbolun bütçesinden gitmeyeceği idi. Mağazacılık halka arzdan zaten 100-120 milyon dolar nakit girdisi bununla olası bir sermaye artışından yine ciddi bir nakit girdisi seçenekleri de var ayrıca. Yani pek ala transfer için pek ala gayet bütçeler var. O yüzden bu proje sadece kendi beceriksizlikleri için kılıf olur. GS spor kulübü olarak büyümek istiyorsa bu gayet gerekli bir proje. Sadece futbol olarak büyümek istiyorsa o zaman diğer şubelerin açık olmasına da gerek yok.

Seyrantepenin ve etrafinin bizim stad kurulmadan önceki hali ve simdiki hali arasinda kesin daglar kadar fark vardir, bizim bu projeler resmen etrafdaki arsa sahiplerine zengin etmistir

Beyler unuttugunuz ya da bilmediginiz bir faktor var.(Divanlari izledigim icin her divanda bu konu elestiri aliyor cunku)

Sportif ile Kulup iki farkli duzenek.

Hatta kulubun sportife surekli faiz isleyen astronomik borcu var.

Haliyle sportife gelen paradan kulube harcamak icin(projeler kulup tarafinda cunku) hesap kitapta garip seyler yapman gerekir, onda da divan ayaga kalkar. Zaten bir kisminin en buyuk derdi bu kulubun sportife olan borcunun nasil kapanacagi.

Tek soru hangi gelir sportifin, hangi gelir (magazacilik ozellikle) kulubun gibi ince detaylar var ama tranfer butcesi insaata gidiyor kafasi biraz yanlis geliyor bana.

Beceriksizlik vs diye elestiririmde,parasal konuda sizin soylediginiz /eslestirdiginiz gibi oldugunu sanmiyorum.

Çok mu önemli arkadaş şu da ağzında sürekli bu proje.
Devlet istiyorsa yapmamızı da yapsınlar, erzuruma 30 bin kişilik stadyum yapmayı biliyorlar.

Aslantepe projesi kulübün batış projesi olacak gibi görünüyor

Bu krediyi ödemek için futboldan gelecek paralar kullanılırsa gerileme döneminin arifesindeyiz demektir

Aslantepe projesi kulübün batış projesi olacak gibi görünüyor

Bu krediyi ödemek için futboldan gelecek paralar kullanılırsa gerileme döneminin arifesindeyiz demektir
kredinin maliyeti makul görünüyor. 3 yıl boyunca geri ödeme yok ve total 10 yıla yayılmış vaade. bir şey olmaz.

Ben Vadi İstanbul projesini yanlis bulmuyorum benim yanlis buldugum transfer butcesi ayri olur proje butcesi ayri olur.Transfere herhangi bir butce ayirdigimizi dusunmuyorum.500 milyon butcemiz var gibi artistik yapip bjk kadar olamiyorsan burda sorun var demektir.İcardi ve Lemina yerine Sancho Vlahovic cekersin orta sahaya ve 10 numaraya genc potansiyel oyuncu alir kapatirsin cok zor oldugunu dusunmuyorum.Gidip kiralik oyuncu pesinde kosuyorlar.

Ben bu konuda renkdaslarimla ayni goruste degilim tesislesme cok onemli.Nba Avrupa da baslayacak daha buyuk paralar donecegini dusunuyorum.Sampiyonlar ligi tarzi buyuk bir etki pesindeler.

Bitişini çocuklarımız görür bize nasip olmaz.

bombos bir spor icin cok korkunc paralar ödenmis

sepet topunda 50 sene arka arkaya sampiyon olsan anca belki o zaman su maliyeti cikar

saka gibi yav

ulan bir de safi ya da limaka yaptirin bunu tam olsun

osimenin yanina adam almayacaksaniz o parayi niye verdiniz adama

kiralik cer cöp adamla lig mi biter lan

Geri
Üst Alt