Vicdani Ret de mi geliyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Vicdani Ret de mi geliyor?

Örneğin bir savaş çıktı Adem,bizde savaş çıkmadan 10 yıl önce falan prof orduya geçmişiz,aktif olan 500 bin askeri personel sayısı 50 bine inmiş,seferberlik durumunda 20-30 milyon olan asker sayısı(askeri eğitim aldığın için silah kullanmasını,savaşmasını bilmek durumundan bahsediyorum) 1 milyonu geçmez.Çünkü zorunlu askerlik kalktığından,silah kullanmasını bilen insan sayısı acayip azalacak.Askeri olarak asimile olacak bir anlamda.80 milyonluk ülkede savaşmasını bilen 1 milyon kişi olursa iyi mi olacak yani? Hani diyorum ya,hergün savaş konuşulan bir bölgedeyiz.Avrupanın göbeğinde olsak,ya da kıta devleti falan olsak neyse.

Her kişi hayatının bir döneminde (3 ay-5 ay neyse) askeri eğitim almalıdır bana göre,hele ki bizim gibi bir ülkede.

500 binin bilmemneyin hesabı yapılacak bir devirde değiliz.Teknoloji konuşacak savaşlarda insan sayısı değil.20-30 milyon askerin de olsa adam tepene nükleeri koydummu apışır kalırsın Oğuzhan.Devir değişeli çok oldu.

500 binin bilmemneyin hesabı yapılacak bir devirde değiliz.Teknoloji konuşacak savaşlarda insan sayısı değil.20-30 milyon askerin de olsa adam tepene nükleeri koydummu apışır kalırsın Oğuzhan.Devir değişeli çok oldu.

harbiden yıl olmuş 2012top tüfek mi kaldı yahu

O zaman sadece,uçak alalım,tank alalım? Dünyadaki hiçbir savaş piyadesiz kazanılmaz,hatta piyade bir ordunun en büyük silahıdır.Bu her zaman böyle olacak,öyle nükleer kolay kolay atılmıyor oyunlardaki gibi.

Konuyla ilgili sayfalarca konuşulabilir ama tek kelime yerinde olacaktır. Yazık. Demogoji değil amacım ama vicdani reddi beklemek nedir arkadaş.

Askerlik için reddettiğin vicdanın tek bir şehit haberi duyduğun andan itibaren hayat boyu peşini bırakır mı?

Güneydoğu'da ölenler kimin için öldü arkadaş,biri bana bunu açıklasın?Toprağı savunmak için mi?PKK'nın zaten orayı işgal edip "slm biz devlet kurduk" diyecek bi hali yok,bunu yıllara yayarak,yıldırarak ŞEHİRLERİ ele geçirerek yavaş yavaş özerkliğini ilan etmeyi planlamışlar en başından.Başarıyorlar mı?Evet.nası lan sen ne diyon yavşak falan demeyin,acı gerçek bu.

ha noldu,niye öldü o çocuklar?vatan için savaştıklarını zannederken güçlülerin oyunları uğruna gittiler.

önceki sayfalarda da belirttiğim gibi bu ülkede bu zamanda bu yöneticilerle askerlik kutsal bi görev olmaktan çıkmıştır.

yüzeysel duygusallık yapmayın,benim halamın oğlu da şehit,biz de biliyoruz neyin ne olduğunu az çok.

O zaman sadece,uçak alalım,tank alalım? Dünyadaki hiçbir savaş piyadesiz kazanılmaz,hatta piyade bir ordunun en büyük silahıdır.Bu her zaman böyle olacak,öyle nükleer kolay kolay atılmıyor oyunlardaki gibi.

Teknoloji derken uçak ve tanklardan bahsetmiyorum sadece.Zilyon çeşit savunma silahı var,yatırımını teknolojiye bilime yap askerine patates soydurtacağına.Ayrıca emin ol bir dünya savaşı patlak verirse kimse nükleer kullanmaktan çekinmez.Adamlar piyade yerine robot kullanacak teknolojiye ulaştı siz hala 20 milyonun 30 milyonun derdindesiniz.

Güneydoğu'da ölenler kimin için öldü arkadaş,biri bana bunu açıklasın?

aynen insanada en çok koyan bu zaten

hayır birde kimle savaşıyorsun ortada savaşılıcak bir devlette yok tamamen kalleşçe haince yetiştirilmiş bir topluluk pisi pisine ölüyor askerler bir nevi

hayatı boyunca köyünden dışarı çıkmamış eline silah almamış adamı tut sen oraya koy sonra 10 şehit 20 şehit yazık

Benim arkadasim var sosyolojide beraberdik. Simdi o guvenlik terør falan alaninda sosyolojik arastirmalar yapiyor. Bir gun tesadufen karsilastim biraz konusmustum. Artik cephede savasan askerlerden ya da bildigimiz klasik askerlerden daha fazla insan barindiriyor arka teknolojide fuzeyi, ucaklari ve tanklari ureten firmalar vs. vs. demisti. Yani basarili olmak icin onun dedigine gøre cephe gerisinde askeri teknolojide calistirilan insan sayisinin orani ønemli hale geliyor. Artik profesyonel ordular da ki artik askerlik de belirli noktalarda gecmis anlamlarindan kopuyor daha cok cephe gerisiyle ølculmeye baslandi. Mesala silah yapan muhendisi, programcisi, kimyacisi falan neredeyse komutandan daha ønemli konuma falan geliyor demisti vs. vs. Yani gunumuzde profesyonellesme egilimi o teknolojide insan oraniyla ølculmeye falan baslanmis tabiki urettikleri seylerle de ve ne kadar askere verilen is makinelere verilirse o ølcude yavas yavas profesyonellesmede ønemli adimlar atildigi varsayiliyor diyordu.

Yani cok sevdigim seyler degil de ne yazikki øyle bir egilim var.

Edit: Umarim duzelmistir cumleler.

Türkiyede ordu tamamen prof olmaz,olmamalıda zaten.Biz avrupanın göbeğinde sınırlarımız güvende bir devlet miyiz? Ha sadece doğudaki birlikler prof olsun dersin ona tamamen katılırım ama böyle tehlikeli bir coğrafyada %100 prof ordu diye birşey söz konusu değil.

Aynen...Teknik ve coğrafi açıdan her ülke kendine göre bir ordu yapısı kurar.İsrail de bu nüfus yapısıyla,o coğrafyada profesyonelliğe geçsin bakalım ne oluyor : )

Bizim sorunumuz dediğin şekilde tehlikeli bölgelerde acemi olmaktan kurtulamamak. Orada profesyonelleşmiş ordu mensupları savaşacak; G-3'e oyuncak silah gibi bakan değil...

Teknoloji derken uçak ve tanklardan bahsetmiyorum sadece.Zilyon çeşit savunma silahı var,yatırımını teknolojiye bilime yap askerine patates soydurtacağına.Ayrıca emin ol bir dünya savaşı patlak verirse kimse nükleer kullanmaktan çekinmez.Adamlar piyade yerine robot kullanacak teknolojiye ulaştı siz hala 20 milyonun 30 milyonun derdindesiniz.
Kim o devletler mesela ? Ben söyleyeyim,hepsi sınırlarını güvene almış gelişmiş devletler.Gelişmekte olan devletler,sınırları güvende olmayan devletler bunu teknolojik imkanlarıyla sağlayamadıkları için,bizim gibi insan gücüyle sağlamak zorunda.

Öyle dan diye prof a geçelimle olmuyor bu işler,önce teknolojik-askeri vs altyapısını hazırlayacaksın.

fakirin evladı şehit olur ailelerinin ciğeri yanarken zengin olan parasını basıp bedelli askerlik yapacaksa ve bu ülkenin başbakanının bakanlarının çocukları aynı şekilde yapmış olmak için sefa içinde askerliklerini yapmışlar yada yapacaklarken gidipte teröristlere hedef olmak istemiyorum.

ha ne zaman herkes bedelli gibi zırvalıklar olmadan eşit şartlarda askere alınır ülkemin her yerinde vatani göreviimi yaparım

şu aşamada vicdani reti destekliyorum

Kim o devletler mesela ? Ben söyleyeyim,hepsi sınırlarını güvene almış gelişmiş devletler.Gelişmekte olan devletler,sınırları güvende olmayan devletler bunu teknolojik imkanlarıyla sağlayamadıkları için,bizim gibi insan gücüyle sağlamak zorunda.

Öyle dan diye prof a geçelimle olmuyor bu işler,önce teknolojik-askeri vs altyapısını hazırlayacaksın.

Dan diye geçilmez diye diye nerelere geldi iş,biryerden başlamak lazım artık.

Insan tercihi ve iradesi acisindan tartisan kimse yok. Herkes devlet olmus ve o pencereden bakiyor Turkiye'deki en buyuk problem bu bence. Asil isin ønemli olan kismi istemeyen insanlarin bireysel tercihleri ve iradeleri. Bireyin devletin cikarlari ile kendi cikarlarini ''tamamen'' øzdeslestirmesi kisisel irade ve tercihlerin hepsine bu acidan yaklasmasi fasizme øzgu bir dusunce anlayisi.

İyi olur kaçmaya bahane aramayız. Bedelli, ret ikiside her daim aktif seçenek olsun, orduda profesyonelleşsin boş yere güzel kardeşlerimizi PKK'a yem edip şehit vermeyelim. Senelerce eğitim alan PKK'lının karşısına 20 günlük askeri koyup ateş etmeyide komutanın keyfine bağlarsan ona askerlik denmiyordu zaten. Teröristlerle savaşacaksan hiç değilse askerde aynı eğitimi almış olsunki el mi bey mi yaman görelim.

Dan diye geçilmez diye diye nerelere geldi iş,biryerden başlamak lazım artık.
O konuda haklısın,Çoktan başlamıştık bile aslında,şimdi üretemediğimiz uçağı 1940 larda üretiyorduk,Hepsini kapattırdılar ama yinede teknolojik olarak herşeye rağmen gelişmeye başladık bence.

Mussolini bile bu kadarini yapamadi be (:

fakirin evladı şehit olur ailelerinin ciğeri yanarken zengin olan parasını basıp bedelli askerlik yapacaksa ve bu ülkenin başbakanının bakanlarının çocukları aynı şekilde yapmış olmak için sefa içinde askerliklerini yapmışlar yada yapacaklarken gidipte teröristlere hedef olmak istemiyorum.

ha ne zaman herkes bedelli gibi zırvalıklar olmadan eşit şartlarda askere alınır ülkemin her yerinde vatani göreviimi yaparım

şu aşamada vicdani reti destekliyorum
Zengin şehit ailesi gördün mü daha önceden? Villalarından şehit uğurlayan falan? Zenginler zaten gitmiyor,bedelli olsa da gitmiyor doğuya,olmasa da.Orta kesim bile gitmiyor doğuya.Bedelli gelirse hiç olmazsa bu ''zenginlerden'' para elde edecek ülke.Öbür türlü hem para vermiyorlar,hem batıda yata yata 3 ay askerlik yapıp gidiyorlar.

Şöyle bir duruma şahit olmuştum askerlik yaparken, ki o zaman biraz farkına varmıştım doğuda askerlik yapanların kısmen de olsa profil durumlarının :

Dönem kayıplarını askerlik yapanlar bilir.İçlerinde her türlü adam vardır,biraz sorunludurlar... Ankara'da adamlarla aynı kışlada askerlik yaptıktan sonra biz kısa dönemler Ankara içine dağıtıldık. Adamların dağıtıldığı yerlerin en yakını belki de Siirt'ti...Birisiyle muhabbet esnasında "Ben Çankaya'da devam edeceğim" derken,çocuğun içi gitmişti.

Yani demek istediğim oraya gönderilenlerin rastgele seçildiği inancında olmadığım. Bu sadece dönem kayıpları kısmı...

adam istemiosa silah zoruyla askere alsan ne olur. şimdi vicdani retçi olan birisi askere zorla gönderilse ve pkk tarafından öldürülse, şehit sayılcak mı ? bayrak falan koncak mı tabuduna.

Pek alakali olmamis (: Sil duzenle kaydet (:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt