- 22 Kasım 2008
- 12.787
- 17.022
- 2.943
Cevap: Vicdani Ret de mi geliyor?
500 binin bilmemneyin hesabı yapılacak bir devirde değiliz.Teknoloji konuşacak savaşlarda insan sayısı değil.20-30 milyon askerin de olsa adam tepene nükleeri koydummu apışır kalırsın Oğuzhan.Devir değişeli çok oldu.
Örneğin bir savaş çıktı Adem,bizde savaş çıkmadan 10 yıl önce falan prof orduya geçmişiz,aktif olan 500 bin askeri personel sayısı 50 bine inmiş,seferberlik durumunda 20-30 milyon olan asker sayısı(askeri eğitim aldığın için silah kullanmasını,savaşmasını bilmek durumundan bahsediyorum) 1 milyonu geçmez.Çünkü zorunlu askerlik kalktığından,silah kullanmasını bilen insan sayısı acayip azalacak.Askeri olarak asimile olacak bir anlamda.80 milyonluk ülkede savaşmasını bilen 1 milyon kişi olursa iyi mi olacak yani? Hani diyorum ya,hergün savaş konuşulan bir bölgedeyiz.Avrupanın göbeğinde olsak,ya da kıta devleti falan olsak neyse.
Her kişi hayatının bir döneminde (3 ay-5 ay neyse) askeri eğitim almalıdır bana göre,hele ki bizim gibi bir ülkede.
500 binin bilmemneyin hesabı yapılacak bir devirde değiliz.Teknoloji konuşacak savaşlarda insan sayısı değil.20-30 milyon askerin de olsa adam tepene nükleeri koydummu apışır kalırsın Oğuzhan.Devir değişeli çok oldu.