Vicdani Ret de mi geliyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Vicdani Ret de mi geliyor?

SO

ben ölüp yok olduktan sonra vatan neymiş devlet kimmiş

kendi sınırlarını belirlediğim bi toprak parçasıyla,

daha rahat yaşamak için kurduğum devlet sistemi,

bir ölü için neyi ifade ederki

acaba ben vatanım için ölürüm diyen bir ateist var mıdır ?

So'su şu arkadaşım, şehitlik herkes için dini bir kavram değildir hey Allahım.

İnanmayan bir insanda gayet tabii vatanı için ölebilir. Uzattığımız konuya bak.

:D

Benim yazdıklarımı okumadan mı cevap verdin anlamadım ki :D

Hayır okudum, bütün içerikten orayı kırpmanın anlamı nedir ki? :)

Orası farkındaysan üstteki bölümden ayrı bir konu, paragraf atmışım. Türkçe öğretmeme gerek yok sanırım. Hala profesyonel orduya karşı çıkanlara dem vurmuşum. :)

Vicdani ret 10 yıla çıkar Osman Işık 10 yıl sonra kullanır bu hakkını.

Orası farkındaysan üstteki bölümden ayrı bir konu, paragraf atmışım. Türkçe öğretmeme gerek yok sanırım. Hala profesyonel orduya karşı çıkanlara dem vurmuşum. :)
Türkiyede ordu tamamen prof olmaz,olmamalıda zaten.Biz avrupanın göbeğinde sınırlarımız güvende bir devlet miyiz? Ha sadece doğudaki birlikler prof olsun dersin ona tamamen katılırım ama böyle tehlikeli bir coğrafyada %100 prof ordu diye birşey söz konusu değil.

Bu senin düşüncenin ''çarpıklığı''...

Şurda söylenenlerle senin sürekli ortaya koyduğunun zerre alakası yok, bence dinle ilgili görüşlerini tatmin etmeye çalışma. Yeri değil şu an, belli oluyo ;)

Alakası yok. Yazmamın nedeni şehitlik mertebesi, yüceliği lafınaydı sadece. Yoksa sabaha kadar mantıklı mantıklı tartışın. Ama işe duygusallık karışınca boku çıkıyor.

Hem sen ne kadar vatan için ölmeyi kutsal sayan ateist evladı diede bir şey var desende, askerde ölenin durumu o değil.

Şehitlerin bedeni çürümez, Allah yolunda verilen geri alınmaz, 50sene sonra mezarı açsan şehidin yarasından hala kan gelir vs bunların hepsi dediğim kapıya çıkıyor.

Çünkü insanoğlu ölüdende umudu kesmez. Evladı ölen anaya babaya bundan büyük tesellisi olmaz.

Merak etme onun yeri senden sıcak, hatta kendi gtüne mukayet ol ki, şehit evladından şefaat ala bilesin derler.

:ays:

So'su şu arkadaşım, şehitlik herkes için dini bir kavram değildir hey Allahım.

İnanmayan bir insanda gayet tabii vatanı için ölebilir. Uzattığımız konuya bak.

pek karlı bir iş olmaz bu inanmayan arkadaş için

inanan önünde sonsuz yıl olduğu için bunun bi kısmından feragat etmeyi göze alabilir

inanamayanın yaşı 20ye gelmişse önünde max 60-70 yıl var

niye bundan vazgeçsin

ne uğruna vazgeçsin

Alakası yok. Yazmamın nedeni şehitlik mertebesi, yüceliği lafınaydı sadece. Yoksa sabaha kadar mantıklı mantıklı tartışın. Ama işe duygusallık karışınca boku çıkıyor.

Hem sen ne kadar vatan için ölmeyi kutsal sayan ateist evladı diede bir şey var desende, askerde ölenin durumu o değil.

Şehitlerin bedeni çürümez, Allah yolunda verilen geri alınmaz, 50sene sonra mezarı açsan şehidin yarasından hala kan gelir vs bunların hepsi dediğim kapıya çıkıyor.

Çünkü insanoğlu ölüdende umudu kesmez. Evladı ölen anaya babaya bundan büyük tesellisi olmaz.

Merak etme onun yeri senden sıcak, hatta kendi gtüne mukayet ol ki, şehit evladından şefaat ala bilesin derler.

:ays:

Sen erkekmisin yoksa?

:)

Gencecik insanları 80'lerden kalma haritalarla mayınlı araziye,karakol inşaası için dağın tepesine,vadilere açık hedef olarak bilerek "komutanlar" insanlar oldukça karşıyım arkadaş askerlik olayına. edit:batıda görev yapan da ordaki rütbelinin uşaklığını yapmaya gidiyor,başka bi halt yok.

vatan elbette sağolsun da böyle değil.

hala şehit mi değil mi muhabbeti yapılıyor.gençler.

2 milyon tane eğitimsiz askerin olacağına 200 bin tane tam donanımlı bilgili profesyonel askerin olsun daha güçlü olursun. Eskisi gibi at üstünde süvariler savaşmıyor ki asker sayısının çokluğuna güvenesin. Bu devirde asker sayısının pek önemi yok askerin eğitimliyse teknolojin sağlamsa tamamdır

Ben profesyonelleşmeme nedeninin insanlarda ki vatan millet sakarya duygusu olduguna inanmıyorum o kadar basit değil.

Mesela vatan için ölmek tartışıldı. (Şehitlik demiyorum hemen cennet din diyenler çıkıyor) Vatan için ölmek saygı duyulacak birşeydir ama mesela devlet açısından bakınca durum şöyle ; Mesela devlet için Çanakkale'de ya da Kurutuluş Savaşında ölen insanların olması büyük bir onurdur. Ama devlet için PKK'ya karşı bu kadar şehit vermiş olmak büyük bir rezilliktir. Aradaki anlatmak istediğim farkı anlamıştır herkes umarım. Bunlar da halkın milli duygularından değil çok başka şeylerden kaynaklanıyor. O başka şeyler bambaşka bir tartışma konusu zaten.

Vatan millet Sakarya ve insan hayatinin bunun uzerinden de sehit denilerek ucuzlatilmasi diger insanlarin uyumasina ve bazi seyleri sorgulamamasina neden olur. Demek istedigim bu. Sorgulamazsa da bazi yerlerde baski olusturamaz. Sehit oldu der biter hic birsey sorgulanmaz. Basit birsey. Ulkenin øznel kosullari ile cok fazla alakasi yok o øzgul kosullar devreye girerse butun acidan bakarsan insan hayatina saygiya bunun bir cember oldugunu bilirsin ki nitekim birisi iskencede øldurulur birisi durmadigi icin arkadan polis kursunu ile ølur bir genc. O genc icin Yunanistan'da halk ayaklanir Turkiye'de yaprak kimildamaz. Hepsi birbirine bagli seyler. Toplamda hepsi insan hayatinin ucuz oldugunu gøsterir cunku sorgulayan yok vs. vs. daha farkli idi demek istediklerim.

Canakkale ve Kurtulus Savaslari cok farkli savaslar. Konu ile alakasi yok simdi øyle bir durum yok ekstra Canakkale savasi da tartismalidir. Kurtulus Savasi cok daha farkli zaten teokratik devlet degil farkli bir dusunceden gelen kisinin ønderliginde olmus. O tartismalardan hic cikilmaz. Tamam Canakkale'de Iran ile olan savaslar hatta Osmanli'nin fetihleri orda da Muslumanlar kendi ulkelerini savundular kim sehitti o zaman orda vs. vs. ki bunun konu ile alakasi yok.

Türkiyede ordu tamamen prof olmaz,olmamalıda zaten.Biz avrupanın göbeğinde sınırlarımız güvende bir devlet miyiz? Ha sadece doğudaki birlikler prof olsun dersin ona tamamen katılırım ama böyle tehlikeli bir coğrafyada %100 prof ordu diye birşey söz konusu değil.

Sadece en tehlikeli bölgemiz prof olsun demek ile dört bir yanımız prof olsun demek arasındaki farkı anlamadım. Profesyonel ordu sadece bizim literatürümüzde var, ordu demek zaten profesyonel ordu demektir. Eğer askere ihtiyacın varsa insanları teşvik edecek eylemlerde bulunursun, ne bileyim maaşını arttırırsın. Emin ol, şimdikinden daha kapsamlı ve daha fazla bir orduya sahip oluruz. ;)

Yok Türkçe derslerini uygun oldugun bir zaman da hallederiz.

Benim mesajımdan alıntı ile cevap var ama hem parağrafın tümü hem de o cümle benim yazdıklarımla alakasız. Birtek geleneklere bakış açın belki cevap olabilir. Ben de sadece o cümleyi kırpmadım kırpsam üsttekiler olmazdı dimi ? Doğru mu ? :) Bütün yazdıklarını alıntıladım orayı boldladım.

@emre saykal

eğitimli adam çok var ayrıca,bi tim vardır ya da 1-2 tim vardır adını bilmediğin,orası belli olmaz.vatan için çalışan çok insan geldi geçti,devlet denilen şeyden hiç bi zaman tam destek alamadıkları için istediklerini gerçekleştiremediler.ne askeri gücü bu kadar küçümse ne de devletin gücünü.

tam donanımlı asker diyince rambo veya polat alemdar beklemeyin,pkk itirafçılarından ayrı tim oluşturulmaya çalışıldı güneydoğuda,noldu.intikam tugayları kuruldu şu kuruldu bu kuruldu,noldu?faili meçhul cinayetler oldu uyuşturucu kaçırıldı silah kaçırıldı 2,5 eşkiya oldu şimdi binlerce.böyle işte.

işte bu yüzden ASKERLİK bu ülkede bu zamanda bu yöneticilerle-siyasi parti olarak anlamayın- kutsal bi görev olmaktan çıkmıştır.şehitlik boyutunu karıştırmayın.

Senden daha erkeğim

excited.gif

Sadece en tehlikeli bölgemiz prof olsun demek ile dört bir yanımız prof olsun demek arasındaki farkı anlamadım. Profesyonel ordu sadece bizim literatürümüzde var, ordu demek zaten profesyonel ordu demektir. Eğer askere ihtiyacın varsa insanları teşvik edecek eylemlerde bulunursun, ne bileyim maaşını arttırırsın. Emin ol, şimdikinden daha kapsamlı ve daha fazla bir orduya sahip oluruz. ;)
Örneğin bir savaş çıktı Adem,bizde savaş çıkmadan 10 yıl önce falan prof orduya geçmişiz,aktif olan 500 bin askeri personel sayısı 50 bine inmiş,seferberlik durumunda 20-30 milyon olan asker sayısı(askeri eğitim aldığın için silah kullanmasını,savaşmasını bilmek durumundan bahsediyorum) 1 milyonu geçmez.Çünkü zorunlu askerlik kalktığından,silah kullanmasını bilen insan sayısı acayip azalacak.Askeri olarak asimile olacak bir anlamda.80 milyonluk ülkede savaşmasını bilen 1 milyon kişi olursa iyi mi olacak yani? Hani diyorum ya,hergün savaş konuşulan bir bölgedeyiz.Avrupanın göbeğinde olsak,ya da kıta devleti falan olsak neyse.

Her kişi hayatının bir döneminde (3 ay-5 ay neyse) askeri eğitim almalıdır bana göre,hele ki bizim gibi bir ülkede.

Yok Türkçe derslerini uygun oldugun bir zaman da hallederiz.

Benim mesajımdan alıntı ile cevap var ama hem parağrafın tümü hem de o cümle benim yazdıklarımla alakasız. Birtek geleneklere bakış açın belki cevap olabilir. Ben de sadece o cümleyi kırpmadım kırpsam üsttekiler olmazdı dimi ? Doğru mu ? :) Bütün yazdıklarını alıntıladım orayı boldladım.

Şimdi ben nereye dikkat çekmeye çalışıyorum acaba? :)

Yahu hadi anlamadın bari alakasız deme. Sen temelde vicdani reti istemiyorsun ama profesyonel orduyu istiyorsun. Yani en azından vicdani ret ile biraz içli dişli olsun ama tam olmasın demek istiyorsun. Sonra vicdani ret bu ülkenin geleneklerine pek örtüşmüyor diyorsun. Yani yazının ahım şahım kısmı burası, geri kalan teferruatta gözümden kaçan bir şey olduysa uyar beni.

Ben ise tamamen vicdani reti savunuyorum ve onu cazip kılan şeylerden bahsediyorum. Senin örneklerle veremediğin şeyi veriyorum, senin düşüncenin cazip kılan bir yanının olmadığını söylüyorum. Anlayabildin mi, yoksa alakasız deyip kaçacak mısın yine? Bir de gülücük koyayım sonuna bari biraz ego tatminkarlığı yapayım. :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt