# Victor Nelsson

Video sahibi haklı Kim Jae Olympiakos’ta üç Frankurtta iki yemelerine ve üçlü stopere rağmen 20 M falan konuşuyorlar.

biz de avrupada daha büyük takımlardan gol yemeyip bazen ben dahil nasıl gömeriz diye düşünüyoruz.

Sonra yüksek paraya adam sattıklarında biz nasıl satamıyoruz diyoruz piyasayı biz düşürüyoruz en başta

Adam gayet mevcut takıma göre iyi oynuyor. Türkiye macerasında da kendine birşeyler katacaktir. Sertlik falan filan. Ayrıca bu oyuncu için transferi olduğu zamanlarda hemen hemen her yerde 5 büyük ligin scoutlari tarafından ilgi duyulan ve izlenen biri olduğu söyleniyordu. Malesef gsc nin büyük cogunlugu futbolun F sinden bir haber, trolluk seviyesinde eleştiri yaptığını zannediyor. Ben kendisine guveniyorum.

Henuz Nelsson'u tek basina defans yaparken izlemedim. Tum maclarida izlerim. Sahadaysalar, Marcao ve Luyindama stoperlik yapiyo. Nelsson'un risksiz top kullanma disinda yaptigi pek birsey yok. 7 milyon verilmemis ve adi Turk olsa burada edilecek kufurleri dusunemiyorum. Efendi adam eyvallah. Genc adam uzerine koyarak gidebilir onada eyvallah. Fakat hali hazirda bu takim seviyesinin cok gerisinde ve eksikleri cok. Ayaga top kullanilacak, diye takimda savunmaci kalmadi. 6 numara'ya Fernando gibi bir adam aramak ve getirmek varken, Nelsson, Alpaslan, Taylan vs bir suru gorece ayagi iyi adamla savunmadan cikmaya calisiyoruz. Sirf savunmadan cikabilelim diye, Luyindama'dan yararlanamiyoruz. Ne savunmadan cikabiliyosun (bkz, Taylan, Berkan, Alpaslan tonla hata), nede iyi savunma yapabiliyosun takimda Marcao, Luyindama ve Boey olmayinca. Teshisi dogru koymazsak, bu yilda cope gider kesin. Alti ustu Rize'yle oynadik. Penaltiyi gole cevirseler yuksek muhtemel yenilmistik. Rize pisligini yenmek disinda ovulecek ne var anlamis degilim.

Katiliyorum.

Nelsson kisminda, erken vs icin degil ama defans uyumu gercekten gorece daha cok zaman alir. Alpaslan konu disi, sadece rotasyon. Luyindama eger pas ile cikacaksak "genel olarak" o da konu disi, kismen. Nelsson ve Marcao partnerligine ihtiyacimiz var. Marcao super harika uber degil ama eldeki en "komple stoper" tanimina uyan isim. Nelsson, simdilik, defansif farkindaligi olan, genelde dogru yerde pozisyon alan, rakibi takip vs sorunu olmayan ve de ayaklari gayet iyi bir isim. Ancak, sert degil ya da yildiriciligi yok denecek kadar az. Ayrica Marcao gibi top 3.bolgedeyken pro-aktif olup topsuz alanda pres yapip donen toplari alabilecek biri de degil. Kisacasi, "+" lar ve "-" ler var.

Suna tamamen katiliyorum, bu takimin Melo/Fernando tipinde (farkli sertlikte elbette) oyuncuya yani ortasaha-defans liderine ihtiyaci var, bagiriyor dibimizdeki ayi gibi. Taylan ~= Gustavo ~= Berkan (+'si dinamizm ve pres gucu) tipinde oyuncular. Hatta Berkan'in ayaklari bence Taylan kadar iyi degil, Taylan'da Berkan kadar tempolu ve isiran bir oyuncu degil. Ki Berkan bile tam "isiran" tipte degil. Gustavo, aldigim bilgiler ve izledigim sure disina bana ustteki denklik disinda birsey vaat etmiyor. Super adam olabilir, asla lafim yok kaldi ki ayaklari daha iyi yasina gore. Ancak bizim ihtiyacimiz daha cok isiran "defans-once" kafasindaki bir ortasah lideri ve bence kesinlikle tecrubeli olmali. Babel gibi ofansta hiz/guc/enerji gereken yerde boyle bir veteran olacagina defansta tecrubenin cok degerli oldugu, faul alabilen, baski aninda oyunu acabilen ya da bize "aha yine kaptirdi" dedirtmeyecek bir isim. Bu noktalarda katiliyorum.

Yatirim olacka cok gorunsede aslinda stoperler icin uzun vade de bu meblaglar cok degil. Hele birde pasaport Kuzey Avrupa olunca ve gercekten yasina gore onemli bir mac sayisi tecrubesiyle geliyorken cok diyemem. Ama oncelik ? evet bence de ortasaha olmaliydi. Bunun disinda Nelsson, "kotu" diyemem ama "cok iyi" yaptigi birsey de var demek icin benim adima erken. Belki pas oyunu. Biraz da defansif farkindalik ve liderlik ozellikleri.

Bir sene İtalya Ligine kiraya gitse şöyle 8.liğe oynayan bir takıma falan bambaşka bir seviyeye gelebilir

Transfermarkın fenerbahçeli elemanları Victora da yanlı davranmamışlar mı

Bugün 23 yaşına girdi.
Happy birthday.
Selçuk bugünkü idmanı dört gözle bekliyordur.

Maşallah kac top kesti oyle

takımda oynadıkça gelişen ve performansını artıran tek GENÇ oyuncumuz sanırım.

inşallah marcao ile gelişimini hızlandıracak ve bana da söylediğim lafları yedirecek.

Geri
Üst Alt