- 6 Eylül 2014
- 83.132
- 56.734
- 4.283
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Burada vurmasını engellemiyorki, Torreira’nın hamlesi direkt topa ki değmediğinden emin olamıyorum, Aleksic beklemediği için yumuşak giriyor.Bilmiyorum cevap verdiler mi evet yasak malasef şöyle açıklanıyor topa vuracak adam eyleme başladığı için sen onun önüne ayağını koyduğun için vurmasını engelliyorsun ve bu faul oluyor. Çelme takmak gibi düşünelebilir.
Dipnot; topa ilk dokunan torreria olsaydı faul olmazdı. Tabi şöyle dokunma torrerianın ayağına vurmadan dokunmaktan bahsediyorum.
Bilgilendirme için tşk. Yalnız, rakibin benim ayağıma vurması ile benim ayağıma takılmasını niye aynı kategoriye koyuyoruz. Vurması onun elinde ve etken, takılması ise onun elinde değil ve edilgen.rakibin takılması tamam faul zaten de vurmasını anlamadım.Rakip senin ayağına vurmadan veya aynı anda topa müdahale edebildikten sonra ayağını İSTEDİĞİN YERE SOKARSIN. (Tabi ayağını sokarken kalçanla, dizinle falan da ayrıca başka yerden faul yapmadığın sürece)
Çok basit yahu...
Ayağını soktun topa DOKUNAMADIN ve rakip topa vurmak/dokunmak istediği ayağıyla, ya da hatta dümdüz yürüdüğü/koştuğu ayağıyla (özellikle sana doğru doğal olmayan şekilde uzatıp kasıtlı takma yapmadan) senin ayağına vurdu veya takıldı... O zaman sen faul yapmışsındır.
Ayağını taban göstermeden, gaddarca gelip rakibi korkutmadan, nizami şekilde soktun ve alttan üstten de rakibe herhangi bir şekilde darbe vurmadan topa DOKUNDUN, ondan sonra rakip istediği kadar senin topa dokunduğun ayağına vursun, istediği kadar o ayağa takılsın, FAUL MAUL YOKTUR. Rakibin senin ayağına vuruşuna göre o sana faul yapmış olabilir.
Burada önemli olan 1. ayağını sokuyorsan topa dokunacaksın. 2. rakibin ayağına vurması/takılması sen topa dokunduktan sonra veya eş zamanlı olacak.
Bilgilendirme için tşk. Yalnız, rakibin benim ayağıma vurması ile benim ayağıma takılmasını niye aynı kategoriye koyuyoruz. Vurması onun elinde ve etken, takılması ise onun elinde değil ve edilgen.rakibin takılması tamam faul zaten de vurmasını anlamadım.
Futboldan VAR kalkmalı sadece yarı otomatik ofsayt ve çizgi teknolojisi olmalı. VAR pozisyonlarda kötüye kullanıma çok açık hale geldi, kimse protokol falan dinlemiyor kafasına göre eviriyor çeviriyor pozisyonlarıYa arkadaşlar Torreira topa dokundu dokunmadı mı, o ayağını koyduktan sonra mı topa hamle geldi sonra mı geldi vs tamamı boş sorular.
Avrupa Şampiyonası biteli daha 58 saat falan oldu. Bizim oyuncunun ayağı kırılıyordu adamlar faul vermedi. Burada sarı kart gösterilen pozisyonları devam ettiriyor adamlar ki bu sayede oyun zevkli hale de geliyor. VAR’IN HAKEMİ ÇAĞIRMASI İÇİN HAYATINDA HİÇ FUTBOL İZLEMEMİŞ BİR İNSANIN DAHİ O POZİSYONDA HAKEMİN YANLIŞ KARAR VERDİ DİYEBİLMESİ LAZIM.
Öyle yok ayağının serçe parmağıyla diğerinin kramponunun çivisine değiyor falanla VAR’a çağıramazsın. Oyunun da VAR’ın da boku çkar öyle.
iptal ettiklerinin çoğu da gol. Geçen yıl sivas maçında kaleci topu tuttu diye bir yalan kararla golünü yedi bu itlericardiye mobing uyguluyorlar şerefsizler böyle golleri iptal ederler sonra medyadaki köpeklerine icardi gol atamıyor diye haber yaptırırlad
Aynen öyle bu pozisyon faul olarak yorumlansa bile var çağıramaz çünkü gri pozisyon. KarışamazYa arkadaşlar Torreira topa dokundu dokunmadı mı, o ayağını koyduktan sonra mı topa hamle geldi sonra mı geldi vs tamamı boş sorular.
Avrupa Şampiyonası biteli daha 58 saat falan oldu. Bizim oyuncunun ayağı kırılıyordu adamlar faul vermedi. Burada sarı kart gösterilen pozisyonları devam ettiriyor adamlar ki bu sayede oyun zevkli hale de geliyor. VAR’IN HAKEMİ ÇAĞIRMASI İÇİN HAYATINDA HİÇ FUTBOL İZLEMEMİŞ BİR İNSANIN DAHİ O POZİSYONDA HAKEMİN YANLIŞ KARAR VERDİ DİYEBİLMESİ LAZIM.
Öyle yok ayağının serçe parmağıyla diğerinin kramponunun çivisine değiyor falanla VAR’a çağıramazsın. Oyunun da VAR’ın da boku çkar öyle.
O zaman da fbye durmadan penaltı verirler sorgusız sualsiz, şimdi 1 veriyolarsa o zaman 3 verirlerFutboldan VAR kalkmalı sadece yarı otomatik ofsayt ve çizgi teknolojisi olmalı. VAR pozisyonlarda kötüye kullanıma çok açık hale geldi, kimse protokol falan dinlemiyor kafasına göre eviriyor çeviriyor pozisyonları
Zaten konyalılar faul beklemedi bile. Hata yaptıklarına üzülüyorlardıSiz hala faul olup olmadığını mı tartışıyorsunuz. Bu ligde hakemlerin kafasında bir tilki varsa her pozisyona bir kulp bulurlar. Ama rezil oluyorlar en azından. Herhangi bir normal ligde böyle bir pozisyon sonrası savunmanın hatası konuşulur düdük falan kimsenin aklına bile gelmez. Geçtiğimiz sezon yabancı VAR gelmese şampiyon olamayacaktık belki de biz. Tüm tezgah orada dönüyor.
Ya abi bence de kalkmalı da kalmasına gerek de yok, hakemleri çağıracaksın Riva’ya bir odaya kapatacaksın, 3 ay İtalya, İngiltere ligi ve Avrupa Şampiyonası izleteceksin. Diyeceksin ki bakın adamlar hangi pozisyonlarda çağırıyor; inceleme kaç saniye sürüyor. Oyun nasıl akıyor. Ota boka faul verip, ota boka çağırmayı bırakın. Göztepe’nin iptal edilen golü, Icardi’nin attığı gol Everton-Newcastle, Milan-Torino, Almanya Fransa maçında olsa hakem çağırır mıydı diye soracaksın. Bir tanesi evet diyemez zaten.Futboldan VAR kalkmalı sadece yarı otomatik ofsayt ve çizgi teknolojisi olmalı. VAR pozisyonlarda kötüye kullanıma çok açık hale geldi, kimse protokol falan dinlemiyor kafasına göre eviriyor çeviriyor pozisyonları
Rakibe müdahale etmeden topla adamın arasına girmek nasıl faul olabilir ki?Beyler pozisyon faul lami cimi yok bu işin kural bu. Ama VAR çağırma protokolüne uyuyor mu onu bilmiyorum diyelim uyuyor hakemi yönlendirilmesi zaten başlı başına yanlış. Sen yönlendiremezsin izlet geç.