Xavi mi Steven Gerrard mı ?

Cevap: Xavi mi Steven Gerrard mı ?

Arkadaşlar, Xavi Gerrard'dan daha üstün bir oyun zekasına veya daha iyi paslara sahip olabilir.

Ki şöyle diyelim, Xavi 10/10 pas atıyorsa, Gerrard 10/8 pas atıyordur.

Ama Gerrard çok farklı. Neden?

Örneğin,

Bugün Hakan Şükür, Tanju Çolak, Hami Mandıralı üçlüsü Metin Oktay'dan daha fazla gol atmıştır.

Ama hiç biri Metin Oktay'ın yerini tutamaz mesela.

Gerrard içinde böyle diyebiliriz, Steven Gerrard attığı fantastik goller, olağanüstü hırsı, hem teknik hem müthiş kuvvetli oluşu, takımını Şampiyonar Ligi'ni kazandıkları yıl örneğin çok kez ama çok çok kez attığı gollerle hem ipten alması, Liverpool'da yetişip bir Liverpool sembolü haline gelmesi vs.

Xavi, Fabregas vs bunlar harika oyuncular. Ama Steven Gerrard, biraz daha farklı ve özel kalıyor bu isimlerin yanında.

Mesele bu sadece. :)

Arkadaşlar, Xavi Gerrard'dan daha üstün bir oyun zekasına veya daha iyi paslara sahip olabilir.

Örneğin,

Bugün Hakan Şükür, Tanju Çolak, Hami Mandıralı üçlüsü Metin Oktay'dan daha fazla gol atmıştır.

Gerrard içinde böyle diyebiliriz, Steven Gerrard attığı fantastik goller, olağanüstü hırsı, hem teknik hem müthiş kuvvetli oluşu, takımını Şampiyonar Ligi'ni kazandıkları yıl örneğin çok kez ama çok çok kez attığı gollerle hem ipten alması, Liverpool'da yetişip bir Liverpool sembolü haline gelmesi vs.

Xavi, Fabregas vs bunlar harika oyuncular. Ama Steven Gerrard, biraz daha farklı ve özel kalıyor bu isimlerin yanında.

Adam haklı beyler . Dağılın .

Örneğin,

Gerarrd diyenlerin kalbinden geçenleri kısa özetini geçmiş arkadaş kutluyorum :)

Günümüzün git gide gelişmekte olan kalas futbolunu yok edercesine, oyunu delen estetik paslarıyla ve yaratıcılığıyla, yer yer milimetrik şutlarıyla attığı gollerle, takım arkadaşlarıyla uyumuyla ve boş bir pozisyondaki duruşunda bile bakışlarından akan kıvrak oyun zekasıyla Xavi diyorum.Onu izlerken daha çok keyif alıyorum.

Kesinlikle Xavi.

Gerrard müthiş bir adam,herkesin takımında görmek isteyeceği bir oyuncu ama Xavi futbolda resmen bir çığır açtı.Messi bile onun pasları olmadan 50% performansına kadar çıkabiliyor.Şu anda bir Zidane futbol için ne demekse Xavi de aşağı yukarı aynı şey demek.

O yüzden ben Xavi derim ama Gerrard diyenlere de neden diye soramam.

gerrard ı daha çok beğeniyorum.

Kesinlikle tartışmasız Gerard.Xaviyi de görelim Liverpoolda zor durumdaki takımlarda..

Gerrard çok iyi gaza getirir. Xavi Hernandez Creus bize Zidane'dan esintiler sunar. Siz hırsından dolayı Gerrard'ı tercih edersiniz ben zekasından ötürü Xavi'yi...

Herkesin seçimine saygımız var.

Gerrard iyi oyuncu, çok da beğenirim ama çok düz. Xavi ise çok klas bir oyuncu, o yüzden Xavi.

Not: Gerrard'da düz dedim diye yanlış anlamayın. Gerrard çok iyi oyuncudur ve kendisi bende çok severim.

2000 - 2010 / Gerrard

2000 - 2010 / Xavi

Kıyaslayabilirsiniz.

Xaviyi suan herhangi bir baska orta saha oyuncusuyla kiyaslamak sacmaliktir.

Ha,illaki kiyaslamak istiyorsunuz,yanindaki Iniestayla kiyaslayin. Xavinin kapasitesine en yakin futbolcu.

Xavi fakat bizim takım için Gerrard daha uygun olurdu :)

Son 10 yıl olarak düşünürsek Gerrard derim ama Xavi kendisini inanılmaz geliştirdi ve şu an için konuşursak ondan daha iyisi yok.

şu an için, hatta son 2-3 yıldır xavi tabiki ama öncesinde her türlü gerrard.totalde ise yine gerrard.

Neye göre değerlendirdiğimiz sonucu kişisel olarak değiştirir..

Ben; Gerrard derim çünkü daha çok benim stratejime yakındır, Ruhunu , nefesini, kolunu ,bacağını verebilir oyun için. Diriltir toparlar.. Batan gemisinden ayrılmayan kaptandır Gerrard. Leadership bir oyun stili olduğundan ötürü diğer oyuncularada etki eder.. Bir ömür hatırlanası braveheart'tir Gerrard ..

Xavi ise; sadece gelmiş geçmiş en iyi herhangi birkaç oyuncudan biri..

Ama asla Captain değil.. Olamaz..

Gerrardin ismini Xavi ile ayni cümlede okudugum zaman, Sarp gibi görüyorum onu.

Geri
Üst Alt