Xavi mi Steven Gerrard mı ?

Cevap: Xavi mi Steven Gerrard mı ?

Eğer Barcelona maç temposunu kendi ayarlayamasa o da İngiliz devlerine elenir.Şu anda gerçek performanslarını sergilerlerse İngiliz takımlarını yenmek imkansızdır.

Ben tam tersini düşünüyorum, Barcelona kendi kendini yemezse şu an Barcelona'yı yenmek imkansızdır.

Konu hakkında güzel bir analiz;

Salt sistem - pas ve hızla bir yere kadar gelebilirsiniz. O yer de Arsenal'dir, Chelsea'dir. Bunlar denklemin birer parçalarıdır, üzerine yetenek konursa Barcelona olursunuz, koymazsanız en fazla Arsenal - Chelsea olursunuz.

''Büyük bir ihtimal İngiliz dominasyonunun yerini Barcelona alacak. Bu makine düzeni maçın herhangi bir anında gol bulduğunda artık önlenmesi imkansız oluyor.

Bu yıl ki final maçında olduğu gibi maça sakin başlamak yeterli olacak.

İngiliz takımları=Fizik güç+kondisyon+hız

Barcelona=Pres+Makine düzeni+Teknik kapasite

Bu iki denklemden ilki kolay bozulabilir.Yorgunluk ve bireysel hatalar İngilizler'i kayba uğrattı, uğratacak. Barcelona denklemi ise takım en kötü haldeyken bile işlerliğini kaybetmeyen pas düzeni ve her an skoru ve maçı değiştirebilecek teknik kapasiteli birçok futbolcu nedeniyle kolay kolay bozulamayacak bir yapı. Hiddink'in Chelsea'si dahil, maçın başındaki şans golü olmasaydı o maç çok daha farklı olacaktı.

Bu takımı artık yalnızca kendisi kendi içinden çökertebilir.''

Ankete gelince biri diğerinden üstün demek yerine, Xavi'nin tarzını daha çok beğendiğim için Xavi dedim.

Hoops sakin arkadaşlar.Alayına Xavi :D.

Ben tam tersini düşünüyorum, Barcelona kendi kendini yemezse şu an Barcelona'yı yenmek imkansızdır.

Konu hakkında güzel bir analiz;

Ankete gelince biri diğerinden üstün demek yerine, Xavi'nin tarzını daha çok beğendiğim için Xavi dedim.

İngiliz takımlarının denklemini sadece fizik güç-kondisyon-hız olarak kurmak yanlış olabilir.Diyebileceğim şu ki İngeltere dışında herhangi bir takım 4-4lük Liverpool-Arsenal maçının temposuna dayanamaz.(Maçı örnek olarak veriyorum.)Barcelona yetenekli oyuncuları ve kusursuz pas sistemi sayesinde tempoyu kendi ayarlayabildiğinden başa çıkabiliyor bu takımlarla.Ama şu da var ki Barcelona'yı normal(taktik gerektiren tur maçları hariç) bir maçta İngilizlerin oynadığı defansif anlayışla yenebilirsin.Mesela Chelsea'nin penaltıları verilseydi belkide Barcelona finalde olmayacaktı.ManU finalde defansif oynasaydı Barcelona pozisyon bulamazdı.(Ki ManU kapanırsa Chelsea'nin kapandığı andaki gibi pas bile yapamazsın)Etkili kontralarlada golü bulursun.

Adil Cem EKİNCİ' Alıntı:
İngiliz takımlarının denklemini sadece fizik güç-kondisyon-hız olarak kurmak yanlış olabilir.Diyebileceğim şu ki İngeltere dışında herhangi bir takım 4-4lük Liverpool-Arsenal maçının temposuna dayanamaz.(Maçı örnek olarak veriyorum.)Barcelona yetenekli oyuncuları ve kusursuz pas sistemi sayesinde tempoyu kendi ayarlayabildiğinden başa çıkabiliyor bu takımlarla.Ama şu da var ki Barcelona'yı normal(taktik gerektiren tur maçları hariç) bir maçta İngilizlerin oynadığı defansif anlayışla yenebilirsin.Mesela Chelsea'nin penaltıları verilseydi belkide Barcelona finalde olmayacaktı.ManU finalde defansif oynasaydı Barcelona pozisyon bulamazdı.(Ki ManU kapanırsa Chelsea'nin kapandığı andaki gibi pas bile yapamazsın)Etkili kontralarlada golü bulursun.

Aynen öyle.. Ayrıca futbol bir lineer olgu değilki şu şöyleyse bu da böyledir diyelim; üzerine denklemler kurulamaz ki zaten denklemlerin bilinmeyenleri cidden bilinemez..

Xavi, Gerard? Bariz Gerard..

xavi ye çok büyük saygım var ama oyum gerrard a adamın topa vuruşlarına hastayım

Dünyanın en iyi oyuncusu Xavi Hernandez'dir en yetenekli futbolu en iyi bilen futbolcudur kişisel fikrimdir Messi ile kıyaslanabilir

Aynen.Dünyada oyunu en iyi iki yönü oynayabilen oyuncudur.

1.Xavi 2.Pirlo

+Top kaybetmesi fenerin Uefa Kupasını kazanma ihtimaline eşit olan

+İsabetsiz pas atması Bjk'nin Barcelona'dan 10 yememe ihtimali kadar olan

+Verdiği ara pasları Leonardo Da Vinci'nin sanatını icra etmesiyle boy ölcüsebilecek

+Oynadığı bu futbola rağmen halen bir çeyreği kadar yetenekteki Kaka,Ronaldo gibi adamlar kadar adı duyulmayan

+Oynadıgı insanüstü futbola rağmen alçak gönüllü ve efendi duruşu olan

+Dünyanın en iyi takımı denilen Barcelona'dan Iniesta'da gitse Messi'de gitse yerini birşekilde doldurabileceği ama Xavi giderse yerini doldurma ihtimali Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligini kazanma ihtimali gibi olan

kişide olabilir sanırım

Kesinlikle Steve

Aynen.Dünyada oyunu en iyi iki yönü oynayabilen oyuncudur.

1.Xavi 2.Pirlo

Abi vallaha şunu deme.Gerrard gibi kimse çift yönlü oynayamaz.Adam bir bakıyorsun oyun kuruyor bir bakıyorsun gizli forvet olarak ceza sahasında.Top rakipteyken bir ön libero gibi ikili mücadele şeklinde.Xavi her maç defalarca ceza sahası içine girebiliyormu?Top rakipteyken alan savunması mı yapıyor yoksa rakiple mücadeleye giriyor.Hadi biz bilmiyoruz Zidane bile diyor o dünyanın en iyisi diye.Ronaldo karşılaştığım en iyi futbolcu diyor.Arda en iyi olarak Messi ve Gerrard'ı gösteriyor.

Abi vallaha şunu deme.Gerrard gibi kimse çift yönlü oynayamaz.Adam bir bakıyorsun oyun kuruyor bir bakıyorsun gizli forvet olarak ceza sahasında.Top rakipteyken bir ön libero gibi ikili mücadele şeklinde.Xavi her maç defalarca ceza sahası içine girebiliyormu?Top rakipteyken alan savunması mı yapıyor yoksa rakiple mücadeleye giriyor.Hadi biz bilmiyoruz Zidane bile diyor o dünyanın en iyisi diye.Ronaldo karşılaştığım en iyi futbolcu diyor.Arda en iyi olarak Messi ve Gerrard'ı gösteriyor.

:p:p:p:eek::yup::yup:.

Kesinlikle Gerrard.

Xavi Xavi.Bu adam Cl'nin asist kralı ya Gerrard.Messi'nin ve Eto'nun attığı gollerin çoğu Xavi'nin verdiği harika akıl dolu paslarla oluşmuştur.

Gerrard. O bir efsane. Kimseyle karşılaştırılacak bir futbolcu falanda değil. ;)

Şimdi şöyle bişey var gerrard yetenek olarak xaviden üsün değil ama adam hayatımda gördüğüm en komple oyuncu..

Kale hariç heryerde sırıtmadan oynar..Bir bakarsanız 2. forvet olmuş bir bakarsınız orta sahada pes yapıyor geriye bakarsınız defanstan top çıkarmış.. :D

Ayrıca inanılmaz şutları var..Adam uzaktan topa öyle bi yön veriyoki bazen kaleciler topun gideceği yeri şaşırıyor..

Gerrard, Messi ile birlikte dünyanın en iyi futbolcusudur benim gözümde. :2aloh1:

Geri
Üst Alt