Berkay Kaya
Sarı Üye
- 10 Aralık 2008
- 162
- 0
- 1.456
Cevap: Xavi mi Steven Gerrard mı ?
Ben tam tersini düşünüyorum, Barcelona kendi kendini yemezse şu an Barcelona'yı yenmek imkansızdır.
Konu hakkında güzel bir analiz;
Ankete gelince biri diğerinden üstün demek yerine, Xavi'nin tarzını daha çok beğendiğim için Xavi dedim.
Eğer Barcelona maç temposunu kendi ayarlayamasa o da İngiliz devlerine elenir.Şu anda gerçek performanslarını sergilerlerse İngiliz takımlarını yenmek imkansızdır.
Ben tam tersini düşünüyorum, Barcelona kendi kendini yemezse şu an Barcelona'yı yenmek imkansızdır.
Konu hakkında güzel bir analiz;
Salt sistem - pas ve hızla bir yere kadar gelebilirsiniz. O yer de Arsenal'dir, Chelsea'dir. Bunlar denklemin birer parçalarıdır, üzerine yetenek konursa Barcelona olursunuz, koymazsanız en fazla Arsenal - Chelsea olursunuz.
''Büyük bir ihtimal İngiliz dominasyonunun yerini Barcelona alacak. Bu makine düzeni maçın herhangi bir anında gol bulduğunda artık önlenmesi imkansız oluyor.
Bu yıl ki final maçında olduğu gibi maça sakin başlamak yeterli olacak.
İngiliz takımları=Fizik güç+kondisyon+hız
Barcelona=Pres+Makine düzeni+Teknik kapasite
Bu iki denklemden ilki kolay bozulabilir.Yorgunluk ve bireysel hatalar İngilizler'i kayba uğrattı, uğratacak. Barcelona denklemi ise takım en kötü haldeyken bile işlerliğini kaybetmeyen pas düzeni ve her an skoru ve maçı değiştirebilecek teknik kapasiteli birçok futbolcu nedeniyle kolay kolay bozulamayacak bir yapı. Hiddink'in Chelsea'si dahil, maçın başındaki şans golü olmasaydı o maç çok daha farklı olacaktı.
Bu takımı artık yalnızca kendisi kendi içinden çökertebilir.''
Ankete gelince biri diğerinden üstün demek yerine, Xavi'nin tarzını daha çok beğendiğim için Xavi dedim.