# Xherdan Shaqiri

Cevap: # Xherdan Shaqiri

Ben nedense bu adama pek isinamadim. Amrabat veya Keita gibi pek öyle dikine dribbling yapan biri degil ama daha iyi pas veya sutlari var, böyle oyuncular her ligde ayni seviyeyi koruyamiyor.

Basel'in 13 milyon euro'da diretmesi nedeniyle G.Saray'ın geri adım attığı Xherdan Shaqiri'ye teklif yağıyor. İsviçre'nin Blick gazetesi, genç yıldız için Dinamo Kiev'in 13 milyon İsviçre Frankı (yaklaşık 26 milyon TL) önerdiğini yazdı. Stuttgart, PSG ve Tottenham'ın da Shaqiri için Basel'le temasta olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Fotomaç, Fanatik

Ben nedense bu adama pek isinamadim. Amrabat veya Keita gibi pek öyle dikine dribbling yapan biri degil ama daha iyi pas veya sutlari var, böyle oyuncular her ligde ayni seviyeyi koruyamiyor.
kusura bakma ama fail ,adamin zaten en onemli ozelligi o

Böyle para verilmez diyen arkadaşlara bir de sormak istiyorum.Felipe Melo gibi katkı sağlayan bir orta saha görmedik şimdiye kadar değil mi?Adam orta sahamıza çağ atlattı resmen.Peki o adamın piyasa değerini ne sanıyorsunuz?5 milyon değil herhalde.

Ben illa Shaqiri olsun falan da demiyorum zaten öyle tanıdığım bir adam da diyemem,son haftalarda tanıdım ben de.Ben Shaqiri üzerinden kaliteli transfer yapmanın gerekliliğini anlatmaya çalışıyorum.Şuna 3 verelim buna 5 verelim diyerek ŞL'de hiçbir halt edemezsin.Siz ya Galatasaray'ı çok küçük görüyorsunuz ya da kendi vizyonunuz çok ufak olduğu için lig şampiyonluğu bile sizi tatmin ediyor.Stadyum dolmuyor diyen arkadaşa da sormak gerek taraftarı heyecanlandıran oyuncular olduktan sonra neden o stad dolmasın?Taraftarı heyecanlandıran oyuncular genellikle hücum oyuncuları oluyor.Şu anda bizde hücum adamlarından Elmander dışında formda oyuncu yok,takımda kanat denen bir şey zaten yok.Duran toplarda Selçuk'un ayağına bakarak nereye kadar ilerleyebileceğimizi sanıyorsunuz?

Shaqiri'yi daha önce bulup almak lazımdı diyen arkadaşlar var.Adam zaten 20 yaşında kaç yaşında bulup alacaksın bu çocuğu?

Hem aldın 18 yaşında daha parlamadan ghetirdin diyelim,bizde bu seviyelere çıkacağı ne malum? Bence çıkması imkansız hangi yabancı futbolcuyu genç yaşta alıp üst seviyelere çıkardık ki?

Shaqiri'yi daha önce bulup almak lazımdı diyen arkadaşlar var.Adam zaten 20 yaşında kaç yaşında bulup alacaksın bu çocuğu?

Hem aldın 18 yaşında daha parlamadan ghetirdin diyelim,bizde bu seviyelere çıkacağı ne malum? Bence çıkması imkansız hangi yabancı futbolcuyu genç yaşta alıp üst seviyelere çıkardık ki?

Shaqiri Türkiye'de yetişseydi,şimdi Arnavut 2.ligindeydi büyük bir ihtimalle.

Shaqiri Türkiye'de yetişseydi,şimdi Arnavut 2.ligindeydi büyük bir ihtimalle.

Bazı arkadaşlar Porto gibi olalım diyorlar ama sadece yetenekli adam bulmakla iş bitmiyor.Asıl önemlisi o genç yeteneği üst seviyelere çıkarabilmekte.

Verilmez değil, hak eden oyuncuya 15 milyon Euro da verilir, 20 milyon Euro da. Ancak ne kadar son zamanlarda fazla gündeme gelmese de bildiğimiz üzere yönetimde bir kutuplaşma varken, yöneticiler birbirinin açıklarını beklerken; daha da önemlisi şikeydi, küme düşmeydi, UEFA'ydı, cezaydı derken ortam bu kadar bulanmış, ortada bir Avrupa'dan men edilme ihtimali bile bulunuyorken bir tane oyuncuya bu paraları vermemiz mümkün değil. Ha ben bir taraftar olarak ne ücretine ne de bu durumlara takılırım, gelecek oyuncunun kalitesine bakarım sadece. Bunları sadece yönetimin maddi kaynağı sağlasa bile bu dönemde bir oyuncuya neden bu meblaları vermeyeceğini, veremeyeceğini hatırlatmak için yazdım. Ortam bir durulsun, doğru veya yanlış bu belirsizlik ortadan kalksın, önümüzü net bir şekilde görebilir hale gelelim, hem sportif hem de idari kanatta bir istikrar yakalayalım belki ondan sonra bu tip transferleri de görebiliriz.

Bazı arkadaşlar Porto gibi olalım diyorlar ama sadece yetenekli adam bulmakla iş bitmiyor.Asıl önemlisi o genç yeteneği üst seviyelere çıkarabilmekte.

Biz kendi alt yapımızdaki Semih Kayaları bile Servetlerin Gökhan Zanların yedeği olarak takımda tutuyorken bir Porto olmamız imkansız.Düşünsenize Servet ve Gökhan Zan gibi iki futbol özürlüsünün arkasında yedek bekleyen oyuncunun psikolojisini, her ne kadar genç de olsa adam futbola küser, " la ben bunların arkasında bekliyorsam demek ki ben bunlardan daha beterim" der.

Uzun lafın kısası biz kendi değerlerimizi ortaya çıkarırken bazı oyuncuların sakatlıklarından dolayı "şans" kelimesinin değerini anlıyoruz.Daha fazlası söylenmez bu genç oyuncu konusunda.

Shakiri için 13 isterler sen pazarlık yaparsın 9 verirsin.. 11 de anlaşamasan da illa ki bir noktada anlaşma sağlanır.Önemli olan bu transfere ihtiyaç var mı yok mu ? Yok diyen çıkmaz heralde.Son 3-4 yılda yapılan transferlere bakacak olursak, bu yıl hariç hangileri tuttu ? Totalde ne kadar para harcandı bu tutmayan oyunculara ? 13 milyon eurodan az değil sanırım.Böyle bakmak lazım bir de bu transfere.

Böyle para verilmez diyen arkadaşlara bir de sormak istiyorum.Felipe Melo gibi katkı sağlayan bir orta saha görmedik şimdiye kadar değil mi?Adam orta sahamıza çağ atlattı resmen.Peki o adamın piyasa değerini ne sanıyorsunuz?5 milyon değil herhalde.

Ben illa Shaqiri olsun falan da demiyorum zaten öyle tanıdığım bir adam da diyemem,son haftalarda tanıdım ben de.Ben Shaqiri üzerinden kaliteli transfer yapmanın gerekliliğini anlatmaya çalışıyorum.Şuna 3 verelim buna 5 verelim diyerek ŞL'de hiçbir halt edemezsin.Siz ya Galatasaray'ı çok küçük görüyorsunuz ya da kendi vizyonunuz çok ufak olduğu için lig şampiyonluğu bile sizi tatmin ediyor.Stadyum dolmuyor diyen arkadaşa da sormak gerek taraftarı heyecanlandıran oyuncular olduktan sonra neden o stad dolmasın?Taraftarı heyecanlandıran oyuncular genellikle hücum oyuncuları oluyor.Şu anda bizde hücum adamlarından Elmander dışında formda oyuncu yok,takımda kanat denen bir şey zaten yok.Duran toplarda Selçuk'un ayağına bakarak nereye kadar ilerleyebileceğimizi sanıyorsunuz?

Renktaş çok güzel özetlemişsin şuan ki durumumuzu kaç zamandır bunları anlatmaya çalışıyorum ama herkes küçük düşünmeye devam ediyor.

Taraftarımız Olcan için bile ağlayacak noktaya gelmiş,görende 19 yaşında süper yetenekli bir adam kaçırdık sanar.

Amrabat gibi orta sınıf bir oyuncu için karalar bağlayan bile var,Böyle oyuncular ile bir adım mesafe kat edemeyiz.

Renktaş çok güzel özetlemişsin şuan ki durumumuzu kaç zamandır bunları anlatmaya çalışıyorum ama herkes küçük düşünmeye devam ediyor.

Taraftarımız Olcan için bile ağlayacak noktaya gelmiş,görende 19 yaşında süper yetenekli bir adam kaçırdık sanar.

Amrabat gibi orta sınıf bir oyuncu için karalar bağlayan bile var,Böyle oyuncular ile bir adım mesafe kat edemeyiz.

Kesinlikle katılıyorum.

Bence gelecek Shaqiri. Abdürrahim Albayrak imzalatacak. Yoksa Olcan alınırdı. Başka ihtimal vermiyorum.

Kop gel be Şakir.Sana benden çay,başka kimseye yok :asd:

İstatistikleri pek içacıcı değil ve kaçınız seyrettinizde bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz.FM çıktı mertlik bozuldu durum bu.:)

eğer gelirse iki sene içinde avrupaya üç dört katına satarız,paraya acımamamız lazım,harika bir oyuncu,bizede sınıf atlatır...

hayırdır gelmez denliyodu herkes gelsin diyo şimdi.

gelişmemi var

Almazlar bu adamı. Boşa konuşuyorsunuz 50 sayfadır.

Geri
Üst Alt