Sarper, bir tane umut veren, zevk veren, evet biz bu Turnuvaya katılırız dedirten Milli Takım yok ortada, hemde kaç zamandır.

Şöyle birlikte 20 sene geriye gidelim, kaç tane yerli oyuncumuz Avrupa'dan iyi bir takıma gidip orada kalıcı oldular? Benim aklıma bir tane geliyor, Arda Turan. Onunda ne yazık ki şu an hali ortada.

Tugay-Blackburn efsanesi oldu

Nihat-Sociedad'ın simge isimlerinden biri oldu

Gökdeniz-Rubin de senelerdir oynuyor

İlk aklıma gelenler mesela

Sarper adam cevap yazıyor disslike atıyorsun ayıp yahu o kadar uğraşmış yazmış

Tugay-Blackburn efsanesi oldu

Nihat-Sociedad'ın simge isimlerinden biri oldu

Gökdeniz-Rubin de senelerdir oynuyor

İlk aklıma gelenler mesela
Ben üst düzey takımlardan bahsediyorum. Bunları bende biliyorum ve bu saydıkların bile eski jenerasyon.

Ben mesela Abdülkadir den, Cengiz den ümitliyim ama başka?

Son düzenleme:
Ben üst düzey takımlardan bahsediyorum. Bunları bende biliyorum ve bu saydıkların bile eski jenerasyon.

Sen hiç oynatmadan nasıl yeni jenerasyon çıkaracaksın peki ?

Yabancı sınırına bende karşıyım ama 2-3 tane oynamalı en az ve o oynayanların da altyapıyla ilgisi olan bir kural olmalı bana göre

Atıyorum 3'ü sahadaysa 2 si altyapıdan olmalı

Sen hiç oynatmadan nasıl yeni jenerasyon çıkaracaksın peki ?

Yabancı sınırına bende karşıyım ama 2-3 tane oynamalı en az ve o oynayanların da altyapıyla ilgisi olan bir kural olmalı bana göre

Atıyorum 3'ü sahadaysa 2 si altyapıdan olmalı
Yahu ne oynatmaması? Hani kim oynamayın diyor? Serdar çalışıyor, kendini geliştiriyor oynuyor, Tolga keza öyle. Ama bunlar oynarken bile ne diyoruz Maicon daha iyi, Fernando daha iyi ve evet daha iyiler. Sınır ile oynattığın, yani bir yerde Garanti verdiğin adamdan nasıl bir kendini geliştirme motivasyonu bekliyorsun?

Yoksa oynatalım, bu Takıma, Milli Takıma faydalı olacak oyuncuyu neden oynatmayalım. Ama oynattığın yerli oyuncular bile yanında, aynı pozisyonda oynayan oyunculardan kötü ise, bu oyuncular şapkalarını önüne alıp düşünecekler.

Son düzenleme:
Direkt olarak 11 de oynuyacak 3 yerli oyuncu yok bizim ülkede 4 büyük takım + başakşehir sadece bu 5 takıma 15 topçu gerekecek boş boş savunmayın emre akbabayı bile 10 milyondan aşağı vermezler sınır geldiği an bunun sakatlığı var , cezası var düşünün en az 2 tanede yedek olması lazım kaliteli.

Yahu ne oynatmaması? Hani kim oynamayın diyor? Serdar çalışıyor, kendini geliştiriyor oynuyor, Tolga keza öyle. Ama bunlar oynarken bile ne diyoruz Maicon daha iyi, Fernando daha iyi ve evet daha iyiler. Sınır ile oynattığın, yani bir yerde Garanti verdiğin adamdan nasıl bir kendini geliştirme motivasyonu bekliyorsun?

Yabancı dan nasıl bekliyorsun ? Aynı sözü ona da veriyorsun ?

Geçelim bu işleri aga bütçen olsa o saydığın isimlerde oynamayacak.11 yabancıyla oynamak doğru bir iş değil,EPL de bile Arsenal'a bu yüzden ne sallıyorlardı

Dünyanın her yerinde böyledir

Direkt olarak 11 de oynuyacak 3 yerli oyuncu yok bizim ülkede 4 büyük takım + başakşehir sadece bu 5 takıma 15 topçu gerekecek boş boş savunmayın emre akbabayı bile 10 milyondan aşağı vermezler sınır geldiği an bunun sakatlığı var , cezası var düşünün en az 2 tanede yedek olması lazım kaliteli.

Geçen sene Cengiz bizde olsaydı oynar mıydı sence ?

Bence cevabı çok açık,bu kuralı savunmak istemiyorum ama 11 yabancı da çok fazla gerçekten

Yabancı dan nasıl bekliyorsun ? Aynı sözü ona da veriyorsun ?

Geçelim bu işleri aga bütçen olsa o saydığın isimlerde oynamayacak.11 yabancıyla oynamak doğru bir iş değil,EPL de bile Arsenal'a bu yüzden ne sallıyorlardı

Dünyanın her yerinde böyledir
Hani kim yabancıya oynama Garantisi veriyor? Adamlar daha iyi oldukları için oynuyorlar, herhangi bir garanti aldıkları için değil. Yoksa bu konuda Tudora güvenmiyor musun?

Kulüp bu sezon ne yaptı iç pazardan bile yabancı oyuncu aldı, çünkü yok abi, Galatasaray seviyesinde yerli oyuncu nerede ise yok. Toplasan beş tane yerli oyuncu var bizde oynaya bilecek, onlarda takımlarının demir başları yani alması kolay değil. Geçilecek hiç bir iş yok, ne yazık ki gerçekler bunlar. Sınıra falan gerek yok, kimseye herhangi bir sınırda yok. İyi olan, çalışan, kendini geliştiren formayı alıp oynasın. Verdiğim örnekler bile, bizde şu an oynayan yerli oyuncular bile, yanlarında oynayan oyunculardan iyi değiller ve Serdar dışında oynama potansiyeli olanların hiç biri Türkiye'de yetişme bile değiller.

Son düzenleme:

Bence cevabı çok açık,bu kuralı savunmak istemiyorum ama 11 yabancı da çok fazla gerçekten

Aydın seni anlıyorum ama zorla oynatma diye birşeyde çok saçma bak tolga ,serdar oynuyor kendilerini geliştirdikleri için ama sınır geldiği an yatışa geçerler mecbur oynatmak zorunda kalıcaz diye cengiz 15 e romaya gitti biz zaten alamazdık ki oynatalım.

Cengiz bu takımda rahat oynardı, hemde çok rahat. Şu anda herhangi bir sınır, garanti yok Aydın, şu an kural bence olması gereken, kim iyi ise oynamayı tetikleyen bir kural. Çünkü kimse sana sahada x sayıda şu uyruklu oyuncu bulundurmak zorundasın demiyor. Yabancı sınırı tamda işte bunu yapıyor, şu kadar Türk oyuncu bulundurmak zorundasın diyor, bu Türk oyuncular için Garanti anlamına geliyor.

Eğer Galatasarayın menfaatini, Milli Takımın menfaatini düşünüyorsak sınır falan olmamalı. Kim iyi ise oynasın, iyi olmayan ise, iyi olmak için çalışsın. Sınır var iken ne oluyordu sanki, daha önce tecrübe ettiğimiz ve zararlarını gördüğümüz bir şeyi savunmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Aydın seni anlıyorum ama zorla oynatma diye birşeyde çok saçma bak tolga ,serdar oynuyor kendilerini geliştirdikleri için ama sınır geldiği an yatışa geçerler mecbur oynatmak zorunda kalıcaz diye cengiz 15 e romaya gitti biz zaten alamazdık ki oynatalım.

Bütçen olmadığı için oynuyor bence onlar iyi oldukları için değil

Elde ki şartlar onu gerektiriyor yoksa ikimiz de biliyoruz ki 11 yabancı alırız

Bütçen olmadığı için oynuyor bence onlar iyi oldukları için değil

Elde ki şartlar onu gerektiriyor yoksa ikimiz de biliyoruz ki 11 yabancı alırız
Ilginç, sen kendin bile şu anda takımda oynayan Türk oyuncular için iyi değil diyorsun ama benim bu minvalde yazdığım yoruma beğenmedim diyorsun.

Ilginç, sen kendin bile şu anda takımda oynayan Türk oyuncular için iyi değil diyorsun ama benim bu minvalde yazdığım yoruma beğenmedim diyorsun.

Çünkü sen neden benim 11 tane yabancı oynamamalı dediğimi anlayamamışsın

Ben şundan eminim eğer ki 90 lı yıllarda sosyal medya olsaydı ne 4 sene üst üste şampiyonluk ne de Uefa yı alabilirdik

He tabi sen yabancı sınırı CL yi almamızı engelledi diyorsan o başka

Çünkü sen neden benim 11 tane yabancı oynamamalı dediğimi anlayamamışsın

Ben şundan eminim eğer ki 90 lı yıllarda sosyal medya olsaydı ne 4 sene üst üste şampiyonluk ne de Uefa yı alabilirdik

He tabi sen yabancı sınırı CL yi almamızı engelledi diyorsan o başka
Bilmem, varsayımlar üzerinden yorum ne işe yarar bilmiyorum. Uefa kupasını alan takım takır takır top oynuyordu yahu.

Ben şu an için konuşuyorum, bana göre görünen köy üzerinden konuşuyorum. En güzel görünen köy Milli Takımın durumu, sadece şu an ki Milli Takım değil, uzun zamandır ortada olan bir durumdan bahsediyorum.

Bahsettiğim bir başka konu ise, ben Türk oyuncuya karşı değilim, Abdülkadir, Cengiz keşke bizde olsalar diyorum ama bak bu tür oyuncular bile beşi zor geçer. Yok abi, gerçekler ile yüzleşmedikce, Sınır getirip oynama Garantisi verdikçe hiç bir yere varamayız. Herkes şapkasını önüne koymalı, şu an yerli oyuncu havuzu yok denecek kadar az. Sınır ile uğrașacaklarına esas sorunun üzerine gitmemiz gerek, alt yapı. Bunun üzerine gitsek bile hemen seneye bişey değişmeyecek.

Şu an takımımızda oynayan Türk oyuncular için bile mecburiyetten oynatıyoruz diyoruz, yanında ki oyuncular daha iyi diyoruz. Elini vicdanına koy ve söyle Aydın Fernando - Tolga, Maicon - Serdar, hangileri daha iyi? Türk oyuncular için yapılan şu an sadece bir romantizm, gerçekler Milli Takımın uzun süredir var olan durumunda saklı.

Son düzenleme:
Bilmem, varsayımlar üzerinden yorum ne işe yarar bilmiyorum. Uefa kupasını alan takım takır takır top oynuyordu yahu.

Ben şu an için konuşuyorum, bana göre görünen köy üzerinden konuşuyorum. En güzel görünen köy Milli Takımın durumu, sadece şu an ki Milli Takım değil, uzun zamandır ortada olan bir durumdan bahsediyorum.

Bahsettiğim bir başka konu ise, ben Türk oyuncuya karşı değilim, Abdülkadir, Cengiz keşke bizde olsalar diyorum ama bak bu tür oyuncular bile beşi zor geçer. Yok abi, gerçekler ile yüzleşmedikce, Sınır getirip oynama Garantisi verdikçe hiç bir yere varamayız. Herkes şapkasını önüne koymalı, şu an yerli oyuncu havuzu yok denecek kadar az. Sınır ile uğrașacaklarına esas sorunun üzerine gitmemiz gerek, alt yapı. Bunun üzerine gitsek bile hemen seneye bişey değişmeyecek.

Şu an takımımızda oynayan Türk oyuncular için bile mecburiyetten oynatıyoruz diyoruz, yanında ki oyuncular daha iyi diyoruz. Elini vicdanına koy ve söyle Aydın Fernando - Tolga, Maicon - Serdar, hangileri daha iyi? Türk oyuncular için yapılan şu an sadece bir romantizm, gerçekler Milli Takımın uzun süredir var olan durumunda saklı.

Niye oynuyordu bir düşün.Hemen hemen aynı kadro 1995 ve 1996'da ilk 2 dışında kaldı 2 yıl üst üste.

Niye oynuyordu bir düşün.Hemen hemen aynı kadro 1995 ve 1996'da ilk 2 dışında kaldı 2 yıl üst üste.
Yahu takmışsınız bir Twitter'a, sanki Futbolcuların, Teknik Direktörlerin çok umrunda Twitter.

Ne Twittermıș arkadaş bu, her ay bir Futbolcuya Futbolu bıraktırıyor herhalde.

İyi bir takım oldukları için oynuyordu, yabancısı ile Türk oyuncusu ile kaliteli bir takım oldukları için iyi oynuyordu.

Ben şimdiden bahsediyorum, o dönemin oyuncuları Futbolu bıraktıktan sonra ki dönemden bahsediyorum. Biz bu romantizme devam ettikçe Türk oyunculara hiç bir faydamız olmayacak.

Peki şöyle yapalım, Sarper, Aydın, şu olan takımımızın kalitesinde 11 yerli oyuncudan oluşan bir takım kuralım birlikte. Ben sizin fikrinize açığım, buyrun beraber yapalım bunu.

Son düzenleme:
Türkiye de genç potansiyelli çok oyuncu görüyorum fakat profesyonellik yok. Bu Türk toplumunda futbolun meslek olarak görülmemesinden kaynaklanan bir durum genel olarak. Cenk Tosun gibi kendini iyi yetiştirebilenler tek tük çıkıyor. Cenk aman aman yetenekli değil fakat çok iyi çalışıyor. Çok çalışarak geldiği nokta ortada. Aynı çalışmayı bütün oyunculara aşılamalıyız. Yabancı sınırı değil fakat 17-21 yaş arası 3 oyuncu kadroya alıp zaman zaman oynatma zorunluluğu olmalı. Ve gençlerin hırslı antrenörlerle çalışması şart. O yüzden altyapı hocaları bence yurtdışından getirilmeli.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Romantizm nedir ? Neden yapılır ?

Şimdi bu iki örnek ne alaka diyeceksin ? Bence çok alakası var işte doğru giden düzene bozmak gibi bir huyumuz var.O yabancı serbestliğinin boku çıkana kadar kadrolar yabancı dolup,şişecek he belki lokal anlamda zevk alacağız ama uluslararası anlamda bize çok da bir faydası olacağını sanmıyorum yabancı sınırı bile olsa Avrupa'da sınır yok zaten

Romantizm nedir ? Neden yapılır ?

Şimdi bu iki örnek ne alaka diyeceksin ? Bence çok alakası var işte doğru giden düzene bozmak gibi bir huyumuz var.O yabancı serbestliğinin boku çıkana kadar kadrolar yabancı dolup,şişecek he belki lokal anlamda zevk alacağız ama uluslararası anlamda bize çok da bir faydası olacağını sanmıyorum yabancı sınırı bile olsa Avrupa'da sınır yok zaten
İkinci resmi göremiyorum.

Peki yabancı sınırı var iken farklı olan neydi? Beş, altı yerli oyuncu oynatmak zorunda idin, potansiyeli olan Türk oyunculara değerinin on katı para verip alıyordun. Bunlardan kaç tanesi tuttu? Benim aklıma şu an Yasin dışında yakın zamanda çok iyi derecede faydası olan gelmiyor. Sonuç olarak lokal başarı dışında pek bir başarı elde edemiyordun, buna Milli Takım dahil. Bu böyle değilmi idi? Daha şurda kaç sene önceden bahsediyoruz, yaşananlardan bahsediyoruz.

Sana Avrupa'da gayet tabi faydası olacak, çünkü Yabancı havuzu daha geniş bir havuz.

İkinci resmi şimdi gördüm ve evet gerçekten, Türk Futbolcular ile ilgisi nedir bunun tam olarak? Bu resimlerin alakası romantizm kelimesi mi? Eğer öyle ise, evet Mancini için, Prandelli için de yapıldı romantizm. Bu, şu anda Türk oyuncuların kötü olmasını, iyi olanların sayısının iki elin parmağını geçmeyeceği gerçeğini değiştirmez. Senin gerçeğin diye bilirsin, onada tamam derim ama Milli Takımın durumu bu gerçeğin aynısı. Düştüğümüz gruplara ve bu gruplarda düştüğümüz durumlar ortada, ben bunları uydurmuyorum sonuçta.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt