Yabancı Sınırı Kalkıyor mu?

sicze ilk 11 oynayan 4 türk kim olur ozaman ? heralde malesef gene selcuk, burak, sabri, türk stoper olur.

Söyleyeyim abi, Kankiler + Reis + ciliz Semih. Bu dörtlü banko oynar. Selcuk ve Buraki kesmek kimsenin aklinin ucundan bile gecmez.

Taraftar keser ancak.

SinanG ve Emre olmalı kanımca. ..

Sinan gercekten bos degil, bu cocukta is var öbür cöplere benzemiyor. Emre de böyle oynamaya devam ederse zaten isteseler de kesemezler gibi.

Tabi bu 7 yabanci kurali simdilik sadece bir varsayim. Bakalim gelismeler ne yönde olacak önümüzdeki zamanda.

Selçugu Buragi tez elden satmaliyiz. 2 si toplam 6-7 milyon euro olsada olur. Gökhan İnler alinabilir. Tolgay Emre yedegi olabilir. Melo bonservesiyle seneye gönderilmeli. Song kiralanabilir. İnler Song 2 lisi iyi olur. Hamitte bonservisi elinde gönderilebilir. Son senesi zaten. Maliyetleri fazla olan yerliler hemen gönderilmeli. Fazla para alip performansi düşen yabancilarda gönderilmeli. Şu defans alex gelse Chedjou'yu hemen gönderirdim.

İlk 11'de oynayan 4 yerli oyuncuya da bir kriter konulmalıydı. Mesela 4 oyuncudan 2'si 23 yaşından altı olacak diye.

Diyelim 4 tane genc yerli oyuncuya yatirim yaptin, ve yaslari 20-21 civari. Hedef bunlardan yildiz yetistirip 10-15 sene faydalanmak. Ihtimalin bile yok, cünkü 2-3 sene sonra iki tanesini kesmek zorunda kaliyorsun. Kadro yapilanmasini arap sacina cevirecek kriterlerden uzak durulsun.

Almanya´da local player kurali var, tamami ile yeterli. Kendi alt yapindan yetistirdigin belirli sayida oyuncu olmasi lazim kadronun icinde burada.

Benim fikrim yabanci siniri konusunda nettir, tamami ile serbest olmasi faydali olacaktir diye düsünüyorum. Buraya kadar gördügüm en verimli yabanci sistemi bu, ama tamami ile kaldirmalari daha faydali olacaktir. Bu herseyden önce etik de bir olaydir, haksiz rekabet olmus oluyor bu her türlü. Pasaportun yüzünden oynamamak cag disi bir uyguluma... Ve her takimin illaki genc oyuncu yetistirmek gibi bir gayesi sart degil. Her kulüp istedigi kulüp politikasi uygulama özgürlügüne sahip olmalidir. Misal...

Misal:
Yekta kardesimiz cikar "Ben külüp politikasi olarak sadece kendi alt yapimdan yetistirdigim Türk oyunculari oynatacagim" diyebilir...
Ama ayni sekilde Gökhan kardesimizde "Ben Ülke sporu, Mülke sporu tanimam, yemisim oyuncu yetistirmeyi, iyi olan oynacak deyip" genel olarak international futbolculara yönelme hakkina da sahip olmasi lazim.

Ülke sporu icin sporcu yetistirmek bana göre kutsal bir görevdir.Ama belki Ali ve Veli´ye göre degil, o yüzden dayatmalara hayatin her bölümünde karsiyim.
Ama Türkiye´de olaylar farkli, simdi sadece Türkiye´de spor yapmis insanlarin fikirlerini bu konuda pek önemsemem, ama Basketbol´da mesela yabanci sinirinin kaldirilmasina karsi cikan sportcularimiz vardi. Bunlar NBA´de parlamis, ufku acilmis Hidayet gibi, Memo Okur gibi adamlar. Ufuk Sarica NBA TOP 2015 TOP10 Pick olarak anilan Egemen Güven´i oyntacagina, gidip NBA D-League seviyesindeki adamlari oynatiyor. Ivkovic ise tam tersi olarak, mustwin hedefi olan bir takimda 17-19 yasindaki altin nesilimizi olusturan evlatlarimiza bolca süre veriyor...

Bazi teknik adamlarin vizyon ve mentalite sorunu maalesef var. Böyle olaylardan da son derece rahatsizlik duyuyorum.

Son düzenleme:
Benim beklentim daha yüksek ama 7-8'e de tabi razıyım mevcut durum göz önüne alınınca.

Ama İnşallah Almanya'da ki sisteme döner ve sınırsız olur.

fenerin işine yarar caner gökhan topal gibi avrupai 3 türk futbolcuları var 1 tanede kale için kullanırlar. bizim şuan güvenipte yazabileceğimiz 1 tane bile yerli oyuncumuz yok

fenerin işine yarar caner gökhan topal gibi avrupai 3 türk futbolcuları var 1 tanede kale için kullanırlar. bizim şuan güvenipte yazabileceğimiz 1 tane bile yerli oyuncumuz yok

biz 7 tane nokta atıs yabancı aldıktan sonra uçar gideriz.

zaten kontejanın tamamen kalkması düsünülemez. cünkü yerli oyuncuların alayı cöp olur. kim yerli oynatır ki ??

Gökhan mı Avrupai. Adam orta bile açamıyor Sabriyle dalga geçenler Gökhanı çıplak gözle odaklanıp bi izlesinler. Her açtığı orta önündeki rakibe çarpıyor.

Gökhan o kadar şişirilmiş bir bek ki inanılır gibi değil. Bence Sabrinin Gökhan dan öyle aman aman bir eksiği yok.

I am the one who knocks!

Son düzenleme:
Koray Gunter
Semih Kaya
Birhan Vatansever
Emre Can Coskun
Enes Yilmaz
Sinan Gumus
Kaan Baysal

Yani gelecegi parlak oyuncularimiz var hepside Turk.

Gökhan o kadar şişirilmiş bir bek ki inanılır gibi değil. Bence Sabrinin Gökhan dan öyle aman aman bir eksiği yok.

I am the one who knocks!

antudaki yorumlarda herkes gökhanla dalga geçiyor :D

100 kişiye sorsan hangisi iyi diye , ordaki yüzde 70i sabri der. bizimkilere sorsan gökhan der :))

komşunun tavuğu misali ;)

ne gökhanı yahu azerbaycan karşısında bile rezil olmuştu edirne sonrası yetersiz gg yaşlandıkçada saldı biraz iyice koptu gitti sabri bile şu andaki durumda daha iyi

bu kuralı desteklemem ama karşıda çıkmam destekleyip veya karşı çıksam ne değişecekki zaten ama kötünün iyisi diyebiliriz 7 üst düzey yabancı olursa 11 de zaten 4 türk iyi kötü idare eder bu sisteme geçilirde umut burak takımda olursa o zaman skandal olur iyi niyetlerine vs şüphem yokta yetenek yok olanda GS seviyesinde değil sabri yine idare ederde uçan sol bek şart kanatlarada şayet öyle orta saha kesinlikle lazım avrupa hedefi varsa inanla felan olmaz stoperi söylememe bile gerek yok kısaca bu sistem gelse bile maddi güç yok eksik çok fazla beklenti içinde olmayın

Fernando Muslera
Transfer- Transfer - Transfer - Transfer
Transfer - Transfer
Sinan Gumus - Wesley Sneijder - Armindo Bruma
Transfer

3 turk 4 yabanci yani

Soyle bir transfer dusuncesi olabilir :

Emmanuel Eboue + Tarik Camdal = 1 Sag bek
Aurelien Chedjou + Gokhan Zan + Semih Kaya = 2 tane yeni stoper
Alex Telles + Hakan Balta = 2 tane yeni sol bek
Selcuk Inan + Felipe Melo + Yekta Kurtulus + Hamit Altintop + Furkan Ozcal + Umut Gundogan = 4 tane yeni Defansif Orta Saha
Goran Pandev + Burak Yilmaz + Umut Bulut = 2 tane yeni forvet

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt