Yakup Çınar: "Icardi’nin ayağında iğne yapılacak yer kalmamış"

Ne oynuyor olm 2 aydır

Oynamasaydı

Sahada yürüyor adam, önündeki topa gidemiyor, bu fedakarlık bize ne kazandırdı, kritik maçların hepsinde ölüydü adam.

Oyuncuya veryansin etmek yerine bunun sorumlulugunu karari onaylayip bunu uygun gorenlerde aramak lazim. Oyuncu bu sureyi iyi verimli gecirip sonradan 1 sene surecek bir problemde yasayabilirdi.

Konu o donemki performansi degerlendirmek degil, konu anlamsizca bu karari verenlerde bana kalirsa. Elinde forvet oyuncunda var, final macida oynamiyorsun hani oyle olsa eyvallah bunu anlarim..

Kisacasi, Icardi iyi oynadi kotu oynadi degil (bana gore de kotu) ancak bu surece bu tedaviye onay veren buyuk sucludur. Boyle bir sacmalik gormedim de duymadim da... Umarim birileri bunun hesabini sorar. Oyuncu sakatsa ve bir maclik final maci gibi idare durumu gerekmiyorsa bu bildigin amatorluk.

Dünyanın en saçma olayı bir oyuncuyu bunca vakit sakat sakat oynatmak.

Hadi bir maç oynatırsın neyse de 2 aydır sakat sakat oyuncu mu oynatılır. Saçma sapan bir hal aldı bu iş. Profesyonel bir kulüpte böyle işlerin olması skandal.

Bakambu oynamalı
Hem saçma hem de verim alamıyorsun yani ne anlamı var adam dinlenecek işte bir süre
Güvendiği için oynatıyor ne demek
Sağlığın güvenmesi mı olur

Tendon hasarlarında dinlenmek esastır. Zorlu fiziksel aktivite gibi bölgenin kanlanmasını artırıcı durumlardan sakınmak gerekir, hatta soğuk-buz uygulamalarının sebebi de kanlanmayı azaltarak ödemin giderilmesidir. Bu süreçte lokal steroid uygulamaları da ödem giderici etkisi sebebiyle birkaç kez yapılabilir. Sıkça steroid yapılması tendonu zayıflatır. Belki küçük ve zayıflamasında pek mahzur olmayan bir tendon ise bilemem. Ancak süreci uzatan başlıca unsurun zorlayıcı eylemlerde bulunmak olduğu açıktır...

Biraz hariçten gazel okumak gibi oluyor bizim söylediklerimiz, profesyonel bir kadro bakıyor bu işlere ama antrenmana çıkamayan oyuncunun maçlarda tam süreli oynaması en başından beri hiç aklıma yatmadı ki sürecin uzamasıyla birlikte antrenman eksikliği de o nispette artmış oldu. Sakatlık direkt hiç etkilemese bile antrenman eksikliği başlı başına performansı etkileyen bir unsur...

İki aydır bu halde maçlara çıkıyor olmasının takıma faydadan çok zararı olmuştur. Kendi imajı açısından da aynı şekilde. Yerine Bakambu oynasa coşacaktı belki de, hatta Halil bile arada bir şeyler yapabilirdi belki kim bilir?..

İğne olayının boku çıktı ama yakup götünden uydurmuş. Görende saat başı oluyor ve yer kalmadı sanacak

Kendine teknik direktör diyen arkadaşa yazar bu olay. Bacambu gayette iş görür 2-3 hafta. fakat okan o kadar korkuyor ki icardi'den ve icardi yokken olası puan kayıpları dolayısıyla taraftarın tepkisinden adamı her maç oynatıyor hemde 90 dakika!

Ayağındaki sakatlık işin biraz bahanesi gibi gelmeye başladı. Adamın antrenmansızlığı bariz ama maç içindeki kararları, aşırı hareketsizliği, sürekli tereddüt hali vs bir mental yorgunluk hali de var gibi. Eşinin rahatsızlığından olabilir diyordum ama kamuoyundan aylar önce biliyordu zaten, etkilese Ağustos, Eylül'de etkilerdi.

Devre arasında toparlasın diye dua ediyorum.

Böyle saçmalık mı olur ? Pendik karagumruk maçında oynamasa ne olacaktı? Daha farklı kazanırdık. Icardi inat ediyor belli.

SM-G985F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Valla koşamıyor, sıçramıyor; sakatlık inanılmaz etkiliyor. Bir an önce dinlendirmemiz lazım. Kilo da aldı sakatlıktan sonra sanki.

Sakat sakat oynadıkta sonra Noel tatili yapmak için Noel haftasındaki maçta ben dinlenmek istiyorum dememesini takdir ediyorum ama. Yabancı oyuncularımız firesiz şekilde kadroda olacak.

Okan hoca oynatıyor he? İcardi sakatım diyecek Okan hoca oynatacak.

Yeter arkadas iki hafta hatta üc hafta dinlensin, koca Galatasaray da forvet oynatacak oyuncu mu yok bakambu yetmiyorsa zahayi dene olmadi keremi dene teteyi dene adam mi yok?

İlk sakatlandığı zaman 2 hafta dinlendirseydik Hatay maçını kaybetmezdik şlde de minimum 1-2 puan fazla alırdık.Bu sene şampiyonluğu kaybedersek bunun yüzünden kaybedeceğiz gibi duruyor.

Ben hastaneye gittigimde doktor hep kıctan vuruyor igneyi hic ayagi ac evladim dedigini duymadim. Hele bir ara b12 eksikligim vardi 1 ay boyunca her gun igne vurdu. Hicte demedi gotunde igne vurulacak yer kalmadi diye.

Bunlar hep zengin hastaliklari dertleri bizim gibi garibanlarda olmuyor
Garibanlarda g.te vuruyorlar demekki. İğneyi yani.

Ya kardeş yapmayın o zaman ve adamı rahatladigimiz macta bile 110 dakika oynatmayın kardeşim. 20 dakika oynasın kafa atıp skor aldırsın. Taktiği degistir bu adamı koşturma dogru yerdr bulusmasi icin taktik yap ve sonra da cikar yada sonradan sok. 2 hafta her turlu dinlendirilirdi.
Şimdi nasıl dinlenecek takimda 2. Fotvet gidiyor
Ve iģne yapacak yer kalmamis olayi da hikaye olm incecik enjektörle basıyorlardir zaten her sabah igne mi yapacaksiniz adama bu ne sacma seydir mac mac yaparsın 5-6 tane vuemuslardir. O da 2 ay icinde.

Neyse tekrar edelim oynatmasaydi.

Geri
Üst Alt