Yapımcılarda Cinemaximum Boykotu

30 dk film başı, 5-10dk film arası reklam oluyor.

Atıyorum film 1 saat 50dk. 15:00 seansına giriyorsun, 18:00'den önce çıkamıyorsun.

Üste para verseler gidip izlemem öyle film işkence yahu eskiden film başında oluyordu sadece kısa süreli o da.

30 dk film başı, 5-10dk film arası reklam oluyor.

Atıyorum film 1 saat 50dk. 15:00 seansına giriyorsun, 18:00'den önce çıkamıyorsun.
Hadi film başını anladım da, her ne kadar 30 dakika nedir ulan desem de, film arası nedir yahu. Sonuçta ücretli bir aktivite bu.

Peki Filme yarım saat geç girme imkanı yok mu reklamları ekmek için?

Hadi film başını anladım da, her ne kadar 30 dakika nedir ulan desem de, film arası nedir yahu. Sonuçta ücretli bir aktivite bu.

Ya o standart değil kimi arada hiç vermiyor kimi 5 dk veriyor, 15 dk verene denk gelmedim ama vardır yani ki varmış.

Bu bahsettiğim olay zaten cinemaximum sinemaları için geçerli. Diğer sinemaların son zamanlardaki reklam sürelerini bilmiyorum ama piyasanın oldukça büyük çoğunluğu cinemaximum firmasının elinde. Tabi ki geç girebilirsin. Ama eğer hafiften arkalardan ve ortalardan bir yer falan aldıysan milleti hafiften kaldırmak zorunda kalırsın yerine geçmek için :) Emin değilim ama sabah seansında (11:00) daha az reklam oluyor olabilir. Reklam süreleri özellikle yoğun saatlere göre ayarlıyorlar. Neyse işte tam bir rezalet.

Konuyla çok alakasız ama bende eskiden d-smart vardı, film kanallarında film esnasında bir tane kısa film arası olurdu. Şimdi film arası daha uzadı, reklamlar arttı, film esnasında reklamlar (sanal yerleştirme diyorlar) çıkmaya başladı. Tüpçü etkiside olabilir. Digiturk'ün durumu nedir bilmiyorum. İşin tadı kaçtı. Güya para ödüyoruz bu kanallara.

Fiyatların uçuk olması, reklamların uzun olması vb sorunların hepsinin tek nedeni tekelleşme ve rekabetin olmaması.

Arkadaşlar olayı size anlatayım. Yapımcılar mısır ve koladan pay istemiyor olayın aslı şudur.

Diyelim ki bilet 15 TL mısır ile kolada içerde 10 TL olsun diyelim. Normalde ayrı ayrı alsanız 25 lira çıkacak cebinizden
Salon napıyor gişede diyor ki bilet + mısır + kola promosyon 20 TL diyor.
Ama burda çakallık şurda şirket gişeden aldığınızda Toplam 25 tl olan tutarı 20 ye verdi ya. Burda promosyonu biletten yapıyor. Mısır ile koladan düşürmüyor. Yani bileti 10 TL ye düşürüyor mısır ile kolayı 10 Tl den veriyor yine. Bu durumda yapımcı 15 lira biletten 7.5 tl alacakken bilet 10 liraya düşünce onunda payı 5 TL ye düşüyor.

Sinemalar sattığı biletin yarısını yapımcıya verir yarısını kendisi alır. Yani bu promosyon olayıyla biletin parasını düşürerek yapımcının payını düşürüyor. Adamlarda haklılar ki buna itiraz ediyor.

Ayrıca diğer konuda, film başlamadan önce verilen reklamlar. Geçen mars grubunun CEO'su açıklama yaptı. Gelirimizin %70'ini bu reklamlar oluşturuyor diye. Adamlar 20dk reklam alıyorlar. Şimdi devlet bunu 10dk ya düşürme aşamasında. Böyle olursa gelirimizde büyük bir kayıp olacak bunuda bilet fiyatlarına yansıtacağız diyorlar. Yani tekel olmanın verdiği avantajla istedikleri gibi at koşturuyorlar.

Yapımcıda diyor ki zaten reklamdan falan pay almıyorum onu direk sen alıyorsun. Ordan yeterince para kazanıyorsun. Ben senin aldığın reklamdan pay istemiyorum. Bari promosyon yaparak benim bilet fiyatımı düşürme ki kazandığım para düşmesin. Mars grubuda her 2 olaya birden yanaşmıyor.

Olay budur. Kısacası herkes kesesini doldurma derdinde. Olan yine bizlere olacak

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Beni hiç ilgilendirmeyen bir konu -uzun zamandır sinemaya gitmediğimden- ama burada yapımcılara hak veriyorum, sonuna kadar.

Geri
Üst Alt