Yarsuvat, Demirören ile Buluştu!

Secimin ustunden bir hafta gecmedi ama sekiz ayda neler olacagindan eminiz bakiyorum.

Ali Durust dururken Albayrak anca pasta kek servisi yapar. Bir de futbolu yonetecekmis.

Benim gözümde ilk yanlışını yaptı fenerasyon başkanını överek.

Işın bey hükümete yakınlık nedeniyle değil klübün anasını ağlatan yönetimin en önemli aktörlerinden olduğu için istenmedi ,
O yönetimin leş oğlu leş bir takım , zamana yayılmış farklı gelir kalemleri alıp harcanmış ve sıfıra yakın bir gelir ve 328 milyon Dolarlık bir borçla klübü bıraktıkları yetmiyormuş gibi seçimlerden birkaç gün evvel alıp parasını harcadıkları stadın çatısı için GS adına verdiği taahhüt ve attığı kazık gibi nedenlerle istenmedi Işın bey,
Seçimde de bence Alp bey oldukça fazla oy aldı bunun nedenide bizzat Alp bey'in kendisi oldu bence !

Yahu cidden inanamıyorum daha 3,5 sene evvelki durumu neredeyse hatırlayan yok !

Alp Yalman baskanken Ali Sen bizim Neuchatel maci yuzunden ceza almamamiz icin ugrasti diye biliyorum. Alp Yalman o donemin adami. Simdi durum cok farkli.

Basarili olurken de zaten futbolu Derwall doneminde Ergun Gursoy'a, Feldkamp ve Saftig donemlerinde de Polat'a emanet etmisti. Yalmanin basarisi veya basarisizligi futbol sube sorumlusuna bagli yani. O ekipte kim futboldan anliyor emin degilim.

Burda Unal Aysal'i laikligin son kalesi, Alp Yalman'i da Akp sempatizani sananlar vardir belki ama Yarsuvat'in secimi kazanmasinda Ali Durust etkili olmustur bence. Haldun Ustunel Yalman'in ekibinde olsa mesela ona da daha fazla destek cikan olurdu.

Son düzenleme:
Secimin ustunden bir hafta gecmedi ama sekiz ayda neler olacagindan eminiz bakiyorum.

Ali Durust dururken Albayrak anca pasta kek servisi yapar. Bir de futbolu yonetecekmis.
Aynen kahinliğimiz üzerimizde ,
ve çok doğru zaten açıklandı Ali Dürüst gerçek " beyin " olacak yani yöneten ve karar alan diğer unsurlar destek olacak buna Albayrak dahil .
Yani Albayrak'ın yönettiği falan yok algılandığı şekliyle .

Rezillik.Giderken çiçek çikolata felan götürmüşler tüpçüye.Ahaha.

Alp Yalman baskanken Ali Sen bizim Neuchatel maci yuzunden ceza almamiz icin ugrasti diye biliyorum. Alp Yalman o donemin adami. Simdi durum cok farkli.

Basarili olurken de zaten futbolu Derwall doneminde Ergun Gursoy'a, Feldkamp ve Saftig donemlerinde de Polat'a emanet etmisti. Yalmanin basarisi veya basarisizligi futbol sube sorumlusuna bagli yani. O ekipte kim futboldan anliyor emin degilim.

Burda Unal Aysal'i laikligin son kalesi, Alp Yalman'i da Akp sempatizani sananlar vardir belki ama Yarsuvat'in secimi kazanmasinda Ali Durust etkili olmustur bence. Haldun Ustunel Yalman'in ekibinde olsa mesela ona da daha fazla destek cikan olurdu.
Almamamız demek istedin herhalde.

ben sevdim :) icten pazarlikli degil en azindan. Neyse o.

sanırım ışın çelebi tercihi insanların kafasını karıştırdı. ışın çelebinin siyasi ilişkilerinden korktu birazda millet hükümetin esiri oluyoruz diye korktu insanlar. ama gel gelelim burda da abdül var.

üstelik ışın çelebi stad konusunda çok işimize yarayabilirdi insanlar çıkıp stada neden bir çivi bile çakılmıyor diyor. cevap hükümet önümüzü kesiyor oluyor.
ee ozaman işi bilen çatlaklardan sızan biri orada olmalıydı. ışın çelebi öyle ya da böyle stad konusunda çok işimize yarayacaktı.
kaldıki bugün helikopteri olmayan stada gidemeyecek vaziyette. stada giden tüm yollar abartısız kapalı

düşmanı hatalıyı hep başka yerlerde arıyoruz cidden suçlusuda düşmanıda kendi içimizde hep kasten yanlış tercihler hep zamanlama hataları hep isim fanatikliği ile alınmış kritik kararlar.

edit. alp yalman asla ama asla burada konuşulduğu gibi garip garip teoriler üretildiği gibi bir başkan değildi. az çok onun döneminide anımsarım çok yanlış bilgilendirildi insanlar burada.

Galatasaray diğer kulüplerden çok farklı bir yapılanmaya sahip Osman bunu az çok sende bilirsin. Mesela tüm kulüplerin divan kurulu vardır ama neredeyse hepsi semboliktir Galatasaray da ise çok güçlü bir yapıdır ve çoğu zaman başkanı koltuğundan eder. O yüzden bu yönetimde yer alan yada yer almayan çoğu kişi aktif olmasalarda kulüp nezdınde söz sahibi insanlardır. Işın Çelebi yada x bir kişi herhangi bir sorunun muhattabıysa yönetimde olmasa bile gereken cevabı bir şekilde verir.

Işın Çelebi'nin yada Albayrak'ın yönetim içinde olması herkesin abarttığı gibi artık hükümet Galatasaray'a tavır almayacak işlerini kolaylaştıracak algısını oluşturmuştu ama bana göre yanlış bu. Tamam belki Aysal yönetimi kadar olmaz ama abartıldığı kadar da toz pembe olmayacaktır. Stad'ın yol çalışmaları zaten yapılmak zorunda o alanda sadece bizim stad olmayacak yakın zamanda şişli etfal ve bir çok konut projesi hayata geçeceği için zatan o yollar bir şekilde yapılacak yönetimde hükümete yakın birisi olsa da olmasa da. Zaten burda da yanlışlık yokmu biz spor kulübüyüz Türkiye'yi temsil eden bir kulübüz görüş ayrılığı olsa bile devletin tüm kılüplere aynı şekilde yanaşması lazım tabi biz bu özgürlüğe ulaşamadığımız için başkan adayı seçerken listesinde hükümete yakın birisi varmı diye otomatik olarak bakıyoruz ne yazıkkı(acınılacak bir durum herkes için)

Alp Yalman başkanlık yaptığı dönemde çok iyi işler yapmış ben o dönemlere tanıklık edemesem de tanıklık ettiğim Faruk Süren dönemimin temelleri ordan gelmekte onu kimse inkar edemez ama şu an yaptığı tüm konuşmalarda bu göreve yapmacık bir şekilde geldiği o kadar belliki. Hiç bir projesi yoktu sorulan her soruya evet sıkıntı var evet sorunlar var ama bir çözümleri yoktu. Kulübü uzun bir süredir takip bile etmemiş herşeye o kadar uzak kalmış ki bu konuşmalarından çok belliydi. Kaldıki listesindeki en güvendiği isimlerde Polat'ın bir dediğini 2 etmeyen kişilerdi. Bu ortamda Yalman olsa ne değişirdi ki..

Dersen ki Yarsuvat çok mu başarılı olur onunda olacağını sanmıyorum. Ama Şu dönemi az hasarla atlatıp genel kurulda uzun vadede planları olan bir başkan adayı çıktığında daha sağlıklı bir yönetim olacaktır.

Son düzenleme:
şükrüden çıt yok neyse.

ayrıca kimsede 3.5 yıl önceki durumları falan unutmadı. olayı şahsi showa dökmenin alemi yok. kimse o dönemlerin otoritesi falanda ilan etmesin kendisini.
senin bi stad sıkıntın var bu açık bir şekilde ortada.
bir çivi çakarken bile bin tane izin çıkartıyoar karşına.
muhabbet bi an oraya geldi ışın çelebinin hükümet kanadında stad konusunda işimize gelecek bazı zorlukları atlatmamıza yardımcı olacak bir isim dedik hepsi bu. karşına çıkartılan zorlukları aşmanda sızmanda iyi bir piyon olur. hepsi bu.

üstelik muhabbetin temeli burada alp yalman'a karşı olan önyargılardı. kimse hadi o gelsin bu gitsin şunu kovalım bu getirelim ben bunu istiyorum ben buncuyum dıye de cins temennilerde bulunmadı.

birde şu var tartışmak muhabbet etmek güzeldir yaparsın alıntını veya atarsın menşınını konusursun. kaçak dövüşmenin alemi yok.

Son düzenleme:
Sempatik lan yeni basgan ne alip veremediniz anlamadim. İzledikce guluyorum:D

Galatasaray diğer kulüplerden çok farklı bir yapılanmaya sahip Osman bunu az çok sende bilirsin. Mesela tüm kulüplerin divan kurulu vardır ama neredeyse hepsi semboliktir Galatasaray da ise çok güçlü bir yapıdır ve çoğu zaman başkanı koltuğundan eder. O yüzden bu yönetimde yer alan yada yer almayan çoğu kişi aktif olmasalarda kulüp nezdınde söz sahibi insanlardır. Işın Çelebi yada x bir kişi herhangi bir sorunun muhattabıysa yönetimde olmasa bile gereken cevabı bir şekilde verir.

Işın Çelebi'nin yada Albayrak'ın yönetim içinde olması herkesin abarttığı gibi artık hükümet Galatasaray'a tavır almayacak işlerini kolaylaştıracak algısını oluşturmuştu ama bana göre yanlış bu. Tamam belki Aysal yönetimi kadar olmaz ama abartıldığı kadar da toz pembe olmayacaktır. Stad'ın yol çalışmaları zaten yapılmak zorunda o alanda sadece bizim stad olmayacak yakın zamanda şişli etfal ve bir çok konut projesi hayata geçeceği için zatan o yollar bir şekilde yapılacak yönetimde hükümete yakın birisi olsa da olmasa da. Zaten burda da yanlışlık yokmu biz spor kulübüyüz Türkiye'yi temsil eden bir kulübüz görüş ayrılığı olsa bile devletin tüm kılüplere aynı şekilde yanaşması lazım tabi biz bu özgürlüğe ulaşamadığımız için başkan adayı seçerken listesinde hükümete yakın birisi varmı diye otomatik olarak bakıyoruz ne yazıkkı(acınılacak bir durum herkes için)

Alp Yalman başkanlık yaptığı dönemde çok iyi işler yapmış ben o dönemlere tanıklık edemesem de tanıklık ettiğim Faruk Süren dönemimin temelleri ordan gelmekte onu kimse inkar edemez ama şu an yaptığı tüm konuşmalarda bu göreve yapmacık bir şekilde geldiği o kadar belliki. Hiç bir projesi yoktu sorulan her soruya evet sıkıntı var evet sorunlar var ama bir çözümleri yoktu. Kulübü uzun bir süredir takip bile etmemiş herşeye o kadar uzak kalmış ki bu konuşmalarından çok belliydi. Kaldıki listesindeki en güvendiği isimlerde Polat'ın bir dediğini 2 etmeyen kişilerdi. Bu ortamda Yalman olsa ne değişirdi ki..

Dersen ki Yarsuvat çok mu başarılı olur onunda olacağını sanmıyorum. Ama Şu dönemi az hasarla atlatıp genel kurulda uzun vadede planları olan bir başkan adayı çıktığında daha sağlıklı bir yönetim olacaktır.

İlk paragraf için. haklısın Tanju aynen bu şekilde olmalı ama artıkokadar ayrıldıkı insanlar birbirlerinden yönetimde değilse değil yardım etmek tam tersine düşman oluyorlar birbirlerine. hani her seçim öncesi bir laf vardır ya kaybeden kazanana hizmet edecek çabamızın adı Galatasaray falan ama yok öyle birşey. bakın Ali Dürüst Ünal Aysal'ın yönetiminden ayrıldı sonra hakkında çıkan dedikodular nekadar garipti.İşte kulüp kayyuma kalsın haberleri. Bu sadece bir örnek bunun gibi bi ton şey var. Kısacası yönetimlerde olmayan birisinin yardımını almak gerçekten çok zor.

2.Paragraf için: yani ışın çelebi olur abdurrahim albayrak olur bu tip insanları bende sevmem. kanım almaz ama bir gram yararı varsa önümüze çekilen setlerin engellerin çatlaklarından birazcık bile sızabilip bize biraz getiri sağlıyorsa ozaman benim ne istediğim falan önemli değildir ahmette olur ali de veli de.

ha keşke bu tip isimlere ihtiyaç olmasa eyvallah direnişse direniş kavgaysa kavga tamam. ama maalesef yukarıdaki tipteki isimler olmadanda bişeylere ulaşman zor oluyor imkansız oluyor. Türkiye gerçeği bu.Murat Kara ile de konustuk önceki sayfada senin stadına tüm yolları kapatıyorlar maç günü. biri açık olsa neyse tümünü.

3.Paragraf için: Alp Yalman'ı severim. gerçek anlamda severim. devri geçmiştir son zamanlarıdır veya geçmemiştir bilemem. En başından beri listesi iyi olan kazansın istemiştim. Ali Dürüst bu konuda seçimin kadaerini belirledi. Kısca o gelsin bu gelsin diyen biri değildim seçimin son günlerine doğru listesi iyi olan kazansın demişimdir.

Bakın burada bahsettiğim olayı bazı arkadaşlar yanlış anladıı kimiside yanlış anlamak için kendini zorladı. dediğim odur ki Yalman'a çok iğrenç sözler söylendi yalakalığından tutta şerefine varan sözler. ben bu sözlere karşı dedim bugün tff binasındaki malum haber önümüze geldiğinde.
Dediğim Alp Yalman'a burada bi haksızlık yapıldı tanımadan çok kişi boş eleştirdi. Kulübü satacağını söyleyenler bile vardı. Ha şuda var Aziz ile ilgili açıklamaları tamamen saçmalıktı Ali Özer'in dediği gibi Ali Şen ile olan ilişkişleri gibi sandı belki ortamı hala ama kabul edilemez tabiki bu.

Son olarak Yarsuvat'ın da değilim ben tamamen Ali Dürüst'e odaklanmış haldeyim. Bugünkü gibi çok ziyarete şahit olacağız başkan oraları toparlarken Ali Dürüst'te bişeyleri oturtmaya çalışacaktır.

Son düzenleme:
Faysal gözümde büyüdü şu mevzudan sonra.

İlk paragraf için. haklısın Tanju aynen bu şekilde olmalı ama artıkokadar ayrıldıkı insanlar birbirlerinden yönetimde değilse değil yardım etmek tam tersine düşman oluyorlar birbirlerine. hani her seçim öncesi bir laf vardır ya kaybeden kazanana hizmet edecek çabamızın adı Galatasaray falan ama yok öyle birşey. bakın Ali Dürüst Ünal Aysal'ın yönetiminden ayrıldı sonra hakkında çıkan dedikodular nekadar garipti.İşte kulüp kayyuma kalsın falan. Bu sadece bir örnek bunun gibi bi ton şey var. Kısacası yönetimlerde olmayan birisinin yardımını almak gerçekten çok zor.

2.Paragraf için: yani ışın çelebi olur abdurrahim albayrak olur bu tip insanları bende sevmem. kanım almaz ya. ama bir gram yararı varsa önümüze çekilen setlerin engellerin çatlaklarından birazcık bile sızabilip bize biraz getiri sağlıyorsa ozaman benim ne istediğim falan önemli değildir ahmette olur ali de veli de.

ha keşke bu tip isimlere ihtiyaç olmasa eyvallah direnişse direniş kavgaysa kavga tamam. ama maalesef yukarıdaki tipteki isimler olmadanda bişeylere ulaşman zor oluyor. Türkiye gerçeği bu.

3.Paragraf için: Alp Yalman'ı severim. gerçek anlamda severim. devri geçmiştir son zamanlarıdır veya geçmemiştir bilemem. En başından beri listesi iyi olan kazansın istemiştim. Ali Dürüst bu konuda seçimin kadaerini belirledi. Kısca o gelsin bu gelsin diyen biri değildim seçimin son günlerine doğru listesi iyi olan kazansın demişimdir.

Bakın burada bahsettiğim olayı bazı arkadaşlar yanlış anladıı kimiside yanlış anlamak için kendini zorladı. dediğim odur ki Yalman'a çok iğrenç sözler söylendi yalakalığından tutta şerefine varan sözler. ben bu sözlere karşı dedim bugün tff binasındaki malum haber önümüze geldiğinde.
Dediğim Alp Yalman'a burada bi haksızlık yapıldı tanımadan çok kişi boş eleştirdi. Kulübü satacağını söyleyenler bile vardı. Ha şuda var Aziz ile ilgili açıklamaları tamamen saçmalıktı Ali Özer'in dediği gibi Ali Şen ile olan ilişkişleri gibi sandı belki ortamı hala ama kabul edilemez tabiki bu.

Son olarak Yarsuvat'ın da değilim ben tamamen Ali Dürüst'e odaklanmış haldeyim. Bugünkü gibi çok ziyarete şahit olacağız başkan oraları toparlarken Ali Dürüst'te bişeyleri oturtmaya çalışacaktır.

Ne demek istediği anlıyorum ben.Osman artık çağ o kadar değişti ki Sayın Yalman hatta Yarsuvat bile 30 sene önceki yönetici kafasındalar ama ne kendi yönetimdeki insanlar ne takımın taraftarları nede rakiplerinin yöneticileri aynı kafadalar bunu unutuyorlar işte. artık devir o kadar değiştiki internetin bu kadar aktif kullanılması taraftarların ( yada herhangi insanların) oyuncu, yönetici hatta kulübe ulaşması onlar hakkında yorum yapması çok kolay. 96-2000 yılını sende benim gibi az çok hatırlarsın o zamanda bu kadar aktif bir taraftar topluluğu olsaydı Şükürden tut Hagi'sine kadar edilmedik laf kalmazdı belki gitsinler diye kampanya bile başlatan olurdu. O zamanlardan bu zamana çok şey değişti sabırsız bir topluluk, maçın sonucu sadece tuttuğu takımın galibiyetiyle sonuçlanan maçlar, rakip takımın renklerini görmeye tahammül edemiyecek bir oluşum ve bunları bu hale getiren hem siyasi hemde futbol yöneticileri olduğu için Yalman gibi insanların bu saatten sonra başkanlık yapması çok zor.( YArsuvat'ı tanımam etmem ama onunda yaşı konumuyla saygılı, ılımlı ve kavgadan ziyade konuşarak olayları çözmeyi isteyecek bir tavrı varmış gibi geliyor bana).

Ali Dürüst konusunda hem fikirim, zaten Galatasaray tarihinde hangi başkan seçilmişse zaten onu destekleyen (bizim yaşlı moruklar dediğimiz kısım) ağır toplar var onların sayesinde bu kadar çok oy alıyorlar. Zaten en başında söylediğim güçlü divan üyelerinin ne denli etkisi olduğu Ali Dürüst örneğinden belli oluyor. O yüzden senin dediğin gibi burda önemli olan Yarsuvat'tan çok Ali Dürüst o yüzden Yalman'ın yerine YArsuvat gelmesi bile bence kısa vadede doğru hamle.

Ama tabi herkes astığı astık kestiği kestik bir başkan istiyor. Aysal'ın yaptığı iyi şeyler vardı ama herkes tarafından takdir gören GS-TFF ilişksinde bu kadar çok sert çıkışlarımız olsada hiç bir zaman istediğimiz üstünlüğü kuramadık. Bana göre kuru gürültüden öteye gidemedi. Yarsuvat'ın bu görüşmesini abartacak yada 6-7 aylık döneminde kötü yönetecek anlamı çıkartanları anlamak güç(lafım sana değil genel olarak söylüyorum). Zaten geçici bir süre başa gelen Yarsuvat'a destek verilmeli bence.

Baskan Ali Dürüst olmaliydi, Yarsu veya Aziz dostu Yalman degil.

Geri
Üst Alt