Yarsuvat, Demirören ile Buluştu!

Ne demek istediği anlıyorum ben.Osman artık çağ o kadar değişti ki Sayın Yalman hatta Yarsuvat bile 30 sene önceki yönetici kafasındalar ama ne kendi yönetimdeki insanlar ne takımın taraftarları nede rakiplerinin yöneticileri aynı kafadalar bunu unutuyorlar işte. artık devir o kadar değiştiki internetin bu kadar aktif kullanılması taraftarların ( yada herhangi insanların) oyuncu, yönetici hatta kulübe ulaşması onlar hakkında yorum yapması çok kolay. 96-2000 yılını sende benim gibi az çok hatırlarsın o zamanda bu kadar aktif bir taraftar topluluğu olsaydı Şükürden tut Hagi'sine kadar edilmedik laf kalmazdı belki gitsinler diye kampanya bile başlatan olurdu. O zamanlardan bu zamana çok şey değişti sabırsız bir topluluk, maçın sonucu sadece tuttuğu takımın galibiyetiyle sonuçlanan maçlar, rakip takımın renklerini görmeye tahammül edemiyecek bir oluşum ve bunları bu hale getiren hem siyasi hemde futbol yöneticileri olduğu için Yalman gibi insanların bu saatten sonra başkanlık yapması çok zor.( YArsuvat'ı tanımam etmem ama onunda yaşı konumuyla saygılı, ılımlı ve kavgadan ziyade konuşarak olayları çözmeyi isteyecek bir tavrı varmış gibi geliyor bana).

Ali Dürüst konusunda hem fikirim, zaten Galatasaray tarihinde hangi başkan seçilmişse zaten onu destekleyen (bizim yaşlı moruklar dediğimiz kısım) ağır toplar var onların sayesinde bu kadar çok oy alıyorlar. Zaten en başında söylediğim güçlü divan üyelerinin ne denli etkisi olduğu Ali Dürüst örneğinden belli oluyor. O yüzden senin dediğin gibi burda önemli olan Yarsuvat'tan çok Ali Dürüst o yüzden Yalman'ın yerine YArsuvat gelmesi bile bence kısa vadede doğru hamle.

Ama tabi herkes astığı astık kestiği kestik bir başkan istiyor. Aysal'ın yaptığı iyi şeyler vardı ama herkes tarafından takdir gören GS-TFF ilişksinde bu kadar çok sert çıkışlarımız olsada hiç bir zaman istediğimiz üstünlüğü kuramadık. Bana göre kuru gürültüden öteye gidemedi. Yarsuvat'ın bu görüşmesini abartacak yada 6-7 aylık döneminde kötü yönetecek anlamı çıkartanları anlamak güç(lafım sana değil genel olarak söylüyorum). Zaten geçici bir süre başa gelen Yarsuvat'a destek verilmeli bence.

keşke bizler gibi sıradan taraftarın dediği olsa ama yok işte dedeler kimi isterse o başkan olur. keşke ali dürüst hatta çok kişinin artık antipatik bulduğu adnan öztürk bunlar başkan olsa. ben bunun düşüncesindeyim. bi sonraki seçimler için ali dürüst umudum var. dilerim bu dönem son 2.adamlık dönemi olurda artık o da cesaret eder iyi sağlam bir liste ile adaylığını koyar.

bu dönemi tatlı tatlı atlatmak niyetinde başkanda doğal olarak. kimseyle düşman olmamak bazı yakılan köprülerin onarılmasını sağlamak kendisi adına önemli işler olabilir. başkan bu köprüleri onarırken deminde dediğim gibi Ali Dürüst seçim planlamalarını yapar şu futbol takımında bozulan dengeleri düzeltmeye çalışır. artık nasıl yapacak onun maharetine kalmış gerçi, zor iş.

Tff ye karşı son dönem bir üstünlük sağlayamadık Ünal Aysal ile evet ama bence bu hep böyle değildi ilk dönem gayet eziyordu tffyı.işte burada devreye yönetim kadrosu giriyor. birazdaha sağlam isimlerden güçlü isimlerden oluşabilseydi "anahtar" isimler yönetimde olabilseydi son Aysal dönemi belkide bugün tüm kozlar hala elindeydi.
işte önceki sayfalarda da bunu anlatmaya çalıştım bir adamı sevme isteme nefret et ama o adam işine yarayacaksa elinde tut bu ışın ç. de olur abdul de. (şimdi birisi çıkar bunlarla mı tff ye vsvs kafa tutacaksın diye bunları sadece örnek olarak verdim)

Ali Dürüst bi ton yönetimde bulundu önemli başkanlarla çalıştı hep hepsinin bir noktadan sonra düştükleri önemli hatalara hep şahit oldu. Dilerim
kulaklarına küpe olmuştur kendisinin yaşadıkları lisitesinide ilişkilerinide transferlerinide herşeyi bunları göre planlayarak yapar.

Bence cok iyi bir baskanlik profili ciziyor su ana kadar.

O değil de aklıma Alp Yalman şu siyasinin adamı, şikecilerle iyi geçinir, Duygun Başgaaaan diyenler geldi. İstemsiz güldüm.

arkadaşlar Aysal yönetimi göreve geldiğinden beri her kurumla kavgalı oldu kulübümüz, elimize ne geçti peki. Ben de başkanımız tüpçüyle can ciğer olsun demiyorum ama projesiz 3 yıl başkanlık yapacağım diyen Yalman'ı tercih edeceğime mayısa kadar başta olacağını, elinden geldiğince kulübü toparlamaya çalışacağını belirtmiş Yarsuvat ın seçilmesi gayet akıllı bir seçimdir. daha göreve başlayalı 4 gün olmuş biri için başımıza neler geleceği şimdiden bellidir demek bence büyük haksızlık olur. Bekleyelim görelim ne olacağını. belki sizin düşündüğünüzden daha aklı başında biridir duygun başkan. bırakın tüpçüyle iyi geçinsin. saçma sapan cezalar en azından asgariye indirilmiş olur. Ayrıca stad konusunda hukuki problemlerle doğrudan ilgilenecekmiş sanırım. yanlış zamanda terim gönderilmesi yerine mancini getirilmesi, yine yanlış bir kararla yanına türk antrenör vermeden prandelliyi getiren Aysal'a olan tahhammülümüzün %1 ini yeni başkanımıza gösterelim. Hakkında konuştuğumuz kişi ne olursa olsun şu an kulübümüzün başkanıdır. İnşallah bu süreci güzel geçiririz ve mayıs seçimlerinde daha geniş perspektife ve beceriye sahip bir başkan ve yönetime sahip oluruz.

Geri
Üst Alt