yatağa yattıktan sonra uykuya dalma süresi

Hızlı uykuya dalmanın formülü yaşlılık :asd: Eskiden ben de özeniyordum 2-3 dkda uykuya dalan insanlara, sonra baktım ki son 1 yılda ben de öyle olabilmeye başladım. Bu aralar yapamıyorum gerçi kafam dağınık ama hiçbir şey düşünmeden ve gerçekten uykum gelip yatağa girdiğim zaman çok kısa sürede uyuyakalabildiğimi fark ettim. 10 sene oldu ama askerde de bu arada bayağı çabuk uykuya dalabiliyordum.

Bu işin bence en önemli kısımlarından biri akşam saatlerinde beyni yoracak fazla aktiviteye girmemek. Bir araba yarışı oynayayım dedim bütün uyku düzenim bozuldu. Uykuya dalarken bile beynim drift yapıyor gibi hissediyorum. Saat 9'dan sonra o tip faaliyetlerin hepsini bırakıp tamamen video izleme moduna gireceksin.

Uyuma sürem o gün Galatasaray maçı yoksa 15-20 dakika eğer Galatasaray maçı varsa galip geldiysek sevinçten 1-2 saati buluyor. Oldu da mağlup olduk sinirden uyku haram

Genelde 30-40 dakika sürüyor. Her gece uyumadan önce youtube'dan Orhan uluca,emre Özcan vs birilerini açıp öyle uykuya dalıyorum. Ses olmadan uyuyamıyorum herhalde bi 10 senedir var bu alışkanlık

Akşam 18'den sonra yemek yemeyin. 20 gibi papatya çayı için. Telefonu yarım saat önce bırakın. Hatunu ve çocuğu yataktan atın. Maks. 10 dk

Benim 30 dk civarı sürüyor.

Geri
Üst Alt