Yavru Pitbull Hakkında

Şevket Atakan

Adventurer
GalataSarayı Efendileri
Merhaba arkadaşlar , aranızda yavru köpek bakımı hakkında ve soracağım birkaç soru için yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

13 Ağustos 2014 doğumlu safkan bir rednose sahiplendim. Köpeğimde biraz pireler var. Daha 32 günlük hayvandan bunları nasıl kurtarırım bu 1.

2. olarak ne yemek veriyim. Annesi erkenden kesmiş sütü bu hayvancağızdan bende arkadaşımın ısrarı üzerine sahiplendim ve bundan sonra hayat arkadaşım olacaktır.

Önerilerinizi bekliyorum Şimdiden teşekkürler.

13339-yavru-pitbull-hakkinda-imag0132.jpg

Ekli dosyalar

• IMAG0132.webp
    IMAG0132.webp
    65 KB · Görüntüleme: 339
Yiğit Can Kaplan

Yigit abi girerse foruma yardimci olur . Ben kopekten pek anlamam, kediciyim ama zor durumda bir yavru sahiplendiginiz icin mutlu oldum.

SM-P602 cihazımdan gönderildi

@Yiğit Can Kaplan

Yigit abi girerse foruma yardimci olur . Ben kopekten pek anlamam, kediciyim ama zor durumda bir yavru sahiplendiginiz icin mutlu oldum.

SM-P602 cihazımdan gönderildi

Labradorum vardı. Parkta serseriler hayvanıma tiner döküp yakmışlardı. O günden beri köpeklere karşı hep bi soğuktum. Ama annesi tarafından saldırıya uğrayan bir yavruyu da görmezden gelemedim.

Umarım güzel bir pitbull yetiştirrim ve hayatımın geri kalanında iyi bir dost edinmişimdir.

Melonun oglu sandim konuyu gördügümde :D

Yeni doğmuş sayılır, ayrıca pire vs...

Direk veterinere gidip, gerekli aşı ve bakımları yaptırman lazım.

Ne yemesi gerektiğini de, veterine söyler, böylece sağlıklı büyütmüş olursun. Kuduz, parazit vs... bir çok aşı olacak.

Yeni doğmuş sayılır, ayrıca pire vs...

Direk veterinere gidip, gerekli aşı ve bakımları yaptırman lazım.

Ne yemesi gerektiğini de, veterine söyler, böylece sağlıklı büyütmüş olursun. Kuduz, parazit vs... bir çok aşı olacak.

Yarın ilk işim veterinere gitmek , şuan yerini yadırgadı olsa gerek garip garip sesler çıkartıyor :o

Pire'den kurtulmak biraz sıkıntılı tabi bu zorluk pirelerin çokluğuna göre değişir en güzeli veterinere götürmek çünkü köpeğe zarar da verebilirsin pirelerden kurtulayım derken(kimyasal vs) yavru olması sebebiyle daha bir dikkatli olmak lazım haliyle. Senin gibi insanların olmasını bilmek güzel bir şey helal olsun sana...Mama konusunda ise imkanın var ise yavru köpekler için üretilen süte karıştırılan toz veya bisküvi'ler onları tavsiye ederim çünkü bu yaşta iyi beslenmeleri,gerekli vitaminleri almaları önemli imkanın yoksa da veterinere sormak lazım.

Son düzenleme:
Pire'den kurtulmak biraz sıkıntılı tabi bu zorluk pirelerin çokluğuna göre değişir en güzeli veterinere götürmek çünkü köpeğe zarar da verebilirsin pirelerden kurtulayım derken(kimyasal vs) yavru olması sebebiyle daha bir dikkatli olmak lazım haliyle. Senin gibi insanların olmasını bilmek güzel bir şey helal olsun sana...

Teşekkür ederim , dünya içindeki her canlıyla güzel, en güzelide onları arkadaş edinebilmek.

Yarın sabah 8 gibi veterinere düşmüş olurum, bebeği pirelerden kurtaralım :k19:

İlk gecemiz daha hiç uyutmadı, ağlayıp duruyor annesini arıyor bebek.

Du bakalım zamanla benimseyecek yavru :D

dış parazit ilaçları pireden kurtulmanın en basit yolu fakat yavru çok küçük olduğu için kesinlikle sen uygulama ,
veteriner yaş , tür, cins , kilo gibi kriterleri göz önünde bulundurarak zaten en uygun dış parazit ilacını uygulayacaktır,
ayrıca mutlaka aşılarını eksiksiz yaptır , iç parazitide ihmal etme , özellikle yavularda iç parazit sıkıntı yaratabilir.

beslenme konusuna gelirsek , yine veteriner tavsiyesi ile hareket etmen faydalı olacaktır.
yani özetle köpekler ve köpek bakımı hakkında çok fazla bilgi sahibi değilsen kendi başına hareket etme , mutlaka veteriner tavsiyelerine uy ;)

umarım yeni dostun / evladın ile çok uzun yıllar mutlu bir şekilde yaşarsınız ;)

Son düzenleme:
bende pitbull almak istiyorum

ama cok tırsıyorum

yavru iken alıp bakabilirmiyim acaba

Merhaba arkadaşlar , aranızda yavru köpek bakımı hakkında ve soracağım birkaç soru için yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

13 Ağustos 2014 doğumlu safkan bir rednose sahiplendim. Köpeğimde biraz pireler var. Daha 32 günlük hayvandan bunları nasıl kurtarırım bu 1.

2. olarak ne yemek veriyim. Annesi erkenden kesmiş sütü bu hayvancağızdan bende arkadaşımın ısrarı üzerine sahiplendim ve bundan sonra hayat arkadaşım olacaktır.

Önerilerinizi bekliyorum Şimdiden teşekkürler.

13339-yavru-pitbull-hakkinda-imag0132.jpg

pire damlaları var enseden döktürüyorsun, onlardan al yada veterinere götür o yapar. iç ve dış parazit için kesinlikle iğne vurdurma karaciğer yorar hap ve damlalardan kullan.

Beslemen konusun da muhtemelen şuan kuru mama yiyemiyordur, o yüzden bir kaç haftalık dönem için veterinerden tavsiye alabilirsin. ilerisi için mama önerisi istersen ilk 1,5 yaş gelişim dönemi olduğu için kaliteli mama önemli balıklı mamalardan kullanabilirsin hem deri dostu dur.

Son düzenleme:

ama cok tırsıyorum

tırsılacak bir durum yok, pitbull gayet akıllı ve uysal köpeklerdir sahipleri onları saldırgan yetiştiriyor. Yanlış ellere geçtiği vakit golden da saldırgan olur ;)

ama cok tırsıyorum

Vahşi köpek yok aslında, vahşi sahip var.

Benim bir Rotweiler' ım vardı, 12 yıl boyunca birlikte yaşadık doğumundan ölümüne kadar.

Bir arkadaşımızın Rotweiler' ı doğum yapmıştı, bir yavruyu ben, bir yavruyu da başka bir arkadaşım almıştı. Ben son derece uysal yetiştirdim, sevgi dolu bir hayvandı, özellikle çocuklarla arası çok iyiydi, bir tehlike hissettiğinde tabi bakışları değişiyordu ama komut almadan hiç bir şey yapmıyordu. Diğer arkadaş ise hayvanı tam bir canavar gibi yetiştirdi, uçan kaçan herşeye saldırıyordu.

Uzun lafın kısası bu tarz köpeklerin eğitimi çok önemli.

attachment.php

Bu da fotoğrafı benimkinin :)

vay sevimli itmiş, hayırlısı olsun, netten pitbulllarla ilgili iletişime geçeceğin yerler bulursun bakım hakkında.

Bu köpek eğitimi çok acımasız geliyor bana ya kafasına vurmalar falan.

Ne güzel bir forumdayım ben arkadaş. Uzun zamandır ilk defa kendimi şanslı hissettim. Şuraya bak kimse kursaktan sallamamış. Herkes bilinçli önermelerde bulunmuş. Sahiplenen arkadaş zaten ayrı bir durum. Zor durumda olan bir hayvana yardımcı olmak çok güzel birşey.

Sorunlarına gelince. Bende senin yavrunun yaşlarında bir pitbull sahiplenmiştim. ilk 1 hafta uykundan baya taviz vereceksin çünkü yerini çok yadırgıyor. Mümkün olduğunca yakınlarında tut, kokunu alabilsin.

Diğer sorunlar hakkında veteriner zaten gerekli şeyleri söylemiştir.

Uzun ömürler ikinizede.

pire için damlalar var ensesine döküyorsun öyle halledilebilir ayrıca pire tasmaları var ek olarak bunuda kullanabilirsin.

benim arkadaşımda da pitbull vardı ama olgundu biraz her gün işkembe yediriyordu hayvana ve en az 4km koşturuyordu hayvanı, bir görsen köpeği rocky'den fazla kasları vardı :)

böyle hayvanseverleri görünce çok seviniyorum cidden

Geri
Üst Alt