yayın havuzundan çıkma fikri

bunu ben de düşünüyorum, maçları youtube katılda yayınlasak daha çok yayın geliri elde ederiz
Edemezsin yav. Şuanki senaryoda bir kullanıcıdan alabileceğin maximum 300 lira.
Ayda 4 maç üzerinden git. Maç başı 75 tl yapıyor.
Reklam geliri alacaksın da bunu organize şekilde yayınlayacaksın da.
Çekim yapacak ekibe para vereceksin her maç için kiralama usulü. Katıl ile falan olmaz. Kitlesel bir araç olmalı. Yayılmış bir ar olmalı.

Bunun en temizi global bir yayınlayıcıyı buraya çekmek.

Bu durum ileride bir zorunluluk haline gelecek. Su anda bein üyesi olanların %50 falan cimbomludur, gelecekte bu 70lere falan çıkacak. Yani 100 liranın 70 lirasını biz vericez ama kulubun cebine 10 lira girecek, 90ını diğer dandik ekipler bölüşecek. Boyle bir ticaret olamaz.

Dünya'daki her oluşum birbirine değer katan ögelerden oluşur, rakibin kadar güçlüsündür çünkü.

Dolayısıyla bu tarz havuz sistemleri, rekabetçi bir ortam oluşturulması için gerekir ki büyükler kendi paylarını rakiplerine dağıtmayı tercih ederler.

Rekabetin bittiği düzenlerde rekabet ettiğin yarışmalardaki geçişleri yönetemezsin. Ligde çok iyi Avrupa'da çok başarısız olursun, o yüzden amaç Türkiye liginin genel kalitesini yükseltmek olmalıdır, tek büyük olup devasa farklar olması değil.

Ayrıca bu işin yatırım maliyeti düşündüğünüz kadar az değil, her stada gidip kamera alt yapını kurabileceğini mi sanıyorsun? Boş mevzu.

Edemezsin yav. Şuanki senaryoda bir kullanıcıdan alabileceğin maximum 300 lira.
Ayda 4 maç üzerinden git. Maç başı 75 tl yapıyor.
Reklam geliri alacaksın da bunu organize şekilde yayınlayacaksın da.
Çekim yapacak ekibe para vereceksin her maç için kiralama usulü. Katıl ile falan olmaz. Kitlesel bir araç olmalı. Yayılmış bir ar olmalı.

Bunun en temizi global bir yayınlayıcıyı buraya çekmek.
Şansal büyüka 1.5 milyon Galatasaraylı dekoder var demişti diye hatırlıyorum.

Şöyle fake bir grafik var

Galatasaray yayın geliri 15m euro değil

Doruk bey antuda fazlaca vakit geçirmiş olacak ki "Azizizm sendromu"na yakalanmış. Bu da en sık gorulen semptom.

Hastalığın olağan seyrinde safhalar ilerledikce

- ligden cekilme
- tffyi catirdatma fikirleri
- bir konuşup yeri yerinden oynatma hezeyanları

Ortaya çıkar ki... Allah dusmanima vermesin illet bir hastaliktir.

Doruk bey antuda fazlaca vakit geçirmiş olacak ki "Azizizm sendromu"na yakalanmış. Bu da en sık gorulen semptom.

- ligden cekilme

Doruk içimize sızmış bir ajan olabilir mi ?
1753260899615.webp

- ligden cekilme

doruk ibne olur ama fenerli olmaz renktaş

Türkiye'de mevcut sistem için bunu yapmamız imkansız ötesinde.

En basitinden bunu yaptığın an bütün SPK onayları tersine döner.

Bürokratik olarak ben sizi tanımıyorum olarak algılanır.

Öyle bir şey olamaz.

Türkiye'de mevcut sistem için bunu yapmamız imkansız ötesinde.

En basitinden bunu yaptığın an bütün SPK onayları tersine döner.

Bürokratik olarak ben sizi tanımıyorum olarak algılanır.

Öyle bir şey olamaz.
Bakarsın herşey göze alınacak raddeye gelir.Kimbilir.Benimde halihazırda pek aklım kesmiyor ama:)

Bu iş ancak Fenerbahçe’nin de katılımıyla yapılabilir bence ya da her kulüp kendi yoluna bakacak Anadolu kulüplerinin hiçbir emniyeti yok isterlerse çekilsinler illa rakip bulunur

Bakarsın herşey göze alınacak raddeye gelir.Kimbilir.Benimde halihazırda pek aklım kesmiyor ama:)

Olmaz ya. Her yerde olur Türkiye'de asla olmaz.

İğne ipliğe bağlısın. En ufak bürokratik engelde tepetaklak gidersin.

Robinhood'luk yapacak kadar ekonomik açıdan rahat değiliz.

Bu iş ancak Fenerbahçe’nin de katılımıyla yapılabilir bence ya da her kulüp kendi yoluna bakacak Anadolu kulüplerinin hiçbir emniyeti yok isterlerse çekilsinler illa rakip bulunur
Anadolu kulüplerinede sağlam kıstaslar getirilmesi kesin:
1-Adam gibi stadı olmayan Süper lige çıkamaz.
2-Adam gibi altyapısı olmayan çıkamaz.{Buarada bizimde sanki altyapımız mükemmel:)]
3-Transfer yasağı,tahtası kapalı olan çıkamaz.
vs .vs.vs. Bunları yapmadığımız sürece zaten Anadolu kuluplerinden beklenti ne olacak ki.

Şansal büyüka 1.5 milyon Galatasaraylı dekoder var demişti diye hatırlıyorum.

Şöyle fake bir grafik var

Galatasaray yayın geliri 15m euro değil

300 liradan verelim 450 milyon lira yapar bunun %30unu google vergi ayağına hoplatır.
Kalanın da vergisini türkiye cumhuriyeti ister.
200 milyon ya kalır ya kalmaz.
Üzerine en az 15 kameralı yayın yapacaksın bunun için kiralı anlaşması yaparsın. Sağlam bir sunucu vs derken çok çabalarsın ve o çabayı gidip altyapı ve satış konularına harcasalar senede 30 milyonluk bir gelir yaratırsın kendine.

Iç sahada yayın işini çözeriz hatta daha iyisini bile kurarız stadyuma ama deplasman maçlarında ne yapacağız?

İnlesin Tüm Ülke Zaferinle, Şanlı GALATASARAY..

300 liradan verelim 450 milyon lira yapar bunun %30unu google vergi ayağına hoplatır.
Kalanın da vergisini türkiye cumhuriyeti ister.
200 milyon ya kalır ya kalmaz.
Üzerine en az 15 kameralı yayın yapacaksın bunun için kiralı anlaşması yaparsın. Sağlam bir sunucu vs derken çok çabalarsın ve o çabayı gidip altyapı ve satış konularına harcasalar senede 30 milyonluk bir gelir yaratırsın kendine.
Senin hesabın yanlış,

1 milyon kişi üzerinden ciro hesabı yapıyorum.
1 milyon x 300 TL aylık x 12 = 3.6 milyar TL yapar.
Vergi, sunucu, platform ne yaparsan yap, aslında senin en az 2 milyar TL para kazanman gerekir. Ortalama euro kuru 50 desem yıllık 40m euro para almalıydık en az.
Biz net olarak kazıklanıyoruz.

Şuanki dağılım aşağıdaki gibi

Kayseri, Konya stadında bunlar firavun GS dekoderi sokturmayız diye taşlarlar kameraları sokmaya çalıştığımızda.

Trabzon, Rize falan değinmiyorum bile zaten.

Bu işler o kadar kolay olsa, ülke insanı o kadar medeni olsa, yarıştıkların o kadar düzgün olsa belki yaparsın da düşünebiliyor musunuz karalama kampanyasını.

17 takımı bunlar kendileri için ülkeyi sattı diye motive ederler her maç ayak bileğini kırmaya oynar en az 1-2 kasap sonrasında.

Daha transfer yapınca bunlar parayı nereden buldu diye 10 ayrı kanaldan yazıyorlar ülkede.

Kayseri, Konya stadında bunlar firavun GS dekoderi sokturmayız diye taşlarlar kameraları sokmaya çalıştığımızda.

Trabzon, Rize falan değinmiyorum bile zaten.

Bu işler o kadar kolay olsa, ülke insanı o kadar medeni olsa, yarıştıkların o kadar düzgün olsa belki yaparsın da düşünebiliyor musunuz karalama kampanyasını.

17 takımı bunlar kendileri için ülkeyi sattı diye motive ederler her maç ayak bileğini kırmaya oynar en az 1-2 kasap sonrasında.

Daha transfer yapınca bunlar parayı nereden buldu diye 10 ayrı kanaldan yazıyorlar ülkede.
Önce adam gibi bir TV kanalımız olması gerekiyor.Bunu bir başaralım medya gurubu bu işe el atmalı.Öyle platformlardan değil tencere tava takanlar bile izleyebilmeli.
Heryerde GS TV açık olmalı.Bunu bir yapalım gerisini sonra konuşalım.Yıllardır olmayan 1.husus bu husus.3 kişi izlesin para gelsin diye yıllarca Digitürkten çıkmadı sonra kar edemiyoruz diye kapatıldı.Sen her eve bedava GS yi götür .Reklamın kralını al .10 katı para kazanırdın.Bunu bile düşünemediler yıllar yılı.
Kurulacak yeni takımın a hali e hali i hali de hali den hali tüm evlere 24 saat girilmeli her bireye iliklerine kadar hissettirilmeli.

Geri
Üst Alt