Yayın İhalesini beIN Media Group Kazandı

Dolar ise iyi yine bu çöp lige...

Felaket iyi para.

İhalenin iptal edilmesi muhabbetini anlamadım ben. Sonuçta teklifler alınmış, teknik ve mali kriterlere göre daha iyi olan seçilmiş değil mi?

Çok vermişler şaşırtıcı

Umarım TL sabitlenmemiştir

Tamamı dolar olarak anlaşılmış ise gayet iyi.

İhalenin iptal edilmesi muhabbetini anlamadım ben. Sonuçta teklifler alınmış, teknik ve mali kriterlere göre daha iyi olan seçilmiş değil mi?
Bu teklifi sonra pazarlıkla falan yaptılar sanırım. İlk ihale iptal kısmındaki teklifleri şartnameye uymamış şartnamede sanırım dolar- euro cinsinden isteniyormuş TL cinsinden yapmışlardı bir de banka teminatı yoktu bunları tamamlamışlar ve almışlar sanırım.

100 unu bize versinler kalanını digerlerine pay etsinler. Nasil ospa ali koç babalari ac birakmaz onlari.(ts haric)

1.lig de dahilmiş

önceden dr böyle miydi

Bu parayı vermezler. Ha Saran alsa da yokuşa sürecekti bence. Böyle daha iyi oldu. Memnun değilim ama Barış Ertüllü yayıncı kuruluştan her türlü iyidir

182 milyon dolar dediğine bakmayın sabit kur anlaşması üzerinden yapılmıştır bu sözleşme.

paket E içerisine her şey dahil oluyor tff buradan gelen geliri sadece süper lig için değil tff 1. lig içinde kullanacak ayrıca bein satarsa trt ye satar tff 1. ligi oradan gelen parayı kendine alır.

konuya dönecek olursak eğer biz 182 milyonun tamamının lige ayrılacağını ön kabul edersek

%37 eşit dağıtılıyormuş bu kısımda 67 milyon dolar bütün takımlara eşit olarak dağıtılacak

19 takım olacak sanırım seneye 4 takım düşüyor

takım başı 3.5 milyon dolar

%46 performans dağıtımıymış burada 83,7 milyon galibiyetlere ve beraberliklere göre dağıtılacakmış

burasını hesaplamak zor

% 6 ilk 6 sıra içinmiş ama içindeki yüzdeyi bilmiyorum 1 ile 6 aynı almıyordur 11 milyon dolar ise ilk 6 sıraya kademeli dağıtılıyormuş buradan da 1. olursak % sini bilmiyorum ama aslan payı olarak 3.5 gelse

toplamda şuan 7 oldu

kalan % 11, 20 milyon dolar ediyor şampiyonluklara göre veriliyormuş buradan da (yeni yıl için olacağından 24. şampiyonluktan sonrası için hesaplamadır) 25. şampiyonluğu alırsak 7.5 milyon dolar gibi bir para gelecek

Takımımıza gelecek paraya bakacak olursak galibiyetler harici 15 milyon dolara yakın bir para gelecek üzerine galibiyet ve beraberlikten gelenlerle maksimum bulacağı kısım 20 milyon dolar civarı olacaktır

yine az bir miktar sadece 15 milyon euro CL ye kalabildiğin için alıyorsun hiç maç oynamadan uefa sıralamanda iyiyse 35+ milyon euro alıyorsun(sıralamana göre belli bir para ödüyor uefa )

Geri
Üst Alt