Yazılım Mühendisliği

Her yerde kavga çıkıyor. :asd:

:) Ya ben TL yazmadım, arkadaş da dolar anlamış. Bir şey ispat etme gibi bir amacım var izlenimi oluşuyor. Ben kendi mesleğimi de yapmıyorum; karşıma başka fırsatlar çıktı. Derslere bile doğru düzgün gitmezdim zaten, kantin sayesinde birçok bölümden arkadaşım oldu :DD ve ben de konuyu açan arkadaşa yardımcı olmak istedim.. Sorun yok bence. :)

Ben de senin KPSS hakkında dediğini eleştriyorum. Çünkü ben senin nerede yaşadığını bilmiyorum, girip profiline de bakmadım. Bilmiyorsundur diye söyledim. Neyse cidden uzatmayalım, ben dalga geçmek için değil ceza almamak için diyorum. İyi geceler..

Bilgim olmasa laf atmazdim zaten bence gereksiz bir tavir kusanip bir savunma moduna girdin. Neyse tartismaya gerek yok zaten.

$

Gidip su ürünleri bile okusan bu iş kendini geliştirmene ve şansa bakar. Garanti meslek olsun 2'yle başlayım ben onu 5 yaparım olmadı bi' CNC alıp yoluma bakarım dersen Makine oku. Ki daha mezun olduğu anda Almanya Ford'a giden arkadaşım da var, devlete proje yazıp 3 bin lira para alanı da var, 2bin liraya eyvallah edeni de. Eski bir müdür abimiz şu anda 20 bini gözü kapalı kabul etmedi, yaşından dolayı şehir değiştirmek istemedi. (Ki şu anda 11 gibi bir şey kazanıyor.) Ama küçük şehirde değilsen aç kalmazsın o kesin. Yok ben Rusya-Asya tarafına giderim, şantiyede yatarım ama paraya para demem dersen İnşaat oku 3 yıl sonra gelince burada en kötü 5bine işin hazır olur ki gelme. :)

Aslında bu kadar yıldan sonra vereceğim en iyi fikir kapasitenin çok altında bir bölüm okuman olur. Ya da devlete girmesi kolay bir bölüm. Adam tekniker 3500 lira ile başlıyor DHMİ'de. TCDD'de mühendis 3600 alıyor. Garip ülkedeyiz vesselam..

İş hazır ve başlangıç maaşları 2000 dolar civarı yani Rusya'da?

Burayı biraz daha açabilir misin, iştahım kabardı bi an için. :D

İş hazır ve başlangıç maaşları 2000 dolar civarı yani Rusya'da?

Burayı biraz daha açabilir misin, iştahım kabardı bi an için. :D

:D Bunlar benim bildiğim örnekler. Libya'ya giden arkadaşım da oldu, Kazakistan'a giden de. Sadece inşaat değil harita müh. - makine müh. giden de oldu.

Rusya'ya 3500 dolar diye gitti ama yapamadı. Şartlar fiyatını dengeliyor diyor. Rusya'da da şantiyede yatmak kolay olmasa gerek. :) Ben orada ondan belirttim yaparım dersen diye. 3 yıl sonunda Türkiye'de 5bin TL'ye işe başlayıp 2 sene sonra Kpss girip atanan da var. Benim asıl vurgulamak istediğim bunlar değildi aslında :) "Amaç bu paraları kazanmaksa okuduğun bölümden öte kendini geliştirmene ve şansına bakar."

:D Bunlar benim bildiğim örnekler. Libya'ya giden arkadaşım da oldu, Kazakistan'a giden de. Sadece inşaat değil harita müh. - makine müh. giden de oldu.

Rusya'ya 3500 dolar diye gitti ama yapamadı. Şartlar fiyatını dengeliyor diyor. Rusya'da da şantiyede yatmak kolay olmasa gerek. :) Ben orada ondan belirttim yaparım dersen diye. 3 yıl sonunda Türkiye'de 5bin TL'ye işe başlayıp 2 sene sonra Kpss girip atanan da var. Benim asıl vurgulamak istediğim bunlar değildi aslında :) "Amaç bu paraları kazanmaksa okuduğun bölümden öte kendini geliştirmene ve şansına bakar."

Evet biraz konuyu dağıttım, farkındayım.Arkadaş kusura bakmasın ama artık okulun sonlarına doğru insan öğrencilikten çıkıp hayatla yüzleşmeye başlaması gerektiğini fark ediyor.Hiç bir zaman ne kadar maaş alırım diye düşünmedim ama artık günün büyük bölümünü bu sorularla geçiriyorum maalesef.

Baktım tecrübeli biri var, hemen atladım olaya.:D

Evet biraz konuyu dağıttım, farkındayım.Arkadaş kusura bakmasın ama artık okulun sonlarına doğru insan öğrencilikten çıkıp hayatla yüzleşmeye başlaması gerektiğini fark ediyor.Hiç bir zaman ne kadar maaş alırım diye düşünmedim ama artık günün büyük bölümünü bu sorularla geçiriyorum maalesef.

Baktım tecrübeli biri var, hemen atladım olaya.:D

Estf. :) Düşünüyorsun illa ki. Hayat sıkıştırmaya başlıyor, bir şeyin ucundan tutmazsan askerlik var. Ama cidden çok garip şeylerle karşılaştım. Yani dediğim gibi kara bir tabloya da gerek yok. Pembe hayallere de. Takınca da bir şey değişmiyor. Alt komşum yıllarca 3-4 bin arası maaşla uğraştı durdu, kendi bürosunu açtı vs. çabalayıp duruyordu olduğu yerde ama 40-45 yaşında torpil veya değil bilmiyorum ama sonuçta o torpilin denk gelmesi bile şans; tuttu havaalanı ihalesi aldı.. Ne denir ki :)

geçen sene sınavdan önce bahçeşehir yazılım tam burslu istiyordum küçük bir farkla kaçırdım şu anda 9 eylülde bilgisayar mühendisliği okuyorum bilgisayarla ilgili olan her iş iyidir iyi eşek gbi çalıştırır ama hayvan gibi de para vardır bu işin içinde

Estf. :) Düşünüyorsun illa ki. Hayat sıkıştırmaya başlıyor, bir şeyin ucundan tutmazsan askerlik var. Ama cidden çok garip şeylerle karşılaştım. Yani dediğim gibi kara bir tabloya da gerek yok. Pembe hayallere de. Takınca da bir şey değişmiyor. Alt komşum yıllarca 3-4 bin arası maaşla uğraştı durdu, kendi bürosunu açtı vs. çabalayıp duruyordu olduğu yerde ama 40-45 yaşında torpil veya değil bilmiyorum ama sonuçta o torpilin denk gelmesi bile şans; tuttu havaalanı ihalesi aldı.. Ne denir ki :)

Aslında relax bir adamımdır hocam ama insanların beklentisi belki de beni zorluyor veya bir çoğumuzu.Herkes senden bir şeyler bekliyor, para kazan, evlen, çoluk çocuğa karış vs.

İş meselesine gelince, dediğin gibi pembe hayaller kurmamak galiba en iyisi ki zaten hayat bunu zamanla öğretecektir.:)

Konuyu açan arkadaşa da verebileceğim en önemli tavsiye, kesinlikle ilginin olduğu bölümü oku.Öyle olunca zaten ilk bir kaç yılın ardından, mesleki dersleri görmeye başlayınca, onları severek, zevkle, oyun oynar gibi çalışırsın.Kolay gelsin.

Ygs konusu bulamadım. La çok az kaldı inşallah yapıcam

tapa tapa duuu

İyi bir yazılım mühendisi olursan bunların hiçbiriyle karşılaşmazsın.

Bankalar, gsm şirketleri, anket şirketleri, büyük yazılım şirketleri seni almak için yarışacaktır.

Tanıdığım birisi İstanbul Üni. Bilg. Müh. bölümünü dereceyle bitirmişti ve yazılım konusunda iyiydi. Kredi kartı sistemleri yapan bir firmada 3.5-4bin TL ile mezun olur olmaz işine başladı ;)

Istanbulda basladiysa o paraya o para az. Turkiyede dudukluyo paso patronlar. Gerci asgari ucretin 800 tl oldugu ulkede cok para.

GT-S6310N cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beyler konu UP. Tekrar gündemime geldi yazılım mühendisliği. CBÜ de bu bölümü okuyan var mı ??? Bu meslek hakkında düşüncesi olan var mi ??

Koluma çizemedim ama var bir planım

Beyler konu UP. Tekrar gündemime geldi yazılım mühendisliği. CBÜ de bu bölümü okuyan var mı ??? Bu meslek hakkında düşüncesi olan var mi ??

CBU'de okuyan Barış Küçükpehlivan var. Yazılım mühendisliği de bence güzel bir bölüm. Ben makine mühendisiyim. Kullanılan bütün makinelerde ve sistemlerde otomasyon kullanılıyor ve bu otomasyon için de bir yazılım şart. Benim yanımda çalışan Yazılım Mühendisi arkadaş da gayet iyi. Bence gayet güzel bir bölüm.

Ancak daha fazla araştırma yapmanı öneririm.

CBU'de okuyan Barış Küçükpehlivan var. Yazılım mühendisliği de bence güzel bir bölüm. Ben makine mühendisiyim. Kullanılan bütün makinelerde ve sistemlerde otomasyon kullanılıyor ve bu otomasyon için de bir yazılım şart. Benim yanımda çalışan Yazılım Mühendisi arkadaş da gayet iyi. Bence gayet güzel bir bölüm.

Ancak daha fazla araştırma yapmanı öneririm.

Abi sanırım bir de şöyle avantajı var nerede okdugunun önemi yok, kendini nasıl daha ileriye götürebilirsin bunun önemi var. Eğer bu bölümü okursam yurtdısına falan gitmeyi düsünüyorum kendimi gelistirebilmek için. Şu an çok mantıklı geliyor bana bu bölümü okumak.

Adam akıllı devlet üniversitesinde bu bölüm yok şaka gibi

Vodafone 975N cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Türkiyede yazılım müh ile bilg müh arasında fark yok illa yaz müh oldun diye cbü diye kastırma öyle bir düşüncen varsa

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

2 tane üniversite çok ama çok az. Çevremde teknoloji ile ilgili çok güvendiğim insanlar bu bölümü söylüyor genel olarak özelde ama. Senin sıralama kaçtı ve lise son mu??

Vodafone 975N cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

150bin sıralama benim lise sonum, ama lys ile bilg mühendisliği ya da yazılım düsünüyorum iste. Manisa somadayım manisaya yakınım yani, bu bölüm benim için iyi olabilir

Geri
Üst Alt