# Yekta Kurtuluş

Cevap: #35 Yekta Kurtuluş

Mondi yi zar zor aldık nereye alıyor o kiralıkları.Zaten Özhan Canaydın bu sene olduğu gibi 3 dünya yıldızı vaadiyle gelmişti başa ve yanılmıyorsam 5 yabancı hakkımız vardı.

Bir zihniyet oluşmuş Terim başkasının oynattığını oynatmaz kadroları dağıtır diye.Çoğu çok yanlış düşünüyor Mete emin ol.2002 kadrosu yokluk içinde Luce nin başarısıdır ortada ahım şahım yabancılar falan yoktu dağıtılacak kadro hiç yoktu.

O sene sezon sonu elde kalanların isimlerini al ve 6.olduğumuz sezondakiler ile karşılaştır bakalım eser kalmayan o dağıtıldı yok edildi diye iddia edilen kadrodan kaç isim var.

Luce'nin yabancilari; 2001-2002

Mondi, Batista, Victoria, Perez, Mpenza, Spehar, Duro, Niculescu, Fleurquin, Horvath, Capone, Gonzalez, Kingston.

Fatih hocanin kadroda tuttuklari; 2002-2003

Mondi, Batista ve Duro.

Yani Fatih hoca takimin basina gectigi gibi 13 yabanci oyuncudan 3 tanesini birakti. 6. oldugumuz ertesi sezon Duro'da postalanmisti. Gerci bir halta yaramiyodu, iyi'de olmus. Demek istedigim sey belli. Hoca'da boyle bir takinti var malesef.

Yerlilere ise zaten dogru durust dokunmaz. Servet hala kadroda en basitinden.

Mondi, Batista, Victoria, Perez, Mpenza, Spehar, Duro, Niculescu, Fleurquin, Horvath, Capone, Gonzalez, Kingston.

Mondi, Batista ve Duro.

Yani Fatih hoca takimin basina gectigi gibi 13 yabanci oyuncudan 3 tanesini birakti. 6. oldugumuz ertesi sezon Duro'da postalanmisti. Gerci bir halta yaramiyodu, iyi'de olmus. Demek istedigim sey belli. Hoca'da boyle bir takinti var malesef.

Yahu başkanın sana 3 dünya yıldızı sözü veriyor bağıra bağıra hocanın yerine kendini koy o kiralık yabancılardan hangisini elde tutardın.Radu yu mu çok işe yaramasna rağmen müzmin sakat olan ve yerine Davala alınan Perez'i mi?

Yanlış anlama kişiden kişiye farklıdır bu düşünce yapısı tabi saygı duyarım ama hocada öyle bir takıntı bana göre yok ancak malesef bizlerde öyle bir ön yargı var.

Zaten Luce'nin başınıda bunun bir diğer farklı düşünce yapısı yedi korkak futbol oynatıyor,çoban,Terim'in mirasını yiyor diye diye yediler adamı.Şimdide bu tip farklı düşünceler Fatih hoca ya karşı var.

Napalım mutlaka fikir çatışmaları olmak zorunda sanırım :)

edit.Bu arada yerlilere dokunmadıysa öyle bir huyu yoksa ve o şampiyon kadronun en önemli isimlerinden olan Mondi yi aldırdıysa ortada dağıtılan bir şampiyon kadro falan yok o kadronun Sergen dışında en önemli tüm isimleri zaten elde tutulmuş yerine 3 dünya yıldızı gelecek yabancılar dışında.

edit2. Mondi, Batista, Victoria, Perez, Mpenza, Spehar, Duro, Niculescu, Fleurquin, Horvath, Capone, Gonzalez, Kingston.

Bu saydığın isimlerin 3ü belkide 4ü devre arasında Luce göndermişti.

3 dunya yildizi sozu verildigi yerde bende aldirmazdim o donem ki yabanci oyunculari. Fakat bu sefer geldiginde de ozellikle yerlilere fazla dokunmadan yabancilari postaladi. Dusunuyorum, yine dusunuyorum ve Culio.. Maliyeti ucuz, maliyetine gore oynadigi futbol, sergiledigi oz veri ve caliskanlik mukemmel. E senelik aldigi parada ucuk degil. Peki neden Culio? Dikkat ediyosan ne Neilla nede Kewella zerre deginmiyorum. Onlarla yeni sozlesme imzalamamakta hakliydi sonuna kadar. Sonra bizde dedik bu Riera gelecegine hali hazirdaki Kewella bir sene daha sozlesme yapsaydi diye. Ama Ardanin zamansiz gidisine bagliyorum bunu. Fakat Culionun Ardayla hic bir alakasi yok. Biri sol ic orta saha digeri sol acik.

3 dunya yildizi sozu verildigi yerde bende aldirmazdim o donem ki yabanci oyunculari. Fakat bu sefer geldiginde de ozellikle yerlilere fazla dokunmadan yabancilari postaladi. Dusunuyorum, yine dusunuyorum ve Culio.. Maliyeti ucuz, maliyetine gore oynadigi futbol, sergiledigi oz veri ve caliskanlik mukemmel. E senelik aldigi parada ucuk degil. Peki neden Culio? Dikkat ediyosan ne Neilla nede Kewella zerre deginmiyorum. Onlarla yeni sozlesme imzalamamakta hakliydi sonuna kadar. Sonra bizde dedik bu Riera gelecegine hali hazirdaki Kewella bir sene daha sozlesme yapsaydi diye. Ama Ardanin zamansiz gidisine bagliyorum bunu. Fakat Culionun Ardayla hic bir alakasi yok. Biri sol ic orta saha digeri sol acik.

Olay Culio ya kadar geldiyse şunu söyliyim farkettiysen çok yetenekli bir isim olan Pino'da gitti.Bunu hep anlatıyorum yine anlatıcam saçma gelebilir ama ben Culio nun sadece yabancı olarak yollandığına inanmıyorum.Geçen yıl devre arası hafızanı biraz zorlarsan hatırlayacaksın ki Pino,Culio ve Baros kavgası çıkmıştı ve bu üçlü daha sonra kameralar önünde barıştırılmıştı bunlara yerliler ve yabancılar arasındaki guruplaşmada eklenince olay iyice çığırından çıkmıştı.

Culio ve Pino'nun ben yabancı kontenjanı olduğu kadar bu yüzden de gönderildiğine inanıyorum bunlarla beraber Baros da gitmek için transferin son gününe kadar herseyi yapmıştı.Culio nun ilk gittiğinde demeçlerine dikkat et Ordu'da nekadar mutlu olduğunu özellikle ortamın ne kadar huzurlu olduğuna değinip dururdu.Kaldı ki bizler burada takımı yaz kampında takip ederken foruma Culio çok isteksiz haberleri geliyor burada olmaz öyle şey diyip duruyorduk.Adam cidden bizdeyken mutsuzdu.Zaten kalsaydı sonuna kadar inanıyorum ki ozamanda Baros kalmazdı.Ordu maçında bu ikilinin karşı karşıya gelmeleri bile aradaki sıkıntıyı gösteriyordu.

Bunlar tamamen benim takip ettiğim kadarıyla bana yansıyanlar sadece illa böyledir demiyorum ama şuda var.Elinde Arda var ismin Diarralar ile geçiyor başkan gaza gelmiş taraftar çıldırmış Drogba diye bağırıyor yabancı kısıtlaması var (yabancı kısıtlması Culio gittikten 2 gün sonra kaldırıldı) ismi geçen kaliteli isimler için yabancı kontenjanını dolduran ve huzursuz olan isimler yollanabilir tabi ben bunda bişey görmüyorum.

Ama keşke 2 gün daha bekleseydi de öyle yollasaydı.

Mondi, Batista ve Duro.

Duro da kim?? oo

artık takımla calısmalara baslasa iyi olur

yektayi fitness hocasi yapalim piri ye gerek kalmadi

Basketbol ve sakatlığı süresince futbol hemen hemen tüm maçlara eşiyle birlikte giderek tezehüratlara bile katılan büyük saygı beslediğim futbolcu. Müthiş Galatasaray'lı.

izledigim tüm GS maclarinda tribünde bu arkadas. saglam cimbomlu :)

Umarım bir an önce dönersin ve umarım kaparsın formayı.

Gerçek Aslan.

Bu adamın saha ve salon çalışmalarına devam ediyor geyiği baydı artık

Yekta'yi ben begeniyorum, sakatlandi, herkesin basina gelebilir, ve yeni yeni form tutmaya basliyordu, saglik olsun, ins'Allah duzelir, kaliteli turk futbolcu her zaman isimize yarar

arkadaş sana geldiğin ilk günden beri ısınamadim nedense..okadarda baya bayıldık değmezdin ama yapacak birşey yok artık

Yaşadığı sakatlık az buz bir şey değil. Yan çapraz bağları koptu. Ayrıca sakatlandığı maçta çok iyi oynamıştı. Yekta ilk 18 için ideal bir futbolcudur..

Fatih Terim'in açıklamasından: Yekta bile hazır, yarın öbür gün oynayabilir.

Yekta sahalara geri dönüyor :) Beşiktaş maçında yedek olur belki.

kanatlarda etkili olur yekta..oyun görüşü de iyi.kasımpaşadayken bi bjk maçı ...arapasları şahaneydi.özellikle sol kanat oynarsa yardırır bence!geçen sene aslantepedeki anteple oynanan kupa maçını hatırlayın!sonradan oyuna girdi,antebin sağ fıtık oldu...ve ben ardayı hatırlatacak diyorum sol kanattaki oyunuyla.. sağ kanattada oynar...

kanatlarda etkili olur yekta..oyun görüşü de iyi.kasımpaşadayken bi bjk maçı ...arapasları şahaneydi.özellikle sol kanat oynarsa yardırır bence!geçen sene aslantepedeki anteple oynanan kupa maçını hatırlayın!sonradan oyuna girdi,antebin sağ fıtık oldu...ve ben ardayı hatırlatacak diyorum sol kanattaki oyunuyla.. sağ kanattada oynar...

sakatlandığı maç kayseriydi. sağ kanatta oynuyordu. arkasında eboue ile. o maçta çok akıllıca oynuyordu. ayağında top tutuyor eboue ile iyi uyum sağlıyorlardı.

şansızlık bu ya işte sakatlandı adam.

Geri
Üst Alt