# Yekta Kurtuluş

Cevap: #35 Yekta Kurtuluş

Futbolu bilmediğini 20 pozisyonda falan ispatladı yaklaşık olarak.Arkasından ondan daha ivmeli gelen 2 kişi varken ve kaleye kadar olan tüm alan boşken denediği çalım olsun,cezasahası içinde topu uzaklaştırmak için 20 kere bir sağ bir sol yaptığı pozisyon olsun.İyi yedek diye düşübüyordum ama o seviye bile değil gibi.Az oynadığı için kamufle ediyor kendini

Geçen sezon oynadığı 20 maçta kendini baya kamufle etmiş ki 45 dakikada adamın futbolu bilmediğini anladın. Hem de bu saçma örneklerle. Abartma lan bi kere de.

Oğlum ayıp, adamcağız göbekte tek başına oynadı ikinci yarı. Kimse top almaya gelmedi.

fazla değerinden kayıp etmeden takasda falan kullanılsa aksi halde 1-2 yıl sonra herkes anlayacak sezginin kazığını....

Geçen sezon oynadığı 20 maçta kendini baya kamufle etmiş ki 45 dakikada adamın futbolu bilmediğini anladın. Hem de bu saçma örneklerle. Abartma lan bi kere de.

Onur'a katılmıyorum ama Yekta harbi sıfatsız adam lan. Yani adamın oynadığı toptan bişey anlaşılmıyor. Hücuma desteği yetersiz, adam kovalıyor ama defansif yönü çok zayıf, fizik yerlerde zaten ne bilim olm bu adamı kim orta saha yapmış yani bi özelliği yok ki hiç.

Kasımpaşa da iken orta sahanın sağında oynadığı verimli ve istikrarlı futbol Galatasaray a transferini sağladı...Kısıtlı kadroda ihtiyaca göre forvet arkası ve sol tarafta oynadığı da oldu...

Melo nun pozisyonunda Yekta yı denediği ilk maçta Dany tribünde oturuyordu!...Takım orta sahada Melo nun yokluğu/formsuzluğu nedeniyle fizik olarak ezilirken Dany niye düşünülmedi,anlam veremedim,adamın 2. mevkisi...Sonrasında da Yekta ya hiç sahada olmadı ya da Melo nun yerinde oynadı,Melo tipinde bir oyuncuyla birlikte olur belki de Selçuk veye Engin le orta ikili alternatifi olamaz Yekta dan...

Formsuz Hamit in yerine üst üste 2-3 maç denenmiş olsa ne kaybederdik?...Öncelikle oynaması gereken yer Hamit in mevkiisidir,Selçuk ada alternatif olarak düşünülebilir...Sadece defansif orta saha için düşünülecekse hiç tutulmasın takımda...

Hocamız sağolsun oyuncuların yerleriyle oynamaya bayılır,olmadık cambazlıkları dener,Eboue den solaçık üretmeye çalışmak gibi ütopyalar!...Herkese mantıklı gelecek bir mevki rotasyonunu denemeyi egosuna yakıştıramadığını düşünüyorum böyle durumlarda...

Kendisini beğenenlerin futbol bilgisini ifşa etmiş topçudur. Tek işe yaradığı nokta bu herhal.

yekta'nın ben daha bu güne kadar kötü oynadığını görmedim açıkcası ama standardı düşük kalıyor sanki beklentimi daha büyük bilemiyorum.

Ofansif orta sahadan ön libero yapmaya kalkinca iyice düz bir futbolcu oldu. Yekta ön libero falan degil.

yekta kaliteli futbolcudur. iyi futbolcudur.

verilen her şansı iyi değerlendirmesine rağmen hakettiği değeri görmediğini düşünüyorum.

yeterince süre alamadığını düşünüyorum.

fatih hocanın hiç sevmediğim bi yanı var. kendi transferi olmayan oyuncuları genelde ikinci plana atar, gerekli şansı vermez.

yekta şu kaliteli yerli futbolcu kıtlığında, ortalamanın çok üstünde bi futbolcudur.

kasımpaşadan bize gelmeden önce bütün büyüklerin transfer listesinde olan bi adamdı.

olur da bizden bi anadolu kulübüne giderse 1 sene sonra ya beşiktaşa yada trabzona transfer yapar.

Ceyhun'un şu form yükselişinden sonra artık işi daha da zorlaştı. Zaten yeterliliği tartışılırdı, muhtemelen tribünde geçirir seneyi.

Seneye gitmeli yaşıda büyük zaten.

Sahada baston ile geziyor doğru.

İşin açıkçası artık bu saatten sonra daha ofansif bir rolde kullanılmalı sağ kanat olur, ofansif orta saha olur. Defansif orta saha için son derece yetersiz bir futbolcu. Zaten öyle ahım şahım bir oyuncuda değil.

Demek istediğim 29 yasındaki Yektayla uğraşacagına 19 20 yaşındaki genç Türkleri dene daha iyi.

Selcuk 30 yasinda mi? 27 yasinda Yekta, abi bizim insanlar ne kadar merakli birisini yasindan büyük göstermeye. Drogbaya 37 yasinda derler. Meloya gecen sezon 32 yasinda diyen adamlar vardi burada. Genc futbolcu almamamizi bende yanlis buluyorum ama elde yapabilecek birsey yok...

Geri
Üst Alt