- 29 Ağustos 2009
- 38.380
- 34.133
- 3.243
sen germanya dogumlu degil miydin rtasSorun yok tahminimce en geç sene sonuna doğru Alman vatandaşlığına geçişim tamamlanmış olacaktır
sent via GSC
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
sen germanya dogumlu degil miydin rtasSorun yok tahminimce en geç sene sonuna doğru Alman vatandaşlığına geçişim tamamlanmış olacaktır
sent via GSC
bence de zorunlu olmamalı askerlik ve profesyonel ordu sistemi olmalı lakin ülke bu haldeyken zorunlu kalması daha mantıklı çünkü liyakat denilen şey ülkemize uğramadıkça tek tip dediğin gibi daha mantıklıya geliyor en mantıklı olan sistem orduyu bir iş kolu gibi yönetmek bir meslek olarak revize etmek bir zorunluluk değil insanlar meslek olarak bu işi yapabilmeli hayatını buna göre çizebilmeli ve buna göre yaşayabilmeli
ben lise mezununa it kopuk demedim ki , hayata atılması 23-24 yaşlarını buluyor lisans okuyan insanın lise mezunu ise birey olmaya daha erken başlıyor ve çalışma hayatına daha erken girdiği için hem iş tecrübesi daha fazla oluyor hemde ekonomik olarak kendi düzenini daha erken kurabiliyor lisans ya da ön lisans okuyan bir insanı 12 ay alıp er yapmak o kişiyi hem 1 sene meslek tecrübesinden uzak tutuyor hem de nitelikli iş gücünü kötüye kullanmak olarak düşünüyorum bence bedelli denilen şeyin olmaması lazım dediğin gibi , en başta daha kısa olmalı dememin nedeni tamamiyle nitelikli iş gücünün pasifize olması nedeniyleydi ve önceki sistemde her şey kısalmışken lisans okuyan veya önlisans okuyan birisinin askerlik süresinin sabit kalmasıydı
genel olarak diğer dediklerine katılıyorum
her isteyen değil tabiki, onda da mezun olduğun bölüm ve meslek önemli. Hatta belki sınav bile koyabilirler.
Şimdi işi olmayan ya da asgari ücrette hattaa 3K-4K kadar maaşa çalışan bir myo ya da lisans mezunu da dahil olmak üzere, herkes 6 ay bedava yapacağıma 12 ay boyunca 4K maaşla yedek subaylık ya da astsubaylık yaparım diyeceği için yığılma bu bölüme fazla olacaktır.
1+5 ay beleş askerliğin bir cazibesi ve albenisi yok. hele işsiz gençler askere gidecek 6 ay, gelecek 3-4 ay iş bulayım diyene kadar 10-12 ay zaten geçecek. Oysaki hiç kazançsız 1 yıl ile askerlik görevini yerine getirmek, yerine 1 yıl askelik yapıp yılı, 40-50 bin tl kazanç bandında bitirmek herkese daha çekici gelecektir. Yedek subay ve astsubaylığa kabul edilmek sanıldığından daha da zorlayıcı olacaktır. Bugün THY, Aselsan mülakatlarından farksız olmaz heralde. hele bir de subay olarak kalmak istiyorsan kabul edilmek çok daha zor olacaktır.
sistemin kötü yanı, ilkokul mezunu yaşındaki çocukları subay hazırlama okulları alır o yaştaa askerliği öğretir onları bi ömür asker olarak yaşayacak şekilde hem askeri hem askeri teknik olarak donatırlardı. Şimdi 30 yaşına gelmiş 1 kere tüfek tutmamış, strateji nedir bilmez dandik lisans mezunlarına subay, hatta daha ilerisine kadar gitme şansı tanınmış. Bu uzun vadede orduyu bitirir. ABD'de bir er konumundan çok yüksek rütbelere ulaşırsınız ama bu torpille olmaz. mesela bi çocuk çok stratejik zekaya sahip olur ama subay okulunu kazanamaz, kazansa gidemez. o er olduğunda ondaki potansiyel farkedilir ve yükselme imkanı tanınabilir. Sistem abddeki gibi liyakat esaslı işleyecekse tamam, ama ben sanmıyorum. her yerde olan torpil TSK'da yoktu. ama artık oraya da torpille girileceği için bi savaş çıktığı zaman her birey kendi savunmasını yapmalıdır. 20 sene içinde ciddi erozyon olur bu yapıdaki orduda. O yüzden bi savaşta tutup bu orduya güvenilmez.
bir de dediğim gibi yedek subaylık çok suistimale açık bir durumda. zorunlu askerlik 6 ay iken, sen 1 yıllık yedek subaylığı 50 bin TL kazanç vaadedersen o zaman orda birikme olur. Zorunlu askerlik 2 ay olsaydı, zıcarm parasına puluna der 2 ay giderdi bir çok kişi. ama şimdi çoğunluk 6 ay beleş yapacağıma 12 ay 50K paraya yaparım diyecek. Bunun altından çok sular akar, bu yasanın çalışmayacağı belli, daha çok oynarlar üstünde. Zorunlu askerlik eğitimini cazip hale getirmelisin ki millet y.subaylığa yönelmesin. Şuan en cazibi 12 ay yapıp yedek subay olmak, bedelli 31 bin tl ile şimdi bile cazip değil. kaldıki her 6 ayda bir fiyatı da artacak. 6 ay da çok cazip değil ki zaten şimdi herkes lisans mezunu olduğu için herkeste hayal kırıklığı var. bi çok erkek için askerlik süresi kısalmadı. MYO okuyanların yarıdan çoğu lisansa tamamlıyorlar. lise mezunu ise yok denecek kadar az. sonuç olarak bedelli ve 6 aylık askerlik çekici değil.
bedelli 18 taş çatlasa 20 bin tl, zorunlu askerlikte 2 taş çatlasın 3 ay olsun o zaman yedek subaylığa birikme olmaz. Hayır yedek subaylık sadece fakültecilere olsa hani bir yerde dersin ama myolar için de yedek astsubaylık yolu olacağı için, 6 aylık askerliği sadece lise mezunları düşünür. kaldı ki onların içinde de işsizler bi 6 ay daha yapıp 2-3K maaşla askerde +6 ay daha durmayı düşünebilirler.
bu sistem çalışmaz.
sen öyle demedin zaten, üni. mezunlarının yorumlarını okuyunca rahatsız oldum. herkes her şeyi bir statü ve ayrıcalık olarak görüyor bu ülkede. mesela tek tip askerlik olsa ve 2 aya indirilse fakülte mezunları bundan rahatsız olur. ben 4 yıl okudum ben 1 ay yapıyım lise mezunu 2 ay yapsın gibi bi kafa yapısı mevcut.
mesela buna benzer diğer bir örnek de çeşitli çalışanların birbirini çekememe durumu. hostesler 7 bin lira alıyomuş öğretmenler neden 3 alıyormuş. bi kere hostesin kıçı oturak görmüyor ev görmüyor vs. uzman çavuş neden 6 bin lira alıyormuş da normal memur 2.700 - 3.000 alıyormuş. futbolcular 2 top tepiyormuş asgari ücretli 12 saat çalışıp 2020 tl alıyomuş. zaten futbolcunun sadece haftada 1 kez 90 dk mesai yaptığını düşünmesi bile zaten komik. doktkrlar çok kazanıyormuş vs.
bunun doğrusu, biz neden bu kadar az kazanıyoruzdur. bu sorunun peşinden koşarsan bir şeyleri değiştirirsin. asgari ücret neden 300 dolar kadar, ben devlet memuruyum nedem 2.7 bin maaş alıyorum diye sorgulamak, senden yüksek kazananları sorgulamaktan iyidir.
cebimde 10 lira para yok, 1 senedir falan da iş arıyorum. ama kimsenin gelirini çekememezlik etmedim. herkes kazansın, ben de kazanayım tabi. şuan ikinci madde yok, ama illaki bi gün iş bulurum. bulamazsam kaçarım başka ülkeye çok önemli değil.
yani demem o ki herkes kendisinde bulunan her özelliği bir statü farkı olarak görmeye çalışıyor. bi işe gireceksin yabancı dil istiyor giremedin orada eşit vatandaşlık ilkesinden dem vurulamaz. zaten eşit vatandaşlık ilkesi nedeniyle ben ve bilmem ne odtü 1.si aynı mülakata girebiliyoruz. ama iş her vatandaşın yapması gereken askerlik görevine geldiğinde orda sen iyisin sen çok askerlik yap sen kötüsün yapma gibi bi durum olamaz.
iyi o zaman askeriyenin mühendise ihtiyacı var, mühendisler 24 ay askerlik yapsın. bu tür ayrımlara karşıyım kısacası
sosyal devlet olmayınca bu ayrımlar çok oluyor ve vahşi kapitalizm ile sağlık dahil her şeyi bu şekilde yönetirsen insanlar da en ufak başarısında kendisini üst statüye koyar eğer sosyal bir devlet anlayışımız olsaydı insanlar bu kadar ben merkezli olmazdı katılıyorum yorumuna insanlardaki mantık şu birde amele 12 saat bir şey taşıyor topcular top tepiyor milyon euroları alıyor adaletsiz diyorlar lakin futboldaki stres kat sayısı ile normal bir asgari ücretlinin stres kat sayısı aynı değil yada doktorun aldığı risk ile normal bir çalışanın bunu eleştirenler çok saçmalıyor bence ve dediğin gibi bunu statü görenlerde saçmalıyor
ülke öyle bir durumda ki işe girişlerde mülakatlarda patronun akrabayı tanışı geçebilmek için ekstra özelliklerin olması lazım senden kat ve kat niteliksiz adam tanıdığı vasıtasıyla senden önce geçiyorsa o ülkede liyakat yoktur adalet yoktur o yüzden benden sana tavsiye ki bende böyle yapmayı düşünüyorum yabancı dilimi geliştirip mezun olduktan sonra yurt dışında bir iş imkanı kovalamak.
Fiyatı açıklıyorum 31 bin küsür lira + 1 ay askerlik.
Evet ama beni Türk yapmışlar.sen germanya dogumlu degil miydin rtas
avrupa imkansız. almanca fransızca italyanca yok. ingilizce var o da kırık. zaten ya abd isterdim ya da uzak doğuda asyada bir ülkeys taşınmak isterdim endonezya filipinler kore japonya gibi. artık kaçmak için dilden daha fazlası lazım
aynen, gelecek 20 yıla kazakistana dikkat edilmeli. türkiyenin 90 senede beceremediğini 20 senede becerdi. 120 senede beceremeyeceklerini de 40 yılda becerecekler. çok zengin ve stratejik bir ülkeye dönüşecek. güney kore v2 diyebiliriz, almanlardan çok yatırım alıyorlarasya ülkeleri çok mantıklı olabilir gelecek için çünkü baya bir atılım içinde o bölgeler ve bütün ekonomistlerin tahmini gibi ilerde dünya ekonomisini yönetecekler gibi görünüyor eğer uzakdoğu ülkelerinden birine gidebilirsen çok iyi olabilir renktaş bu arada güzel sohbetti eline sağlık
sanayi var mıaynen, gelecek 20 yıla kazakistana dikkat edilmeli. türkiyenin 90 senede beceremediğini 20 senede becerdi. 120 senede beceremeyeceklerini de 40 yılda becerecekler. çok zengin ve stratejik bir ülkeye dönüşecek. güney kore v2 diyebiliriz, almanlardan çok yatırım alıyorlar
Mutlu yıllarDgko to me 31bin
sanayinin olup olmamasının hiç bir önemi yok, önemli olan markalaşabilmek. bu üretimden ve sanayiden daha önemli. işte henüz bu yok. şöyle elle tutulur markası yok ama üretimi var. marka konusunda türkiye daha önde, ama:sanayi var mı
TisikkirlirMutlu yıllar
O 1000 Euro geçici olaraktı şu an 2000 euro bedelAlamancilar yandiniz 1000 avro olan bedel 5bin avro olmuş.
Edit: bu para cok fazla isin özü. 20-25 bin arasi olmaliydi
O akpli almancilar zaten alman vatandasi olurlar...alamancılara girmiş
olm 3 ay asgari ücret parası çok da şey etmeyin lan.