Yeni Askerlik Sistemi Açıklandı

Son yıllarda eskisi gibi eğitim verilmiyor çünkü ordunun ihtiyacı olandan çok daha fazla nüfus var, bu da boş boş gezen kişiler olmasına sebep oluyor; ki eğitim birliklerine bağlı olarak da kimi eğitim birliklerinde hiç bir şey öğretilmiyor.

Bedelli halk için değil ordu için çıkartılan bir sistem, çünkü ordunun kaldıramayacağı sayıda askerliğini yapmamış kişi var, hem para kazanalım hem de bu sayıyı eritelim diye çıkarıldı ama o da yetmedi çünkü hala 800-900 bin kişi var askerliğini yapması gereken.

Bunun Kaynagı varmı böyle olduguna dair? Bence Devlet kendine bi gelir kaynagı üretti bu şekilde, bizim cografyayı ve olası tehlikeleri göz önünde bulundurursak, askeriyemiz her daim güclü olmak zorundadır, malesef hükümet zaten siyasetiyle sistematik olarak ordumuza darbeyi vurdu

Askerlik hayat okuluysa gitmeyen herkes sinifta kaldi demek.

Sorun olmaz çıkabilir.
Burada çoğu kişi çıktı hepsinin alman pasaportu var sadece.
İleride çok sıkıntı çekecekler haberleri yok.
Ben 1000 Euro verdim kağıdımı aldım çok rahatım.

Telefon numarası var arasın sorsun illa gitmeye gerek yok.

EML-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Almanya'da çifte vatandaşlığa izin verilmiyor zaten. Sadece orada doğmuş ve aileleri Almanya'da yerleşik olmasından kaynaklı olarak Alman vatandaşı olma hakkı olan yabancı asıllı kişilerin tercih yapabilecek erişkinliğe ulaşana kadar çifte vatandaş olarak kalmalarına izin veriliyor. Almanya'da yaşayan ve tercih yapması gerektiği halde yapmayan kişiler var. Alman devletinin yerinde olsam araştırıp Alman vatandaşlığından çıkartırım.

Bunun Kaynagı varmı böyle olduguna dair? Bence Devlet kendine bi gelir kaynagı üretti bu şekilde, bizim cografyayı ve olası tehlikeleri göz önünde bulundurursak, askeriyemiz her daim güclü olmak zorundadır, malesef hükümet zaten siyasetiyle sistematik olarak ordumuza darbeyi vurdu
Bu yönde açıklamalar yapıldı ama direkt kim yaptı hatırlamıyorum. Ordunun full kapasitesi 400 bin civarında, geçen yılki bedelli öncesi 1.5 milyon kişi vardı askerliğini yapmamış, 650 bin civarında bedelli başvurusu oldu.

Sonrasında da hem ordunun asker ihtiyacını karşılamak hem de kalan sayıyı da eritmek için düzenli sisteme geçip, 6 ay sonrasında devam edecek askerlerin maaşını da ödeyecek bir sistem ürettiler.

Bu yönde açıklamalar yapıldı ama direkt kim yaptı hatırlamıyorum. Ordunun full kapasitesi 400 bin civarında, geçen yılki bedelli öncesi 1.5 milyon kişi vardı askerliğini yapmamış, 650 bin civarında bedelli başvurusu oldu.

Sonrasında da hem ordunun asker ihtiyacını karşılamak hem de kalan sayıyı da eritmek için düzenli sisteme geçip, 6 ay sonrasında devam edecek askerlerin maaşını da ödeyecek bir sistem ürettiler.

Bilgilendirdigin icin teşekürler, ama bundan ziyade bedelli yinede bence büyük haksizlik, fakirin günahi ne? Ya herkes yapacak, yada mecburiyet tamamen kalkacak, ben 1. Opsiyonu tercih ederim

Bilgilendirdigin icin teşekürler, ama bundan ziyade bedelli yinede bence büyük haksizlik, fakirin günahi ne? Ya herkes yapacak, yada mecburiyet tamamen kalkacak, ben 1. Opsiyonu tercih ederim
Evet haklısın sistemin bu şekilde işletilmesi doğru değil hatta herkese aynı bedel olması hiç doğru değil. Chp zamanında güzel bir sistem önermişti bence onu genişletseler ve üzerinde çalışsalar daha iyi bir yapı ortaya çıkabilirdi.

Lakin nüfus, bu tarz bir sistemi zorunlu hale getirdi artık, diğer bir çözüm askeriye sayılarını arttırmak olur ama o da niceliği arttırsa da niteliği düşürür ve ekstra mali yük bindirir, zaten mevcut askeriyeler dökülüyor önce onları toparlamak gerek.

Evet haklısın sistemin bu şekilde işletilmesi doğru değil hatta herkese aynı bedel olması hiç doğru değil. Chp zamanında güzel bir sistem önermişti bence onu genişletseler ve üzerinde çalışsalar daha iyi bir yapı ortaya çıkabilirdi.

Lakin nüfus, bu tarz bir sistemi zorunlu hale getirdi artık, diğer bir çözüm askeriye sayılarını arttırmak olur ama o da niceliği arttırsa da niteliği düşürür ve ekstra mali yük bindirir, zaten mevcut askeriyeler dökülüyor önce onları toparlamak gerek.

Sende Haklısın. Bunun adil bi şekilde reformu yapılmalıdır, zaten milletimizin rahat bi 15-20% işsiz, 40-50% de asgari ücretle geciniyor, Chp ne tür bi sistem önermişti?

Sende Haklısın. Bunun adil bi şekilde reformu yapılmalıdır, zaten milletimizin rahat bi 15-20% işsiz, 40-50% de asgari ücretle geciniyor, Chp ne tür bi sistem önermişti?
O dönem içindi bu tabii.

Çalışmayan ve asgari ücretliler için 10 bin
Geliri x değerden yüksekse 15 bin
Geliri y değerden yüksekse 25 bin
Geliri z değerden yüksekse ....

Şeklinde bir sistemdi. Çalışmayanlar iş bulduğunda ödemeye başlayacaklardı vs. Bunun üzerine çalışılabilir, ülke şartlarına daha uygun bir çözüm bulabilirlerdi.

O dönem içindi bu tabii.

Çalışmayan ve asgari ücretliler için 10 bin
Geliri x değerden yüksekse 15 bin
Geliri y değerden yüksekse 25 bin
Geliri z değerden yüksekse ....

Şeklinde bir sistemdi. Çalışmayanlar iş bulduğunda ödemeye başlayacaklardı vs. Bunun üzerine çalışılabilir, ülke şartlarına daha uygun bir çözüm bulabilirlerdi.

Bak bu cok daha mantıklı, bunu desteklerim. Şayet asker sayı kapasitemiz doluysa, yeterince varsa, böyle adil bi sisteme dicek bişeyimiz yok, ama şuanki cok adaletsiz be abi, benim kanıma dokunuyor, mesela benim akrabalarimin Türkiyede maddi gücü var şuanki bedelliyi karşilamaya, yakıntım ondan değil yani

Askerlik direk ücretli olmalı. Giden para alır gitmeyen de gitmez. Gençler boş yere askere gidiyor. 15 ay yaptım hayatımdaki en kotu 15 aydi. Bana hicbirsey kazandırmadi. Vatanı görev bu değil. Seferberlik olur hepimiz gider savaşırız ama dünyadaki bir cok ülkenin profesyonel ordusu var. 18 yaşında adamı çatışmaya gönderirsen tabiki şehit olur. Bence hepten kaldırılmalı.

Geri
Üst Alt