Yeni Civic Sedan 2014 Türkiye’de!

Gidin bir mazda 3 görün sonra buraya gelip yorum yapın. Kasanın kralı onda :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

oyhş

mazda3-hatchback-gallery-04.jpg

Son 10 yılda en kötü kasa yı toyata uretiyor... Hatta iğrenç bile diyebiliriz :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

maalesef o vergiyi asla indirmezler devlete inanılmaz gelir kalemi oluyor çünkü

Bir de isin kotusu biraz once de belirttigim gibi alim gucune gore : Bizde 140 bin dolar 300 asgari ucret civari . Yani bir adam hic harcama yapmadan 25 sene calisarak alabiliyor bu arabayi onlarda ailesiyle yasayan bir genc asgari ucretle calissa ve calistigini biriktirse 2 senede alabiliyor :) .

. Hondaya göremi

Her yönüyle kötü tercih. Parasına göre donanımı yok. Kasa dizaynı çok kötü. Hele orta konsol sanki torostan çıkarılıp koyulmuş.

Aralık ayında çok araştırdım bu kasayı. Fakat yakından incelediğimde sadece toyota markası var, gerisi boş. Ve gidip insignia aldım. Hem donanımlı, hem daha konforlu, hemde daha yakışıklı. Gerçi aralarında segment farkı var buda unutulmamalı.

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

iyi kimse ''omo ordo hoyot poholo'' felan dememiş. bizde maaşlar düşük fiyatlar fahiş.örn:et 10 tl--30 tl (dana eti olmama ihtimali de var)

Tabii ki alim gucune bakildiginda baya rezil bi konumdayiz . Asgari ucretle yasayan bir aile dananin en kotu yerine ( 5 kisilik ailesiyle bir kilo yedigini dusunursek ) ( 5 kisi diyorum cunku teyyip efendi 3 cocuk istiyor gerci yakinda her kadindan uc cocuk dogurtun deyip erkeklere 4 kadin hakki da getirirse surpriz olmaz ) 30 lira yani aldigi ucretin 30'da birini veriyor . Yani komik bir hesaplama yaparsak gunde 200 gram et yemeleri icin butun maaslari yetmiyor . Fransa' 7 euro civari ( ki internette 4-5 euro yaziyor fakat ben abimin Fransa'da yasamasindan biliyorum belki yaniliyorumdur) etin kilosu asgari ucret 1000 euro civari yani adam orda asgari ucretinin 1000'de 7 sini veriyor bir kilo et almak icin bizim gariban 30'da birini . Ayni hesaplamayi yapan aile her gun yiyerek maasinin 5 te birini harcarken bizim aile hepsini harciyor . Amerika'da etin kilosu 5 dolar civariymis asgari ucret 1250 dolar civari yani orda ayni hesapta 1000'de 4 unu harciyor aylik ayni hesapta 1250 dolarlik asgari ucretinin 150 dolarini harciyor sadece bizim gariban tamamini . Lakin ulkede o kadar cahil insan var ki ( ve boyle yasamaya mahkum ! ) hala ekonominin cok iyi oldugundan bahsediyorlar . Medyanin diger ulkeleri berbat gostermesi Turkiye'yi cok iyi durumda gostermesiyle bizim gerizekali ne yeyip ne ictigine bakmadan duzenden memnun oluyor . Oysa ki onu en cok ilgilendiren ekonomik veriler bunlar . Sonra Ulkenin cogu gerizekali dedigimizde siz oyle sanin biz ekonomiyi on plana aliyoruz diyorlar . Ulan aptal ulkenin ekonomisi yabanci yatirimci ulkene gelip senin anani aglattiginda ve en ufak ulkenden cekilme belirtisi gosterdiginde piyasanin alt ust olma tehtidi altinda bile buyuyor gozukur ( gezi olaylari sonrasi piyasanin hali ) . Senin ihracatin ithalatinin cok altindaysa ulke felan gelismez zenginlesmez ancak gelecegi satarak gunu kurtarir , gunu kurtarirken de senin kursagindan bi halt gecmez surunursun . Adam sana yol icin kredi verir kopru alt gecit vs yaptirir hic bir zaman uretim yapmaya fabrika kurmaya harcayamazsin o paralari ve anani aglatir . Boylece devamli kendine bagli yapar sonra her gun Dis ticaret acigin artar . Neyse bu konusmalar bunlarin yeri degildi ya ayranimi kabarttin yarama tuz bastin arkadas :) Sonuc olarak Civic vasat arabadir :D

Torpido yamuk mu yine?

yamuk olmasına gıcık oluyorum ama sürücü için de büyük kolaylık oluyor düğmelerin kendisine bakması

yeni kasanın 2012si var bende şimdi bunla takaslasam ne isterler acaba

Her yönüyle kötü tercih. Parasına göre donanımı yok. Kasa dizaynı çok kötü. Hele orta konsol sanki torostan çıkarılıp koyulmuş.

Aralık ayında çok araştırdım bu kasayı. Fakat yakından incelediğimde sadece toyota markası var, gerisi boş. Ve gidip insignia aldım. Hem donanımlı, hem daha konforlu, hemde daha yakışıklı. Gerçi aralarında segment farkı var buda unutulmamalı.

Arabanızi iyi günlerde kullanmanızı dilerim, siz en başta yazacağınızı en sonda yazarak zaten segmenti farklı iki aracı karşılaştırmış durumdasınız corolla için astra karşılaştırması olabilecekken sizin aracınız için avensis karşılaştırması uygun olacaktır. Aslında şöyle de bakabiliriz olaya İnsignia için Corolla'yı baz almanız bile Toyota markasının ne kadar iyi bir seçim olacağını gösteriyor bugün ABD'de hatta Dünyada en çok satılan araç olması da bunun göstergesidir sanırım =)

yeni demek doğru olmamış

makyajlı daha doğru olur

yeni civic sedan 2018de dizel motorla gelecek ;)

Arabanızi iyi günlerde kullanmanızı dilerim, siz en başta yazacağınızı en sonda yazarak zaten segmenti farklı iki aracı karşılaştırmış durumdasınız corolla için astra karşılaştırması olabilecekken sizin aracınız için avensis karşılaştırması uygun olacaktır. Aslında şöyle de bakabiliriz olaya İnsignia için Corolla'yı baz almanız bile Toyota markasının ne kadar iyi bir seçim olacağını gösteriyor bugün ABD'de hatta Dünyada en çok satılan araç olması da bunun göstergesidir sanırım =)

İyi dileklerin için teşekkür ederim. Aslında karşılaştırmayı şu amaçlı yaptım. Aynı paraya daha fazla donanımlı, daha güvenlikli ve daha üst segment alınabiliyor. Buda corollanın parasının hakkı donanımı vermediğini düşündürüyor.

İnsanların daha fazla tercih ettiği bir araç asla en iyi olamaz. Ülkemizdede clio, linea en çok satılan modeller ama en iyi olmaları mümkün değil. Birde Amerikaya verilen araçla ülkemizde satışa sunulan araçlar arasında çok fark var.

aralık ayında ben de çok git-gel yaşadım bu araçla

ön konsolunun o kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum açıkçası

bilhassa sürücü kısmı bana çok keyifli geldi

toyotada; hem auris hem de corollayı inceledim

ben de bunları beğenmedim özellikle ön panellerini

auris-corolla-civic(sedan/hatchbak)-sportage gibi farklı konseptlerde araçlar arasında gidip geldim

sonuç olarak gidip sportage aldım ve çok memnunum

ama civic vitec motoruyla muhteşem performansıyla beni hala büyülüyor

2018deki yeni kasasını ve dizel motorunu sabırsızlıkla bekliyorum

Geri
Üst Alt