GSCimbom
Üye Görüşü Yeni Nesil Galatasaray Taraftarının Şımarıklığı ve Doyumsuzluğu Üzerine
Berkan Yavuz

Üye GörüşüYeni Nesil Galatasaray Taraftarının Şımarıklığı ve Doyumsuzluğu Üzerine Sayfa 5

Berkan Yavuz ·

Cevap
148
Okunma
2,9K
Sayfa
5/8
Burda ama net bir sorun var artik akli basinda rakip hocalar bizi cok cabuk cözüyor ve cok sikinti yasiyoruz, sampiyonluk kacmadiysa rakiplerin hücüm gücleri cok vasat oldu icin, olmayan iste eline gelen firsati yakalayip bizden puan kapiyor, allahdan lig bir kac yil önceki gibi dengeli degil yoksa cok daha fazla puan kaybederdik yada mecburen her mac kazanmak icin 3-4 atmamiz gerekirdi.

Burada yanlış kadro planlaması devreye giriyor aslında. Çünkü rakiplerinin seni çözmesi mesele değil. 90'lı yıllarda yaşamıyoruz her takımın ne taktiği var ne organizasyonu var artık biliniyor ve buna göre çözüm üretilebiliyor zaten renktaş. Önemli olan sen baskın oyununu karşı tarafa dikte edebiliyor musun?

Yanlış kadro planlaması bu yüzden bu sene bizi çok zora soktu. Çünkü çok fazla pili biten veya yarı sakat oyuncuyla çok kritik maçlara çıktık.

Ben genel olarak her zaman bir takımın rakip fark etmeden kendi oyununu dikte etmeye çalışmasından yanayımdır, bizim ilk 11 oyuncumuz dünyada 5-6 takım hariç her takımına bunu yapabilecek oyuncular kağıt üzerinde. Ama sorun bu zaten, bu ilk 11 oyuncularının çoğu artık eski arzusunda değil, bu sene en büyük motivasyonları CL idi o da bitince kontak kapandı, ve takımın yarısı seneye burada olmayacağını biliyor haliyle öyle bir açlık, içsel motivasyon durum da yok.

Bunun sorumlusu da tabii ki Okan hoca. Sene başında bunu ön göremeyip sadece Kaan Ayhan ve Ahmed Kutucu yerine 2 tane genç yerli veya yabancı hakkını daha kullansaydı bu bile çok fark yaratırdı. Sahaya girdiğinde gözünden ateş çıkan oyuncu lazım bu her takım için geçerli. OB burada bu sene bile bile lades yaptı.

Şımarıklık ve doyumsuzluk olayı yüzde yüz doğru. Gidin iki tweet okuyun anlarsınız. Ama asıl mevzu bu değil. Bence asıl sorun insanların eleştirinin ne olduğunu kavramamış haldeyken eleştiri yaptığını iddia ediyor olması. Okan hocanın zibilyon hatası olmuştur, bunları konuşulur ki konuşuluyor da. Gelgelelim sözde eleştiri yaptığını iddia edenler adamın başarılarını da küçümseyerek ve değersizleştirmeye çalışarak yapıyor bunu. Bunu örneklerdim de hakikaten bu kafa değişmeyeceği için uğraşmaya değmez zira aynı şeyleri Fatih hoca için de yapıyordu benzer kişiler burada. Onlarla da defalarca tartıştım. Eleştiriyi somut veriler üzerine yaparsınız, algı örmek için uyduruk şeyler üzerine bina edemezsiniz. Eleştiri kisvesi altında yazılan şeylerin yüzde doksanı falan ziyadesiyle niteliksiz yorumlar. Nihayetinde Okan hoca başarılıdır, başarısız olduğunda da daha iyisini getirebilecek durumda isek gönderilir. Güncel durumda da böyle bir aday adayı dahi yok Arda dahil. ``Deal with it`` diyelim bazı arkadaşlara tabiri caiz ise.

Şımarıklık ve doyumsuzluk olayı yüzde yüz doğru. Gidin iki tweet okuyun anlarsınız. Ama asıl mevzu bu değil. Bence asıl sorun insanların eleştirinin ne olduğunu kavramamış haldeyken eleştiri yaptığını iddia ediyor olması. Okan hocanın zibilyon hatası olmuştur, bunları konuşulur ki konuşuluyor da. Gelgelelim sözde eleştiri yaptığını iddia edenler adamın başarılarını da küçümseyerek ve değersizleştirmeye çalışarak yapıyor bunu. Bunu örneklerdim de hakikaten bu kafa değişmeyeceği için uğraşmaya değmez zira aynı şeyleri Fatih hoca için de yapıyordu benzer kişiler burada. Onlarla da defalarca tartıştım. Eleştiriyi somut veriler üzerine yaparsınız, algı örmek için uyduruk şeyler üzerine bina edemezsiniz. Eleştiri kisvesi altında yazılan şeylerin yüzde doksanı falan ziyadesiyle niteliksiz yorumlar. Nihayetinde Okan hoca başarılıdır, başarısız olduğunda da daha iyisini getirebilecek durumda isek gönderilir. Güncel durumda da böyle bir aday adayı dahi yok Arda dahil. ``Deal with it`` diyelim bazı arkadaşlara tabiri caiz ise.
Aynen katılıyorum.

Doyumsuzluk değildir. Galatasaray taraftarının en güzel özelliğidir. Bu da Galatasaray’ın şampiyonluklarında önemli bir etkendir. Bugün 4. şampiyonluğa giderken bile yaptığı hatalardan, yapamadıklarından dolayı TD eleştirilebiliyor. Biz fbliler gibi 7 senede şampiyonluğu olmayan insana, sırf karizmatik diye teneke bir başkana biat edecek bir taraftar topluluğu değiliz. Burada 4. şampiyonluğa giden Okan Buruk da, başkan Dursun Özbek de, avrupada çoğu maçı tek başına çözen Osimhen de, yıllardır taraftarın taptığı, Melo ile kıyasladığı adam da, dünya yıldızı Sane de, İcardi de yerden yere vuruluyor, vurulacaktır da.

Ne doyumsuz ne de şımarığım

Hatta Okan gitmesin onu da istemiyorum

Ama istediklerim de belli;

- Adam akıllı bir kadro planlaması
- Teknik kadronun güçlendirilmesi
- Adaletli forma dağılımı
- Oyun içi farklılıklar gösteren bir takım
- Değişikliklerin düzgün yapılması
- Takım içi disiplinin iyileştirilmesi
- Genç oyuncu sayısının arttırılması

Saygılarımla

Son düzenleme:
Doyumsuzluk değildir. Galatasaray taraftarının en güzel özelliğidir. Bu da Galatasaray’ın şampiyonluklarında önemli bir etkendir. Bugün 4. şampiyonluğa giderken bile yaptığı hatalardan, yapamadıklarından dolayı TD eleştirilebiliyor. Biz fbliler gibi 7 senede şampiyonluğu olmayan insana, sırf karizmatik diye teneke bir başkana biat edecek bir taraftar topluluğu değiliz. Burada 4. şampiyonluğa giden Okan Buruk da, başkan Dursun Özbek de, avrupada çoğu maçı tek başına çözen Osimhen de, yıllardır taraftarın taptığı, Melo ile kıyasladığı adam da, dünya yıldızı Sane de yerden yere vuruluyor, vurulacaktır da.
Konu eleştiri değil , küçümseme vs.vs.vs.

Benim en buyuk olarak gordugum problem ya da "su degisir ,bu olur, hele bi su sezonu bitirelim" kesinlikle diyemiyorum...Karamsarlastiriyor dusundukce.
O kadar da değil yaaa.Yaşam zaten sisli.Birde sizler böyle konuşmayın lütfen.Haftasonu biter şampiyonluk gelir daha iyisi için yönetim T.Direktör çabalar .Bizlerde en iyisi için düşüncelerimizi paylaşırız.Allah peygamber aşkına olayı arabeske bağlamayın lütfen.Çok iyi dediğimiz Liverpool unda kocası çıktı. O yere göğe sığdıramadığımız Liverpool bile elendi.Biraz iyi bakın artık üzmeyin bizide.

Liverpool maçlarını kistas alacak olursam, onlar kadar her mevkide kalbur üstü oyuncu ve yedeğe sahip değiliz. Burada yenilmek, elenmek her taraftarı üzer ama sonuçta ertesi gün Liverpool'a elendik der unuturuz.
Gelelim Okan buruk meselesine, adam şampiyonluklar geldikçe ben iyi yoldayım diye kendini gram geliştirmeyip, sürekli basarız olduğu anlarda bahane üretme moduna giriyor.
Ben mevcut takımın ligimizde alt taraflarda can çekişen ekiplere ezilmesini asla kabul etmiyorum. Bunu dile getiriyoruz diye şımarık olduğumuzu da kabul etmiyorum. Mevcut takım Türkiye liginin üzerinde bir takımdır. Çok kötü zaman olur, çok kotu oyunu 1-2 maç sergiler laf edilmez. Ama son iki yıldır bir çok rezillik yasanmisken, hala Okan buruk ve ekibini savunmak asıl simariklik durumunun ta kendisidir.
Galatasaray taraftarı futboldan anlar ve ona göre aksiyon alır.
Sizin tam olarak beklentiniz nedir?
Anadolu takımlarına karşı 0 puan kaybı, vura vura geçmek (en az 4 farklı)
Derbilerde deplasmanda en az 1 puan, içeride en az 3 fark? (Ama über iyi oyunla)
Şubat 15te şampiyonluk turu.
CL'de ilk 5 lig dışındaki takımların alayına rahat galibiyet, 5 major lig ekibine karşı içeride mutlak galibiyet(oyun olarak da ezerek) dışarıda isek tek farklı mağlubiyet(mümkünse iyi oyunla 1 puan)

Tüm bunları yaparken alt yapıdan bir tane Cannavaro bir tane Zlatan çıkarmak. (Çocuk 2 maçta hata yaparsa tribünde homurdanmak, yuhalamak; Hocayı evlatçılıkla suçlamak,şimdi bu genç topçunun yeri ve zamanı mıydı demek)

Fransa Lig 2'den 2şer milyon euroya alınan 2 siyahinin 1 senede parlatılıp 90 milyon euro seviyesine ulaşması?

Derbilerde deplasmanda en az 1 puan, içeride en az 3 fark? (Ama über iyi oyunla)
CL'de ilk 5 lig dışındaki takımların alayına rahat galibiyet, 5 major lig ekibine karşı içeride mutlak galibiyet(oyun olarak da ezerek) dışarıda isek tek farklı mağlubiyet(mümkünse iyi oyunla 1 puan)

Tüm bunları yaparken alt yapıdan bir tane Cannavaro bir tane Zlatan çıkarmak. (Çocuk 2 maçta hata yaparsa tribünde homurdanmak, yuhalamak; Hocayı evlatçılıkla suçlamak,şimdi bu genç topçunun yeri ve zamanı mıydı demek)

Fransa Lig 2'den 2şer milyon euroya alınan 2 siyahinin 1 senede parlatılıp 90 milyon euro seviyesine ulaşması?
Sevgili Berkan; söylediğin,yazdığın ,fikir telakkisinde bulunduğun her konuya katılıyorum aslında istenen şey kısaca ne biliyormusun .Güzel ve zevk alabilmek .Aslında sihirli sözcük bunlar.Günün sonunda mutlu olmak. Tüm taraftarın istediği bu aslında.Sezon başı bir mertens bulup getirmediğimiz için oyun okadar yavan geldi ki insanlara.Aslında haykırışın başlangıç noktası buradan başlıyor.Gidip Sane nin alınıp dediğim oyuncunun gelmemesi herşeyi fitilledi.Takım 30 küsür dakika karşı kalecinin eline top değiremiyor .Mesele bu.

çoğunlukla sana da berkana da katılıyorum

ama sizin de şöyle bir adım geriye çekilip bakarak aşağıdaki soruyu bir düşünmenizi istiyorum ki bu soru hoca gitsin kalsın sorusu değil

2000 yılında fatih hoca takımdan gittiğinde galatasaray yönetimi veya taraftarı takıma bakıp, oynadığı oyunu anlayıp, o oyunu devam ettirecek ve belki de daha da iyi yapacak hoca getirelim diyebilirdi (ha sonunda başbaşka bir hoca getirdik o ayrı)

sizce hoca haziran ayında interden teklif alsa ve gitse yönetim veya biz takıma bakıp, oyunumuz şu, bu oyunu şu adam devam ettirebilir diyebilir miyiz diyemez miyiz

beni en çok ama en çok rahatsız eden şey bu

sürekli yüksek bonservis sürekli inanılmaz oyuncu becerileri ile dönüyor sistemin büyük kısmı

ben demiyorum ki hocanın payı yok

ama tarihte ligde 2 takımın diğerleriyle devasa farklara ulaştığı, avrupanın en yüksek bonservislerini verebildiği, maaşlarda bonservis fiyatına neredeyse yaklaşıldığı bir dönemde 4 yıldır 5-10 büyük maçta yapılan ön alan baskısı dışında bir oyun tarif edememek üzüyor beni açıkçası

2006 şampiyonluğunda bile demodedir beğenmeyiz ama geretsin öndeki uzun santraforlara sürekli orta ve uzun topla pozisyon yaratma fikrinin bir tutarlılığı vardı kendi içinde

ben hocanın ilk sezonunda icardi etrafında şekillenen ve mertens kerem rashica ile işleyen sistemi dışında bir oyun inşa ettiğini düşünmüyorum

barışa atacağız vura vura gidecek

osimhene sallayacağız mancınıkla vura vura alacak

en çok ama en çok rahatsız olduğum konu gerçekten

çoğunlukla sana da berkana da katılıyorum

ama sizin de şöyle bir adım geriye çekilip bakarak aşağıdaki soruyu bir düşünmenizi istiyorum ki bu soru hoca gitsin kalsın sorusu değil

2000 yılında fatih hoca takımdan gittiğinde galatasaray yönetimi veya taraftarı takıma bakıp, oynadığı oyunu anlayıp, o oyunu devam ettirecek ve belki de daha da iyi yapacak hoca getirelim diyebilirdi (ha sonunda başbaşka bir hoca getirdik o ayrı)

sizce hoca haziran ayında interden teklif alsa ve gitse yönetim veya biz takıma bakıp, oyunumuz şu, bu oyunu şu adam devam ettirebilir diyebilir miyiz diyemez miyiz

beni en çok ama en çok rahatsız eden şey bu

sürekli yüksek bonservis sürekli inanılmaz oyuncu becerileri ile dönüyor sistemin büyük kısmı

ben demiyorum ki hocanın payı yok

ama tarihte ligde 2 takımın diğerleriyle devasa farklara ulaştığı, avrupanın en yüksek bonservislerini verebildiği, maaşlarda bonservis fiyatına neredeyse yaklaşıldığı bir dönemde 4 yıldır 5-10 büyük maçta yapılan ön alan baskısı dışında bir oyun tarif edememek üzüyor beni açıkçası

2006 şampiyonluğunda bile demodedir beğenmeyiz ama geretsin öndeki uzun santraforlara sürekli orta ve uzun topla pozisyon yaratma fikrinin bir tutarlılığı vardı kendi içinde

ben hocanın ilk sezonunda icardi etrafında şekillenen ve mertens kerem rashica ile işleyen sistemi dışında bir oyun inşa ettiğini düşünmüyorum

barışa atacağız vura vura gidecek

osimhene sallayacağız mancınıkla vura vura alacak

en çok ama en çok rahatsız olduğum konu gerçekten
Aslında Kerem Rashica olayı bu sezonda işlenebilirdi. Ama maalesef kimse kızmasın elinde ne kerem ne rashica var " o günkü ".Olayda burada başlıyor.Aslında basit ve göze hoş gelen oydu.Ondan sonra hiçbir daha yakalayamadık o ritmi.Ama unutma onları organize eden Mertens vardı.
Kanatlardan Oshimene yada Icardiye kaç top gönderebiliyorsun maç boyu bir bakarmısın lütfen???
Şu olayı bile değiştirebilsek herşey yoluna girmeye başlayacak.

Valla "14 senelik bu cile,bitsin artik bu sene" dedikleri donemi yasamadim cok sukur. Ben 1 yasindayken bitmis o donem. Oralara bir sey diyemem - zaten ne dunya ayni, ne fubtol ayni, ne ekonomi ayni, ne siyaset ayni. O yuzden burayi ve oncesini baz alamam.

Fakat sonrasindaki surecler, basarilar, beklenti seviyesi olarak normal seviyedeyiz. Avurpa icin belki abartiyoruz gazla ama onun disinda surekliligimizi gozlemleyecegiz. Yillardir yok + bu sene basarili bir noktayi gorduk, devamini gorecegiz. Bu butcelere ulasmissin, liginin hali belli, ne bekleyecek taraftar yani? (Sahada) . Saha disiyla zaten gereken yapilmiyor 2 senedir, o tavri gormuyoruz.

Ayrica yonetimle ilgili buyuk sorular var. Normalde derdimki ulan basariliyiz ama aptal soylemler vermiyorlar, her bafta kamerada degiller ne guzel derdim ama diyemiyorum cunku "biz isimize bakiyoruz" degil-tamamen pasif ve becerikizlikler artiyor.

Sorun doyumsuz taraftar degil, taraftar her zaman actir. Bu devirde destegini surekli yapip, tribunu dokduran taraftar karsiligini ister- en buyuk hakkidir. Simaradabilir. Taraftar cunku, gunluk hayatinda nese kaynagi bu seyler. Sorun sosyal medyadaki dusunce tarzi ve agzina geleni soyleyebilme, rahatca camur atabilme.

Ulkede her kategoride oldugu gibi futboldA, oyuncu ozelinde, hoca ozelinde, baskan ozelinde ya 0da taraftar ya 100de. Illa bir taraftaymis gibi davraniliyor. Arkasini dusunmeden, o an ne istiyorsa onu boguruyor insanlar.

Basari oluncada sanki hic sorun yok, 5inci vitrs huaaaa moduna bagalniyor ama sonra sikintili durumda daha toksik moda baglaniyor. Taraftar ozelindeki en buyuk problem bu.

Yonetim/sportif/teknik kadro/takim bu 4unun uyumu,dengesi,iliskisi cok netti 2 sene, iletisim iyiydi,haksizliga tonlamalari dogru yaparak tepki vardi, hoca takimin her seyiyle ilgilenme modunda degildi, sportif takim icindeydi...herkes isine bakiyordu denebilir. Bunlarin hepsi 2 sezondur dususte ve ustu sampiyonlukla kapatildigi surece asagiya devam edecek eger kafa yapisi degismezse. Ustte bahsettigim taraftarin hakli ya da toksik halini bir yerde kaldiramayacak hale gelecekler ayni kafada giderlerse.

Bu sezon hepsi direkten dondu denebilir. 2 3 skor farkli olsa su an simariklik ,doyumsuzlukvs konusmalari degil yangin modunun hic gorulmemis hali olacakti.

Gun gelecek sampiyon olamayacagiz, sonsuza kadar olamazsin zaten ama futbol bu-adamlar daha iyiydi diyerek kaybetmekle, elindekini hediye etmek arasinda fark var.

Hoca'yla ilgili benim özellikle bu sene gördüğüm taraftara gelecek sezon için bir miktar umutsuzluk aşılaması oldu. Yani takım motive olunca, konsantre olunca çok iyi oynuyoruz, konsantrasyon kaybolunca dökülüyoruz resmen. Ki bu da zaten o iyi oynadığımız maçın hemen ardından geliyor genelde. Bu dengesizlik insanları yıprattı.

Hepimiz bir şekilde Avrupa maçlarını izliyoruz, atıyorum Brugge'ü görüyorsun, belirli bir oyunları var. Güçleri yetmese de bir disiplinleri var ve gerçekten çok iyi bir takım. Bodo keza öyle ama onlarda da kısmen bizim gibi içeride ve dışarıda dalgalı performans var. Yine de bir sistemleri var.

Bir de Atletico Madrid var mesela. Yıllarca aşırı defansif sistemle oyanayan ama son 2 sezondur bunun dışına çıkabilen bir hocaları var. Yine ağırlıklı olarak defansifler ama hücumda da çok iyi adamlar. Hangi noktadan bakarsan bak bir sistemleri var. Hatta tam bir sistem takımı.

İşte bizdeki eksik bu. Atletico da gidip Arsenal'den 4 yiyebiliyor ama o sistem sabit. Kötü oynadıkları maçlarda bile bir düzenleri var ve çok az maçta kötü oynuyorlar. Brugge keza öyle, kötü oynadığını çok az görürsün. Okan Hoca ne zamanki rakibe göre, o anki skora ve oyuna göre oyunu tutmayı, rakibi kitlemeyi, hücumda üretkenliği artırmayı çeşitlendirir, o zaman taraftarın da yorumları değişmeye başlar. Öldük, bittik, reziliz lafları yorum falan değil. Bunlar sadece ağlamak. Gerçek yorumlardan bahsediyorum.

Yani Hoca kağıt üstünde başarılı mı başarılı. Ama başarısında dış etkenler (rakiplerin kötülüğü, oyuncuların değişken formu) bu sene haddinden fazla etkiliydi. Ben de açıkçası seneye aynı şekilde devam edersek nereye kadar gidebiliriz bilmiyorum. Bu aşırı dengesiz oyun artık bir son bulmalı. Ceza sahasına şişirme top oynamak asla çözüm olarak görülmemeli. Yenildiğimiz zaman bile oyun disiplininden ve mücadeleden asla kopmamalıyız.

Hoca'nın artık bir şeylerin yolunda gitmediğini görüp müdahale etmesi lazım.

Anadolu takımlarının , Samsunspor oyuncusu holseyi fiziken ezdigi yerde bizim de ezmesini istiyorum. Kocaeli, Gençlerbirliği gibi pas kalitemizin yüksek olmasını istiyorum. Kondisyon filan hak getire. Tekrar ediyorum mevcut Galatasaray futbol takımı Türkiye

Ben burada kaliteli takımın düştüğü içler acısı durumdan bahsediyorum. Sen gelmiş bana alt yapı filan diyorsun. As takımı idare edemeyen teknik ekip alt yapıya ne yapabilir. Tekrar ediyorum mevcut Galatasaray futbol takımı Türkiye liginin üzerinde bir takımdır. O yüzden Anadolu kulüplerinin standart oyunculari, Samsunspor oyuncusu holseyi fiziken yerden kaldirmazken, adam bize üstünlük kurdu. Kocaeli , Gençlerbirliği oyuncuları pas, sahaya yayılma konularında bize ders verdi. Siz bunlari yol kazası olarak görüyorsunuz. Ben ise bunları yetersiz teknik ekip başarısızlığı goruyorum. Aynı şekilde aynı şartlarda yabancı bir teknik adam 4 sene şampiyon olsun, sırf şu yukarıda belirttiğim nedenlerden ötürü, medya adamın içinden geçerdi. Mevzu Okan buruk olunca ne değişiyor.

O kadar da değil yaaa.Yaşam zaten sisli.Birde sizler böyle konuşmayın lütfen.Haftasonu biter şampiyonluk gelir daha iyisi için yönetim T.Direktör çabalar .Bizlerde en iyisi için düşüncelerimizi paylaşırız.Allah peygamber aşkına olayı arabeske bağlamayın lütfen.Çok iyi dediğimiz Liverpool unda kocası çıktı. O yere göğe sığdıramadığımız Liverpool bile elendi.Biraz iyi bakın artık üzmeyin bizide.
Ne arabeski yav, bu sezonla ilgili degil zaten dedigim, 2 senedir gelen surec.

Avrupa takimlariyla karsilastirmamizda mantikli degil. Oralar icin zaten daha cok yolun basindayiz. Ben ligden bahsediyorum.

Kafa yapisi, planlaman degismezse, ayni kafada sezona hazirlik yaparsan seneye cok uzuluruz. ekstra kirici maclar da yasadik. Bunlarin etkisi olacak. Ve takimda ciddi degisimin geldigi bir donemde.

Yazıda yer yer katıldığım noktalar olsa da özellikle bu sene Okan Buruk batırdı. Çoğunlukla teknik direktör dokunuşu göremiyorum takımda. Örneğin Fbyi 3-0 yendiğimiz maçta Tedesco ile Okan Buruk yer değiştirse yine 3-0 hatta belki daha farklı yenebilirdik. Veya sezon başı Sergen Gs’de teknik direktör olsa Gs muhtemelen yine şampiyon olurdu. Galatasaray hoca dokunuşu ile değil -kaliteli futbolcuları var ligin çok üzerinde- onlar maçı almak isterse, top oynarsa kazanıyor.

4 sene üst üste şampiyon olan bir teknik direktör bu denli eleştiriliyorsa -ki taraftarın en az yarısı eleştiriyor muhtemelen- buna şımarıklıktan ziyade Okan Buruk şapkayı önüne alıp düşünmeli derim.

Floryayı çiftlik yapıp herkesle iyi geçineyim kafasını da bırakmalı. Ben topçu olsam 10 milyon Euro’ya o halde gezen Icardi görsem saygım azalır hocaya da kulübe de

Ülke şartları içinde hapse girme endişesi yaşamadan rahatça sayıp sövülebilecek tek alan futbol.

Geri