Büyük resim görmüyorum, herkesin açısından olaya bakıyorum. %50 altında almamış bir adamın oyları için karşıdaki %50'nin oylarına ihtiyacımız olduğunu söylüyorum. Ankara benim açımdan da saat gibi çalışıyor. Konu zaten sen ya da ben değil, eskiden akpye verip yerel seçimlerde muhalefete veren insanların gözünden okuyorum olayı. Burada yaşadığım için de biliyorum insanların fikrini.
siz 3 aydır yaşıyorsunuz ama ben 15 yıldır. akp döneminde 10 dk'da bir geçen otobüsler artık saatleri buluyor ve tıklım tıklım oluyor. Bunun sorumlusunun mansur olmadığını, şahsen ondan mutlu olduğumu defaatle söylüyorum. Ama konu ben değilim diyorum, ankara doğudan göç alır genelde, yozgat, kırşehir, kırıkkale, çorum üçgeninden bilhassa. Ankaranın kemik kitlesi de buralardandır. Takdir ediyorsundur ki bu kitle de muhafazakar. Yani akpden bıkkınlık nedeniyle vazgeçmiş ama bir fırsat olsa da tekrar dönsem diye yer arayan kesim.
Yani konu ankaranın sizin, benim ya da muhalefet destekçileri açısından nasıl göründüğü değil. Yukarda arkadaş demiş. seccadeden bile %5 oy aldı diye. zaten olay burada. Siyaset sanatını çok iyi yönetiyor adam. bir çok kişi ankaradaki ulaşım probleminin kaynağını biliyor, ama bilmesi gereken kesim bilmiyor. Sorun da tam olarak burada.
İstanbul ve Ankaraya gelince, burayı aldığımız için akpnin oy bile çalmadığını düşünmenize istinaden yazdım. Muhtemelen yine hileler yapıldı ama yetmedi. Yetmeyince de mızıkçılık yapmak yerine, tamam o halde oraları alsınlar biz de onları çalıştırmayız ve diğer seçimde bunu lehimize çeviririz dediklerini düşünüyorum. "bilerek buraları kaybedelim" şeklinde düşündüklerini söylemiyorum.
zaten o günü hatırlarsanız, tayyip balkon konuşmasında ne demişti? "çalışsınlar bakalım şimdi çalışabilecekler mi" gibi tam aklımda olmayan ama buna benzer bir cümle sarfetti. bu da benim tezimi doğruluyor. Yani sıkıyorsa çalışın size izin vermeyeceğiz dedi.
burayı telafi etme şansları vardı o yüzden mızıtmadılar. iktidarı kaybetmek, istanbula ankaraya benzemez. hiç bir otoriter lider deyim ben ama sen dikdatör olarak algıla, seçimle gitmez. bunun yargı süreci var çünkü. seçimle düşerse kendisi ve çevresi yanar. ben yanacaksam herkes yansın deyip iç ya da dış savaş çıkar genelde bu tür olaylarda. tıpış tıpış iktidarı bırakan otoriter birilerine pek rastlamazsınız tarihte.