Yeniden Bedelli Askerlik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yani ne demiş? Mintika temizliğinin önemi mi?

hahhaha kim anlar ki onun ne dediğinden. Anlasanda bir süre sonra başka birşey der zaten.

Bs_vU-kCEAEQftx.jpg:large

Hayır yani 5-10 fazla verelim, bana da vursun anadın mı :coffee:

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

[media]https://www.youtube.com/watch?v=RpXp-ebJQYU[/media]

Çok ciddi şekilde 25-15 veya 27-20 gibi bir oluşum düşünülüyordu zaten. Başbakan da bu sözleriyle tam olmasa da yarı yarıya teyit etmiş oldu. Başta ben olmak üzere böyle bir şey bekleyen arkadaşlara hayırlı olsun diyebilirim şimdiden. Tahminim C.başkanlığı seçimlerinden sonraki süreçte çıkarılır. 2014 sonuna doğru.

25-15: 25 Yaşından gün alan ve daha büyük yaşta olanlar 15bin Lira karşılığında askerlik hizmetlerini yapmış sayılacaklar.

27-20: 27 yaşından gün almış ve daha büyük olanlar 20bin Lira karşılığında askerlik hizmetlerini yapmış sayılacaklar.

Videoda bedelli ile ilgili pek bişey de yok ümitlenmeyelim bence

Bir iPhone-Tapatalk iştirakidir.

.

Keşke baban başbakan olsaydı kardeş

@Burak Erdem kardeşim bunlar oy toplama çabaları yerel seçim öncesi de Numan kurtulmuş atıp tutuyordu... Bence umutlanmayın hemen ben de bekliyorum bedelli askerlik 50 dese bir şekilde vereceğim evli barklı olunca insanın gözü para pul görmüyor maalesef.. 2018'e kadar tecilliyim kafa rahat ama o tarihe kadar çıkmazsa işler karışır.. Açıkçası genel seçime kadar ben çıkacağına inanmıyorum Tayyip bizi oyalayıp duruyor hele ki son yerel seçimlerdeki gibi ezici oylar almaya devam ederse bedelli çıkmasına ihtimal vermiyorum..

Buradaki arkadaşlara tavsiyem evli değilseniz bir an önce vakitlice gidin yapın askerliğinizi..Akıl veriyon da sen niye yapmadın derseniz ben askere gidecekken uzmanlığı kazandım (diş hekimiyim) sonra onu yarım bıraktım o ara eşimle tanıştık evlendik kaynadı gitti askerlik... Şimdi arkadaşlarımın kardeşi veya kuzenim falan olunca direk baskı yapıyorum okulu bitirir bitirmez askere gidin diye.

25-15 cidden son yıllarda yapılan en iyi karar olur.

@Burak Erdem kardeşim bunlar oy toplama çabaları yerel seçim öncesi de Numan kurtulmuş atıp tutuyordu... Bence umutlanmayın hemen ben de bekliyorum bedelli askerlik 50 dese bir şekilde vereceğim evli barklı olunca insanın gözü para pul görmüyor maalesef.. 2018'e kadar tecilliyim kafa rahat ama o tarihe kadar çıkmazsa işler karışır.. Açıkçası genel seçime kadar ben çıkacağına inanmıyorum Tayyip bizi oyalayıp duruyor hele ki son yerel seçimlerdeki gibi ezici oylar almaya devam ederse bedelli çıkmasına ihtimal vermiyorum..

Buradaki arkadaşlara tavsiyem evli değilseniz bir an önce vakitlice gidin yapın askerliğinizi..Akıl veriyon da sen niye yapmadın derseniz ben askere gidecekken uzmanlığı kazandım (diş hekimiyim) sonra onu yarım bıraktım o ara eşimle tanıştık evlendik kaynadı gitti askerlik... Şimdi arkadaşlarımın kardeşi veya kuzenim falan olunca direk baskı yapıyorum okulu bitirir bitirmez askere gidin diye.

söylediklerinin çoğuna katılıyorum fakat bir gerçeği de göz ardı etmemek lazım. Şuan bedelli için çok uygun bir durumda ülke. özellikle ekonomik olarak çok uygun bir durumda. Ne zaman cari açık yükselse hemen bedelli haberleri yapılır ve takip eden aylarda bedelli muhakkak çıkmıştır. Geçmişte de bu böyleydi. Bundan sonra da böyle olur. Ta ki ülke tam prof sisteme geçip askerliği çok düşük sürelere indirene kadar.

Kendi fikrimi söylemem gerekirse, ben bedelliyi bir daha kaldırmamak üzere getirir bir yaş sınırı ve uygun bir fiyat belirlerim. O yaş sınırına gelenler isterlerse ücretlerini ödeyip askerliklerini tamamlarlar. Bu kişilerden alınan ücretlerin bir bölümü de şehit ailelerine verilir. Bu arada da tam prof yaparım sistemi. Askerlik çoğu yerde ölme öldürme sanatıdır. Bunun eğitimi öyle 1-2-3 ay ile verilemez. Senin durumda iyi değil. Umarım çıkar da sende aradan çıkarırsın askerliği. Çok uygun bir fiyata çıkacağını düşünüyorum. 25-15 olmasa bile 27-20 %90 ihtimalle gelecek.

çıkmayacak lan ergenlere bak sen hemen de seviniyor :) gideceksiniz işte kendinizi kandırmayın :)

Videoda bedelli ile ilgili pek bişey de yok ümitlenmeyelim bence

[media]https://www.youtube.com/watch?v=ysx_iTf-KlE[/media]

önceki bedelli için de böyle açıklamalar yapmıştı. Son açıklaması daha olumlu :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt