Yeter artık! Yabancı sınırlaması kalkmalı!

Cevap: Yeter artık, yabancı sınırlaması artık kalkmalı

Yabancı sınırlamasıyla stadların dolması ne alaka?

Gitmeyen seyirci yine gitmez.

hic yok alakası.. arkadaşların bazıları yabancı oyuncu sınırlamasını kaldırıp stadları doldurma planları var. geçmiş mesajları oku..

Cevap: Yeter artık! Yabancı sınırlaması kalkmalı!

aynen katılıyorum elde edilen başarılarımıza bakarsanız bunu açıkça görürsünüz alt yapı önemlidir hatta ismini hatırlamadığım bir t.d demişti ki alt yapından gelen oyuncu klube sadık olur herşeyini verir sahaya . hani biz ruh ruh diye bağırıyoruz ya işte ruh denilen şey bu aslında

Yalçın bizim alt yapıdan yetişme. Fazla sadık kalmış nedense :D

Alt yapıdan karakterli oyuncu çıkacak diye birşey yok. Emre belözOğlu denilende bizim alt yapıdan çıkmadımı :D

Alt yapıya önem verilsin tabiiki. En çok savunduğum şeylerden biri. Ama yabancı sınırıyla alt yapı olayını anlamadım.

Kewell gibi Neill gibi Carlos gibi oyuncularla yetişseler nasıl olurlar Ayhanla yetişseler nasıl olur??

Gökhan Gönül Back oynamayı Carlostan öğrendim, uzun taçı Carlostan öğrendim demişti. Emre Hagiyi örnek alıyordum demişti.

Karakterli Yıldız oyuncular takımı eğitir bir yerde. Krikiç o takımda olmasa o kadar yetişebilrmi??

burda çelişiyoruz. Ben bi Arsenal gibi olmak istiyorsam yabancı sınırı kalkmalı.

Alt yapıyla Dünyaya kafa tutmuyormu Arsenal? Ama İngiliz yok takımda.

Daha öncede söyledim kesinlikle denenmeli. Bunca yıldır 2 kez D.Kupasına katılmışız.En azından 5-10 sene bu sistemi denemenin pek bir zararı olmaz.Kaybedecek birşeyimiz yok. Her sene kupalara katılmıyoruz.

Gelecek oyuncunun kalitesi,taraftarın ekonomik durumu ve bakış açısına bağlıdır..

Ekmek arası köfte yiyemeyen adam bu maça gitmem lazım Elano'yu seyretmek zorundayım derse onu hiçbir güç durduramaz bir şekilde para sağlar gider...

Onun dışında 1.ci derecede ekonomik duruma bağlıdır..

işte dediğim aynen bu gelecek oyuncunun kalitesi taraftarın ekonomik durumuna aslında takımın ekonomik durumuna bağlıdır. dolayasıyla kontenjanı kaldırman iyi yabancı oyuncu gelmesini sağlamz. hatta ilgisizdir.

Ya hala ispanya diyosun bana. toplamda 20 tane fazla yabancı oyuncuları var diyorum sana ispanyanın? 20 tane oyuncu bizi La-liga yapacaksa verelim 1 fazla yabancı kontenjanını olsun bitsin.

FIFA sahada 6 yerli oyuncu olsun diyo bastırıyor. Bu kuralı cıkartmaya calısıyolar. Biz ne konusuyoruz hala..

20 fazla oyuncu dediğin kimlerde onada bakmak lazım.Barçada Realde vsde. Şampiyonlar ligi kupasını kaldıran takımlar bunlar değil mi?

Türkiye de futbolcu varda Gs mı oynatmıyor? Ayhan var Topla var Sarp var deniyor. Elimizde Xavi gibi İnesta gibi bi Türk yok. Öyleyse dışarıdan alacaksın. Buna mecbursun.Realde Diarra döktürüyor misal.

Bunlarla kafa kafaya oynayacaksan Servetlemi yapacaksın Topalla mı yapacaksın Ayhanlamı yapacaksın kiminle??

Ya hala ispanya diyosun bana. toplamda 20 tane fazla yabancı oyuncuları var diyorum sana ispanyanın? 20 tane oyuncu bizi La-liga yapacaksa verelim 1 fazla yabancı kontenjanını olsun bitsin.

FIFA sahada 6 yerli oyuncu olsun diyo bastırıyor. Bu kuralı cıkartmaya calısıyolar. Biz ne konusuyoruz hala..

Avrupa Birliği 6+5 olayına şiddetle karşı çıkıyor,ayrıca yedekler konusunda yabancı sınırlaması söz konusuda olmayacak..

Yani yine istediğin kadar yabancı alabilirsin sadece 6 yerli sahada olmak zorunda olacak..

Ama tartışmalar hala sürüyor diye biliyorum..2012 güya 6+5 'in başlama sezonu olabilir...

Desenize 2012'ye kadar yine hüsran :rolleyes:

Yalçın bizim alt yapıdan yetişme. Fazla sadık kalmış nedense :D

Alt yapıdan karakterli oyuncu çıkacak diye birşey yok. Emre belözOğlu denilende bizim alt yapıdan çıkmadımı :D

Alt yapıya önem verilsin tabiiki. En çok savunduğum şeylerden biri. Ama yabancı sınırıyla alt yapı olayını anlamadım.

Kewell gibi Neill gibi Carlos gibi oyuncularla yetişseler nasıl olurlar Ayhanla yetişseler nasıl olur??

Gökhan Gönül Back oynamayı Carlostan öğrendim, uzun taçı Carlostan öğrendim demişti. Emre Hagiyi örnek alıyordum demişti.

Karakterli Yıldız oyuncular takımı eğitir bir yerde. Krikiç o takımda olmasa o kadar yetişebilrmi??

burda çelişiyoruz. Ben bi Arsenal gibi olmak istiyorsam yabancı sınırı kalkmalı.

Alt yapıyla Dünyaya kafa tutmuyormu Arsenal? Ama İngiliz yok takımda.

yo hiçte bile altyapıyla kafa tutmuyo arsenal. 20li yaşlarda genç transfer ediyo. bakınız fabregas barcelona alt yapısı öz be öz ispanyol. Walcott nerden gelmişti? yanılmıyorsam Everton. Alt yapıdan çıkan yok.

İngiltere kurallarını koyalım ve kaldıralım yiyosa. Genç yetenek'e musaade eder ingiltere ligi, Ama S. Kolou girememiste gelecek vaad eden yetenek kontenjanına belirtiyim..

Ben bu tartışmalardan farklı bi soru sorayım. En iyi Türk ilk 11ini yapınız. Merak ediyorum neler çıkacak :o

Hepsini alsalar bile bi türk takımının başarılı olamayacağını anlarız yurt dışında. Yapınız bekliyorum..

Hatta Bırakın Avrupayı, Türkiyedeki yabancılarla Türkler maç yapsın nolacak merak ediyorum..

işte dediğim aynen bu gelecek oyuncunun kalitesi taraftarın ekonomik durumuna aslında takımın ekonomik durumuna bağlıdır. dolayasıyla kontenjanı kaldırman iyi yabancı oyuncu gelmesini sağlamz. hatta ilgisizdir.

iyide ben zaten adamın orada yaptığı yorumda alkışladığım kısmın yabancı sayısı arttığı için seyirci sayısının arttığı kısmı olmadığını söyledim renktaş..

Yalnız şöyle birşey diyorsun kontenjanı arttırdığın için iyi yabancı oyuncu gelmez diyorsunda bir oyuncunun iyi olup olmadığına nasıl karar verebilirsinki,buna karar verecek olan o oyuncuyu transfer eden kulüptür

Misal Franck Ribery ilk geldiğinde Türkiyenin %50'sine göre Anelkanın bonusuydu ama Galatasaraylı yöneticiler için iyi bir oyuncuydu demekki adama güvenip satın aldılar şimdi dünyanın en büyük yıldızlarından biri...

Oyuncu kötü ise cefasını çekecek olan Türk futbolcularından önce kulüptür yine ona göre puanını kaybeder adam bu riski göze alıyor demekki..

Avrupa Birliği 6+5 olayına şiddetle karşı çıkıyor,ayrıca yedekler konusunda yabancı sınırlaması söz konusuda olmayacak..

Yani yine istediğin kadar yabancı alabilirsin sadece 6 yerli sahada olmak zorunda olacak..

Ama tartışmalar hala sürüyor diye biliyorum..2012 güya 6+5 'in başlama sezonu olabilir...

Desenize 2012'ye kadar yine hüsran :rolleyes:

Sence sahadaki 11'de 6 tane yerli tutabilmek için 22 kişilik kadroda kac tane yerli tutumak lazım?

Bu kuralda 22'ye alabileceğin yabancı sayısı en fazla 10 olur, yoksa yerli 6 oyuncu bulamazsın 11'e koyacak.

Avrupa Birliği karşı cıksın bişey ifade etmez. Futbol konusunda otorite değildir Avurupa birliği, ilgisiz yani..

Sorun şu ki, kurtarıcı diye Lincolnler, Maldonadolar, Tabatalar almaya devam edecek kluplerimiz. Hem de hepsine 6 milyon, 8 milyon, 10 milyon vererek... Üstelik, klubün gelirleri sabit kalacak, kimse bana daha çok forma satarız demesin, formayı alan taraftar da GS Mobile'ı olan da, GS Bonus alan da hep aynı kişiler. 25bin kişilik Sami Yen'i doldurmaktan aciziz, bi de üstüne takımlar yabancı futbolcu çöplüğüne dönsün. Ya tutarsa...

Sabri yıllarca ıslıklandığı halde, hala bu takımdaysa ve bugün hepimiz onun yokluğundan yakınıyosak tek sebebi yabancı kontenjanıdır.

Bugün ortasahadaki en çok ihtiyacımız olan oyuncu Mehmet Güvendi, yetenek itibarıyle, ama altyapıda adam gibi eğitilmediği için, Galatasaray'ın futbolcusu olamadı.

En yakın örnek, Aydın... Hızıyla, tekniğiyle kanat oyunculuğu için yaratılmış adam ama o da mental eksikleri yüzünden sarı kırmızı formaya yakışmadı, bugün Eskişehir'de, muhtemelen sezon sonu eskişehirspor almayacak ve geri dönecek, sonrasında ya bi Anadolu klubüne kiralanacak ya da bonservisiyle birlikte defedilecek ya da Bank Asya'da falan görecez.

Türk futbolcusunun sorunu bu kadar ortadayken, sorun altyapıda adam gibi eğitilip A takımda oynamak için gereken mental ve fiziki özellikleri kazanamadan A takıma çıkarılıp, tabiri caizse kurtlar sofrasında meze yapılmakken, Türk futbolcusuna güvenmem ben demek, kimse kusura bakmasın da saçmalıktır.

Siz, adam başı maliyeti 50 bin euro bile olmayacak bi yatırımı gözardı edip de milyon eurolar saçıp, kurtarıcı diye Lincoln'ü getirmeyi, (Kaka'yı getiremeyeceğinize göre), ciğeri 5 para etmez bi adamı havaalanlarında binlerce kişi karşılayıp krallar gibi ağırlamayı, takımı-klubü parmağının ucunda oynatmaya çalıştığı halde stadda adına tezahüratlar yapmayı mantıklı buluyorsanız, kaldırılsın sınır.

yo hiçte bile altyapıyla kafa tutmuyo arsenal. 20li yaşlarda genç transfer ediyo. bakınız fabregas barcelona alt yapısı öz be öz ispanyol. Walcott nerden gelmişti? yanılmıyorsam Everton. Alt yapıdan çıkan yok.

İngiltere kurallarını koyalım ve kaldıralım yiyosa. Genç yetenek'e musaade eder ingiltere ligi, Ama S. Kolou girememiste gelecek vaad eden yetenek kontenjanına belirtiyim..

İşte ben bundan bahsediyorum. Yıldız potansiyellileri alıp eğitiyorlar. Bu ne demektir? Alt yapı illa 5 yaşında başlatılmalı diye birşey yok.

Potansiyelli olanları alamıyoruz. Risksiz olanları almak zorunda olmak ne demek biliyormusun? 30 yaşının üstü elemanlar gelir bu böyle gider.

Carusca sadece bir örnekti. Ben bıktım açıkçası 30luklardan. Potansiyelli gençleride almalıyız.

Ben bu tartışmalardan farklı bi soru sorayım. En iyi Türk ilk 11ini yapınız. Merak ediyorum neler çıkacak :o

Hepsini alsalar bile bi türk takımının başarılı olamayacağını anlarız yurt dışında. Yapınız bekliyorum..

Hatta Bırakın Avrupayı, Türkiyedeki yabancılarla Türkler maç yapsın nolacak merak ediyorum..

Sorum hala geçerli..

Sence sahadaki 11'de 6 tane yerli tutabilmek için 22 kişilik kadroda kac tane yerli tutumak lazım?

Bu kuralda 22'ye alabileceğin yabancı sayısı en fazla 10 olur, yoksa yerli 6 oyuncu bulamazsın 11'e koyacak.

Avrupa Birliği karşı cıksın bişey ifade etmez. Futbol konusunda otorite değildir Avurupa birliği, ilgisiz yani..

Burada yasal bir durum söz konusu yalnız,Avrupa Birliğinin yabancıların çalışma haklarını koruyan yasaları var,bir kurum istedi diye 27 ülkenin yasalarını toptan değiştirmezler...

Bu durumda asıl futbol hikaye,yasalar herşeyin üzerindedir,dolayısıyla forsu olan FIFA değil AB'dir..

iyide ben zaten adamın orada yaptığı yorumda alkışladığım kısmın yabancı sayısı arttığı için seyirci sayısının arttığı kısmı olmadığını söyledim renktaş..

Yalnız şöyle birşey diyorsun kontenjanı arttırdığın için iyi yabancı oyuncu gelmez diyorsunda bir oyuncunun iyi olup olmadığına nasıl karar verebilirsinki,buna karar verecek olan o oyuncuyu transfer eden kulüptür

Misal Franck Ribery ilk geldiğinde Türkiyenin %50'sine göre Anelkanın bonusuydu ama Galatasaraylı yöneticiler için iyi bir oyuncuydu demekki adama güvenip satın aldılar şimdi dünyanın en büyük yıldızlarından biri...

Oyuncu kötü ise cefasını çekecek olan Türk futbolcularından önce kulüptür yine ona göre puanını kaybeder adam bu riski göze alıyor demekki..

Iste o Anelka'nın bonusu diyenlerin bugün JO için işe yaramaz fosunlu yedek diyenlerle aynı mentaliteleri var. Kendileri cıkamayacakları için bizi çekmeye çalışanlar. Geçiniz ciddiye almayınız onları..

Frank ribery transferi ajansa düştüğünde Feyyaz uçr yorum yapıyodu TV2de adım gibi hatırlıyorum. Aynen şöyle demişti..

"Ya ben bir frenk ribery biliyorum ama o değildir yahu, benim bildiğim Dunya yıldızı olacak acaip bi futbolcu muthis hızlı falan filan.."

Bence Riebery zaten bize gelme sebebi MArsilya'ya Hulledir. Bundan şüpheleniyorum. Canaydın bizim klübü Marsilyadaki bağlantılarına peşkeş çekti.. Komplo teorisi tabii.

Burada yasal bir durum söz konusu yalnız,Avrupa Birliğinin yabancıların çalışma haklarını koruyan yasaları var,bir kurum istedi diye 27 ülkenin yasalarını toptan değiştirmezler...

Bu durumda asıl futbol hikaye,yasalar herşeyin üzerindedir,dolayısıyla forsu olan FIFA değil AB'dir..

burda yanlışssın. Roma'da cıkan kavgayı hatırlarmısın bizim topçuları içeri almak istemişti italyan polisi. Gözlemci uefa yetkilis ise dokunamazsınız bu stad içersinde ben sorumluyum demiş ve vermemişti.

FIFA nasil otorite değil?UEFa ile bir karar alır avrupa maclarında 6 yerli der. Mecburen kendi ülkende de oyle oynamak zorunda kalırsın..

@Mustafa Dalkıran

Neyse dostum güzel tartışma oldu ben yatmaya gidiyorum..

Herkese iyi geceler..

Sorun şu ki, kurtarıcı diye Lincolnler, Maldonadolar, Tabatalar almaya devam edecek kluplerimiz. Hem de hepsine 6 milyon, 8 milyon, 10 milyon vererek... Üstelik, klubün gelirleri sabit kalacak, kimse bana daha çok forma satarız demesin, formayı alan taraftar da GS Mobile'ı olan da, GS Bonus alan da hep aynı kişiler. 25bin kişilik Sami Yen'i doldurmaktan aciziz, bi de üstüne takımlar yabancı futbolcu çöplüğüne dönsün. Ya tutarsa...

Hayır söylediklerinizde çelişki var.

Şöyle ki bu lincolnler , maldonadolar, tabatalar hepsi bu sistemin ürünü hepsi yabancı sınırlaması olduğu dönemde gerçekleşmiş.

Bu paralar 8 milyonlar ,10 milyonlar hepsi sınırlamadan kaynaklı aslında.

Sınırlama olmazsa sen koskoca takımı kalkıpta Lincoln'e muhtaç etmezsin. Yanında iki tane alternatif bulunsun bak balalım.Bu yabancılar yan gelip yatabiliyorlar mı, deplasman seçebiliyorlar mı? Kapris yapabiliyorlar mı?

Ayrıca eğer sınırlama kalkarsa tam tersine yabancılara öyle milyonlar vermek zorunda kalmazsın çünkü çok bulunan şeyin değeri düşüktür.Takımın en değerlileri olmaz sıradanlaşır.Ayrıca Sercanlara ,Topuzlar,Pektemeklere milyon Euro ödemek zorunda kalmazsınız. Türk oyuncularında motivasyonunu arttıtır.Öyle yan gelip yatamazlar ekmek aslanın ağzında olur.

Ayrıca onca seneki başarılarımız belli.Bu sistem koskoca tarihte 2 kez D.Kupasına gönderebilmişse seni başarısızdır.

Hayır söylediklerinizde çelişki var.

Şöyle ki bu lincolnler , maldonadolar, tabatalar hepsi bu sistemin ürünü hepsi yabancı sınırlaması olduğu dönemde gerçekleşmiş.

Bu paralar 8 milyonlar ,10 milyonlar hepsi sınırlamadan kaynaklı aslında.

Sınırlama olmazsa sen koskoca takımı kalkıpta Lincoln'e muhtaç etmezsin. Yanında iki tane alternatif bulunsun bak balalım.Bu yabancılar yan gelip yatabiliyorlar mı, deplasman seçebiliyorlar mı? Kapris yapabiliyorlar mı?

Ayrıca eğer sınırlama kalkarsa tam tersine yabancılara öyle milyonlar vermek zorunda kalmazsın çünkü çok bulunan şeyin değeri düşüktür.Takımın en değerlileri olmaz sıradanlaşır.Ayrıca Sercanlara ,Topuzlar,Pektemeklere milyon Euro ödemek zorunda kalmazsınız. Türk oyuncularında motivasyonunu arttıtır.Öyle yan gelip yatamazlar ekmek aslanın ağzında olur.

Ayrıca onca seneki başarılarımız belli.Bu sistem koskoca tarihte 2 kez D.Kupasına gönderebilmişse seni başarısızdır.

Evet yabancı sınırlaması varken, özenle seçilip(!) alınan adamlar bunlar, bi de sınır kalksa kimler gelecek tahmin dahi edemiyorum.

Geri
Üst Alt