Yeter artık! Yabancı sınırlaması kalkmalı!

Cevap: Yeter artık, yabancı sınırlaması artık kalkmalı

Yahu, örnek verdiğiniz ülkelerde genç nüfus yok, adamlar nüfus artışı olsun diye, çocuk yapma taahhüdü veren evli çiftlere 15 gün Antalya'da 2 kişilik tam pansiyon tatil hediye ediyolar. Onlar mecburlar, yabancı sınırını kaldırmaya, hem AB anlaşması nedeniyle, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya ve Fransa'da yabancı sınırlaması mümkün değil(AB ülkelerinin pasaportlarını taşıyan futbolcular için tabi)

Biz, Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip ülkeyiz, kaynakları en sağlam olan ülke biziz. Kendi kaynaklarımızı değerlendiremeden, elimizdeki cevherleri parlatmayı denemeden hurraaaa kaldıralım yabancı sınırlamasını. Kaldıralım da görelim, attan inip eşeğe binmeyi.

Yahu sen önce bi adam gibi altyapını oluştur, çocuk yaşta bulduğun yetenekleri mental ve fizik açıdan eğit, geliştir ondan sonra bak dışarıya. Barca, Arsenal gelir Trabzon'da, Antalya'da, İstanbul'da yetenek avcılığı yapar, biz yeter ulan Türk futbolcusundan adam olmuyo işte kaldırın yabancı sınırlamasını.

Allah muhafaza, öyle bi hata yapıldı-yabancı sınırlaması kalktı diyelim, şimdi kluplerimiz altyapıdan oyuncu çıkarmak, yerli futbolcu oynatmak zorunda oldukları halde gereken ilgiyi-sabrı göstermiyor, yatırımı yapmıyor ki, o zaman yapılsın.

5-10 herhangi bir fark yapmaz.. sence ispanyol futbolcu ile turk futbolcu arasındaki fark nedir? atletik olarak mı daha iyiler ispanyollar turklerden? ırk olarak daha mı ustunler bize fiziksel açıdan? sebebi nedir yani?

yoksa 10 numara alt yapı egitimi mi? gelisme cagındaki bizimkiyle karşılaştırılmaz futbol bilgisi mi? Cristiano ronaldo bir fenomen.. bir sans, buyuk yetenek. buyuk sans. ve gene sansa bak 10 milyonluk portekizden cıkıyo. 70 milyonluk tr'den yarısı ble cıkmıyo ? neden acaba? sorulması gereken bu.. turkiye ligi amatoru 3. ligi 2 ligi ile butundur. bunlar olmasa super lig olmaz. ve bu ligin kaymagını yiyen cukkayı cebin indiren fenerbahcenin 3-4 tane topcu yetistirememis olması ayıp degil mi? bizim la liga olamamızın sebebi budur. Yabancı oyuncu sınırlaması ile degil.. canakkale dardanelde sans eseri yetismis, gelisimi hicbir sekilde profesyonelce takip edilmedigine emin oldugum Mehmet topal as oyuncumuz. Topal ile iniesta aynı alt yapı egitimi aynı gelisim programlarina, aynı antreman tesislerine sahipmiydi sence? obur tarafda ispanyol genc turlu imkanla ilerdeki futbol yasantısına hazırlanıyo. bızım emre gungor de devamlı sakatlanmaktan istikara saglayıp oynayamıyo. problem yabancı oyuncu sınırlaması degil.

Blackburn rovers 19 lig macının sadece 15ine paket-kombine yapmıs kupa mupa yok. min 199 pound.Gs eski acık ogrenci 475 ytl ustelik tum icerdeki maclar.. aynı sayılır.

Mac bilet fiyatlarına, stadyum doluluk oranlarına bakılırsa bize blackburn rovers ayarında yabancılar gelecek. aman gelmesin bizim yetistirdigimiz tugay oranın kralı oldu, onların yabancılar gelmese de olur, biz tugaylar yetistiririz..

İyide Blackburn Rovers Şampiyonlar Ligi gelirleri almıyor ki çünkü katılamıyorlar ama Galatasaray'ın Şampiyon olursa direk katılma ihtimali var ki Şampiyonlar Liginden gelecek geliri küçümseme bence çünkü rahat 16-17 milyon € geliyor eğer kendi ülkenden tek takım halinde katılırsan,10-15 milyon €'luk televizyon gelirleri ve stad gelirlerini saymıyorum bile...

Birde futbolcu yetiştirmek o kadar basit değil maalesef insanların futbol izleme tutkusundan çok futbol oynama tutkusu olacak.

Bizi Dünya Kupasının dışına iten Bosna Hersek'in altyapı eğitimi bizden daha mı iyiydi ??

Fildişi Sahilleri Türkiyeden çok mu iyi bir ülke ? Altyapı eğitimi daha mı iyi ama oyuncularının birçoğu dünyanın önemli kulüplerinde oynuyor: Drogba,Eboue,Kolo Toure,Keita,Salomon Kalou vs vs..

Bulgaristan'ın altyapı sistemi çok mu iyi de Dimitar Berbatov gibi bir yıldızları var yada Gürcistan'ın altyapı sistemi Türkiyeden daha iyi diyemi Kakha Kaladze gibi bir oyuncuları var..

Futbol anlayışı Tsubasa olan Japonların altyapı sistemi çok mu iyi Nakamura Shunsuke gibi bir usta ayağa sahipler

vs vs daha uzatılır Türk oyuncular şansa çıkıyorlar zor keşfetmek,keşfedilenler çoğunlukla Avrupada tutunamıyorlar.Kim ne derse desin ben Türk oyunculara güvenmiyorum dünya çapında oyuncular yetiştiremiyoruz 1 tane bile,en tehlikeli silahımız Arda ve Stoke City'li Tuncay,Hamit ve Halil Almanya doğumlu oldukları için katmadım biz yetiştirmedik...

Türkiye bir futbol ülkesi ama futbol oynamayı seven değil futbol izlemeyi seven bir futbol ülkesi,bu yüzden Türk oyuncularının başaramayacağını bildiğim için yabancı sınırının kaldırılmasından yanayım tabi bu benim görüşüm

Trabzonspor, kaç yabancıyla hangi yabancı teknik direktörle 6 sene şampiyonluk yaşadı. Peki rakiplerinde kaç yabancı oyuncu vardı ?

İkincisi Galatasaray'ın Avrupa'daki Mustafa Denizli'den başlayan ve grafiğini devamlı yükselten, bu yükselişi UEFA ve SüperKupa ile süsleyen başarılarımızı, sanki bir fenerliymiş gibi görmezden gelmeniz niye ? Biraz daha tartışma ilerlese "Tesadüf" diyenler çıkacak...

Kalkmalı kesinlikle. Çok saçma bir şey.

Trabzonspor, kaç yabancıyla hangi yabancı teknik direktörle 6 sene şampiyonluk yaşadı. Peki rakiplerinde kaç yabancı oyuncu vardı ?

İkincisi Galatasaray'ın Avrupa'daki Mustafa Denizli'den başlayan ve grafiğini devamlı yükselten, bu yükselişi UEFA ve SüperKupa ile süsleyen başarılarımızı, sanki bir fenerliymiş gibi görmezden gelmeniz niye ? Biraz daha tartışma ilerlese "Tesadüf" diyenler çıkacak...

Şartlar aynı değil.

+2 yerine ; 8 oyuncuyu oynatabilme imkanı tanınmalı. 8 oyuncu sınırlama için yerinde bir karar.

Fildişi Sahilleri Türkiyeden çok mu iyi bir ülke ? Altyapı eğitimi daha mı iyi ama oyuncularının birçoğu dünyanın önemli kulüplerinde oynuyor: Drogba,Eboue,Kolo Toure,Keita,Salomon Kalou vs vs..

Yanılmıyorsam Afrika kökenli oyuncuların çoğu(büyük takımlarda forma giyen, yıldız diye bahsedebileceğimiz isimlerden bahsediyorum) 2 3 farklı futbol akademisinden çıkıyorlar.. Yani Arsenal, Barca, Liverpool, Manu vs takımların Afrikadan getirdikleri oyuncuların ya da Porto'nun Brezilya'dan bulduğu oyuncuların hiç biri 3 5 maç izlenip ha bu iyiymiş alalım bi deneyelim diye alınmıyorlar. Kendi ülkelerinde, senelerce belirli bir eğitimden geçtikten sonra Avrupa'ya geliyolar.

Ha biz de Afrika'ya, Türki Cumhuriyetlere, Güney Amerika'ya, Asya'ya, oraya buraya kamp kurup oyuncu arayacaksak, bunun fiziği yerinde, bunun geleceği var, bu iyi şut çekiyo, bu iyi çalım atıyo diye adam almak yerine, hem fiziki gelişimlerini, hem de teknik ve mental özelliklerini gözönünde tutup da tamam artık bu adam, bizim takımda banko oynayabilecek düzeyde dedikten sonra alacaksak adamları, yabancı sınırlaması kalksın amenna.

Hala tektük başarıları göstermeyin karşıt olarak.Bu küçümsemek değil ama en basitinden şöyle anlatabilirm.Rijkaard'ın kişisel kariyeri Türk futbolunun tarihinden daha başarılı ve iyi ise burda bir sorun vardır.

Ha arada başarılar olmuştur ama bu başarılar hiçbir zaman kalıcı olmamıştır.Bizim istediğimiz kalıcı başarılardır.

Yabancı sınırı kalkmazsa başarıyı ancak 2 türlü elde edebiliriz.

1.İyi bir jenarasyon

2.Ülkenin futbola bakış açısını değiştirmek.

1.madde ile hiçbirzaman istikrarlı olamazsın.2. madde ise bizim için çok zor.Burda bir Hollanda ekolü gibi Türk ekolü yaratmak bana imkansız geliyor.İmkansız değil ise bile en az 20 yıl alır.

Yabancı sınırının kalkmasının kime ne zararı olcağını anlamış değilim ama hala?Niye boşuna milliyetçilik yapıyorsunuz onu da çözemedim?

şimdi sırayla yazayım ;

1-) yabancı sınırı kalkınca ihale 500 den açılır demişsin italya liginde yabancı sınırı var mı yok mu? italya liginin yayın gelirleri avrupada ya da dünyada kaçıncı?

2-) yabancı sınırı kalkması demek senin futbolcularının avrupa tarafından talep göreceği anlamına gelmez. basit olarak milli takımlarının çoğu avrupada oynayan balkanlarda (bosna-hırvatistan-sırbistan-bulgaristan vs) yabancı sınırı var mı? marco aurelio örneği ne alaka hala anlamadım o zaman 9 milyona mehmet topuz satıldı maliyeti sıfır hadi bakalım.bir de bizde yabancı kontenjanı var diye futbolcu satamıyormuşuz bunu öğrendim. komiksiniz.

3- ayhan topalın yerine appiah olsa elano daha iyi oynarmış doğru oynayabilir ama sana burada illa ayhan la topal ı oynat mı dediler ? olsaydı €mr€ gibi bi adam yine toparlardı bu da çok saçma bi iddia olmuş yabancı kontenjanıyla ne alakası var. bu transfer politikasıyla alakalı bir durum

4-) futbolcuya mal gözüyle bakan zihniyet yabancı sınırı kalkınca değişecek neden? kimse silah zoruyla satmadı kimseyi piyasayı yükseltenlerin yaptığı yanlış illa ki satmıyorsa altyapından oyuncu yetiştirir onu oynatırsın yabancı yine çözüm değil

5-) sahiplenme konusuna gelince bu ülkede 4 büyük diye bi şey var kim ne derse desin. hadi onu da geçtim kendi hemşerisinin oynadığı takımı tutmayan anadolulu ekonomik olarak zorluk çeken halk elin (amiyane tabirle) arabının(zenci demek bu), gavurunun oynadığı takımı destekleyecek :) gerçekten hayal gücü müthiş

son olarak yabancı sınırı kalkınca otomatikman bizim sercanlar falan avrupada oynayıp tur falan atlıyorlarmış bunu da öğrendik...

bunları geçin hepsi boş iddialar bu zamana kadar ülke olarak yaptığımız tek şey sürekli yabancılar gelsin bizi kurtarsın oldu. buna en güzel örneği Osmanlı dönemindeki mandacıları söylerim, bağdaştırabilirsiniz. endüstride de aynı şey sen %100 yerli araba yap olmadı de sonra yabancılar gelsin yapsın burada sen ne güzel ya gelişiyoruz diye kendini avut. neyse konuyu dağıtmadan diyorum ki kısa ve öz yerli malı yurdun malı...

yabancı sınırı kalkıncada bu adam türk gibi oynamıyo yaaa takıma bağlılığı yok bunların diyecek 1 milyon kişi bulurum diyenler diye facebook grubu kurun

1-İtalyadaki yabancılar az olması sonucu izlenmesi o kadar çok olmayan bir lig oldu. Onlarda bu dertten müzdarip;

İtalya’da yabancı sınırlaması

Spor katagorisinde ve Dünya Futbolu bölümünde bulunan İtalya’da yabancı sınırlaması konusunu görüntülemektesiniz. İtalya’da yabancı sınırlaması İtalyan Futbolundaki göz görülür düşüşü engellemek için İtalyan Profesyonel Futbolcular Birliği’nden ‘yabancı sayısında sınırlamaya gidilmesi’ önerisi yapıldı. NTV Spor Güncelleme: 15:42 TSİ 12 Ağustos. 2009 Çarşamba İtalya ...

2- Galatasaray Uefayı aldığında peynir ekmek gibi oyuncularımız gitti. Reklam satış açısından önemli. Eğerki Uefa olmasa Okan Buruk o maçta maçın adamı seçilmese İnter gibi bi takıma gidebilirmiydi?? Emre Belezoğlu satılırmıydı? Vs. çok..Ardayı başkan 20ye satmak istiyorsa Avrupada Çeyrek final görmeliydi. Şuan piyasası 10-12 milyon en fazla..

3-

Emre bu zamana kadar müzmin sakat deniliyordu. Şimdi sürekli oynuyor. Ama 70 000 000da bi Emre yazabiliyorsun yazarsan..Ondan gayrı? yok..Karaktersiz ayrıca. Dediğim gibi onun yerine yabancıyı tercih ederim. Asıl tÜRK ÖN LİBERO YOK DİYE Aurelio milli takımda oynamadımı yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum??

4-Türk oyuncu sınırlı olduğu için altın değerinde. Stoperde Ali Turan için bile 2 milyon istediler. Sözleşmesinin son döneminde olan bir oyuncu. Neilin 800 000e transfer olduğu yerde Aliye 2 vermek futbola küfürdür.

5-4 büyüğün oluşma nedeni başarıdır. Trabzonda eskidden çok az 3 büyük taraftarı varken şimdi gençler artık başka takımları tutuyor. İyimseri iki takım tutuyor. Bursa başarıyla takımına nasıl sahip çıktı gördük. Tişört bastılar en son Fener maçı sonrası kapış kapış gidiyor. 2 sezondur Sivas keza öyle. Ispartaspor 1. lige çıksa ben Ispartayı tutarım ilk sezon başarısızlıkla beraber ben tekrar bırakırım.

6-Osmanlı saçma bi örnek olmuş. Zira diğer takımlar(avrupadakiler) sürekli lejyoner kullanıyor. Bu demek değildir ki oyuncu çıkmaz. Arsenalde ingiliz yok. Ama futbolcu fabrikası deniyor neden acaba:rolleyes:

7-Bursa doğru transferlerle Avrupada başarılı olabilir. Bu uzak değil. Bu zihniyet komik asıl. Adı Bursa diye Fenerden BJkden Galatasaraydan ne farkı var?

Alt yapı konusuna katılıyorum en sağlıklı transfer ordan yapılır ama bi yerde hatan var. amatör 2. 1. lig futbolcu fabrikası değilki? Galatasaray yetiştiriyor ayrıca. Galatasarayın yetiştirdiği futbolcularla anadolu klüpleri oynuyor.

İspanya sadece bir örnekti. EPL yi izleyemediğim için onlardan bahsettim. EPL desem zaten millet ses çıkaramaz.

İngilterenin vaziyetide belli zaten.

Ben olsam genç bir futbolcu olarak, yanımda örnek alacağım bi emre belezoğlu ayhan akman yerine, Gerardı örnek almak isterdim. Odamı yok Emana olsun Apiiah olsun.Alt yapıdan yetişenlerin gözdeside üstteki kaliteli futbolculardır.

Ayrıca bıkmadınız mı koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman çelebi demeye??

Mehmet topal hangi ligden? hakan balta 2 lig oynamadımı manisa ile? Ben fabrikası demedim, ben butundur dedim. Biliyosun ligler arasında dusme yukselme sayesinde, Türkiyenin binlerce klübünden en iyi 18 tanesi sampiyonluğa oynar birinci ligde...

Yabancı oyuncu sınırlaması kalkınca nasıl bir koza'ya gireceksek direk EPL cıkıyoruz iyiymiş walla. EPL nin Bütün sihri yabancı oyuncu sınırının olmamasında sanki.

bizde yabancı oyuncu sınırlaması kalkarsa seyirci sayısı artıyo cunku. 1 ay once gonderdigimiz linderotu degilde direk gerrard transfer ediyoruz, kurtarıcı,efsane "lincoln" degilde kakayı alırız real'den. parası neyse veririz. Bu mantıkla bizden fazla seyircisi olan asagıdaki liglerin takımlarida oyuncu kaliteleride bizden iyi.. Bizim ligin 2008-2009 ortalamasi 13000 civarı imis. tam rakamı bilen varsa soylesin bu arada, ben bilmiyorum

Bakınız; Türkiye’yi ortalamada hangi ligler geride bırakmış; Japonya Ligi (19 bin), İngiltere Championship (17 bin), Çin Futbol Ligi (16 bin 500), ABD Futbol Ligi (MSL) (16 bin), Almanya 2. Ligi (15 bin 500) ve İskoçya Ligi (15 bin...)

Bu liglerde bizden daha izlenir daha kaliteli futbolcular var oralarda. ????

Mehmet topal hangi ligden? hakan balta 2 lig oynamadımı manisa ile? Ben fabrikası demedim, ben butundur dedim. Biliyosun ligler arasında dusme yukselma sayesinde, Türkiyenin binlerce klübünden en iyi 18 tanesi sampiyonluğa oynar birinci ligde...

Yabancı oyuncu sınırlaması kalkınca nasıl bir koza'ya gireceksek direk EPL cıkıyoruz iyiymiş walla. EPL nin Bütün sihri yabancı oyuncu sınırının olmamasında sanki.

bizde yabancı oyuncu sınırlaması kalkarsa seyirci sayısı artıyo cunku. 1 ay once gonderdigimiz linderotu degilde direk gerrard transfer ediyoruz, kurtarıcı,efsane "lincoln" degilde kakayı alırız real'den. parası neyse veririz. Bu mantıkla bizden fazla seyircisi olan asagıdaki liglerin takımlarida oyuncu kaliteleride bizden iyi.. Bizim ligin 2008-2009 ortalamasi 13000 civarı imis. tam rakamı bilen varsa soylesin bu arada, ben bilmiyorum

Bakınız; Türkiye’yi ortalamada hangi ligler geride bırakmış; Japonya Ligi (19 bin), İngiltere Championship (17 bin), Çin Futbol Ligi (16 bin 500), ABD Futbol Ligi (MSL) (16 bin), Almanya 2. Ligi (15 bin 500) ve İskoçya Ligi (15 bin...)

Bu ligler bizden daha izlenir daha kaliteli futbolcular var oralarda. ????

Gerard alınmaz Gerard yetiştirilir. Türkiye de yoksa neden başka ülkeden transfer edip yetiştiremiyoruz?

Herkes Carusca faciası diyor. Yabancı sınırlaması olmasa o adama sabredilse belki yıldız olacaktı. O tarz denemeler 1de tutmaz 2de tutmaz 3te tutar. Tutarsada zaten 20-30dan aşağı gitmez.

Barça krikiçi denermiydi peki?? Yabancı sınırlaması olsaydı, Dos Santosu oynatırmıydı? Messi olur muydu? Eğer yabancı sınırlaması olsa eminim o takımda bugün sadece İbrahimoviç olurdu. O da kalitesini kanıtladığı için.

Mehmet topal hangi ligden? hakan balta 2 lig oynamadımı manisa ile? Ben fabrikası demedim, ben butundur dedim. Biliyosun ligler arasında dusme yukselme sayesinde, Türkiyenin binlerce klübünden en iyi 18 tanesi sampiyonluğa oynar birinci ligde...

Bu liglerde bizden daha izlenir daha kaliteli futbolcular var oralarda. ????

Burada bilet fiyatları ve ekonomik durumun etkisi büyük ama..

Japonya,İngiltere,ABD,Almanya ve İskoçyada kişi başına düşen gelir Türkiyedekinden çok daha fazla...

Ayrıca bu ülkelerin bazılarında bilet fiyatları da büyük ihtimalle Türkiyedekine göre düşüktür(ABD veya Japonya olabilir mesela),düşük olmasa bile birinin 120 milyon diğerinin 300 küsür milyon nüfusu var...

Sadece Çin Halk Cumhuriyetinde bilet fiyatlarının düşük olduğunu düşünüyorum..

Cevap: Yeter artık! Yabancı sınırlaması artık kalkmalı!

Tek Tük başarı mı ?

6 şampiyonluktan bahsediyorum.

1975'te başlayıp 1984'te biten.. (9 sene)

9 senede 6 şampiyonluk ve yanılmıyorsam 3 kere 2ncilik.

Bu mu tek tük başarı ?

Sen Türkiye gibi Futbol ülkesine kaliteli oyuncu getirmezsen izlemezler. Bu konuda göz ardı edilmesin..

Cevap: Yeter artık! Yabancı sınırlaması kalkmalı!

Eski Ajax modeli, bu anlamdaki en güzel örnek...

Türk futbolcusuna güvenin, parayı boşa harcanmasın.

Koskoca ülke Mehmet'lere Mert'lere kalmasın.

Tek Tük başarı mı ?

6 şampiyonluktan bahsediyorum.

1975'te başlayıp 1984'te biten.. (9 sene)

9 senede 6 şampiyonluk ve yanılmıyorsam 3 kere 2ncilik.

Bu mu tek tük başarı ?

Yabancı sınırı kalkmazsa başarıyı ancak 2 türlü elde edebiliriz.

1.İyi bir jenarasyon

2.Ülkenin futbola bakış açısını değiştirmek.

:rolleyes:

1-İtalyadaki yabancılar az olması sonucu izlenmesi o kadar çok olmayan bir lig oldu. Onlarda bu dertten müzdarip;

Spor katagorisinde ve Dünya Futbolu bölümünde bulunan İtalya’da yabancı sınırlaması konusunu görüntülemektesiniz. İtalya’da yabancı sınırlaması İtalyan Futbolundaki göz görülür düşüşü engellemek için İtalyan Profesyonel Futbolcular Birliği’nden ‘yabancı sayısında sınırlamaya gidilmesi’ önerisi yapıldı. NTV Spor Güncelleme: 15:42 TSİ 12 Ağustos. 2009 Çarşamba İtalya ...

Kendi yazında italyada yabancı oyuncu sınırlaması getirilsin diyosun öyle mi? yanlış mı okudum. ayrıca bak bakalım asağıya. Zevkle ve keyifle real macından sonra birde barca maçı izledim on numara lig.

İspanya La Liga, 174 yabancı, yüzde 35.8, 485

İtalya Serie A, 232 yabancı, yüzde 41.5, 558

2- ali turan o parayı istediler vermedik. vermeyizde. 11 milyona topuz alanlarla, 6 milyona gokhan ünal alanlarla, adnan baskanı karışırtıma. biz biliriz işimizi. yerli fahiş transfer gostersene? sarp bedava gelmiştir unutma.

Kac vermisti ismal koybaşına beşktaş?7.8 milyon dolar.... biz milli takımın sol beki hakan baltayı 1 milyon euroya aldık manisadan. fark var aramızda. Demirören\Yıldırım Türk futbolu için büyük şansızlık..

Kendi yazında italyada yabancı oyuncu sınırlaması getirilsin diyosun öyle mi? yanlış mı okudum. ayrıca bak bakalım asağıya. Zevkle ve keyifle real macından sonra birde barca maçı izledim on numara lig.

İspanya La Liga, 174 yabancı, yüzde 35.8, 485

İtalya Serie A, 232 yabancı, yüzde 41.5, 558

2- ali turan o parayı istediler vermedik. vermeyizde. 11 milyona topuz alanlarla, 6 milyona gokhan ünal alanlarla, adnan baskanı karışırtıma. biz biliriz işimizi. yerli fahiş transfer gostersene? sarp bedava gelmiştir unutma.

Kac vermisti ismal koybaşına beşktaş?7.8 milyon dolar.... biz milli takımın sol beki hakan baltayı 1 milyon euroya aldık manisadan. fark var aramızda. Demirören\Yıldırım Türk futbolu için büyük şansızlık..

Yanlış okumuşum ghaberi özür :D :D

Cevap: Yeter artık! Yabancı sınırlaması kalkmalı!

Daha doğrusu, türk futbolcularıyla yakalanan iyi bir jenerasyon.

Çünkü yabancı futbolcularla yakalanan bir jenerasyon, Türk futbol tarihinde yok.

Türk futbolunda en çok yabancı oynatan takım, nedense üç büyükler içinde 3 sene üst üste şampiyon olamayan tek takım.

CL'de 0 çeken tek takım.

2- Galatasaray Uefayı aldığında peynir ekmek gibi oyuncularımız gitti. Reklam satış açısından önemli. Eğerki Uefa olmasa Okan Buruk o maçta maçın adamı seçilmese İnter gibi bi takıma gidebilirmiydi?? Emre Belezoğlu satılırmıydı? Vs. çok..Ardayı başkan 20ye satmak istiyorsa Avrupada Çeyrek final görmeliydi. Şuan piyasası 10-12 milyon en fazla..

3-

Emre bu zamana kadar müzmin sakat deniliyordu. Şimdi sürekli oynuyor. Ama 70 000 000da bi Emre yazabiliyorsun yazarsan..Ondan gayrı? yok..Karaktersiz ayrıca. Dediğim gibi onun yerine yabancıyı tercih ederim. Asıl tÜRK ÖN LİBERO YOK DİYE Aurelio milli takımda oynamadımı yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum??

4-Türk oyuncu sınırlı olduğu için altın değerinde. Stoperde Ali Turan için bile 2 milyon istediler. Sözleşmesinin son döneminde olan bir oyuncu. Neilin 800 000e transfer olduğu yerde Aliye 2 vermek futbola küfürdür.

5-4 büyüğün oluşma nedeni başarıdır. Trabzonda eskidden çok az 3 büyük taraftarı varken şimdi gençler artık başka takımları tutuyor. İyimseri iki takım tutuyor. Bursa başarıyla takımına nasıl sahip çıktı gördük. Tişört bastılar en son Fener maçı sonrası kapış kapış gidiyor. 2 sezondur Sivas keza öyle. Ispartaspor 1. lige çıksa ben Ispartayı tutarım ilk sezon başarısızlıkla beraber ben tekrar bırakırım.

6-Osmanlı saçma bi örnek olmuş. Zira diğer takımlar(avrupadakiler) sürekli lejyoner kullanıyor. Bu demek değildir ki oyuncu çıkmaz. Arsenalde ingiliz yok. Ama futbolcu fabrikası deniyor neden acaba:rolleyes:

7-Bursa doğru transferlerle Avrupada başarılı olabilir. Bu uzak değil. Bu zihniyet komik asıl. Adı Bursa diye Fenerden BJkden Galatasaraydan ne farkı var?

italya hala en çok izlenen 3. ligdir,

2. si galatasaray uefayı aldığında bak bakalım kaç tane altyapıdan oyuncumuz vardı, yabancı sınırı kalkınca sanırsın direk yarı finalden başlayacağız, eğer sen avrupa da kendini gösterirsen elbette ki futbolcularının piyasası artar, doğru bir şey söylüyorsun ama dayanağın çok alakasız yabancı sınırı var diye mi biz avrupada başarısızız?

3. yabancı sınırı kalkınca bizim ülkemezde yüzlerce emre, okan olacak buna gerçekten inanıyor musun? ön libero yok diye aurelio oynatıldı denildi t. direktörün tercihidir ben olsam aurelionun yerine koyacak türk futbolcu bulurdum. milli takımlarda oyuncu tercihleri ne kadar doğru yanlış tartışırım sabaha kadar

4. türk oyuncu altın değerinde madem alma o zaman seni kim zorluyor ali turana verme 2m oynat semih ini murat ını orhan ını vs. her iyi oyuncu illa ki büyük takımlarda mı oynacak eğer böyle düşünülürse zaten anadolu klüplerinden niye bir şey bekliyorsunuz ki onu da anlamıyorum sen adamın iyi futbolcularını al ellerinden hemen ondan sonra ülke olarak futbol kalitesiz olur tabi hepsini sen aldın çürüttün derler adama.

5- kent takımı bilinci genel olarak yok bizde en iyisi bursa ve eskişehir taraftarıdır ama onların bile çoğunun ikinci takımı belki de ilk takımı 3 büyüklerden biridir aksini iddia eden çıkmaz heralde...

osmanlı benzetmesi mantelitemizi ortaya koymak içindi yabancılar senden iyi değil her zaman kompleks yapıyoruz kendi kendimize, almanyada yetişen türk futbolcuya bak bir de burda yetişene sence sorun yabancı sınırında mı ?

yabancı sınırının kalkması 2 bilemedin 3 yıl içinde çözümdür ama sonrası zaten oturmamış türk futbol altyapısının iyice içine eder.

yabancı sınırını destekleyen klüp yöneticilerinin tek derdi nedir ?

istediği Türk futbolcuyu pahalı buluyor ya yabancı sınırı kalksa piyasa düşecek, zaten 3 büyüklerin tekelinde olan lig daha da tekelleşecek sorsan azizeye türk futbolu güzelleşecekmiş komediye bak sen demiyor ki çok paramız gidiyor biz ucuza almak istiyoruz sizin yetiştirdiklerinizi...

arsenalde ingiliz yok ama futbolcu fabrikası futbolcu ithalatçısı değil sevgili arkadaşım kendi alt yapısında yetiştiriyor kaldı ki ingilterenin yapısından söz etmeye gerek yok ingilterenin sömürgeci yapısından dolayı vatandaşlığında bir çok farklı milleten insan var, aynı şekilde fransa da afrika kökenli futbolcuların olduğu gibi bilmem anlatabildin mi, sapla samanı karıştırmayalım

Geri
Üst Alt