Cevap: # Evgeni Konoplyanka

Bu adamı almayacağımızı hepimiz biliyoruz yani kasmayın.

Niye alamıyormuşuz?Ukrayna'nın dandirik bir takımında oynuyor.Almak istersek her türlü alırız.

Niye alamıyormuşuz?Ukrayna'nın dandirik bir takımında oynuyor.Almak istersek her türlü alırız.

Dandirik demek cok yanlis olur. Dnipro ve Metallist Ukrayna'da yukselen takimlar, Shaktar gibi genc oyuncu alip yetistiren bir takim. Ornek olarak, en son Internacional'da oynayan Guiliano'yu aldilar 10 milyon euro verip. Dandirik bir takim bu parayi veremez.

6-7 milyon euro verilir bu adama. 10 sene oynatırsın.

Türkiye'de kaliteli bir futbolcuya 7-8 milyon'dan asagıya fiyat cekilmiyor. Konoplyanka sadece kaliteli degil, dünya yıldızı olucak bir yetenek. Fiyatta gerekirse 10 milyon euroya kadar cıkılır, bu adama deger.

Sayin Helvaci bu oyuncuyu taniyorum diyor ?

Sayın Helvacı vaktini 2. baskalık yaptıgı yönetime harcamak yerine forumlarda benim dahi önerilerimi izlemeye ayırırsa tanır tabikide. Hic olmazsa sezon baslamadan cok cüzi rakamlara önerilerimden kurulu bir kadro yaratabilirdi.

-----------------Gökhan Degirmenci-----------------

Cetin--------Neill--------Emre Güngör-------Momha

-----------Annan--------------Chieck Tiote-----------

------------------------Ibricic--------------------------

Konoplyanka----------Baros---------------------Arda

Asagı yukarı 15 milyon euroluk bir harcamayla deler gecerdik ligi ve Avrupayı.

Sayın Helvacı vaktini 2. baskalık yaptıgı yönetime harcamak yerine forumlarda benim dahi önerilerimi izlemeye ayırırsa tanır tabikide. Hic olmazsa sezon baslamadan cok cüzi rakamlara önerilerimden kurulu bir kadro yaratabilirdi.

Gökhan Degirmenci

Cetin-Neill-Emre Güngör-Momha

Annan-Chieck Tiote

Ibricic

Konoplyanka-Baros-Arda​

Asagı yukarı 15 milyon euroluk bir harcamayla deler gecerdik ligi ve Avrupayı.

Türkiye'de kaliteli bir futbolcuya 7-8 milyon'dan asagıya fiyat cekilmiyor. Konoplyanka sadece kaliteli degil, dünya yıldızı olucak bir yetenek. Fiyatta gerekirse 10 milyon euroya kadar cıkılır, bu adama deger.

10 milyona ancak güzel bir kazik yeriz. Ben o paraya Ukrayna'dan degil, Avrupa'nin önde gelen liglerinden 2-3 genç yetenek bulurum.

10 milyona ancak güzel bir kazik yeriz. Ben o paraya Ukrayna'dan degil, Avrupa'nin önde gelen liglerinden 2-3 genç yetenek bulurum.

Git bul, GScout a koy. Degeri 2-3 milyon olan genc ve potansiyali yuksek oyuncu bulmak kolay. Ama bu klupler degerinin en az 3-4 katina satarlar. Ucuza transfer yapcaz diye doldurduk takimi basit oyuncular ilen.

Ayrica kimse gelip hikaye anlatmasin. Ukrayna futbolu ne kadar yukseliste olursa olsun, en önemli liglere kaç tane futbolcu satmislar ve bunlardan hangileri basarili olmus ? Barcelona'nin aldigi Cigrinski'yi gördük, Shakatar güzel sekilde kakalayip 10 milyon € karla tekrar oyuncusunu aldi. Shaktar'dan Marsilya'ya geçen Brandao ülkesine döndü. Zaten kendisi oldukça vasat bir golcü. Bize gelenlerden Elano hepimizin malumu; Jaja da öyle abartilacak bir futbolcu degil.

Diyecegim su ki, Evgeni kardesimiz 1-2 milyon euroya zarari büyük olmayacak sekilde transfer edilecekse buyrsun gelsin. Yoksa 7-8 verip keriz yerine konmaya gerek yok. Kulübü bu fiyati kabul etmiyorsa Rusya ligini dogru yol alabilir kendisi.

Ayrica kimse gelip hikaye anlatmasin. Ukrayna futbolu ne kadar yukseliste olursa olsun, en önemli liglere kaç tane futbolcu satmislar ve bunlardan hangileri basarili olmus ? Barcelona'nin aldigi Cigrinski'yi gördük, Shakatar güzel sekilde kakalayip 10 milyon € karla tekrar oyuncusunu aldi. Shaktar'dan Marsilya'ya geçen Brandao ülkesine döndü. Zaten kendisi oldukça vasat bir golcü. Bize gelenlerden Elano hepimizin malumu; Jaja da öyle abartilacak bir futbolcu degil.

Diyecegim su ki, Evgeni kardesimiz 1-2 milyon euroya zarari büyük olmayacak sekilde transfer edilecekse buyrsun gelsin. Yoksa 7-8 verip keriz yerine konmaya gerek yok. Kulübü bu fiyati kabul etmiyorsa Rusya ligini dogru yol alabilir kendisi.

Türk futboluna Hakan Sükür'den daha iyisi gelmedi. Peki kral Avrupa'ya gitti ne oldu? Ya Okan, Emre, kücük Hakan gibileri? Bunlar gittide ne oldu? Hersey bireysel yetenek degil. Ortama ayak uydurabilmekte gerekir. Chygrynskiy'de öyle, sadece bireysel meziyetleri oralarda oynamaya yetmedi ama bu kötü oyuncu oldugu anlamina gelmez.

Konoplyankayı ilk önerdigimde 3-5 milyona alabilirdik, fakat zaman icinde kendine iyi bir piyasa yaptı. Söz konusu olan futbolcu Alexis Sanchez ve gibilerinden daha iyi. Daha evvel izlemedigin oyuncular hakkında bu kadar kesin konusma. Gercekten bir iki mac izle sonra gel burada yorumunu yap.

Türk futboluna Hakan Sükür'den daha iyisi gelmedi. Peki kral Avrupa'ya gitti ne oldu? Ya Okan, Emre, kücük Hakan gibileri? Bunlar gittide ne oldu? Hersey bireysel yetenek degil. Ortama ayak uydurabilmekte gerekir. Chygrynskiy'de öyle, sadece bireysel meziyetleri oralarda oynamaya yetmedi ama bu kötü oyuncu oldugu anlamina gelmez.

Konoplyankayı ilk önerdigimde 3-5 milyona alabilirdik, fakat zaman icinde kendine iyi bir piyasa yaptı. Söz konusu olan futbolcu Alexis Sanchez ve gibilerinden daha iyi. Daha evvel izlemedigin oyuncular hakkında bu kadar kesin konusma. Gercekten bir iki mac izle sonra gel burada yorumunu yap.

Ben Ukrayna'li futbolculardan degil, genel olarak Ukrayna liginden bahsettim. Zaten milli takimlardan bahsediyor olsaydik tartismasiz A milli takimimizin üstün oldugunu farkederdik. Sen bana maç izlemeyi tavsiye edecegine Ukrayna liginde oynamis olup Avrupa'nin önde gelen takimlarina transfer olan oyuncu sayisini, ve bu oyuncular arasinda istikrarli sekilde basarili olabilmis oyunculari analiz et. Analize basladiktan kisa bir süre sonra hemen hemen hiçbir oyuncunun tutturamadigini göreceksin. Bu tesadüf olamaz. Halbuki bizim ligden giden birkaç futbolcu bile basarili olabilmis (aklima ilk gelenler RIbery, Anelka, Mehmet Topal). En basarili takimlari olan Shaktar'in teknik direktörü Lucescu bile bizim ülkede çesitli kupalar kazandiktan sonra Ukrayna'ya geçti.

Hal böyleyken, bu kadar riskli bir pazardan bir futbolcuya 7-8 milyon euro vermek enayiliktir. Tas çatlasa 3 milyon verilir, o fiyata buyursun gelsin.

Özellikle anelka örneğin ibretlik olmuş...

Evet. Fenerbahçe'den ayrilip ilk olarak Bolton, daha sonra Chelsea'ye geçen bir oyuncuyu basarili saymak ibretlik olsa gerek. Kaldi ki her transferinde bonservisini katlamis, bu sezon düsüs yasasa da istatistikleri gayet iyi.

(aklima ilk gelenler RIbery, Anelka, Mehmet Topal).

Yok canım ciddi olamazsın :haha:

Ben Ukrayna'li futbolculardan degil, genel olarak Ukrayna liginden bahsettim. Zaten milli takimlardan bahsediyor olsaydik tartismasiz A milli takimimizin üstün oldugunu farkederdik. Sen bana maç izlemeyi tavsiye edecegine Ukrayna liginde oynamis olup Avrupa'nin önde gelen takimlarina transfer olan oyuncu sayisini, ve bu oyuncular arasinda istikrarli sekilde basarili olabilmis oyunculari analiz et. Analize basladiktan kisa bir süre sonra hemen hemen hiçbir oyuncunun tutturamadigini göreceksin. Bu tesadüf olamaz. Halbuki bizim ligden giden birkaç futbolcu bile basarili olabilmis (aklima ilk gelenler RIbery, Anelka, Mehmet Topal). En basarili takimlari olan Shaktar'in teknik direktörü Lucescu bile bizim ülkede çesitli kupalar kazandiktan sonra Ukrayna'ya geçti.

Hal böyleyken, bu kadar riskli bir pazardan bir futbolcuya 7-8 milyon euro vermek enayiliktir. Tas çatlasa 3 milyon verilir, o fiyata buyursun gelsin.

O kadar sacma ve cocukca bir yazı ki, ne yazacagımı sasırdım :) Her ne ise.

Ukrayna'dan cıkıp dısarıda basarılı olan fazla oyuncu yok bu konuda dogrusun. Aklıma gelen Shevchenko, Voronin, Tymoschuk ve her ne kadar mac secen bir karaktersiz olsada Elano var. Fakat istisnalarıda göz önüne almak gerek. Diger yandan burada benim önerdigim oyuncularada bakmak gerek. Geneli suan iyi yerlerde.

Birde Avrupayı dize getirdigimiz 2000-2001 dönemine gidelim ve kimler Avrupaya gitti, kimler Avrupa'da ne yaptı düsün bakalım. Kötü oyuncu olsalar biz Avrupa'da destan yazamazdık. Ama gelgelelim istisnasız her biri basarısız olup geri döndü. Yada Messi neden milli takımda herhangi bir kanat oyuncusu kadar oynayamıyor veya Ronaldo neden Real'de Manu'da ki kadar etkili degil? Bu sorular uzar gider.

Ukrayna ligindeki her yetenekli genci transfer edelim demiyorum, Evgeni Konoplyanka transfer edilmeli diyorum. Begenmediysen, begenemedim yazarsın. Fakat senin ki oyuncuyu izlemedigin, yani bilmedigin icin Ukrayna liginin tarihine girip laf kalabalıgı yapmak. Ne hakkında konusutugunu bilen biri kısa ve net sunu yazar: kötü oyuncu/iyi oyuncu, alınmalı/alınmamalı.

En basit örnek Stancu. Yok Romanya liginde bilmem kaç gol atmis, yok rumen futbolunun yeni yildizi... türlü türlü hikayeler. Bize geldi gördük ne oldugunu. Bugün Bank Asya'ya koysan orada bile siritir. Cok güzel sekilde 5 milyon euromuz kakalandi. Kisacasi bazi liglerdeki oyunculara tereddutlü yaklasip transfer etsen bile belli bir limiti geçmemek lazim. Ister 50 maçini izleyeyim,ister bir dakika takip etmemis olayim, bu o ülkelerdeki her futbolcu için geçerli.

Geri
Üst Alt