Cevap: # Evgeni Konoplyanka

Necati ve Elmander ornek alsin topa nasil vurulur kale onunden

Daha onemlisi golden evvel pres yapip topu kapiyor. Iste neden Konoplyanka sorusunun cevabi. Takimin mevcut full saha pres kimyasina cuk diye oturacak bir oyuncu.

5 Haziran'da hoca bu adami mutlaka fark edecektir. Umarim iyi oynar.

sunu alsak sol kanata oh be diyecem de o rahatligi vermez bizim yonetim bence....

Turkiye-Ukrayna milli maci - 5 Haziran, 2012

Gokhan Gonul'un boyunun olcusunu gorecegiz.

Getirtmeliyiz bu adamı.

Ama nasıl ?

Hafta sonu cezali oldugum icin yazamamistim. Son macindan dakikalar.

3.13

3.45

3.57

4.20

5.04

6.00

6.18

6.38

7.42

8.45

[video=youtube;t2Ma0qqOAeE]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t2Ma0qqOAeE[/video]

Izlemek isteyen varsa, 2 gun sonra Dnipro-Karpaty Lviv maci var.

Cevap: # Yevgen Konoplyanka

Bu son mactan derlenmis bir video. Bilsem 15 dakika boyunca macin ozetini izleyip dakikalari ayiklamazdim :)

Her neyse, buraya koydugum her mac ozetlerinde minimum bir veya iki sefer gerek geriye gelip defansa yardim ettigi sirada, gereksede hucum presi esnasinda rakipten top calip pozisyon hazirladigini uzerine basarak belirtiyorum.

Zaten 5 Haziran'da herkez gorecektir bu adamin kalibresini, ama en basta Fatih hoca farkeder umuyorum. Hazard mazard falan ismi agiza alinmaz bu adam bize gelirse.

Topla hızlanması, tekniği ve top kontrolü oldukça iyi görünüyor. Özellikle ben topla hızlanmasını çok beğendim. Yalnız sol ayağı zayıf gibi sanki. Zorunda kalmadıkça kullanmamaya çalışıyor o ayağını. Bir de olur olmadık yerlerden kaleye şut atmak gibi bir alışkanlığı var sanırım. Bu yönüyle biraz Quaresma'yı andırıyor. Bir önceki sayfada, çalımlarla topu sürükleyip attığı bir golden bahsedilmiş. Evet, güzel bir gol atmış ama Türkiye Ligi'nde kolay kolay öyle gol attırmazlar adama. Bu tip pozisyonlarda rakip takımların ön liberosu, stoperleri ve sol beki falan genellikle cümbür cemaat topla birlikte adama da kayar.. :)

Son iki sezondur takip ettigim kadariyla, Ukrayna ligi harbiden kalitesiz bir lig diyebilirim. Defanslari ozellikle rezalet. Ama mucadele, takim halinde kapanma ve sertlik anlaminda bizim ligden cok daha iyiler. Zaten Metalist, Karpaty, Dinamo takimlarindan son 10 senede ulke olarak cektiklerimiz ortada :)

Tespitlerinde dogrusun, cok sut deniyor ama bir cogunda tehlikeli bicimde kaleyi tutturuyor. Hucum presi, geriye gelip yardim etmesi falan gayet iyi. O konuda Kalli'nin egitiminden gecmis Arda'nin, Skibbeli sezonda oyunu 70 metrede oynamasi gibi. Ama bu Arda'dan cok cok daha yetenekli ve klas.

Dun ki Karpaty Lviv macindan dakikalar:

1.43

2.40 frikik

3.10 yardiriyor

3.27 calimlar, topu kaptirma, ani presle topu geri kapma ve asistlik pas

3.44 25 metreden sut

3.56 takipcilik, mucadele ve teknik, hepsini bu pozisyonda gormek mumkun

4.12 merkezden uzak mesefeli bir sut

4.45 kosu yoluna iyi bir pas

5.45 izleyin sadece (@ Hayri, kapali defans konusuna verdigim ornek)

6.25 sol caprazdan frikik

6.45 akil dolu, Hagi vari muthis bir asist

7.40 defans arkasina sarkarak bir sut denemesi ama basarisiz

10.25 yine Hagi vari, akil dolu bir asist daha

10.35 rakip defans oyuncunun belini kirmis ama devami yok

[video=youtube;RAPJPQMTpyQ]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RAPJPQMTpyQ[/video]

bana ithaf ettigin pozisyon guzelmis. boyle postlar at canimizi ye

Demek ki yeterince iyi takip etmemissin. Bir cok sefer yazdim adamin ozelliklerini.

Bu çocuğun ismi böyle değildi ismi değişmiş sanki yevgen olmuş yengen gibi ne iş?

Geri
Üst Alt