YGS Sonuçları Açıklandı

2. senem. Geçen sene 50 014. olup hedefimin hayvansı bir şekilde uzağında kaldım. Ama benim için şaşırtıcı değildi. Hedefim yüksek olsa da geçen sene ki tempomla aşağı yukarı hakettiğim sıralamaydı. Bu sene iyi başladım ama puanlar (ygs için) pek değişmeyince çöktüm yavaştan. 160 dk. da 160 soru çözmek sadece çalışmayla olmuyor artık anladım. Biraz da kafa lazım. Paragraf sorularını tek okuyuşta yapmak, upuzun problem sorularını tek okuyuşta anlayıp işleme dökebilmek benim açımdan 1 dk.da yapılacak iş değil. Yapılmasına yapılıyor da 1 dk. dan fazla sürüyor. Geçen seneye göre değişen tek şey geçen sene hiç bakmadığım biyolojiyi toparlamak ve artık her sınavda tarih, felsefe ve dini yetiştirmem oldu. Bu son 10 günde tekrardan bakcağım şeyler

dil bilgisi ( konular bitti şimdi oturup sorularını çözcem)

fizikte sıvı basıncı ( herkesin en rahat yaptığı konulardan biri olmasına rağmen beni çoğu sınavda kitliyor.)

kimyada sürekli unuttuğum birkaç ezber bilgileri kontrol etcem.

fizikte dalgalar.

türkçe de anlatığım bozukluğu ( bakmayı düşünmüyorum çünkü çok bariz olmadığı sürece ne kadar baksam yapamayacak gibiyim.)

geoda çemberler sıkıntı biraz ama bildiğimin yetmesini umcam orda. Tamamen uzmanlaşmak için yeterli zaman yok.

eğer bunlar 3-4 gün içinde biterse coğrafyadan her sene hangi konudan istisnasız soru geliyorsa ona çalışırım heralde.

türkçe 35-40 dk. dolaylarında biterse sınavımın iyi geçeceğini düşünüyorum.

Peki bunları niye yazdım. Bilmiyorum.

Ha bu arada ygs kötü geçerse moralinizi bozmayın beyler. 2. kez giren biri olarak söylüyorum. O berbat ygs sonrası öyle bir çöktüm ki 2 ay boyunca aptal aptal dolaştım. Benim gibi olup ygs dan sonra bırakan çok kişi vardır eminim. Moralini bozmayıp temposunu koruyan kazanır. İşin pskolojik boyutunun sizi yenmesine izin vermeyin.

dershaneye gitmeden elimden geldiğince çalıştım. Türkçe 30 mat 30 çıkıyor feni de yükseltmeye bakıyorum 20 soruda fenden gelse ktüye ya da en kötü ihtimal osmaniyeye atarım kapağı

Sınavın süresini mi azalttılar? Biz ilk girdiğimizde 180 di şimdi 160 olmuş niye ?

Adalet myo gir ygs 3 den alıyor :D

Sonra yoğun matematik calısıp dgs de tamamlamayı denersin olmazsa da katip olursun yada noterde calısırsın :D

Tabi kendi isteğinle de alakalı ama iyi araştır girersin isteyebileceğin bir bölüme illaki

yok ya bana göre değil bana göre olsada girmem devlet işlerine ülkenin hali malum :asd:

LYS'ye kıyasla daha kolay olduğu gerçek ama çalışana kolay elbette :D Nasıl geçerse geçsin, sınavdan sonra birkaç gün ara verip moralinizi bozmadan LYS için çabalamaya devam edin.

sanırım lys'nin yarısı 12

bu konu hakkında beni bilgilendirebilir misiniz?

Türkçe 35 Sosyal 38,75 matematik 13-15 fen 5 falan yapıyorum ben de. Ama iyi bir hukuk fakültesi için rezalet bir matematik neti tabii :)

LYS'de sözelden de deniyim diyorum da seçebileceğim bir yer yok gibi sözelden.

Toplam netin hukuk icin kotu sayilmaz bence.lys de iyiyse bi devlet üniversitesi tuttulabilirsin.hukukta hangi devlet unisinden mezun olduğun cok da onemli degil sonucta hukuk mezunu olcaksin az bisey degil.en kotu %75 burslu ozel hukuk tutturursun bence.

Sozelde de bolum yok hic ona calisarak vakit kaybetme mat ve edb kas

**tapatalk**

önerdiğiniz bir ygs deneme seti var mı? sınava yakın gördüğünüz?

LYS'ye kıyasla daha kolay olduğu gerçek ama çalışana kolay elbette :D Nasıl geçerse geçsin, sınavdan sonra birkaç gün ara verip moralinizi bozmadan LYS için çabalamaya devam edin.

Ygs konuları bakımından, kapsadığı alan bakımından kolay gibi görünebilir ama zaman sıkıntısı insanı çaresiz bırakıyor. Soru sayısı-zaman oranı lys de ki gibi olsa daha rahat kolay denebilir bana göre Lys daha kolay. Biliyorsan çat diye yapıp geçiyorsun. Ygs'de insan okudğu soruyu bir daha okuyunca telaşa kapılıyor resmen. Yani en azından benim açımdan öyle.

en az 300 şart kendi adıma normalde 300 de az ama 300 ün altında olmamam lazım

130 140 arası yapıyorm ama kafam çok karıştı.

Geri
Üst Alt