YGS ve LYS Hakkında

Cevap: YGS & LYS Hakkında..

Çok net bir usulsüzlük var. 40 sorudan 36'sının cevabı bu şekilde çözülüyorsa bu olasılıkla açıklanamaz.

Şu örneği verirsek olur aynı aileden 4 kişiye milli piyango 4 kez üst üste vuruyor. Açıklama: "Ya şans işte ne yaparsın."

Bu olasılık ne kadar olası ise bir formülle 40/35 net o kadar olası.

İyi zamanında kazanmışız ÖSS'yi yoksa bu hilelerle insanda çalışma azmi bırakmazlardı.

Başka çaremiz de yok. Çalışıyoruz işte ne olacağını bilmeden. Dediğin gibi iyi ki kazanmışsınız önceden.

Bu sistem her zaman vardır. İşin garibi bunun yeni çözülmüş olması. Şıkları sizler eğer rastgele bir düzenle yerleştiriliyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Misal Geometri sorularında da dershanedeki hocam zamanında bazı tüyolar vermişti. Bu düzeni yapmalarının belli sebepleri var, ben de tam bilmiyorum ama ezelden beri bu durum mevcut. Sorun bunun bugün meydana çıkması ve sebebi de KPSS'deki kopya skandalından sonra herkesin her halta şüpheyle yaklaşmaya başlaması.

Şıkların mı düzeni vardı her zaman ? Yoksa her şıktan aynı sayıda doğru cevap olmasından mı bahsediyorsun ?

Bu arada neden 36 doğru cevap veriliyor, çünkü tam yapılınca şüpheler artıyor.

Burada "kesin" yapılması gereken bu şekilde cevap anahtarı verenlerin araştırılıp, gel şu soruları çöz diyerek tekrar durumlarına bakılması. Daha sonra soruşturma derinleştirilip varsa sorumlular ve kopyacılar çıkar.

ÖSYM önceden de " kopya yok " demişti, araştırma sonucu her sınavda kopya çekildiği ortaya çıkmıştı hem de sorumlular ÖSYM içinden çıkmıştı.

hep oyunlar,senaryolar

cidden böyle bişey varsa milyonlarca kişinin hakkını gaspediyorsun yazık günah

bunu yapanların yatacak yeri yok

ulan iptal felan edilmesin yaa :D yarın açıklama yapacakmış ösym başkanı

Olacak olay çok basit. Madem ÖSYM çok rahat ve haklı herkesin kitapçıkları açıklanacak sonuç ortaya çıkacak. Nette birkaç kişi var bende farketmiştim diyen eğer kitapçıklar açıklanırsa ve insanlar bu şifre ile soruları doğru çözebiliyorsa sınav iptal edilir çok açık...

Bu tarz şifreler hiçbir zaman olmaz ayrıca. Bir tane b varsa altındaki ya a dır ya da c dir falan bunlar şehir efsanesi. Bu tarz olaylara ne gerek var? Zaten optik okuyucular bu işi yapıyor optiğin de mi işini kolaylaştıracaklar? Anca yığılma olmasın çocukların kafası bulanmasın diye 5 şıkta orantılı dağıtılmış olur o kadar. Varsayalım ki böyle bir şifre var... Allahaşkına büyükten küçüğe diz çakışan doğru olsun böyle şifre olur mu? İnsanlar çözerken farkettik diyor çocuk oyuncağı mı bu?

40 sorunun hepsi aynı yöntemle çözülseydi kıllanmazdım ama 36 sı aynı yöntemle çözüldüğü için içimde kuşku doğdu. şifreli kitapçık yaptık ama bu kitapçığı kullanmadık diyorlar ama şifreli kitapçık yapıyorsan neden hepsini şifreli yapmıyosunda sadece 36 sını yapıyorsun?

işte YGS deki asıl şifre :

matematik 1. sorunun cevabı c

matematik 9. sorunun cevabı c

matematik 30. sorunun cevabı c

toplayın ne yapar? 40 yapar ve ayrıca c C c

matematik 8. sorunun cevabı c

matematik 15. sorunun cevabı c

matematik 17. sorunun cevabı c

toplayın ne yapar? 40 yapar ve ayrıca c C c

Şıkların mı düzeni vardı her zaman ? Yoksa her şıktan aynı sayıda doğru cevap olmasından mı bahsediyorsun ?

Şıkların düzeni yok elbette. Sorunun cevabının şıklardaki düzeninden bahsediyorum. Özellikle Türkçe sorularında çok etkilidir bu. Caydırıcı ve yanıltıcı şekilde ayarlanmaya çalışır -ki şu anda matematikte bunun olması da çok doğal. Kopyayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Eşit sayıda olma işi de doğru bir şey. Bütün soruları aynı şık işaretleyen birini duymuştum. Arkadaşımın arkadaşı, anlatmıştı. 0 net gelmiş matematikten, alanı değilmiş hepsini aynı şık işaretlemiş.

YGS'de Kopya Skandalı!

2011 YGS'de, kopyanın sırrı, soru kitapçıklardan çıktı.'Özel bir şifre' ile şıklar üzerinden gidilerek doğru yanıt bulunuyor.

198937_204427376241772_100000235341092_725398_6497170_n.jpg

ygs-2011-de-formul-skandali.jpg
Resim_1301726685.jpg

2011 YGS'de, kopyanın sırrı, soru kitapçıklardan çıktı. Matematik testinde kalem oynatmadan 30 net yapıldı.

Yüksek Güvenlikli Skandal

Ne MİT kontrolü, ne bluetooth avı, ne cep-tuvalet yasağı çare oldu... 2011 YGS'de, kopyanın sırrı, soru kitapçıklardan çıktı... 'Özel şifre' ile şıklar üzerinden gidilerek doğru yanıt bulunuyor. AKŞAM muhabirleri, Matematik testinde kalem oynatmadan 30 net yaptı!

Özel Güvenlikli 'YGS 2011'de akıllara durgunluk veren skandal... Kopyacı, soruların yanıtlarına 'sınav salonunda' ulaştı, hem de soru kitapçığından. 'Temel Matematik' testine gizlenmiş şifreyi bilenler, 40 soruda, 30 doğru cevabı dakikalar içinde işaretledi.

DEDİKODULARLA BAŞLADI

2010 KPSS'de yaşanan kopya depreminin ardından, çok geniş güvenlik önlemleri alınmıştı. Öğrencilere, kalem, şeker, su dağıtıldı. Kimi sınavların güvenliği MİT'e emanet edildi. Ancak yine olmadı. Geçen hafta yapılan ve 1.7 milyon öğrencinin katıldığı YGS'de 'kopya', soru kitapçıklarından çıktı. Hem de şeytani bir yöntemle. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı sınavın 'Temel Matematik' testine gizlenmiş şifreyi bilenler basit bir formülle 30 sorunun doğru yanıtına ulaştı.

Rezalet dedikodularla başladı. Şıklarda özel bir şifre olduğu söylentisi kulaktan kulağa yayıldı. Öğretmenler soruları çözdü, sınav kitapçığındaki formül gözler önüne serildi. Saymayı bilen herhangi birinin uygulayabileceği formül, rakama dayalı sorularda doğruyu veriyor.

AKŞAM DENEDİ

Testte yer alan 40 sorunun 30 tanesi soruyu okumaya gerek duymadan basit bir şifreyle çözülüyor. Formül, şıklardaki rakamların küçükten büyüğe doğru sıralanması üzerine kurulu. AKŞAM muhabirleri de formülü test etti, kalem oynatmadan 30 doğru yanıta ulaştı.

Resim_1301726615.jpg

FORMÜLÜ KİMLER BİLİYOR?

Basit rakamsal cevapların yer aldığı diğer testlerde de aynı formülle doğruyu bulmak mümkün. Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler diğer testlerde de benzer şifre olup olmadığı üzerinde çalışıyor. 'Kitapçığın sırrını' kimlerin bildiği ise merak konusu. Şimdi, 'Sınav öncesi adaylara formül verildi mi?' sorusu yanıt arıyor. Eğitimciler ise böyle bir şifrenin ancak ÖSYM cevap anahtarını hazırlayan kişiler tarafından yerleştirilmiş olabileceği görüşünde.

TÜRKİYE BUNU KALDIRAMAZ

KPSS'de yaşanan kopya skandalını da ortaya çıkartan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk şaşkın, endişeli. 'Bu skandal değil, skandal ötesi bir durum' yorumu yapan Koncuk'un sözleri şöyle: 'Arkadaşlar inceliyorlar; Formül doğru mu, hangi kitapçıkta yapılmış. Doğruysa dava açarız. Buna iyi niyetle yaklaşamayız. Bizim arkadaşlarımız 40 matematik sorusunda 37 tanesinin formülle uyuştuğunu dile getiriyor. KPSS'den sonraTürkiyebunu kaldıramaz. Bunun üzerine gideceğiz. Bu formül sınava

girenlere verilmiş ise iş biter.

5 MİLYON ÖĞRENCİ MERCEK ALTINDA

KPSS Eğitim Bilimleri testinde 350 kişinin tam puan alması kopya skandalını ortaya çıkarmıştı.AnkaraCumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmış, ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan istifa etmişti. İstifanın ardından ise ÖSYM Başkanlığı'na Prof. Dr. Ali Demir getirilmişti. Savcılık, soruşturmayı genişletmiş ve son 10 yılın ÖSS sınavlarında başarılı olan 5 milyon öğrenciyi incelemeye almıştı. Şimdi ÖSYM'nin YGS'deki 'şifre vakasına' ilişkin yapacağı açıklama merak konusu oldu.

'Şifre' kapıdan kolay girdi

YGS 2011 için devlet çok geniş güvenlik önlemleri almıştı. Kopyanın önüne geçmek için,

- Kalem, silgi, kalemtraş, saat, şeker, peçete gibi ihtiyaçları ÖSYM sağladı.

- Adaylar, binalara girişte yoğun kontrolden geçti.

- Saç tokaları bile polis tarafından arandı.

- Çanta, cep telefonu, saat, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş gibi eşyalar, her türlüelektronikmalzeme kapıda toplandı.

- Sınav başladıktan sonra adayların ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaklandı. Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa tuvalete gitmelerine, sınav salonundan çıkmalarına izin verilmedi.

- ÖSYM'yi temsil eden özel görevliler salonları dolaştı. Adaya özgü soru kitapçığının kullanıldığı sınavın ana soru kitapçığı ve cevap anahtarı, ÖSYM'nininternetsitesinden yayımlandı.

Ancak önlemler yetersiz kaldı. Kitapçıklardaki şifreyi bilenler 'cevap anahtarına' kolay ulaştı.

İŞTE O FORMÜL:

ÖZEL şifre, Matematik testinde, rakamların küçükten büyüğe doğru sıralanması üzerine kurulu. Şıkların altına, en küçükten en büyüğe doğru sıralama yapılıyor. Kendisiyle eşleşen rakam, sorunun doğru yanıtı. Hiç matematik eğitimi almayan biri, soru dahi okumadan formülle 30 doğru işaretleyebiliyor.

AKŞAM

Cevap: YGS'de Kopya Skandalı!

Biz adam olmayız arkadaş!

Cevap: YGS'de Kopya Skandalı!

Şaka gibi bunun denk gelme olasılığı tabiki de yok , cemaatcilere söylenmiştir kesin , bu sınavın temiz olmadığı kesin , kalemler&silgiler&şekerler herşey -bakın ne kadar dikkat ediyoruz- demek içindi, yazıklar olsun bu kadarını yapanlara, Fen'de ki sayısal sorularda da varmış aynı şifreleme.

Şıkların düzeni yok elbette. Sorunun cevabının şıklardaki düzeninden bahsediyorum. Özellikle Türkçe sorularında çok etkilidir bu. Caydırıcı ve yanıltıcı şekilde ayarlanmaya çalışır -ki şu anda matematikte bunun olması da çok doğal. Kopyayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Eşit sayıda olma işi de doğru bir şey. Bütün soruları aynı şık işaretleyen birini duymuştum. Arkadaşımın arkadaşı, anlatmıştı. 0 net gelmiş matematikten, alanı değilmiş hepsini aynı şık işaretlemiş.

O olay yıllardır var zaten yani her şık ortalama olarak aynı sayıda doğru cevap oluyor. 4 yanlışın 1 doğruyu götürme mantığı da buradan geliyor zaten. Her şıkkı aynı işaretleyen 0 net yapıyor. 30 soruluk testlerde bir fazla bir eksik oluyordu sadece.

Diğer yandan ilk dediğini hiç bilmiyorum kanka ben cidden hiç duymadım. Hacı, aynı şık 36 tane soruda alt alta gelmiş ama, 4 soruda gelmemiş ve yapılan açıklamada şifreli kitapçığı internete verdik diyorlar burada bir çelişki var.

Cevap: YGS ve LYS hakkında | Şifre ile kopya çekildi mi?

Başkan açıklama yapıyor şu anda kopya olayı yok diyor:

napak-inanak-m%C4%B1-kanka_13847.jpg

bakın arkadaşlar ösym nin içinde bürokratlardan dışarıya sızma çok açıkken bütün işi çetelere yığdılar kişiler içeri alındı ama ösym içinde temizlik yapılmadı ösym nin içi halen temiz sayılmaz bence buna herkes inanıyor bide sorum şu şifreli kitapçık hazırlıyorsunda neden hepsini şifreli hazırlamadın sadece 36 sını şifreli hazırladınız bütün demek istediğim bu.

Kopya olmasa,gerçekten bir bilgisayar hatası olsa bile insanların aklına bir şüphe düştümü artık bu işi engellemek mümkün olmaz,komplo teorilerinin ardı arkası kesilmez.

bakın arkadaşlar ösym nin içinde bürokratlardan dışarıya sızma çok açıkken bütün işi çetelere yığdılar kişiler içeri alındı ama ösym içinde temizlik yapılmadı ösym nin içi halen temiz sayılmaz bence buna herkes inanıyor bide sorum şu şifreli kitapçık hazırlıyorsunda neden hepsini şifreli hazırlamadın sadece 36 sını şifreli hazırladınız bütün demek istediğim bu.

Kesinlikle doğru. Sadece eski başkan istifa etti o kadar. Bu işe devletin el atması lazım diyeceğim de; bozacının şahidi şıracı durumu olacak :o

Kopya olmasa,gerçekten bir bilgisayar hatası olsa bile insanların aklına bir şüphe düştümü artık bu işi engellemek mümkün olmaz,komplo teorilerinin ardı arkası kesilmez.

çalınmamış olabilir ama herkes biraz içine dökmek istiyor bence sadece geçen seneki skandal olarak bakmayın bence olaya bence o görüünen yüzü ösym nin yaptığı polislik sınavının çalındığını herkes biliyor polislik çalınıyorsa öss neden çalınmasınki.

Türkçe'de de varmış bir yöntem. Hatta sosyal hocası da bi yöntemle 25-30 nete yakın bir şey yapıyormuş. Kişiye özel kitapçıdan gelmesiyle bir şeylerin olacağı belliydi. Madem soru kitapçığı kişiye özel, sınavı hazırlayanlar istediği öğrenciye istediği yeri kazandırabilir. Kimin hangi sırada oturacağı nasıl olsa biliniyor.

Geri
Üst Alt