YGS ve LYS Hakkında

Cevap: YGS ve LYS hakkında | Şifre ile kopya çekildi mi?

Boş laf. Sen hakkımda bunları söylesen kimse iddialarına aldırış etmez. Ama bu olay karşısında taraf olmayan birisi bile "acaba?" düşüncesi taşıyorsa olay vahimdir.

Et yerken fotoğrafını çekerim ve "bakın işte yamyam bu herif" derim. Fotoğraf gerçek, hiçbir sahtecilik yok. Ancak iddia sahte.

Et yerken fotoğrafını çekerim ve "bakın işte yamyam bu herif" derim. Fotoğraf gerçek, hiçbir sahtecilik yok. Ancak iddia sahte.

Öhh. Yine kimse sallamaz. Beni tanıyanlar yani. Güvenenler. Bu olayda da devletini tanıyan güvenenler. Yani beni birazcık tanıyan kimseye yamyam olduğumu inandıramazsın.

Ortaya cıkan kitapcıktan hersey ortada, ve bu eger tesadüf degilse bir şifreleme sistemi. Ve bu ciddi bir olay insanların hakkı yeniyor. Ve maalasef sen hala bu olaya bir anlam veremiyorsun. Ve şuursuz bir sekilde savunuyorum diyorsun.

ÖSYM Başkanı çıkıyor ve "bu kitapçıkları sadece medyaya dağıttık, sınava girenlere verilmedi" diye açıklama yapıyor ve hala sen o kitapçıklar üzerinden iddianı devam ettirmeye çalışıyorsun. Senin gibi insanları inandıramadığı için bir şeyler yapmasının gerektiğinin farkında olduğundan dolayı "kişiye özel" kitapçıkları internetten yayınlayacağını açıklıyor. Şu dakikada yapılan bütün iddialar iftiradan öteye geçmez. "Fevri davranma" derken bunu demek istedim. Bekle biraz daha, vicdanın rahat şekilde hakaretini et.

Öhh. Yine kimse sallamaz. Beni tanıyanlar yani. Güvenenler. Bu olayda da devletini tanıyan güvenenler. Yani beni birazcık tanıyan kimseye yamyam olduğumu inandıramazsın.

ÖSYM'yi tanıyanlar ve güvenenler de var. ÖSYM'yi tanıyan kimseye ÖSYM'nin şaibe yaptığına inandıramazsın.

ÖSYM Başkanı çıkıyor ve "bu kitapçıkları sadece medyaya dağıttık, sınava girenlere verilmedi" diye açıklama yapıyor ve hala sen o kitapçıklar üzerinden iddianı devam ettirmeye çalışıyorsun. Senin gibi insanları inandıramadığı için bir şeyler yapmasının gerektiğinin farkında olduğundan dolayı "kişiye özel" kitapçıkları internetten yayınlayacağını açıklıyor. Şu dakikada yapılan bütün iddialar iftiradan öteye geçmez. "Fevri davranma" derken bunu demek istedim. Bekle biraz daha, vicdanın rahat şekilde hakaretini et.

Tamam kardesim sen haklısın, belki sende o özel kişilerdensin şifre sanada geldi. Ama emin ol hayatta herzaman şifre senin elinde olmayabilir. Güvendigin insanlar zamanı gelince seni yanlız bırakabilirler. Ama umarım o zaman iş işten gecmis olmaz.

Bu anlattıklarımı ülkemiz icin düsünmeni istiyorum. Vizyonunu genislet hayat sadece bir ÖSYM'den ibaret degil.

ÖSYM'yi tanıyanlar ve güvenenler de var. ÖSYM'yi tanıyan kimseye ÖSYM'nin şaibe yaptığına inandıramazsın.

Onu bunu bilmem de,daha hiçbir şey belirlenmeden,cevap anahtarları medyaya tamamen yansımadan,sonuçlar gelmeden, ösym başkanının dedikleri beni ikna etti diyen bir cumhurbaşkanımız var.Ben bu durumun altında herşeyi ararım arkadaş.Bu kadar basit mi ya.Ortada ağır bir iddaa var,kameralar karşısında saçamalayan,üzerinde tamamem araştırmadan medyayı ikna etmeye çalışan,sorulan bazı sorulara tam cevap veremeyen bir başkan var.Nasıl ikna ettiler sizi bilmiyorum.

Gecistiriyor arkadasim gecistiriyor.

Siz mi Turkiye'de yasiyosunuz ben mi? Kac kere gordum bunlarin birseyi once gecistirip sonra kullanmalarini.

Zaten kitapciklari falan yayinlayacakmis, is isten gectikten sonra kim kontrol edecek ki? Nereden bileceksin kim hangi kitapcigi almis, kime ne siklar gelmis? Gecistiriyor iste. Serhat gibiler de yiyor.

Bir "komplo buuu" tuttu gidiyor..

OSYM'nin FTP'si açık, indirin, çekin bakın arkadaş.

Bütün şıklar değişik ya, hadi bakalım bir tanesine değişik mi?

67721970.jpg

Beni tanıyan kimseye inandıramazsın diyorum. Hiç kimseyi bu derece bir rezillik yapmış olabileceğime ikna edemezsin.

Ama genel bir güvensizlik ortamı var şu an. Kabul et ya da etme. Herkes birşeyler biliyor. YGS kısmını bu olayla duydum ama lise sınavlarında neler döndüğüne bizzat şahit oldum.

Kpss vs.

47371294.jpg
67721970.jpg
21755976.jpg

Bir "komplo buuu" tuttu gidiyor..

OSYM'nin FTP'si açık, indirin, çekin bakın arkadaş.

Bütün şıklar değişik ya, hadi bakalım bir tanesine değişik mi?

67721970.jpg

20 - 25 - 30 - 35 - 40 [Çakışan yok, o sebeple kaydırıyoruz]

40 - 20 - 25 - 30 - 35 [35 çakıştı, demek ki cevap da o]

Bu mantıkla yapmış olsaydık cevabı yanlış bulacaktık, zira cevap 25'ti.

Ayrıca her kitapçıkta her sorunun yerinin ve her şıkkının yerinin ayrı olmasını beklemiyor herhalde insanlar. Kombinasyonlar sınırlı.

S. Serhat boşa savunma yapma karderşim. 1.7 milyon tane kitapçık varsa 1.7 milyon tane de cevap anahtarı olması gerekiyor fakat yok ÖSYM başkanı söylüyor bunu. Ayrıca Çembersel Modlama yapaıldğı iddaa ediliyor şuan ve olası gözüküyor.

Eski ÖSYM başkanına kulak verelim ozaman; "1 milyon 700 bin kitapçık fantazidir. Sorular ünite bazında zorluk derecesine göre sıralanır, şıklar da rastgele değiştirilemez, büyüyen sırada olmalı. Bizim dönemimizde 10 tane kitapçığı bile bu kurallara uyarak zor oluştururduk."

S. Serhat boşa savunma yapma karderşim. 1.7 milyon tane kitapçık varsa 1.7 milyon tane de cevap anahtarı olması gerekiyor fakat yok ÖSYM başkanı söylüyor bunu. Ayrıca Çembersel Modlama yapaıldğı iddaa ediliyor şuan ve olası gözüküyor.

Eski ÖSYM başkanına kulak verelim ozaman; "1 milyon 700 bin kitapçık fantazidir. Sorular ünite bazında zorluk derecesine göre sıralanır, şıklar da rastgele değiştirilemez, büyüyen sırada olmalı. Bizim dönemimizde 10 tane kitapçığı bile bu kurallara uyarak zor oluştururduk."

Çembersel modlamayla çözdüm zaten deminki soruyu. Eski ÖSYM Başkanı beni ilgilendirmez bu konuda. Yenisi "herkese ayrı kitapçık" dediyse, onun dediğini kabul ederim. Ayrıca kitapçık oluşturmak zor falan değildir. Kodlarla 2 dakikada yaparsın.

Ösym başkanı iddaaları yalanlamış fakat,ısrarla bunu kabul etmeyen bir kesim var.Ösym başkanının dediklerine aksi ispatlanmadıkça inanırım.Bu her kurum için geçerli.

Herkese ayrı kitapçık kadar saçma birşey olabilir mi ya? 1.7 M tane kombinasyon bu dile kolay. Matba'da basması bile 1 yıl sürer. 1 tane kitapçık bas kalıp değiştir yenisi bas kalıp değiştir yenisini bas.. Ohoooo ölme eşşeğim ölme...

Herkese ayrı kitapçık kadar saçma birşey olabilir mi ya? 1.7 M tane kombinasyon bu dile kolay. Matba'da basması bile 1 yıl sürer. 1 tane kitapçık bas kalıp değiştir yenisi bas kalıp değiştir yenisini bas.. Ohoooo ölme eşşeğim ölme...

...........

Çembersel modlamayla çözdüm zaten deminki soruyu. Eski ÖSYM Başkanı beni ilgilendirmez bu konuda. Yenisi "herkese ayrı kitapçık" dediyse, onun dediğini kabul ederim. Ayrıca kitapçık oluşturmak zor falan değildir. Kodlarla 2 dakikada yaparsın.

Çembersel modlama omu oluyor. Kaydırıyorsun cevapları? Neyse bilmiyorum zaten ne olduğunu da.

Ben sadece 10 tane kurallara uygun kitapçığın yapılmasının nasıl zor olduğunu anlattım Serhat. Bildiğim kadarıyla Mat testine Integralle başlıyamıyorsun çeşitli kurallar var, neyse o da önemli değil. 1.7 tane kitapçık oluşturduysan eğer 1.7 tane cevap anahtarın olması gerekir bu 2+2=4'tür. Çıkıp hayır 1.7 tane cevap anahtarı yok çok daha az dersen olmaz.

Ve en önemlisi bu sınav iptal olmalıdır çünkü; ÖSYM'nin yada kimsenin planlamadığı birşey olsa bile sınav esnasında bu şifreyi çözen bir çocuk haksız kazanç sağlamış olacaktır.

Ayrıca;

Dünkü açıklamasında "olay tamamen tesadüf, bulan arkadaş çok zekiymiş" diyen ÖSYM başkanı bugün yaptığı açıklamada "o şifrelemeyi biz medyaya verdiğimiz kitapçıklarda bile bile yaptık" diyor.

Ulan hani şifreleme yoktu?

Hani olay tesadüftü?

Hani bulan arkadaş çok zekiydi?

Belki ösym mantıklı bir açıklama yapar da şaibe ortadan kalkar diye düşünüyordum ama bugünkü açıklamayla dünkü tahminim tuttu; ösym tam manasıyla sıvadı.

Geri
Üst Alt