YGS ve LYS Hakkında

Cevap: YGS ve LYS hakkında | Şifre ile kopya çekildi mi?

Serhat gelir birazdan çoğu liselinin kötü geçti diye iptal olsun diyorlar der.Hak yedirtmeye meraklı bir arkadaş sanırım.

Ulkede iddialar uzerine insanlarin evleri, kitaplari, herseyleri araniyor, hicbirsey soylemeden tutuklaniyorsa Cumhurbaskaninin da herhangi bir sorusturma yapilmadan saniyesinde ben tatmin oldum demesi gayet normaldir

Boyle bir ulke burasi

O değilde şu anki bu yönetimin zihniyetinin 1999'da kitapçıklar çalındi diye komple sinavı iptal eden zihniyetten ne kadar farklı olduğunu gösterdi bu sınav.

Yahu o adamlar da bilirdi kıvırıp kıvırıp üstünü örtmeyi olayın.Ama işte insan biraz onurlu olsun,ben ÖSYM başkanı olsam kendime yediremem boyle bir olayı arkadaş.Vicdanım sızlar. Yazık,günah değil mi bunca insanın cektiği vicdan harbine,tedirginlige?

Ufacık çocukta bile bir utanma duygusu var lan.Allah sizi kahretsin..

Ulkede iddialar uzerine insanlarin evleri, kitaplari, herseyleri araniyor, hicbirsey soylemeden tutuklaniyorsa Cumhurbaskaninin da herhangi bir sorusturma yapilmadan saniyesinde ben tatmin oldum demesi gayet normaldir

Boyle bir ulke burasi

Cumhurbaşkanının onların hangi dediklerine karşı geldiğini duydun ki.Nefret ettim artık bu badem bıyıklılardan da,bu ülkeden de.

Birileri gelip siyaset yapma demesin,cumhurbaşkanını eleştirmek siyasete girmez.

Yazdiklarimizin siyasetle alakasi yok.

bunlara en güzel cevabı ssınavda vereceksin arkadaş

hırs yapacaaksın çalışacaksın bunu yapan şerefsizlere en güzel cevabı sınavda vereceksin başka çare yok

hırs yapacaaksın çalışacaksın bunu yapan şerefsizlere en güzel cevabı sınavda vereceksin başka çare yok

Seçimde vereceksin ama öyle seçmen nerede

İyi güzel de.Neden Allahın şakirtleri yüzünden kendini zorlayacaksın,strese gireceksin ki.

Haksızlıklara bu şekilde cevap verilmez,verilmemeli.

benim için en iyi yöntem budur

elimden başka ne gelebilir

Ntv'yi açın iddaalar tatmin etmedi diyenlerin acizliklerini görün.

Adam gibi bir dava açılmayacak mı? Toplu bir dava açtırmalı sınava girenler. Avukat da efsane olur ilerde he...

Bu arada 7 biliyoruz 17 okulda sınava giren tüm öğrenciler kızmış.Tesadüfün böylesi.Öküz yerine konuluyor insanlar.

şuanda ileri demokrasiyi yaşıyoruz günümüzde aydınlatılmayan hiçbieşy kalmıyor söylemlere göre . kpss nin üstü örtüldü sadece tekrarlanmasıyla yetinildi şuandaki skandal ülkede adalet olsa arkasında o söylenilen güç olmasa bunlar şimdiye kadar çoktan devleti sınav masrafları kadar zarara uğrakmaktan sahtekarllıktan yargılanıyor olurlardı.

Az biraz yazılım nasıl yazılır bilen adam şifre mifre olmadığını anlardı ama herkes inanmak istediğine inanıyor. O soruları ve cevapları yazılımla karıştırıyorlar. Yazılımlar kafasına göre işlem yapmaz, veriyi verirsin sana sonuç üretir. Bu sınavın soruları için program hazırlayan şuna mecbur; öyle bir sistem kuracakki hep şartlama sistemi doğru cevabı tutacak, kalanları da belirli bir sisteme bağlı kalarak karacak.Çünkü herkese ayrı cevap anahtarı yazsalar optik okuyuculardan 2 sefer okunması çok uzun sürerdi. Bu sebeble adamlar programını yazarken 50 farklı cevap anahtarı için 50 farklı if şartı koymuş. Bu herhangi bir başka sınavda da böyle olabilirdi. Böyle bir cevap anahtarı algoritması kullanılması sınavın iptalini gerektirmez. Sınavın iptal edilmesi için cevap anahtarının algoritması belli kişilere sızdırıldı iddiasının kanıtlanması gerekir. Kaldıki zaten bu sistem birisine anlatılmış olsa bile sınavda bu algoritmayı sınav esnasında kendisi de doğrulayarak çözebilecek adam zaten o soruları çözer... Tutunacak dalı kalmayanların son dalını kırmak gibi olmasın ama boş kuyuya taş atıyorlar.

içeriden soru veren adamlar varken yazılımın güvenilirdiği tartışılır detaylarınıda bilemiyecem ona bakılırsa ösym den dışarı soru verilmiştirde diyemiyoruz çünki elimizde kanıt yok karşı kesime suçlama yapıyon gibi elinde hiçbişey yok kimsenin ne savcı ne yargı bişey yapamıyor kpss öylece kaldı yargı devamını getiremedi polislik sınavı çalındı malum dersanelerden birinde bulundu yargı devamını getiremedi kaç sene polislik sınavı çalındı diyecem bana diyeceklerki çalınmadı hani yargı diyecekler böyle bişey yok diyecekler elimde kanıt yok herkes biliyor ama kanıt yok . 1 sene çalınır her sene çalındıysa bir sınavın soruları bu işte bir iş vardır o yüzdende şuanda ösym zan altındadır ama yine tekrarlıyorum benimki kuru laf çünki yargı devamını getiremiyor benime hiç bir zaman elimde kanıt olmayacak.

ülkede kaç sınavın soruları çalındı halen suçlayanlar suçlu ertuğrul ilk cümlesinde haklı ben sabaha kadar konuşayım polislik sınavı kpss çalındı malum dersanede ele geçirildi yargı devamını getiremedi ben sabaha kadar konuşsam yinede haksızım inanmak istediğime inanıyorum haklı.

Evet,iddaa sahipleri,Abbas Güçlü,EğitimSen genel başkanı,ODTÜ ana bilim dalı başkanları,bir takım profesör ve öğretim üyeleri.Hepsi baştan sınava girip okuyacaklarmış, o yüzden itiraz etmişler.Yok böyle birşey.

Geri
Üst Alt