YGS ve LYS Hakkında

Cevap: YGS ve LYS hakkında |Tercih Dönemi Başladı

Basit bölüm arayan "sınıf ögretmenliği" yazsın. Tam bizim bölümün karsısındaydı, biz kafayı yemiş şekilde sınav saatini beklerken , onlar flüt calardı... Flüt calarak sınıf geciyor adamlar, şaka gibi yahu... :D Ortaokul günleri gibi... :D

yaww sınıf öğretmenliği gerçekten çok basit bizim bi abimiz vardı karşımızda oturuyordu adam 4. sınıfa gelene kadar ders yüzüne bakmamış alttan 16 dersi felan vardı adam 4. sınıfta hepsini verdi çıktı gitti :)

ÖSYM başkanı Mekatronik diyordu,ne düşünüyorsunuz bu bölüm hakkında?

Bir de otomotiv mühendisliği var?

İkisi de Makine Mühendisliği nin alt dalıdır. Yeni yeni bölüm olarak acılmaya baslandı. Gelecegi olan bölümler. Mekatronik zor bir konu, Otomotiv ona nazaran daha kolay.

Foruma inşaat mühendisi yok mu hiç ? :(

yaww sınıf öğretmenliği gerçekten çok basit bizim bi abimiz vardı karşımızda oturuyordu adam 4. sınıfa gelene kadar ders yüzüne bakmamış alttan 16 dersi felan vardı adam 4. sınıfta hepsini verdi çıktı gitti :)

Benim arkadaşım sınıf öğretmenliği okuyor o da halinden çok memnun.Bir de adam aslında sayısalcı çok kolay geliyor diyor. :)

İkisi de Makine Mühendisliği nin alt dalıdır. Yeni yeni bölüm olarak acılmaya baslandı. Gelecegi olan bölümler. Mekatronik zor bir konu, Otomotiv ona nazaran daha kolay.

Makine mezunları ilerde otomotiv mühendisi olabiliyorlarmış doğru mudur? :)

ÖSYM başkanı Mekatronik diyordu,ne düşünüyorsunuz bu bölüm hakkında?

Bir de otomotiv mühendisliği var?

Kontrol Müh. okuyorum ben, mekatronik ile bire bir neredeyse ismi farklı sadece diyebilirim biri daha çok makineye diğeri elektroniğe dayalı gözüküyor ama farkları yok pek. Geleceği var mesleğin ama Türkiye'deki imkanlarının pek yeterli olduğunu söyleyemem. AR-GE açısından şirketlerin çok düşük yüzdeleri burada. Yine de en kötü ihtimalle satış mühendisi olarak iş bulunabiliyor.

Otomotiv de iyidir, Mercedes açtırmıştı o bölümü hatta Hacettepe'dekini diyorsan ama makinenin bir yan dalı olduğu için o meslek için çok fazla aday oluyor.

Kontrol Müh. okuyorum ben, mekatronik ile bire bir ismi farklı sadece diyebilirim. Geleceği var mesleğin ama Türkiye'deki imkanlarının pek yeterli olduğunu söyleyemem. AR-GE açısından şirketlerin çok düşük yüzdeleri burada. Yine de en kötü ihtimalle satış mühendisi olarak iş bulunabiliyor.

Otomotiv de iyidir, Mercedes açtırmıştı o bölümü hatta Hacettepe'dekini diyorsan ama makinenin bir yan dalı olduğu için o meslek için çok fazla aday oluyor.

Kontrol ve otomasyon mu okuyorsun?

Biraz bilgi verir misin? :)

Okuyan arkadaşlarım var, çıkınca iş imkanın çok fazla olduğunu söylüyorlar;ama "End. MÜh. okuması basit diye sormuştun" dersleri çok çok zormuş, çoğu bitmez bu okul şeklindeydi; o yüzden sen internette biraz daha araştır, hangi dersleeri alıyorlar bir bak ; bence.

Aslında int.ten araştırdım.Müh. dersleri kısmen birbirine benziyor.Geçen doğuşa gittim de orada bi çocuk okulu gezdirdi sağolsun.o elek/haber. müh okuyormuş.çok zor demişti ki baktım biraz gerçekten zor fizik ağırlıklı.he işte endüstri için çok kolay demişti,hatta biz endüstri okuyanlardan nefret ediyoruz onların bölümü çok kolay felan diye o yüzden endüstri konusunda biraz kafam karıştı şimdi

İnşaat'a yaklaşmayın diyorlarmış. İş yokmuş.

Yok yahu kim demişse halt etmiş. İnşaatta her türlü iş bulunur kendini geliştirirsen.

Kontrol ve otomasyon mu okuyorsun?

Biraz bilgi verir misin? :)

Yok sadece kontrol diye geçiyor bizimki. Sonradan açan üniversitelerin bazıları Kontrol ve Otomasyon diye açtı. :D Mekatronik, Kontrol, Kontrol ve Otomasyon hatta Yeditepe'deki Sistem bile bu alanda eğitim veriyor.

Bölüm bilgisayar, elektronik ve makinenin bir nevi sentezi. Merak ettiğin şey ne tam olarak öyle cevap vereyim ? :)

Endüstri yazın diyorlar,ne var bunda bu kadar yazın diyecek?

Yok yahu kim demişse halt etmiş. İnşaatta her türlü iş bulunur kendini geliştirirsen.

Yok sadece kontrol diye geçiyor bizimki. Sonradan açan üniversitelerin bazıları Kontrol ve Otomasyon diye açtı. :D

Bölüm bilgisayar, elektronik ve makinenin bir nevi sentezi. Merak ettiğin şey ne tam olarak öyle cevap vereyim ? :)

Ne biliyim nerede çalışır ne yapar,ne eder?

valla kontrol müh. çok dandik diye düşünüyordum ama geçen üniden bizzat hocadan bilgi aldım hiç de yabana atılacak bir bölüm değil yani

Benim daha 2 senem var. Ya inşaat ya da bilgisayar mühendisi olmayı duşunuyorum. :cool:

Aslında int.ten araştırdım.Müh. dersleri kısmen birbirine benziyor.Geçen doğuşa gittim de orada bi çocuk okulu gezdirdi sağolsun.o elek/haber. müh okuyormuş.çok zor demişti ki baktım biraz gerçekten zor fizik ağırlıklı.he işte endüstri için çok kolay demişti,hatta biz endüstri okuyanlardan nefret ediyoruz onların bölümü çok kolay felan diye o yüzden endüstri konusunda biraz kafam karıştı şimdi

Bir şey söyleyecek kadar tanımıyorum ;ama benim fikrimi sorarsan End. Müh. yazma. Sırf 4 sene rahat olucak şekilde düşünürsen , çıkınca sıkıntı yaşayabilirsin. Elek. Hab. Müh. denildiği gibi iş imkanın olduğu, hem elektrik öğreniyorsun özellikle haberleşme kısmında iş imkanların çok arttığı geliştiği söyleniyor. İkisi arasında isen gözü kapalı Elek.Hab. Müh yaz, benim zamanımda yeni yeni ortaya çıkıyordu bu bölüm , kimsenin bir fikri yoktu doğru dürüst bayağı gelişmiş durumda.

Ne biliyim nerede çalışır ne yapar,ne eder?

Otomasyon şirketlerinin sayısı günden güne artıyor Türkiye'de. Özellikle PLC programlama alanında iş bulursan, para konusunda hiç derdin olmaz. Sistemleri programlayıp istediğin işlemi yaptırıyorsun, mesela çıkışlarından da geri besleme alarak hataları falan aza indirip sistemlerin hiç insan eli değmeden çalışmasını sağlıyorsun. Bunun yanında yapay zeka, robot alanlarını da içeriyor ona da yönelebiliyorsun ama Türkiye'de bu işlerin alanı şu an için çok dar. Bunun yanında Sensör yapan firmalarda falan da rahatlıkla iş bulabilirsin. Alanı oldukça geniş ama dediğim gibi AR-GE konusu biraz sıkıntılı.

Bana göre Türkiye şartlarında bu meslek için en doğru iş, 2-3 yıl bir otomasyon şirketinde çalışıp daha sonra kendi şirketini kurmak. Gelişmeye çok müsait çünkü.

Otomasyonun her türlü gelecegi olur arkadaslar. "Galatasaray'da transfer , Sanayi de otomasyon bitmez..." :cool:

Bir şey söyleyecek kadar tanımıyorum ;ama benim fikrimi sorarsan End. Müh. yazma. Sırf 4 sene rahat olucak şekilde düşünürsen , çıkınca sıkıntı yaşayabilirsin. Elek. Hab. Müh. denildiği gibi iş imkanın olduğu, hem elektrik öğreniyorsun özellikle haberleşme kısmında iş imkanların çok arttığı geliştiği söyleniyor. İkisi arasında isen gözü kapalı Elek.Hab. Müh yaz, benim girerken yeni yeni ortaya çıkıyordu bu bölüm , kimsenin bir fikri yoktu doğru dürüst bayağı gelişmiş durumda.

benim önceliğim makina.sonra endüstri ve elektrik/elektronik diye sıralama yapacaktım ama fikrimi değiştirdim endüstriyi en sona yazmayı planlıyorum.valla elektrik ve haberleşme piyangodan çıktı diyebilirim.hiç farkında değildim bu bölümden.ünideki çocuk sayesinde biraz kafama oturdu.belli ki iyi bir bölüme benziyor ama dersleri dediğim gibi ağır biraz bakalım hayırlısı olur inşallah

Geri
Üst Alt