Cevap: #21 Yiğit Gökoğlan
kazımı izlemektense yiğiti tercih edenler büyük yanılgı içersindeler.
bu sezon en 4-5 maçını izlediğim yiğitin. geçen sezon ismi çok geçmeye başlayınca medyada bir maçını özellikle onun için izledim. izleyipte yiğitte gördüklerimi söyleyeyim. hatta trabzon manisa maç konusunda daha geçen hafta yiğit için bir kelime etmiştim. bu saatten sonra yiğit ismi bir daha ağzınıza almayın diye.
yiğiti tanımlayacak en büyük iki yeteneği hızlı olması ve savunma arkasına iyi koşular çıkararak savunmanın pozisyon alma dengesini bozması. diğer özelliklerini sayarsak oyunun içersinde sürekli kaybolması. tekniği öyle vay belik oyuncu değil. hani beklemeyin yiğitten rakibin üstüne üstüne gidip çalım atıp topu ceza sahasına ortalamasını.
Bunların yanında kafama takılan tek birşey var. Neden Fatih hoca Yiğiti ısrarla istiyor. Onda ne görüyor acaba çok merak ediyorum. Tarzı kontraatak futboluna çok yakın olmasına rağmen kontra ataklarda bile gözükmez yiğit. maçta sık sık toplada buluşmaz. Ben ona bakınca Aydını görüyorum resmen.
Ama bilmiyorum belki Fatih Hoca ondan farklı şekilde yararlanacaktır. Bekleyip görmek lazım.
https://www.gscimbom.com/forum/hald...glan-resmen-galatasarayda-60.html#post3843960
bunları transfer edildiği gün söyledim. Yiğit yanlış bir transfer. aslında genç oyuncu, Fatih Terim nasıl yararlanır ondan bilemem ama benim gördüğüm Yiğitin büyük takımlarda oynayabilecek yeteneği yok. yeteneği geçtim futbol için elverişli bir oyun zekası yok. sahada çok belli oluyor.
her neyse diyeceğim şu ki büyük takımlarda oynamak kolay değil. birçoğumuz fenerbahçe gibi beşiktaş gibi biraz sivrilen yerli oyuncuya çuvallarla para döküp alınmasını istiyoruz takıma. Ama işin gerçeği o kadar da basit değil.
Yine çok fazla ismi geçen genç oyunculardan
serdar aziz
antepteki forvet muhammet
alper potuk
gençlerdeki soner veya yasin
bunları almaya kalksak ödeyeceğimiz bonservis bedelleri toplamı en az 20-25 milyon euro dan aşağı olmaz. Yapacakları katkı verilen paralar yanında bir hiç olacak. Hiç biri Galatasaray seviyesinde değil emin olun. Belki biraz alper gelişimi hızlı devam ederse birşeyler olur.
Peki tüm bunların yanında forumda çok ilginç yorumlarda oluyor. Mesela adamlar Hamiti istemeyebiliyorlar ama alper dediğinizde aç gibi saldıralım alalım basalım parayı diyebiliyorlar.
Bence artık transfer konuşulacaksa biraz kendimizi hayallerden soyutlayıp gerçekleri görebilmemiz gerekiyor. sercan ve yiğit iyi bir ders oldu bizlere.