- 20 Eylül 2009
- 19.091
- 17.657
- 2.773
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
3 sampiyonluk fark attik diye fener oldu bitti diyenlerin trabzonun gerisinde oldugumuz bir tarihi hayal etmeleri zor olur herhalde
Ya işte okumayınca böyle oluyor yaşamamış da mazur görmekle de bitmiyor...trabzonun gerisine hiç düşmedik renktaş 83-84 de yakalamışlar hem bjk yi hemde bizi , bizden önce de bjk yi yakalamışlar 80-81 de
bjkyi 2 kere yakalamışlar
Yok denk değil baya bildiğin milli maçlar için resmi tatil ilan ediyorduk rahmetli Ecevit Başbuğ devlet ve mesut bey zamanında...Denk gelmiştir.
O günlerde her hafta zam oluyordu.
100 dolar bozduruyordum bir torba para veriyorlardı.
Ben de o senelerde acayip okuma merakı vardı.
7 yaşından itibaren caminin gençlik cafesinde gazeteleri deli gibi okurdum.
Gazete 3 günlük se bile okurdum.
Maç zamanı benden sorulurdu.
Derwallı dönemi hatırlamıyorum ama Denizli, Kalli, Hollmann hepsini iyi hatırlıyorum.
Babam Beşiktaşlı kardeşim bütün arkadaşları fbli diye fbli oldu.
Ben o gazete kupürlerino ve Neuchatel zaferlerini gördüğüm için Galatasaraylı oldum.
Alman ekolü bir de üstüne Erdal Keserle aynı semte oturmamız tabii büyük etkendi.
Gscimbom mobil
Ya işte okumayınca böyle oluyor yaşamamış da mazur görmekle de bitmiyor...
Yok sana demedim anlaşılıyor sanmıştımYanlış bilgiyi düzeltmek için yazdım ben Renktaşım, yoksa laf atmak gibi bir derdim yok
Galiba 1 şampiyonluk daha alırsak bjk ve fenerin toplamı kadar şampiyon olmuş oluyoruz son yıllar için yani
Trabzonspor ve Fenerin o dönemki dominasyonu iyi kadroların biraz da şansla birleşmesi mi peki abi çünkü bildiğim kadarıyla öyle müthiş antrenörler de getirmediler?
70-90 arası adamlar çoğu sezon ilk 2de olmuşlar bence büyük başarı. İşte 90ların başında biraz kırılmış bu.Olaya şampiyonluk olarak bakarsak Fb'nin bir dominasyonu yok aslında.Hep birbirinden uzak,tekil şampiyonluklar almışlar.Ts'nin ise 1976-84 arası net bir dominasyonu var.
Ha,devreye Ts girmese Fb muhtemelen 73-87 arasını baştan aşağı domine ederdi ona bir şey diyemem.Ts'nin şampiyonluklarının neredeyse tamamında rakibi Fb'ymiş çünkü.
70-90 arası adamlar çoğu sezon ilk 2de olmuşlar bence büyük başarı. İşte 90ların başında biraz kırılmış bu.
98-2018 arası da aslında benzeri durum oldu.
O dönemde de çoğunlukla biz engelledik.
Evet farklı bir bakış açısı ve aslında mantıklı da duruyor. Başlarında Aziz olmasa belki daha orta vadeli planlar yapardı onun da etkisi var. Gerçi Aziz olmasa iyice sıradan bir takım haline de gelebilirlerdi.2000-2001 ve 2017-2018 arası 18 sezonda,ilk 2 dışında kaldıkları sadece 3 sezon var.Hatta bu ilk 2'ye girdikleri 15 sezonun 11'inde son haftaya matematiksel olarak şampiyonluk ihtimali ile girmişler.Baktığında muazzam başarı olarak görünüyor kağıt üstünde de,bu noktada ben biraz daha farklı düşünüyorum.Hem ekonomik hem de mental olarak bu halde olmalarının sebebi bu 2. likler aslında.Ucu ucuna kaçan tüm şampiyonluklardan sonra daha da hırslanıp sağa sola saçtılar paraları ve yine başarısız oldular.Bu durum bir kısırdöngüye girdi bir süre sonra.En sonda da mali olarak denizi Nanili Van Persieli sezonda tamamen bitirdiler.Mali olarak tükenmeleri,camia reflekslerini,mücadele güçlerini de tamamen bitirme noktasına geldi.Fb bizim gibi değil,'underdog' kadrolarla şampiyon olamaz kolay kolay.
Velhasıl,o 2. liklerin faydasından çok zararı oldu Fb'ye her anlamda.Önelemelerde elendikleri sezonların yarısında Şampiyonlar Ligi'ne katılabilseler yorumlarım belki değişebilirdi.Ama şu tabloda apaçık herifleri bitirdiği ortada.
Merhaba, bu vesile ile herkese selamlar.
Evet farklı bir bakış açısı ve aslında mantıklı da duruyor. Başlarında Aziz olmasa belki daha orta vadeli planlar yapardı onun da etkisi var. Gerçi Aziz olmasa iyice sıradan bir takım haline de gelebilirlerdi.
2006 ve 2008 kritikti o şampiyonluklar ibreyi bize döndürdü. Bursa ise Feneri iyice dibe itti zaten sonraki 2 şampiyonluktan biri şike diğerinde de rakipleri yoktu.Fb'yi 1990'ların karanlığından çıkaran yegane adam Aziz Yıldırım'dır.2001-2011 arası onun sayesinde 5 şampiyonluk gördüler.Fenerium ve Şükrü Saracoğlu Stadı gerçekten 2000'lerde çok fark yaratan yatırımlardı.Son döneminde hataları olabilir ama baştan aşağı kötü başkan olarak görmek de çok saçma.Fbliler bunu çok yapıyor özellikle.Bu kadar kötü adam olsa 20 sene kalabilir miydi Allah aşkına?Bak amatör branş atılımlarını hiç saymıyorum bile.Futbol dışında hiç yoktu Fb,esamesi bile okunmazdı Aziz Yıldırım döneminden önce.
Aziz Yıldırım'dan önceki 10 sezonda 4 GS ve 4 Bjk şampiyonluğu var.Sadece 2 Fb şampiyonluğu var.Fb'nin kulüp kimliği camia kültürünün erimesi Aziz Yıldırım'dan çok önce başlıyor yani.Fbliler orda da vahim bir hata içinde.Aziz Yıldırım geldiğinde GS çoktandır ivmelenmişti.Fb de çoktandır ivme kaybeden bir kulüptü.Kısa bir süre için bile olsa 2000'lerde bunu terse çevirebildilerse bunu büyük ölçüde Aziz Yıldırım'a borçlular.
2006 ve 2008 kritikti o şampiyonluklar ibreyi bize döndürdü. Bursa ise Feneri iyice dibe itti zaten sonraki 2 şampiyonluktan biri şike diğerinde de rakipleri yoktu.
Arif hocam. Geriden geliyorum. Haklisin. Fatih Terim'e hocalik anlaminda birseyler ekleyenlerden ilki Ozkan Sumer ise en belirgini de Sepp Piontek'tir. Danimarka'yi sampiyon yapmis hocadir 1992'de. Sonra Turk milli takimina geldi ve Fatih Terim'e cok seyler katti. Necmi hocamin da dedigi gibi Ozkan Sumer ve Sepp Piontek Fatih Hoca'ya cok katkisi olan hocalardir. 1992'de Yugoslavya turnuvadan el cektirilip Danimarka katildigini da hatirlarsin elbette
Sevgili Mert. Esasinda anlatmak istedigim biraz da oydu. Inan cok azdik. Ben hep sukrederim. Babam zaten futbolu takip etmezdi. 3 abim var hicbiri Galatasaray'li degil. Biri Fenerli biri Besiktas'li digeri takim tutmaz. Ben nasil Galatasaray'li oldum 1982'de onu da hatirlamiyorum bak. Ortada Galatasaray namina birsey yok. Metin Oktay futbolu birakmis. Biz 10 yildir sampiyon olamiyoruz. Trabzon ligi domine ediyor. Hemen hemen herkes Fenerbahce'li. Ama iste sariyla kirmiziya asik olduk bir kere cocuk halimizle.Vallahi övünmek gibi olmasın ama o dönemler Galatasaraylı olmayı seçenlerin şu an Galatasaraylı olmayı seçenlerden bence bi farkı mutlaka vardır..
Öyle bir dönem ki sarı-lacivertin popüler olduğu, ara sıra gidebildiğin sinema veya açık hava sinemalarında gördüğün filmlerin ve hayranı olduğun artistlerin bile sürekli Fenerbahçe propagandası yaptığı bir dönemde sarı - kırmızıya gönül vermek hakikaten büyük bir iştir.
Muhtesem tesbit. En basta demistim. Seba ve de destekcisi Semra Ozal ve Semra'dan korkan hakemler, namaglup Galatasaray'in onunde sampiyonlugu Besiktas'a verenler.Süleyman Seba şimdi yeni nesillere farklı anlatılıyor kaldırıyorlar milleti aksini desen hemen sansür
Mit İstanbul daire başkanıdır
Çerkezdir adam kayırır inönücüdür futbolculuğunda da yöneticiliğinde de devlet desteğiyle şampiyonluklar yaşamıştır
Birinci mit raporunda dahli vardır Mehmet eymürlerle. Emel sayının zina yaptığını belgeleyip karşılığında first ladyden destek aldı
Tek tapusu olmayan bejekeye Akatlar ve fulyadaki arsaların tapularını yetim hakkı yiyerek aldı
Ama sorsan baba hakkı yeten halbuki hakikatte yetim hakkı yiyen bejeke